تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر خانه‏اى كه ميهمان بر آن وارد نشود، فرشتگان واردش نمى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829440897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه های دسترسی به ایستگاه راه آهن تهران


واضح آرشیو وب فارسی::

راه آهن تهران با توجه به اینکه یک ایستگاه برای رفت و آمد مسافران می باشد به عنوان آثار ملی از آن یاد می شود. ساخت این ایستگاه به زمان حکومت پهلویان باز می گردد و امروزه زیر نظر وزارت راه و ترابری مشغول به فعالیت است. حال در اینجا به تاریخچه راه آهن نگاهی می اندازیم.

اول اینکه باید بگوییم اولین قطار را در سال 1825 میلادی ساختند. سرعت این قطار به قدری نبود که انتظارات را برآورده سازد بنابراین فقط به عنوان قطار باری از آن استفاده می شد. ایران در طول سالیان گذشته به عنوان حیاط خلوت برای قدرت های بیگانه به شمار می رفت.

زمانی که خط آهن به اروپا راه پیدا کرد اروپاییان برای حفظ منافع خود سعی داشتند راه آهن را برای ایران هم افتتاح کنند. از طرفی انگلیسی ها اولین کسانی بودند که قصد داشتند ایران را صاحب راه آهن نمایند اما به دلایلی نتوانستند این کار را انجام دهند. بعد از این کشورها ژرمن ها قصد داشتند که ایران را مجهز به خط راه آهن کنند و از آنکارا تا خلیج فارس راه آهن را ادامه دهند، باید بگوییم آلمانی ها هم نتوانستند در انجام این کار پیشروی کنند و دعوا بر سر قدرت بین اروپایی ها و آلمانی ها مشکلاتی را برای انجام این کار بر سر راه آن ها آورده بود.

علاوه بر این کشورهایی که گفته شد روسیه هم بر این فکر بود که خط راه آهن را از شمال تا خلیج فارس بکشد. در این زمان که ناصرالدین شاه پادشاه ایران بود تصمیم گرفت به آلمانی ها پناه ببرد چرا که بین دعوای روس ها و انگلیسی ها گیر افتاده بود. نکته ای که درمورد ساخت راه آهن در ایران باید بدانید این است که با توجه به دعوای بین این سه کشور در نهایت مسیو بوتل فرانسوی موفق به ساخت راه آهن در ایران شد بعد از آن هم یک کمپانی بلژیکی این امتیاز را از بوتال خرید و در سال 1261 شمسی  مشغول به ساخت خط راه آهن در ایران شد.

اولین خط راه آهن در تهران - شهر ری ساخته شد و سال های بعد مسیر بوشهر – برازجان و تبریز – زاهدان هم دارای خط راه آهن شدند، در نهایت در سال 1306 شمسی موفق به ساخت راه آهن سراسری شدند، یعنی در زمان پادشاهی رضا شاه آرزوی ایرانی ها به تحقق پیوست بنابراین این خط آهن را از جنوب تا شمال امتداد دادند. با توجه به تلاش های پی در پی آلمانی ها و شراکت یک کمپانی آمریکایی توانستند در سال 1317 این پروژه را به اتمام برسانند. اولین ایستگاهی که در ایران افتتاح شد ایستگاه سمیه بود که دو خط شمال و جنوب را به هم وصل می کرد.

بعد از اینکه راه آهن سراسری را احداث نمودند خط آهن دیگری را هم در شهرهای مختلف ساختند که یکی از آن ها گرمسار – مشهد بود. از خط راه آهن های دیگری که ساخت آن از سال 1317 در تهران شروع شد و تا سال 1321 ادامه داشت تهران – تبریز بود، اما با توجه به جنگی که پیش گرفت مانع از کار شدند و بعد از آن ادامه خط راه آهن را از میانه به بعد دوباره شروع به ساخت کردند که کار احداث آن تا سال 1335 ادامه داشت.



