واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه تورم سالانه منتهی به مهرماه امسال، به ۴۲ درصد رسید، تورم نقطه به نقطه مهرماه ۲۸.۳ درصد شد.
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، جواد حسین زاده امروز یکم آبان ۹۸ در نشست خبری، اظهار داشت: تورم سالانه منتهی به مهر ماه به ۴۲ درصد رسید. رئیس مرکز آمار ایران افزود: تورم منتهی به مهرماه در قیاس با مدت مشابه سال قبل، ۷ دهم درصد کاهش داشته است. وی ادامه داد: تورم نقطه به نقطه مهر ماه به ۲۸.۳ درصد رسیده است. همچنین تورم ماهانه ۱.۷ درصد شد که در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۱.۲ درصد افزایش را نشان میدهد. حسینزاده گفت: بعد از ۱۶ ماه افزایش تورم سالانه، از این ماه روند کاهشی به خود گرفته است که البته این موضوع به معنای کاهش سرعت افزایش قیمت کالاهاست. وی ادامه داد: همچنین کاهش تورم نقطه به نقطه از اردیبهشت ماه و سرعت کاهش آن، افزایش یافته است. وی با بیان اینکه «همگرایی»، شعار مهم امسال ما است، اظهار داشت: در نظامات کنونی نمیتوان صرفا با آمارگیری سنتی کار کرد؛ چراکه نظامات آماری به سمت مدرنیته پیش رفتهاند؛ اگرچه یکی از مهمترین فاکتورها در این زمینه، روش های ثبتیمبنا که پایه اصلی آن دادههای دستگاههای اداری و اجرایی است. رئیس مرکز آمار ایران افزود: دادههای اداری که در دستگاههای اجرایی تولید میشوند، پس از کسب این ریزدادهها، با پردازش و تجمیع، به ریزدادههای آماری تبدیل شده و با تعامل با نظام جامع ثبتهای آماری (ایراناستارز) تبدیل به آمار رسمی میشوند. به گفته حسینزاده، سرشماریهای ثبتی مبنا یکی از نتایج این شیوه آمارگیری است. وی با تاکید بر اینکه شیوه ثبتی مبنا به پویایی و آنلاین شدن آمار کمک میکند، گفت: این شیوه به بهبود ارزشافزوده دستگاهها کمک میکند؛ زیرا تلاقی با آمار دستگاههای دیگر، منجر به افزایش کیفیت دادههای تولیدی میشود و همچنین در صرفهجویی هزینهها نیز نقش موثری دارد. حسینزاده افزود: در نظام آماری بهرهوری به معنای «آمار رسمی بیشتر با کیفیت، اطلاعات و تفکیک بیشتر و در سطوح جغرافیایی و هزینه کمتر» است. فهرست آمار رسمی تهیه شد رئیس مرکز آمار ایران، در ادامه با اشاره به تدوین برنامه توسعه آمار کشور با رویکرد نهادسازی نظام آمار کشور، اظهار داشت: این برنامه سال گذشته ابلاغ شد و تا سال ۱۴۰۰ در دستور کار ما خواهد بود. وی ادامه داد: پیشنویس قانون آمار در مردادماه به تصویب شواری عالی آمار رسید و پس از تصویب در هیات دولت به مجلس ارسال خواهد شد. حسینزاده همچنین به فهرست آمارهای رسمی اشاره کرد و گفت: این فهرست به پرهیز از موازیکاری، هدررفت منابع و تشخیص آمار رسمی از غیررسمی کمک میکند. رئیس مرکز آمار ایران در بخش یگری از اظهاراتش با بیان اینکه بین بازار کالا و خدمات و بازار کار ارتباط وجود دارد، گفت: بین این دو بازار تغییر فاز وجود دارد. از سویی دیگر نیز اگرچه نرخ بیکاری یک شاخص اقتصادی است اما به دلیل چسبندگی قراردادها، یک شاخص اجتماعی نیز محسوب میشود. همچنین تنوع کار در بازار کار ایران همچون «کار موردی و فصلی» زیاد است. از سویی دیگر در صورت بروز رکود اقتصادی، سریعا نیروهای کار اخراج نمیشوند، قوانین ما مانع این اقدام میشود. رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به طرح آمارگیری نیروی کار، افزود: در این طرح از ۱۸۰ هزار خانوار در هر فصل (یک درصد) آمارگیری میشود. تحقیق ما توصیفی و تبیینی است.
