واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هفتهنامه فوتمگزین بلژیک به تازگی مصاحبهای مفصل با کاوه رضایی مهاجم ایرانی شارلروا که این روزها در اوج به سر میبرد انجام داده که خواندنش خالی از لطف نیست.
به گزارش جام جم آنلاین، این بار احتمالاً فشار روی رضایی بیشتر از دفعه قبل بود. حداقل فشاری که سایرین روی شانههای این مهاجم ایرانی گذشته بودند، خیلی زیاد بود. کاوه رضایی دو سال پیش با ریسک شارلروا از ایران به بلژیک آمد و خیلی زود و در یک فصل ارزشهایش را نشان داد. وقتی بروژ قهرمان آن فصل درهای باشگاهش و همچنین لیگ قهرمانان را به کاوه نشان داد، او درنگ نکرد. این بار رضایی به شارلروا برگشته و میخواهد فصل بدی که در بروژ داشت را فراموش کند و میراث ویکتور اوسیمن را ادامه دهد. آیا همه این فشارها باعث شده که برخی موهای رضایی سفید شود؟ جواب خود کاوه به این سؤال منفی است. او این روزها توانسته ریتم خوبش را دوباره پیدا کند و دائم گل بزند. گورخرها (لقب شارلروا) با کمک او در جدول صعود خوبی کردهاند. گفتوگوی ما با او را بخوانید. وقتی به اوستنده گل زدید چه حسی داشتید؟ ۴۲۴ روز از آخرین گلتان میگذشت.
آنها به امتیاز این بازی نیاز داشتند و فشار زیادی به تیم ما آوردند، با زدن این گل تمام فشارها را برداشتم. مزد زحماتمان را گرفتیم. این گل برای تیم بود و نه تنها شخص من. نمیخواهید انتقام گذشته را بگیرید؟
تصمیم گرفتم به اتفاقی که فصل گذشته افتاد فکر نکنم. کاملاً روی این فصل تمرکز دارم. گذشته به گذشته تعلق دارد. تنها چیزی که به آن فکر میکنم چگونگی کمک به تیم است و کارم گلزنی است. در بازی مقابل میشلن راحتتر گل زدید. حس میکردیم در دیدار مقابل اوستنده از خوشحالی میلرزیدید...
به آن گل نیاز داشتم. در سه یا چهار بازی قبل خوب بازی کرده بودم، اما بدشانسی میآوردم. حتی یک گل زدم که آفساید گرفته شد. توپم چند بار به تیر خورد و در یک بازی هم دروازهبان بهترین بازیکن زمین شد، اما سعی کردم مثبتاندیش باقی بمانم و بگویم موقعیتهای خوبی ایجاد کردم و پیشرفت کردهام. تیم را به جلو راندم. حتی بدون گلزنی به تیم کمک کردم. سعی میکردید تمام افکار بد را از خود دور کنید؟
حتی بهترین بازیکنان نیز گاهی اوقات دوران بد دارند. وقتی یک پاس بد میدهید باید مثبتنگر باشید. بازی قبلی بد بود؟ ایرادی ندارد روی بازی بعدی تمرکز کن. بهترین عملکردت را داشته باش و ۳ امتیاز را برای تیمت بگیر. تجربهتان در بروژ باعث شد چنین تفکری داشته باشید؟
روزهای سختی را گذراندم، اما سعی میکردم به حرفهایترین شکل ممکن ادامه دهم و هر روز سخت کار کنم. تواناییهایم را میدانم و به خودم شک نمیکنم. اگر در مورد خودم مثبت باشم، میتوانم به هرچه میخواهم برسم. در هر صورت کار سختی است. این کار را تنها انجام دادید یا به کمک نیاز داشتید؟
مشخصاً نیاز به حمایت از سوی خانواده، همسر و دوستانتان دارید. برای من همسرم کمک زیادی کرد به خصوص در فصل گذشته هیچوقت دست از حمایت نکشید و انرژی مثبتی به من داد. حالا که به روزهای خوبم برگشتهام هم همسرم برای کمک کنارم است. به نظر خودم هنوز به اوج نرسیدهام و میدانم بهتر از اینها هستم. میتوانم رکوردهای گذشتهام را تکرار کنم. هیچوقت با فشاری که برای گلزنی روی شماست مشکلی نداشتید؟
فشار همیشه هست. همیشه برای آن آمادهام. در حقیقت از فشار خوشم میآید. اگر چیزی شما را نکشد قویترتان میکند. چطور برای بازیها آماده میشوید؟
وقتی خانه هستم و مسابقات لیگ برگزار میشود تلویزیون نگاه میکنم. مهم نیست چه تیمهایی بازی دارند، در هر صورت باید یک روز با آنها بازی کنیم و این کار کمک میکند تیمها را بشناسم. در حال حاضر بازی آسانی وجود ندارد و تماشای بازی سایر تیمها مهم است. این کار به شما کمک میکند؟