راه آهن بعد از انقلاب

توسعه روز افزون خطوط ریلی را بعد از انقلاب اسلامی هم می توان شاهد بود. بنابراین وزارت راه و شهرسازی و معاونت ساخت و توسعه راه آهن هم چنین مسئولین بندرها و فرودگاه ها کار ساخت ایستگاه های راه آهن را بر عهده داشتند. یکی از کارهای مهمی که بعد از انقلاب اسلامی در زمینه راه آهن انجام گرفت برقی نمودن خط راه آهن بود که قرار داد آن را در سال 1354 با روس ها نوشته بودند و در سال 1361  برای مسیر جلفا – تبریز این کار را عملی نمودند. بنابراین می توان گفت اولین خط راه آهن برقی در ایران می باشد.



ایستگاه راه آهن تهران

از ایستگاه هایی که برای خطوط ریلی احداث نمودند ایستگاه راه آهن تهران می باشد. در بزرگترین خیابان خاورمیانه و جنوبی ترین نقطه از آن یعنی خیابان ولیعصر در کنار میدان راه آهن توانستند ایستگاه راه آهن تهران را احداث نمایند. ایستگاه راه آهن تهران به عنوان یکی از قدیمی ترین ایستگاه های شناخته می شود. قدمت این ایستگاه به 90 سال پیش باز می گردد که به هزاران میلیون مسافر تا به امروز خدمت رسانی کرده است و تاکنون به عنوان یکی از ایستگاه های مهم کشور به شمار می رود. بدون شک هر مسافری یک بار از این ایستگاه گذر کرده مخصوصا افراد سالخورده ای که خاطره های بیشماری را با این ایستگاه دارند.

 

تاریخچه ایستگاه راه آهن تهران

در سال 1306 هم زمان با ساخت راه آهن ایستگاه راه آهن تهران را هم احداث نمودند این کار به دست رضا شاه پهلوی انجام گرفت اما باید بگوییم افتتاح ایستگاه راه آهن تهران از چند سال قبل شروع شده بود. تا حدود 3 سال قبل از ساخت ایستگاه راه آهن تهران هیچ ایستگاه راه آهنی در ایران وجود نداشت. با مالیاتی که برای قند و شکر در نظر گرفتند توانستند هزینه احداث ایستگاه راه آهن تهران را به دست بیاورند . در سال 1305 این پروژه را به تصویب رساندند.

14 سال تمام خط راه آهن تهران تبدیل وسیله ای برای  جا به جایی تجهیزات و مهمات منافقان شده بود. زمانی که تصمیم می گیرید که به صورت اینترنتی بلیط قطار خود را تهیه نمایید می توانید یا به دفترهای آژانس مسافرتی مراجعه نمایید یا از طریق سایت معتبر مستر بلیط برای سفر مورد نظر خود بلیط مورد نیاز را تهیه کنید.



میدان راه آهن و ساختمان ایستگاه راه آهن

ایستگاه راه آهن تهران را در اطراف دروازه گمرک و خارج از آن بنا نهادند و رفته رفته یک میدان و خیابان را برای دسترسی راحت به ایستگاه راه آهن ساختند که با توجه به نزدیک بودن به ایستگاه راه آهن اسم راه آهن را برای آن ها انتخاب نمودند. در طول سالیان و با توسعه یافتن شهر ساخت و سازها در اطراف ایستگاه راه آهن تهران شروع شد که باعث شد منطقه ای بزرگ در سمت جنوب تهران به وجود آید بیشتر ساکنین این منطقه کارکنان راه آهن بودند. بنابراین با توجه به محل قرار گیری راه آهن و میدان و خیابان راه آهن این منطقه با اسم راه آهن شناخته شد.

ایستگاه راه آهن امروزی را در روستایی به اسم جعفر آباد ساختند و قلعه ای در آن جا وجود داشت که برای مصارف مردم تهران مشغول به کاشت سبزی بودند. روستای نام برده تحت تملک عبدالحسین میرزا بود که بعد ها قسمتی از زمین های آن جا را به ایستگاه راه آهن تهران اختصاص دادند. بنابراین ایستگاه راه آهن تهران بخشی از منطقه جوادیه است. ممکن است افرادی به فکر اجاره خانه در این منطقه باشند، باید بگوییم قیمت آپارتمان های این محله بسیار زیاد است و کمتر کسی توان خرید خانه در اینجا را دارد بنابراین تصمیم می گیرند که به کرایه نمودن خانه روی آورند. مبالغی را که برای اجاره ماهیانه در این منطقه در نظر می گیرند بسیار متفاوت است و بستگی به متراژ خانه دارد.

