محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829791389
رفتار نسنجیده نهادهای مسئول و سخنان ضدونقیضِ در قبال یک کشف تاریخی/مدیرکل میراثتهران: ارشاد تصمیم نهایی درباره مومیایی را اعلام میکند
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رفتار نسنجیده نهادهای مسئول و سخنان ضدونقیضِ در قبال یک کشف تاریخی/مدیرکل میراثتهران: ارشاد تصمیم نهایی درباره مومیایی را اعلام میکند
کامیار عبدی گفت: یک مرتبه جسدی پیدا میشود که نمیدانند با آن چه کار کنند. چون مدیریت بحران وجود ندارد، هرج و مرج میشود و هیچکس نمیداند چه کسی باید به این مساله رسیدگی کند.
آفتابنیوز : خبری که روز سوم اردیبهشتماه مبنی بر کشف یک مومیایی در شهری ری منتشر شد، خیلی زود دست به دست گشت و تا امروز همچنان از خبرهای داغِ رسانههاست اما جالب اینجاست که تاکنون هیچ یک از نهادهای رسمی کشور حاضر به ارائهی پاسخی شفاف و دقیق در این باره نشدهاند.
به گزارش آفتاب نیوز، اظهارنظرهای جستهگریختهای هم که در این باره منتشر شده، هنوز نتوانسته تکلیفی برای این مومیایی مشخص کند. شواهدی که از همان ابتدا ارائه شد، این جسد را منسوب به پهلوی اول میکرد. اما انتشار این خبر چندان بار سیاسی یافت و پایِ اظهارات پراکندهی سیاسی چه از سوی نهادهای رسمی و چه از سوی طبقات مختلف اجتماعی را به میان آورد، که راه را بر هرگونه مباحث علمی-تاریخی بست.
خبرگزاری ایلنا ابتدا تلاش کرد با مصیب رحیم زاده (رئیس اداره میراث فرهنگی شهر ری) دربارهی سرانجامِ این مومیایی صحبت کند. او با اشاره به اینکه اطلاعی در این خصوص ندارد و این موضوع به میراث فرهنگی شهر ری مربوط نمیشود، از ما خواست تا خبر را از ادارهی میراث فرهنگی استان تهران پیگیری کنیم!
در ادامه، سپیده سیروسنیا (معاون میراث فرهنگی استان تهران) در گفتگو با ایلنا پیشنهاد داد که بهتر است از مدیرکل میراث تهران جویایِ آخرین اخبار باشیم.
وقتی با دلاور بزرگنیا (مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران) تماس گرفتیم، وی با اظهار بیاطلاعی از این موضوع گفت: این مسئله در حیطهی میراث فرهنگی نیست، و" ادارهی فرهنگ و ارشاد اسلامی" قرار شده تصمیم نهایی را دربارهی این مومیایی اعلام کند!
در نهایت سعی کردیم با هدایتالله جمالیپور (فرماندار شهر ری) صحبت کنیم. او در ابتدای گفتگو با اشاره به اینکه موضوعات مهمتری هست که خبرنگار میتواند به آن بپردازد، گفت: مردهای بوده که پیدا شد و حالا هم دفن شده دیگر. الان یک ماه است که از این مسئله گذشته. این موضوع را باید از طریق تولیت حرم پیگیری کنید.
او در پاسخ به این سؤال که این مومیایی در حال حاضر کجاست، افزود: تا آنجایی که من اطلاع دارم آن را در جای مناسبی دفن کردهاند.
جمالیپور در پاسخ به این سؤال که این جسد کجا دفن شده، اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: ما که وقت نداریم یک مردهای که حالا پیدا شده را آنقدر پیگیری کنیم. این همه هر روز در کشور میمیرند. ضرورتی ندارد که من جستوجو کنم که قبر هر کدام کجاست. این جسد هم مثل مردگان دیگر است و هیچ فرقی نمیکند.
