واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش تحلیلی؛ تعویق دادگاه شیخ عیسی؛ هراس آلخلیفه از انقلابیون جان برکف
آلخلیفه بار دیگر برگزاری دادگاه محاکمه شیخ عیسی قاسم را به زمان دیگری موکول کرد؛ اقدامی که بیش از هرچیزی بیانگر هراس این رژیم از واکنش قاطعانه پایگاه مردمی شیخ عیسی در قبال این مسأله است.
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ رامین حسین آبادیان: رژیم آل خلیفه امروز یکشنبه برای چندمین بار متوالی زمان دادگاه محاکمه شیخ «عیسی قاسم» رهبر عالی شیعیان بحرین را به تعویق انداختند. طبق اعلام دادگاه آل خلیفه جلسه بعدی این دادگاه برای اعلام حکم نهایی علیه شیخ عیسی قاسم در روز ۲۱ مِی (۳۱ اردیبهشتماه) برگزار می گردد. تعویق جلسه دادگاه شیخ عیسی قاسم در حالی است که شواهد و قرائن از جمله اتخاذ شدیدترین تدابیر امنیتی در منطقه «الدراز» زادگاه و محل سکونت شیخ عیسی، جملگی حکایت از احتمال بالای صدور حکم نهایی علیه وی داشت. با این حال، این جلسه نیز همچون سه جلسه پیشین دادگاه آل خلیفه، مجددا به تاریخ دیگری موکول شد. در هنگام برگزاری جلسه دادگاه، هزاران نفر از مردم بحرین با برگزاری تظاهرات گسترده علیه رژیم آل خلیفه و سیاست های خصمانه آن در قبال انقلابیون هشدار می دادند. شیخ «عیسی قاسم» رهبر عالی شیعیان بحرین در روز ۳۱ خردادماه سال ۹۵ توسط دادگاه آل خلیفه سلب تابعیت شد. مقامات رژیم آل خلیفه از تاریخ ۶ مردادماه سال ۹۵ رسما پروسه محاکمه شیخ عیسی قاسم را کلید زدند تا بتوانند انقلاب مردمی قریب به ۷ ساله این کشور را در نطفه خفه کنند. سلسله تظاهرات های مردمی در محکومیت اقدامات رژیم آل خلیفه از یک سوی، و اعلام همبستگی با شیخ عیسی قاسم از سوی دیگر، موجب شد از آن زمان تا به امروز چند مرتبه جلسه محاکمه وی به تعویق افتاده و به زمان دیگری موکول شود. هرچند که مردم بحرین خواستار تحقق مطالبه مشروع و به حق خود مبنی بر لزوم توقف هرچه سریعتر محاکمه شیخ عیسی قاسم هستند، اما رژیم آل خلیفه که البته از متحدان منطقه ای خود نیز تأثیرپذیر است، همچنان بر سیاست سرکوبگرانه خود در قبال شیخ عیسی اصرار می ورزد و بر آن پافشاری می کند. آل خلیفه به این واقعیت واقف است که درصورت صدور هرگونه حکمی علیه شیخ عیسی، «پایگا مردمی» وی می تواند سرمنشأ بسیاری از خطرات و بحران ها برای این رژیم باشدرژیم آل خلیفه به خوبی می دانند که محاکمه شیخ عیسی قاسم برای آنها دارای تبعات سیاسی و امنیتی است؛ به ویژه اینکه درحال حاضر هزاران نفر از مردم بحرین بیش از ۳۰۰ روز است که در اطراف منزل شیخ عیسی قاسم تحصن کرده اند. مقامات آل خلیفه به خوبی به این واقعیت واقف هستند که در صورت صدور هرگونه حکمی علیه شیخ عیسی قاسم، «پایگاه اجتماعی و مردمی» وی می تواند سرمنشأ بسیاری از خطرات و بحران ها برای این رژیم باشد. حضور گسترده و مداوم مردمی در صحنه دفاع از شیخ عیسی قاسم از زمان آغاز پروسه محاکمه وی، آل خلیفه را به این نتیجه رسانده است که از تبعات سیاسی و امنیتی محاکمه شیخ عیسی قاسم نمی توان غافل بود. رژیم آل خلیفه با به تعویق انداختنهای مداوم زمان صدور حکم علیه شیخ عیسی قاسم، در واقع به دنبال زمان خریدن برای خود است.
در همین ارتباط، شیخ «عبدالله الدقاق» در گفتگو با خبرنگار مهر تعویق قرائت حکم آیتالله عیسی قاسم را پیروزی برای اراده ملت در برابر نظام استکباری بحرین برشمرد. وی ابراز امیدواری کرد که دولت گامهایی را برای حل این بحران و جلب رضایت مردم به جای مقابله با آنها و چهرههای دینی و ملی ملت، بردارد. وی همچنین اظهار داشت که اتفاقات امروز ثابت میکند که علمای بحرین مانعی قدرتمند در برابر نظام بحرین هستند. البته در این میان، نباید نقش مهم و برجسته علمای بحرینی در حمایت از شیخ عیسی قاسم فراموش شود. علمای بحرینی طی ماه ها و سالهای گذشته نقش مهمی را در هدایت مسیر انقلابیون این کشور ایفا کرده اند. همین نقش مهم و سرنوشت ساز موجب شده است تا رژیم آل خلیفه در برابر انقلابیون، منفعلانه عمل کند. شیخ عبدالله الدقاق در این ارتباط می گوید: «نماینده آیت الله عیسی قاسم در ایران در ادامه در خصوص نقش علما در دفاع از رهبر شیعیان بحرین نیز تاکید کرد: مراجع دینی در نجف اشرف و قم با صدور بیانیه ای بر دفاع از شیخ عیسی قاسم تاکید کرده اند. ۱۵ مرجع با صدور بیانیه ای مردم بحرین را به دفاع از رهبر خود فراخوانده اند و اخیرا نیز ۸۲ عالم و خطیب و همچنین موسسه ها و سازمان هایی از لندن در بیانیه ای خواستار بازگشت حکام بحرین به روش گفتگو و زبان عقل شده اند و تاکید کردند که راهکار امنیتی مشکل را نه تنها حل نمی کند بلکه آن را پیچیده تر خواهد کرد». آل خلیفه از این مسأله در هراس است که محاکمه شیخ عیسی قاسم به تغییر روند انقلابیون بحرینی و متوسل شدن آنها به گزینه مقاومت مسلحانه منجر شوداز سوی دیگر، آنچه که رژیم آل خلیفه بیش از هرچیزی از آن در هراس است، این است که شماری از علمای بحرینی پیشتر از احتمال متوسل شدن انقلابیون به گزینه «مقاومت مسلحانه» سخن گفته بودند. آل خلیفه می داند که در صورت محاکمه نهایی شیخ عیسی قاسم، بدون شک انقلابیون مسیر انقلاب مسالمت آمیز خود را تغییر داده و وارد فاز «مقاومت مسلحانه» می شوند. شیخ عیسی قاسم برای مردم بحرین شخصیت کوچکی نیست که آنها به همین راحتی از کنار مسأله محاکمه وی به راحتی و بدون هیچگونه واکنش درخور ذکری، عبور کنند. درست به همین دلیل است که مقامات رژیم آل خلیفه از هراس متوسل شدن انقلابیون به گزینه مقاومت مسلحانه و به لرزه درآمدن پایه های قدرت پوشالی خود، درحال حاضر از محاکمه نهایی شیخ عیسی قاسم خودداری می کنند.
در این میان، اما نباید از کنار نقش مخرب و منفی رژیم سعودی در تأثیرگذاری بر مقامات آل خلیفه برای محاکمه شیخ عیسی قاسم به راحتی عبور کرد. رژیم سعودی طی سالهای گذشته ثابت کرده است که تأثیر بسزایی بر تصمیمات مقامات رژیم آل خلیفه چه در عرصه داخلی و چه در عرصه خارجی دارد. حمایت های آل سعود از آل خلیفه از جمله مواردی است که این رژیم را در سرکوب بیش از پیش انقلابیون جسورتر کرده است. اخیرا رژیم سعودی به منظور ارائه حمایت های هرچه بیشتر از آل خلیفه در محاکمه شیخ عیسی قاسم، شماری از نیروهای خود را به بحرین اعزام کرده تا در راستای کنترل خشم عمومی مردم در صورت صدور حکم نهایی، نقش ایفا کنند. بدون شک، اگر آل خلیفه در مسیری که هم اکنون در پیش گرفته است، از حمایت های سعودیها برخوردار نبود، نمی توانست به این اقدامات خود در این سطح وسیع ادامه دهد. الدقاق: ورود نظامیان سعودی به بحرین با هدف ترساندن انقلابیون صورت گرفتدر همین ارتباط، شیخ عبدالله الدقاق درباره حمایت آل سعود از آل خلیفه و ورود نظامیان سعودی به بحرین نیز بیان داشت: «خبر ورود نظامیان سعودی به بحرین صحیح است و فیلمی از این اقدام ثبت شده که نشان می دهد مجموعه ای از خودروهای زرهی و مسلح و همچنین تانک ها از طریق پل سعودی وارد بحرین شده اند و این اقدام با هدف ترساندن مردم صورت گرفت اما این اقدام عزم مردم را در دفاع از رهبر خود راسخ تر می کند. همچنین این اقدام مشکلی را حل نمی کند بلکه آتش را شعله ور تر می کند و مشکل بحرین را پیچیده تر می کند. مشکل با گفتگو و سرعقل آمدن حل می شود نه با سلاح».
کد خبر 3972576
رامین حسین آبادیان
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]