واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم بر سر برنامه هستهای با ایران به توافقی جدید برسیم
وزیر خارجه آمریکا که کشورش از برجام و 1+5 خارج شده میگوید واشنگتن کماکان برای همکاری با اروپا برای گفتوگو با ایران آمادگی دارد.
آفتابنیوز : «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا امروز یکشنبه گفت که آمریکا کماکان برای تعامل با اروپاییها بر سر مذاکرات با ایران، آمادگی دارد؛ فرانسه و آلمان اصرار دارند که بر سر فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران، با تهران مذاکره کنند.
وزیر خارجه آمریکا که در یک برنامه زنده تلویزیونی در فاکسنیوز شرکت کرده بود، در این خصوص گفت: «امیدوارم که در روزها و هفتههای پیش رو بتوانیم به توافقی برسیم که واقعاً کارایی داشته باشد و واقعا از جهان در برابر رفتار ایران محافظت کند. بحث فقط بر سر برنامه هستهای آنها نیست بلکه موشکها و رفتار منطقهای شرورانه آنها را شامل میشود.»
پامپو در خصوص کره شمالی هم سخن گفت و قول داد که در صورت انهدام تسلیحات هستهای کره شمالی، آمریکا با سرمایهگذاری اتباع خود در این کشور موافقت کند.
وزیر خارجه آمریکا گفته: «این سرمایهگذاری در قالب ورود شرکتهای خصوصی آمریکایی برای کمک به ساخت شبکههای برق خواهد بود؛ شبکههایی که نیاز گسترده کره شمالی به برق را تأمین خواهند کرد.»
پس از دیدار اعلام آمادگی «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی برای مذاکره با رئیسجمهور آمریکا، پامپئو ابتدا در اوایل آوریل به صورت محرمانه و هفته گذشته به صورت علنی، برای مذاکره با طرف کرهای راهی پیونگ یانگ شد؛ دو کشور رابطه دیپلماتیک رسمی ندارند.
قرار است که 12 ژوئن هم رهبر کره شمالی در سنگاپور با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا دیدار کند. خلع سلاح هستهای کره شمالی یکی از اهداف ترامپ است و از زمان ورود به کاخ سفید بارها در خصوص آن سخن گفته است.
کره شمالی دیروز اعلام کرد که تونلهای محل انجام آزمایشهای هستهای خود را به زودی در برابر خبرنگاران منهدم خواهد کرد؛ پیش از دیدار رهبران دو کره در منطقه حائل مرزی هم شمالیها اعلام کرده بودند که یکی از سایتهای اتمی خود را بین 23 تا 25 ما مِی تعطیل خواهند کرد.
ترامپ به رغم تمجید از مواضع جدید رهبر کره شمالی، بارها گفته که تا لحظه آخر تسلیم کامل کرهایها، سیاست اعمال «فشار حداکثری» را ادامه خواهد داد.
«جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ هم چندی پیش در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که هدف آمریکا در تعامل با کره شمالی، تکرار سناریوی لیبی است.
لیبی که در برابر تهدیدهای ناشی از روابط وخیم با آمریکا، برای تأمین امنیت خود به دنبال ساخت سلاح اتمی بود، در سال 2003 اعلام کرد که حاضر است برنامه اتمی خود را کاملاً کنار بگذارد؛ این انهدام برنامه اتمی البته بدون دریافت هیچگونه مشوقی از سوی آمریکا بود و در واشنگتن از این برنامه خلع سلاح اتمی به عنوان یک نمونه موفق یاد میشود.
در سال 2011 آمریکا در کنار ناتو به لیبی حمله و نظام حاکم بر این کشور را سرنگون کرد.
منبع: فارس
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]