خبرنگار ایلنا سعی داشت با پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در این باره صحبت کند. سیدمحمد بهشتی (رئیس پژوهشگاه)، سیداحمد محیط طباطبایی (مشاور رئیس پژوهشگاه) و بهروز عمرانی (سرپرست پژوهشکده باستانشناسی و معاون پژوهشگاه)، هیچکدام به تماسهای ما پاسخ ندادند. درواقع موضوعی که بهنظر ارتباطی مستقیم با پژوهشگاه میراث فرهنگی دارد با سکوت کامل این نهاد دولتی مواجه شده است.
روز نهم اردیبهشتماه جامعه باستانشناسی ایران با انتشار بیانیهای خواستارِ بررسی و پیگیریِ حرفهای و تخصصی این موضوع شد. در بخشی از این بیانیه آمده است: حدود یک هفته است که از انتشار خبر کشف تصادفی یک جسد مومیایی شده در نزدیکی آستان شاه عبدالعظیم (ع) در شهر ری میگذرد و خبر آن در اکثر خبرگزاریهای فارسیزبان منتشر شده است.
عدم پیگیری حرفهای و تخصصی این موضوع و سکوت نهادهای مربوطه و متخصص نظیر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و همچنین پژوهشکدۀ باستانشناسی باعث شده که بحث و نظر در این رابطه، متأسفانه به یک بحث سیاسی تبدیل شود.
در جای دیگری از این بیانه آمده است: تاکنون مدرکی به دست نیامده که نشان دهد سنت مومیایی کردن اجساد، پیشینهای در تاریخ ایران زمین دارد و از این نظر جسد مومیایی مذکور ، حتی اگر هویت آن غیرقابل تشخیص باشد و یا به رضاشاه تعلق نداشته باشد، از نظر علمی، تاریخی و میراث فرهنگی نمونهای منحصربهفرد محسوب میشود و ضروری است که از آن محفاظت کامل به عمل آید.
جامعهی باستانشناسی ایران در پایان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مسئول اصلی مطالعه و تصمیمگیری دربارۀ جسد فوقالذکر میداند و از این سازمان خواستار است به دور حواشی ایجاد شده، این مسئله را رسیدگی کنند.
مهدی معمارزاده (کارشناس ارشد میراث فرهنگی تهران) در این خصوص به ایلنا گفت: "گفته میشود" جسد در جایی پیدا شده که رضاشاه دفن بوده. همچنین باز "گفته میشود" که با لباس بوده است. خب همهی اینها نشان از آن دارد که این مومیایی میتواند منسوب به پهلوی اول باشد. از طرفی وقتی چیزی در اختیار آزمایشگاه قرار نگرفته تا روی آن پژوهش کند، خب منِ کارشناس باید به چهچیزی استناد کنم تا بتوانم نظرم را اعلام کنم؟
در گفتگویی که با کامیار عبدی (باستان شناس و استاد دانشگاه) در این رابطه داشتیم، او متذکر شد که این مسئله، موضوعی نیست که آنقدر حساسیتبرانگیز باشد. او گفت: امروزه علم آنقدر پیشرفت کرده که دیگر نیازی به این همه هیاهو نیست. ولی انگار مردم هیچ سوژهای ندارند و مجبورند به چنین خبرهایی متوسل شوند تا هوچیگری راه بیاندازد. اینها از یک پوچگرایی و هِدونیسم میآید؛ اینکه مسائل روزمره زندگی را رها کنیم و به چنین چیزهایی توجه نشان دهیم.
او ادامه داد: بسیاری از کانالهای تلگرامی هر کدام برای خودشان یک کارشناس شدهاند. تخصصگرایی یکی از خصوصیات جامعه مدرن است. چون رضاشاه بخشی از تاریخ و فرهنگ فولکلور ما شده، همه احساس میکنند که باید یک حرفی در این باره بزنند و شهوت دیده شدن هم مزید بر علت میشود. خیلی از امکانات علمی امروزه در ایران وجود دارد. میتوان با آزمایش دی ان ای به یک جواب دقیق رسید. درست است که خانواده مستقیم رضاشاه در ایران نیستند اما اطرافیان او هنوز هم در ایران حضور دارند. بنابراین رسیدن به یک نتیجه علمی کار پیچیدهای نیست.