 حدود 60 سال از ساخت میدان راه آهن می گذرد و همچنان هیچ تغییری روی آن ایجاد نشده اما ساختمان ایستگاه راه آهن را تا کنون چندین بار مرمت نموده اند. به دلیل معماری بی نظیر بنای ایستگاه اره آهن و قدمت زیاد آن در سال 1379 این محوطه را در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رساندند. همان طور که متوجه شدید در واقع راه آهن تهران قلب تپنده راه آهن ایران به شمار می رود. این ایستگاه مسیرهای شرق به غرب و شمال به جنوب را به هم متصل می کند. به همین علت می توان گفت برنامه های قطاری آن در طول روز بسیار شلوغ است.

مسیر رسیدن به ایستگاه راه آهن تهران

همان طور که گفته شد میدان راه آهن یکی از میدان های معروف و قدیمی تهران به شمار می رود که در جنوب تهران و بین خیابان های شوش، کارگر و ولیعصر جای گرفته. لازم به ذکر است که بگوییم خیابان ولیعصر از سمت شمال یک طرفه می باشد، بنابراین نمی توان برای دسترسی به میدان راه آهن از آن استفاده نمود. در نتیجه خیابان کارگر و شوش از اصلی ترین و مهم ترین راه های دسترسی به ایستگاه راه آهن تهران می باشند.

خیابان کارگر به عنوان طولانی ترین خیابان تهران میدان راه آهن را به دیگر میدان های تهران مثل میدان حر، میدان انقلاب و میدان پاستور وصل می کند و انتهای آن در شمال غرب تهران می باشد. خیابان شوش هم چند خیابان اصلی را در غرب و شرق تهران به هم وصل می کند.



ایستگاه مترو راه آهن

همان طور که گفته شد ایستگاه راه آهن تهران به عنوان یکی از مهم ترین ایستگاه ها به شمار می رود بنابراین خط سه مترو تهران که مسیر آن جنوب غرب به شمال شرق است، در ایستگاه راه آهن تهران یک ایستگاه دارد که اسم آن را ایستگاه مترو راه آهن گذاشته اند. بنابراین می توانید از ایستگاه های میدان ولیعصر، شهید بهشتی، هروی، شریعتی، آزادگان و ... به ایستگاه راه آهن دسترسی داشته باشید در نتیجه اگر نمی توانید از ماشین استفاده کنید بهتر است با استفاده از مترو خود را به ایستگاه راه آهن تهران برسانید.

ایستگاه اتوبوس و تاکسی در ایستگاه راه آهن تهران

در اطراف میدان راه آهن می توانید چند ایستگاه اتوبوس بی آر تی به همراه پایانه اتوبوس ها و چند ایستگاه اتوبوس معمولی در حوالی میدان راه آهن ببینید که این امکان را برای مسافران فراهم نموده تا از طریق اتوبوس به راحتی بتواند به ایستگاه راه آهن تهران دسترسی داشته باشند. برای رسیدن به ایستگاه راه آهن تهران می توانید از تاکسی های مسیری هم استفاده نمایید چرا که تاکسی خط راه آهن یکی از شناخته شده ترین خط های مسیری برای تهران به شمار می رود.

پارکینگ ایستگاه راه آهن

برای کسانی که ماشین شخصی به همراه دارند در کنار میدان راه آهن و دقیقا کنار ایستگاه تاکسی رانی پارکینگی را ساخته اند که دارای ظرفیت حدود 100 ماشین می باشد و بدون شک پاسخگوی هزارها مسافر که در طول روز به این ایستگاه می آیند نمی باشد. در اطراف میدان راه آهن پارکینگ های دیگری هم وجود دارد که می توانید برای مدت چند روز ماشین های خود را در آن جا پارک نمایید اما مطمعننا با هزینه گزافی رو به رو خواهید شد.