وی در پاسخ به این سوال که محل کاهش نرخ بیکاری فصل تابستان از کجا بوده است، تصریح کرد: در حوزههایی از جمله کشاورزی، دامپروری، ساختمان، حمل و نقل و کسب و کارهای نوین همچون اسنپ و تپسی شاهد افزایش اشتغال بودهایم. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر استقلال مرکز امار ایران، اظهار داشت: مرکز ما وظیفه سیاستگذاری پولی ندارد که این موضوع را در اعلام آمار دخیل کند. ۹۸ درصد مراکز آمار دنیا زیرنظر دولتها هستند حسینزاده افزود: ۹۸ درصد مراکز آمار دنیا زیرنظر دولتها هستند. از این رو باید استانداردهای بینالمللی رعایت شود تا مشکلی پیش نیاید. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر موازیکاری بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، گفت: زمانی که بانک مرکزی آمار ارائه می کرد، مرکز آمار هنوز در ایران شکل نگرفته بود. مرکز آمار در سال ۴۴ ایجاد و در سال ۵۳ تولید آمار تورم و اشتغال بر عهده مرکز آمار گذاشته شد. برای تکمیل سری زمانی تورم از ارقام بانک مرکزی استفاده شده است. حسینزاده در رابطه با افزایش نرخ سن بیکاری و اشتغال از ۱۰ به ۱۵ سال، افزود: سری زمانی ۱۰ تا ۱۵ ساله اصلا برای کشور خوب نیست و در بسیاری از کشورها سن کار را از ۱۵ سال محاسبه میکنند. منتظر دریافت اطلاعات از بانک مرکزی برای محاسبه رشد اقتصادی هستیم فرامرزی معاون اقتصادی مرکز آمار ایران نیز در رابطه با اعلام نرخ رشد اقتصادی، گفت: در جلسه ۵۹ شورای عالی آمار «حذف موازیکاری» و «تولید تورم از سوی مرکز آمار ایران» مصوب شد. وی ادامه داد: اما در حوزه رشد اقتصادی، بانک مرکزی باید محاسبات ملی خود را به مرکز آمار ارائه و مرکز آمار با بهرهگیری از این محاسبات و اطلاعات خود مرکز، رشد اقتصادی را اعلام کند. فرامرزی افزود: در حال حاضر منتظر هستیم که بانک مرکزی نتایج محاسبات ملی خود را با مرکز ارسال کند که تاکنون بانک مرکزی مقداری تاخیر داشته لست. تزریق ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه برای اشتغال از زمستان ۹۶ در این نشست، همچنین نصیری معادن مرکز آمار ایران در پاسخ به این سوال که نرخ بیکاری و اشتغال اعلام شده از سوی مرکز آمار دارای ابهام است، اظهار داشت: طبق گفته نوبخت ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات از زمستان ۹۶ تاکنون در حوزه اشتغال تزریق شده است. همچنین تغییرات جوی موجب بهبود اشتغال در حوزه کشاورزی شده است. وی افزود: تابستان امسال نسبت به تابستان پارسال شاهد افزایش ۱۷۰ هزار نفری اشتغال روستایی بودیم. دادههای ثبتی بیمه شدههای تامین اجتماعی اجباری افزایش داشته است. همچنین تعداد کارگاههای تحت پوشش تامین اجتماعی رو به افزایش است. معاون مرکز آمار ایران، در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباط رشد اقتصادی با اشتغال، تصریح کرد: طبق آمار اخذ شده از سال ۸۵ تا ۹۶، به عنوان مثال در بخش معدن (شامل نفت و گاز) حداکثر اشتغال ۱۹۰ هزار و حداقل ۱۰۷ هزار نفر بوده است. نصیری تاکید کرد: رشد اقتصادی متناسب با ایجاد شغل در رابطه با اقتصاد کشور ما نمیتواند به طور کامل درست باشد. اگر رشد داشته باشیم میتوانیم به تدریج شاهد اثرگذاری این شاخص روی اشتغال باشیم. وی افزود: در دراز مدت با رشد جمعیتی که رخ میدهد، با مشکلات آن نیز روبهرو میشویم.
چهارشنبه 1 آبان 1398 ساعت 16:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]