وی با اشاره به واکنش مسئولان دولتی در برابر این خبر، افزود: برای من جالبتر از همه واکنش دولت به این مساله است. این مسئله به میتواند به ما نشان دهد که آیا ما هنوز در حال و هوای دورههای دگماتسیم هستیم یا اینکه یک مقدار عقلانیت و منطق در بین ما پیشرفت کرده!
وی اضافه کرد: همان موقع هم که در سال 59 مقبره رضاشاه تخریب شد، این بنا در فهرست ثبت ملی بود. این جسد بخشی از تاریخ ماست. تاریخ ایران آنقدر فراز و نشیب داشته که ما خواهی نخواهی یک بخشهاییاش را میپسندیم و بخشهاییاش را هم نمیپسندیم. ما نمیتوانیم تاریخ کشورمان را بنا به میل خودمان پاستوریزه کنیم.
او گفت: اگر استدلال حاکم، استدلال پاکیزهسازیِ تاریخ باشد، باید بنای سلطانیه را هم تخریب کنند، چون این بنا به دست مغولهای یاغی و وحشی ساخته شده. همینطور مسجد گوهرشاد را هم باید تخریب کنیم چون در زمان سلسلهای ساخته شده که مؤسس آن تیمور؛ یک فرد خونخواه بود.
عبدی خاطرنشان کرد: به هر حال، مقبره رضاشاه اوایل انقلاب تخریب شد و یک اثری که ثبت ملی بود، از بین رفت. الان چهل سال گذشته و ما هنوز دم از عقلانیت و منطق و اعتدال میزنیم. واکنش دولت در این میان مهم است؛ اینکه قرار است این مومیایی را به عنوان بخشی از تاریخ این مملکت یکجا دفنش کنند یا خیلی محترمانه آن را به خانوادهاش تحویل بدهند تا هر کجا که در خارج کشور میخواهند دفنش کنند.
این استاد دانشگاه، عدم وجود مدیریت بحران در چنین مواردی را مشکل اساسی دانست و افزود: متاسفانه در کشور ما مدیریت بحران وجود ندارد. یکبار بحران در قامت سیل و زلزله خود را نشان میدهد، یکبار هم چنین چیزی تبدیل به بحران میشود و یک مرتبه جسدی پیدا میشود که نمیدانیم با آن چه کار کنیم. چون مدیریت بحران وجود ندارد هرج و مرج میشود و هیچ کس نمیداند چه کسی باید به این مساله رسیدگی کند. مدیریت بحران دقیقاً برای چنین مواقعی آموزش دیده است. در واقع خود مدیران بحران هم نمیدانند چه کار بکنند.
ایلنا
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد خبر داد کشف گورهای تاریخی مربوط به 2500 سال قبل از میلاد
مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد خبر دادکشف گورهای تاریخی مربوط به 2500 سال قبل از میلاد مسیح در کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت گورهای تاریخی مربوط به 2 هزار و 500 سال قبل از میلاد مسیح در استان کشف شد بمعاون فرهنگی مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان: «شال ترس ممد» پس از 37 سال احیا شد
معاون فرهنگی مدیرکل ارشاد اسلامی گیلان شال ترس ممد پس از 37 سال احیا شد معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان گفت نمایش گیلکی شال ترس ممد پس از 37 سال احیا شد سید وحید فخرموسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در آستانهاشرفیه با اشاره به اجرای نخستین نمایشکشف اشیا تاریخی در مسیر گازرسانی به لنگرود
در عملیات حفاری صورت گرفت کشف اشیا تاریخی در مسیر گازرسانی به لنگرود به دلیل کشف چند شی مشکوک به عتیقه در مسیر گازرسانی به یکی از روستاهای لنگرود عملیات گازرسانی متوقف شد به گزارش ایلنا از لنگرود پیرو گزارش دریافتی از سوی مسئول پایگاه حفاظتی لنگرود در جریان گازرسانی بهمدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: تئاترهای اجتماعی به خیابانهای شیراز میآید
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تئاترهای اجتماعی به خیابانهای شیراز میآید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت تئاترهای اجتماعی به خیابانهای شیراز میآید به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز بهزاد مریدی بعدازظهر امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه آثار عکس محله «سنگ سیاه&raشاهد رفتارهای غیرقانونی کسانی هستیم که در کشور مسئولیت داشتهاند
گیل نگاه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه شاهد رفتارهایی خارج از چارچوب دین و قانون از کسانی هستیم که در کشور مسئولیت و اختیارات داشته و یا دارند گفت کسانی که می بایست پاسخگوی عملکرد و تصمیمات خود در قبال مردم و کشور و نظام باشند مطالبی را مطرح می کنند که خوراک تبلیغینمایش جنازه هموطنان به انگیزه جلب همدلی، رفتار مسئولانهای نیست
تذکر توییتری معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد به برخی رسانهها نمایش جنازه هموطنان به انگیزه جلب همدلی رفتار مسئولانهای نیست معاون مطبوعاتی به برخی رسانهها در پوشش اخبار زلزله تذکر داد به گزارش ایلنا حسین انتظامی تذکر معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در صفحه رسمی خود در توییتر نوشت &مدیرکل ورزش و جوانان گیلان:کمک دولت به داماش و سپیدرود واریز شد/ بیات از مدیران توانمند است/از جنس ورزش و فوتب
گیل نگاه مراسم معارفه مالک باشگاه سپیدرود رشت ظهر امروز سهشنبه ۷ آذرماه در سالن اجتماعات مهمانسرای المپیک برگزار شد مسعود رهنما مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان در این مراسم گفت امروز مقدمات واگذاری باشگاه مردمی و ریشهدار سپیدرود انجامشده و تا هفته آینده روال اداری نقلوانتپاسخ دادستان تهران به اظهارات یونسی و برخی مسئولان: به اتهام سعید مرتضوی در مورد زهرا کاظمی رسیدگی خواهد شد/کش
پاسخ دادستان تهران به اظهارات یونسی و برخی مسئولان به اتهام سعید مرتضوی در مورد زهرا کاظمی رسیدگی خواهد شد کشف حجاب و تجاهر به بدحجابی جرم است آخرین وضعیت پروندههای حقوق و املاک نجومی توقف فعالیت شرکت دومان توکان بخشنامه دادستانی به پلیس و زندانها دادستان تهران با اشاره به اظهواکنش مشاور رئیسجمهور نسبت به سکوت اصولگرایان در قبال رفتارهای احمدینژاد
واکنش مشاور رئیسجمهور نسبت به سکوت اصولگرایان در قبال رفتارهای احمدینژاد مشاور رئیسجمهور در واکنش به اظهارات اخیر احمدینژاد و سکوت اصولگرایان در قبال این رفتار در کانال تلگرامی خود نوشت باید مراقب فتنهانگیزیهای آتی بود به گزارش ایلنا حسام الدین آشنا در واکنش به اظهارات اواکنش آیت الله جنتی به حوادث منطقه پاسداران: نهادهای مسئول، این حادثه را با سرعت و دقت بررسی کنند/با مقصرین بر
واکنش آیت الله جنتی به حوادث منطقه پاسداران نهادهای مسئول این حادثه را با سرعت و دقت بررسی کنند با مقصرین برخورد کنید رئیس مجلس خبرگان رهبری با صدور پیامی شهادت تعدادی از نیروهای سرافراز انتظامی و بسیج را در حوادث و اغتشاشات اخیر تسلیت گفت آفتابنیوز متن پیام تسلیت آیتالله-
گوناگون
پربازدیدترینها