معماری و نقشه ایستگاه راه آهن تهران

معماری ایستگاه راه آهن تهران را فردی به اسم ولادیسلاو ولادیسلاوویچ گارادیتسکی بر عهده داشته است.  که محل زندگی آن اوکراین بوده و در سال 1863 متولد شده همچنین  در سال 1920 به کشور لهستان می رود، بعد ها توسط شرکت های آمریکایی برای معماری ایستگاه راه آهن ایران به تهران فرا خوانده شده است. البته ناگفته نماند آقای کریم طاهر بهزاد هم بر روی کار معماری نظارت های بیشماری داشته، این فرد در ترکیه به تحصیل مشغول بوده و فارغ التحصیل از دانشکده فنی استانبول می باشد. بعد از اینکه در سال 1306 تحصیلات خود را به اتمام رساند به کشور ایران بازگشت. این بنا را با الهام گرفتن از معماری پر شکوه ایرانی به شیوه پیشینیان یعنی اکسپرسیونیسم ساخته اند. مصالحی را که برای ساخت این ایستگاه به کار برده اند آهن و سمیان می باشد و پنجره های آن از برنز و آهن است، نمای خارجی ایستگاه را با سنگ سفید تزئین نموده اند.

همان طور که می دانید راه آهن تهران از بزرگترین راه آهن های موجود در کشور می باشد که دارای مساحتی حدود 32 هکتار است. این ساختمان 2 بخش شهری و حمل و نقل ریلی را در خود جای داده . اکنون در این ساختمان 32 ورودی برای دسترسی مردم به قسمت های ریلی و شهری وجود دارد، همچنین 6 ورودی را برای کارکنان و کارمندان ایستگاه راه آهن در نظر گرفته اند. در اطراف این ایستگاه می توان مدرسه، خانه های مسکونی، مجموعه های ورزشی، ساختمان بسیج، بیمارستان تختی، آتش نشانی، نیروی انتظامی و ... را مشاهده نمایید. همچنین می توان گفت در طول روز حدود 13 هزار نفر به این ایستگاه رفت و آمد دارند. بنابراین همین ورودی زیاد دلیلی شده که این خیابان بسیار شلوغ شود و این نشان دهنده این است که مردم برای سفرهای داخلی قطار را انتخاب می نمایند. از ویژگی هایی که می توان برای ساختمان ایستگاه راه آهن تهران نام برد این است که دارای ورودی های بزرگ و بازشو و پنجره های بزرگی می باشد. در سرتاسر این ساختمان می توان هماهنگی خاصی را مشاهده نمود که نظر هر مسافری را به خود جذب می کند.

نکاتی در مورد ایستگاه راه آهن

اگر می خواهید از خدمات راه آهن تهران استفاده نمایید حتما از طریق  سایت مستر بلیط برنامه سفر قطارها را مشاهده نمایید تا هنگامی که به ایستگاه مراجعه می نمایید با مشکل رو به رو نشوید. هنگام انتخاب قطار دقت لازم را انجام دهید چرا که هر قطار ویژگی های منحصر به فردی را دارد. برای مسیرهای طولانی قطارهای 4 تخته را استفاده کنید هرچند قیمت آن ها نسبت به قطارهای اتوبوسی بیشتر است اما می توانید سفر راحتی را برای خود رقم بزنید. تا جایی که برای شما ممکن است از پارکینگ راه آهن برای مدت های طولانی استفاده نکنید چرا که با هزینه های زیادی رو به رو خواهید شد و امنیت مناسبی هم ندارند. یک ساعت قبل از اینکه قطار حرکت کند در ایستگاه راه آهن حضور داشته باشید چرا که ممکن است قطار از زمان گفته شده زودتر حرکت کند و شما از سفر خود جا بمانید. برای خرید سوغاتی می توانید به فروشگاه هایی که در ساختمان ایستگاه راه آهن وجود دارد مراجعه نمایید . در صورتی که به هر دلیلی از مسافرت خود پشیمان شده اید و قصد دارید بلیط خود را کنسل کنید باید به ایستگاه راه آهن تهران مراجعه کنید و به بخش خدمات مسافرین ایستگاه بروید و درخواست خود را به آن ها گزارش دهید.

اگر می خواهید زمانی که به ایستگاه راه آهن تهران رسیدید به فرودگاه بروید باید فاصله این دو منطقه را از هم در نظر داشته باشید. اگر قصد دارید از طریق سفرهای هوایی به خارج از کشور سفر کنید باید راهی فرودگاه امام خمینی شوید که مسیری طولانی ما بین ایستگاه راه آهن تهران و فرودگاه وجود دارد. هر چند فاصله بین ایستگاه راه آهن تهران تا فرودگاه مهرآباد هم کم نیست.  

 







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 959]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن