واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توافق رهبران چین و هند با تقویت روابط دوستانه و کاهش تنشهای مرزی
چین و هند در جریان سفر نارندرا مودی، نخست وزیر هند به چین در اقدامی کمسابقه توافق کردند تا روابط میان ارتشهایشان را در راستای حفظ صلح در مرز دو کشور بهبود بخشند.
آفتابنیوز : به نقل از خبرگزاری رویترز، نارندرا مودی، نخست وزیر هند طی روز گذشته نشستهایی غیررسمی در شهر ووهان در مرکز چین با شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور داشت.
این نشستها چند ماه بعد از آن رخ میدهند که مناقشه دو کشور بر سر یک منطقه مرزی واقع در رشته کوه هیمالیا بالا گرفت.
ویجای گوخال، وزیر امور خارجه هند بعد از پایان مذاکرات شی جینپینگ و نارندرا مودی به خبرنگاران گفت: رهبران دو کشور در مذاکراتشان توافق کردند که هر دو کشور بلوغ و خرد مدیریت اختلافهایشان به طور صلح آمیز از طریق مذاکرات را دارند.
او اظهار داشت: درخصوص مشکل مرزی چین و هند این دو رهبر با تلاشهای نمایندگان ویژه دو کشور برای یافتن یک راه حل عادلانه، معقول و قابل پذیرش برای هر دوی آنها توافق داشتند.
دیدار رهبران هند و چین طبق آنچه که دو طرف اعلام کردهاند یک نشست غیر رسمی بوده تا دیدار رسمی؛ هیچ یک از تشریفات مربوط به نشستهای رسمی از جمله سلامهای نظامی با شلیک ۲۱ گلوله صورت نگرفته است.
با این حال مذاکرات آنها در روز جمعه بیشتر از آنچه که انتظار میرفت طول کشید و در عین حال شامل یک تور بازدید شخصی از یک موزه بزرگ که توسط شی جینپینگ برای نارندرا مودی برگزار شد، بوده است.
رسانههای دولتی چین لحن این دیدارها تحسین کردهاند.
روزنامه رسمی پیپلز دیلی وابسته به حزب حاکم کمونیست چین در مطلبی در صفحه اول خود امروز (شنبه) نوشت: "این دو کشور بزرگ مجبور هستند که همکاریهای بزرگی داشته باشند" و به همراه این مطلب تصویری بزرگ از زمان دست دادن این دو رهبر منتشر کرد.
در این مقاله نوشته شده است: دلایل کافی وجود دارند که باور کنیم نشست ووهان منجر به افزایش اعتماد دوجانبه، مدیریت و کنترل مناقشات، تامین همکاریها و آغاز مرحله جدید در روابط چین و هند خواهد شد. کاملا آشکار است که توافق راهبردی خیلی فراتر از اختلافات موردی آنها است و نیاز آنها به همکاری بسیار بیشتر از تنشهای محلی است.
در عین حال روزنامه رسمی چاینا دیلی در مقالهای نوشت که کسی این موضوع را که سوءظن دوجانبه جلوی همکاری دو کشور با یکدیگر را گرفته رد نمیکند. با این حال نه پکن و نه دهلی نو طرف مقابلش را دشمن خطاب نمیکند. این به معنی آن است که هر دوی آنها توقع بهبود روابط دوجانبه خود را دارند. در حقیقت چین و هند شرکای طبیعی یکدیگر محسوب میشوند.
این در حالی است که به رغم فضای مثبتی که درخصوص نشست روز جمعه به وجود آمد و در عین حال منجر به دعوت نارندرا مودی از شی جینپینگ برای سفر به هند طی سال آینده میلادی به منظور یک نشست غیررسمی مشابه شد اما اختلافات دو کشور همچنان پابرجا هستند.
اصلی ترین اختلاف آنها مربوط به یک نوار مرزی ۳۵۰۰ کیلومتری است اما در عین حال هر دو کشور در اقیانوس هند نیز مناقشههایی را دارند و همچنین اختلافاتی را بر سر پروژه اقتصادی چین به نام ابتکارعمل "یک کمربند یک جاده" که از آن به عنوان جاده ابریشم جدید یاد میشوند پیدا کردهاند.
در عین حال هند نظر منفی نسبت به روابط نزدیکی که به طور سنتی میان چین و پاکستان برقرار بوده دارد و طرف مقابل نیز چنین نگرانیهایی را از بابت نزدیک تر شدن هرچه بیشتر هند به آمریکا پیدا کرده است.
نشستهای شی جینپینگ و نارندرا مودی در روز جمعه علاوه بر بازدید از یک موزه شامل یک ضیافت شام نیز بود.
براساس گزارشها امروز نیز آنها قرار است در ادامه این تعاملاتشان یک پیادهروی در حاشیه "دریاچه شرقی" داشته باشند و پس از آن در یک قایق مشترک حضور پیدا کرده و سپس یک ناهار مشترک داشته باشند.
طبق گزارش شبکه سی سی تی وی چین شی جینپینگ در جریان نشست گفت: من امیدوار هستم که به همراه نخست وزیر هند بتوانیم فصلی جدید در روابط چین و هند با این نشستها رقم بزنیم.
رئیسجمهور چین اظهار کرد: دو طرف روابط کاری خوبی برقرار کردهاند و پکن مشتاق به ایجاد یک شراکت نزدیک و همکاری در تمامی حوزههای دو طرف است.
او ادامه داد: من میخواهم روابط دوستانه دو کشور ما بی وقفه به رشد و تقویت ادامه دهد و با شتاب به پیشرفت خود همچون شتابی که ما در جریان آب رودخانههای یانگتسه و رودخانه زرد میگوییم ادامه دهد و تا ابد به جلو حرکت کند.
همچنین نخست وزیر هند نیز به رئیسجمهور چین گفت: این به نوبه خود نشان دهنده وجود علاقه و همدلی در قبال هند است. این دو کشور که میزبان ۴۰ درصد جمعیت جهان هستند مسئولیت دارند که بسیاری از مشکلات جهان را برطرف کنند و این نشست یک فرصت خوب برای این کار است.
مودی با اشاره به شعار سیاسی شی جینپینگ و شعار سیاسی خودش گفت: ما در کنار هم شاهد خواهیم بود که رویای "دوران جدید" شما و هدف ما در قبال یک "هند جدید" یک گام درست به نفع جهان خواهد بود. هیچ یک از این دو رهبر اشاره مستقیمی به اختلافات و تنشهایشان نکردند.
چین و هند همچنین برای برقراری تماسهای مستمر میان نیروهای نظامی دو کشور برای جلوگیری از بروز مناقشات مرزی به توافق رسیدهاند.
وزیر امور خارجه هند گفته است چین و هند برای بهبود خط تماس میان ارتشهای دو کشور توافق دارند.
مناقشات مرزی برای دههها، روابط میان چین و هند را با تنش همراه کرده است.
هند و چین بر سر مرزهای خود در منطقه سلسله جبال هیمالیا اختلاف دارند و سال پیش دو کشور در این منطقه رو در رو شدند.
سربازان چین تا کنون چندین بار وارد خاک هند شدهاند و هند نیروهای چینی را به نقض مرز غیر رسمی دو کشور در سلسله جبال هیمالیا متهم کرده است.
دو کشور در سال ۱۹۶۲ برای مدت کوتاهی بر سر این مساله جنگیدند.
ایسنا
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]