باید از تمام چیزهایی که میتواند کمککننده باشد، استفاده کنید و در زمین مسابقه این کار به من کمک زیادی میکند. در یکی از اولین بازیهایتان برای بروژ، شما پنالتی زدید در حالی که سه پنالتیزن خوب دیگر در تیم بودند. برایتان مهم بود از همان آغاز شخصیت و قدرتتان را نشان بدهید؟
اینکه در بروژ بازی کنید باعث نمیشود فشار رویتان بیشتر شود. فوتبال همه جا یک شکل است و تفاوتی ندارد. گاهی اوقات سیستمها فرق میکند، اما اگر فوتبال را بلد باشید میتوانید در تمام دنیا بازی کنید. میدانستم توانایی زدن گلهای زیادی دارم، اما همه اینا مربوط به گذشته است. به نظرتان اگر مصدوم نمیشدید، میتوانستید در بروژ انتظارات را برآورده کنید؟
تواناییهایم را میدانم. مشکل این است که بعد از مصدومیتم برای مدت زمانی طولانی از ترکیب دور شدم و وقتی برگشتم مسائل زیادی در تیم تغییر کرده بود. این چیزها مسائل را پیچیده کرد. زندگی یک فوتبالیست با سایرین متفاوت است. بروژ را ترجیح میدهید یا شارلروا؟
در بلژیک تفاوت زیادی بین دو باشگاه وجود ندارد. همه چیز به طرز فکر وابسته است. اما شارلروا مانند یک خانواده است. خیلی از بازیکنان قدیمی برایشان سخت است جای دیگری بروند...
در آغاز این تفاوت را حس کردم، اما بعد از دو یا سه ماه، دیگر همه چیز یکسان بود. دو باشگاه تفاوت چندانی ندارند، اما اگر میخواهید در جزئیات ریز شوید در نحوه بازیشان تفاوت دارند. اگر میخواهید مؤثر باشید نباید تحت تأثیر حواشی قرار بگیرید...
وقتی فرصت بازی به شما میرسد باید نشان دهید چه بازیکنی هستید. دوران بازیهای فوتبالیستها محدودیت دارد. نمیتوانید تا ۵۰ یا ۶۰ سالگی بازی کنید. گاهی اوقات بدشانسی میآورید، اما باید مثبتاندیش باشید و با طرز فکر درست ۱۰۰ درصد تواناییتان را نشان دهید. اگر کاری کردید قطعاً توانایی تکرارش را دارید، اما اگر طرز فکرتان اشتباه باشد دیگر شانسی ندارید. با گلزنی در اولین بازی بعد از نرفتن به جام جهانی نشان دادید میتوانید سریع با مشکلات کنار بیایید...
روش فکرم این است که وقتی اتفاقی در بیرون از زمین میافتد، همه چیز خارج از توانایی من است و نمیتوانم چیزی را عوض کنم. در زمین مسابقه توانایی انجام کارهای زیادی دارم به هیچ چیز به جز کمک به تیم فکر نمیکنم. به گلزنی فکر میکنم. نمیخواهم بازیکنی باشم که ناراحتیاش را به زمین میآورد و به خاطر گذشته دوران بدی در زمین دارد. گذشته به گذشته تعلق دارد. بازگشت به شارلروا به شما کمک کرد به دوران اوجتان برسید...
همه اینجا مرا میشناسند. بازگشت به اینجا انتخاب سختی نبود. وقتی برگشتم میدانستم باید به سختی کار کنم. در کوتاهترین زمان با خواستههای تاکتیکی مربی وفق پیدا کنم. بازیکنان جدید را بشناسم، اما میدانستم به خانه دومم برگشتهام. در هر صورت مربی جدیدی آمده بود و بناونته که با شما هماهنگ بود هم دیگر در شارلروا نبود...
وقتی دو سال پیش به شارلروا آمدم، کریستین و من در دوران آمادهسازی با هم آشنا شدیم و زمان داشتیم هماهنگ شویم. این بار وقتی آمدم مسابقات شروع شده بود و قطعاً به زمان نیاز داشتم تا همتیمیها و مربیام را بشناسم. کریم بالحسین چه تأثیری روی شما داشت؟
مربی تیم جوان و باهوش است. به تمام جزئیات فکر میکند و در جریان بازی کمک بزرگی است. مانند ما، او هم به شارلروا آمده، چون میخواهد پیشرفت کند. حس کمک متقابل باشگاه را به جلو میبرد. شارلروا میتواند جزو ۶ تیم برتر فصل را تمام کند؟
برای تیمی که به تازگی مربیاش را عوض کرده، شروع کار همیشه سخت است. طرز فکر و تاکتیک جدید نیاز به زمان دارد تا جا بیفتد. اینجا از بازی چهارم یا پنجم این زمان را پشت سر گذاشتیم و در حال حاضر مطمئنم در مسیر درستی هستیم.
چهارشنبه 13 آذر 1398 ساعت 09:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]