تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829343792




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حتی دموکرات‌ها هم به برجام برنمی‌‌گردند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا در اردیبهشت 97، به‌صورت یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران و اعضای 1+5 خارج شد.



از آن پس تاکنون، شاهد ارسال سیگنال‌های متناقضی از سوی کاخ سفید در قبال برجام هستیم. مقامات ارشد و اجرایی ایالات متحده، هدف از خروج خود از برجام را رسیدن به توافقی جایگزین با ایران عنوان کرده‌اند.

در عین حال، شاهد استمرار راهبرد فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران هستیم. اصرار واشنگتن به کشورهایی مانند ژاپن، پاکستان، فرانسه و دیگر بازیگران مبنی بر واسطه‌گری میان واشنگتن و تهران از یک‌سو و استمرار راهبرد فشار حداکثری از سوی دیگر، رویکرد نخ‌نما و پارادوکسیکال است که در حوزه سیاست خارجی آمریکا مورد توجه و انتقاد اکثر تحلیلگران قرار گرفته است. در این خصوص روزنامه جام‌جم با پل پیلار، عضو شورای اطلاعات ملی آمریکا و تحلیلگر حوزه امنیت بین‌الملل در این کشور به گفت‌وگو نشسته است. پل پیلار، استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا و مسؤول سابق واحد تحلیل عملیات‌ سازمان سیا در خلیج‌فارس و جنوب آسیا بوده است. ترامپ حدود یک سال و نیم قبل، به‌‌رغم مخالفت‌های بین‌المللی از توافق هسته‌ ای با ایران خارج شد. به نظر شما هدف رئیس‌جمهور آمریکا از این اقدام چه بود؟

هدف ترامپ در مواجهه با برجام کاملا مشخص است. او توافقی را می‌خواهد تا با استناد به برخی مفاد آن ادعا کند که از توافق اولیه (برجام) بهتر است. ترامپ قصد دارد به افکار عمومی آمریکا این‌گونه القا کند که در ازای خروج از برجام، به توافق جدید و بهتری با ایران دست‌یافته است. از این‌رو معتقدم امکان بازگشت دولت ترامپ به توافق هسته‌ای قبلی با ایران وجود ندارد. اگرچه دولت بعدی آمریکا (اگر دموکرات باشد)، زمینه مساعدتری برای بازگشت به توافق فعلی دارد، اما امکان دارد در آینده، اعمال محدودیت‌های فرابرجامی علیه ایران، به یک رویکرد و سیاست مشترک نزد سران هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه تبدیل شود؛ بنابراین ممکن است دولت بعدی آمریکا نیز لغو تحریم‌ها را به پذیرش تعهدات بیشتر از سوی ایران منوط کند.

جمهوری اسلامی ایران طی ماه‌های اخیر، برداشتن گام‌های کاهنده تعهدات برجامی خود را آغاز کرده است. این مساله، با واکنش منفی آمریکا و اروپا مواجه شده است. در این خصوص چه تحلیلی دارید؟

یک‌ سال پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای با ایران، شاهد ناکامی و ناتوانی کشورهای اروپایی در خصوص تأمین منافع ایران در برجام بودیم. ایران نیز متعاقبا کاهش تعهدات برجامی خود را آغاز کرد. هم‌اکنون دولت ترامپ برای باز کردن گره فعلی، ناچار است امتیازاتی به ایران بدهد. این امتیاز می‌تواند تمدید معافیت خریداران نفت ایران یا هر مؤلفه دیگری باشد که در حوزه اقتصادی و تجاری ایران تأثیر مثبت و ملموس داشته باشد. باید توجه داشت ترامپ هرگونه تحریم و محدودیتی را که می‌توان متصور بود پس از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. حتی اگر ترامپ تصمیم به اعمال محدودیت‌های اقتصادی جدید علیه ایران بگیرد، آثار عملی آن با آنچه در حال حاضر شاهد آن هستیم تفاوت چندانی ندارد. همان‌گونه که اشاره کردم، ترامپ صرفا خواستار رسیدن به توافقی است که آن را به‌عنوان دستاورد خروج از برجام به شهروندان آمریکایی ارائه کند. این توافق می‌تواند در عمل با توافق برجام تفاوت معناداری نداشته باشد.

به ناتوانی اروپا در تأمین منافع ایران در برجام اشاره کردید. این ناتوانی معلول چیست؟ آیا در این معادله، «نخواستن» اروپا موضوعیت دارد یا «نتوانستن» آن؟

به نظر من، اروپاییان به‌‌رغم تحولاتی که طی یک سال و نیم اخیر (پس از خروج ترامپ از برجام) رخ‌ داده است، همچنان به نجات توافق هسته‌ای فکر می‌کنند. اما تحقق این مساله قطعا پیش‌شرط‌هایی دارد که مهم‌ترین آنها، برخورداری ایران از مزایای اقتصادی کافی است. من چشم‌انداز روشنی درخصوص حفظ برجام توسط بازیگران اروپایی نمی‌بینم و دلیل این مساله، ساختار اقتصادی حاکم بر اتحادیه اروپاست. همگان به‌خوبی می‌دانند بخش خصوصی در حوزه تجارت اروپاییان، بخش تعیین‌کننده و مهمی محسوب می‌شود. اما کنترل رفتار و تصمیمات بخش خصوصی در دست دولت‌های اروپایی نیست؛ بنابراین، اروپاییان توان تنظیم رفتار شرکت‌های خصوصی خود در معامله با ایران را ندارند. شرکت‌های خصوصی در اروپا نسبت به آثار و تبعات تجارت با ایران و به‌خصوص از این‌که تحت تحریم مستقیم یا غیرمستقیم ایالات‌متحده آمریکا قرار بگیرند یا فرصت سرمایه‌گذاری در آمریکا را از دست بدهند، نگران هستند. وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز شرکت‌های اروپایی را تهدید کرده در صورت مراوده با ایران، از بازار ایالات‌متحده اخراج خواهند شد. بنابراین «نخواستن» اروپاییان در خصوص نجات برجام موضوعیتی ندارد، نتوانستن آنها در کنترل معادلات تجاری مربوط به بخش خصوصی اهمیت دارد.


شنبه 4 آبان 1398 ساعت 12:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن