واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: انتقاد از افزایش بیصدای عوارض خروج از کشور؛ نمایندگان دلشان برای گردشگری میسوزد؟!
رییس انجمن صفنی دفاتر خدمات مسافرتی ایران گفت: اگر نمایندگان مجلس دلشان برای گردشگری میسوزد پس چرا لایحه افزایش سه تا ششبرابری عوارض خروج از کشور را مصوب کردند؟!
آفتابنیوز : افزایش نرخ عوارض خروجی که در زمان ابلاغ لایحه بودجه ۹۷ به مجلس جنجالهای زیادی به پا کرد، هنگام تصویب در مجلس از قلم رسانهها جا افتاد و با تاخیر و به شکلی ناقص نرخ آن تنها ۲۲۰ هزار تومان برای هر سفر خارجی اعلام شد. درحالیکه سازمان امور مالیاتی اوایل این هفته آن هم میان همهمه گرانی ارز که طیف وسیعی از اقشار جامعه درگیر آن شده بودند در بخشنامهای موضوع عوارض خروج از کشور را بر اساس قانون بودجه ۹۷ کل کشور ابلاغ کرد.
در این ابلاغ که به مدیرعامل بانک ملی ایران خطاب شده، آمده است: «نظر به اینکه موجب قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، وجوه خروج از کشور موضوع ماده ۴۵ قانون مالیات بر ارزشافزوده برای هر مسافر از تمامی مرزهای کشور برای بار اول ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال (۲۲۰ هزار تومان)، بار دوم ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ریال (۳۳۰ هزار تومان) و برای بار سوم به بعد ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال (۴۴۰ هزار تومان) و برای هر مسافر حج تمتع و حج عمره برای بار اول یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال (۱۱۰ هزار تومان)، بار دوم یک میلیون و ۶۵۰ هزار ریال (۱۶۵ هزار تومان) و بار سوم به بعد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال (۲۲۰ هزار تومان) و عتبات عالیات از مرزهای هوایی ۳۷۵ هزار ریال (۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان) و از مرزهای زمینی و دریایی ۱۲۵ هزار ریال تعیین شده است، لذا خواهشمند است دستور فرمایید در اسرع وقت در اجرای قانون مذکور مراتب را به شعب آن بانک برای دریافت وجوه خروج از کشور براساس مبالغ جدید در سال ۱۳۹۷ اعلام کنید.
مسافران موضوع تبصره ۴۵ قانون مالیات بر ارزشافزوده و زائران اربعین که از تاریخ ۳ مهرماه ۹۷ تا ۲۲ آبان ماه ۹۷ از مرزهای زمینی به مقصد کشور عراق از کشور خارج میشوند از عوارض خروج معافاند.»
حرمتالله رفیعی که از مخالفان سرسخت افزایش نرخ عوارض خروجی بود، با اشاره به این بخشنامه که همزمان با گرانی نرخ ارز در بازار و بررسی طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه در صحن علنی مجلس شده بود به ایسنا گفت: سوال من از نمایندگان ملت این است شما که دغدغه گردشگری دارید و دلتان برای این صنعت میسوزد و میخواهید با تبدیل این سازمان به وزارتخانه آن را نجات دهید، چرا لایحهای را مصوب کردید که به ضرر صنعت گردشگری تمام میشود؟ چه مصوبه و بخشنامه یا آییننامهای وجود دارد که گردشگری هم از این عوارض گرانشده سهم میبرد. مگر تا به حال گردشگری از این عوارض که رقم کمی هم نبود، سهمی داشته که حالا امیدوار باشد آن را تمام و کمال دریافت کند که حالا ما از گران شدن آن خرسند باشیم.
او همچنین با طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه اعلام مخالفت کرد و با تاکید بر این که به عنوان یک فعال گردشگری صرفا به بیان نظرات شخصیاش در اینباره می پردازد، گفت: سوال ما از نمایندگان محترم مجلس این است با چه انگیزهای میخواهند این سازمان را به وزارتخانه تبدیل کنند؟ این اتفاق فقط دسترسی بخش خصوصی را به مسؤولان کمتر میکند و مشکلات را پیچیدهتر خواهد کرد، چون تشکیلات عریض و طویل فقط به مشغولتر شدن آقایان منجر میشود و برای سرمایهگذاران و فعالان گردشگری دستاورد خوبی ندارد. این طرح در شرایط موجود اصلا به نفع صنعت گردشگری با این بدنه ضعیف سازمانی که هنوز ساختار ناقصی دارد، نیست.
رفیعی ادامه داد: اگر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وزارتخانه شود، لابیها هم خاصتر میشود. چند وقت پیش سه وزیر را استیضاح کردند، کدام یک به نتیجه رسید، درحالی که مشکلات آن سه وزارتخانه محرز بود. این سازمان هم اگر وزارتخانه شود، فقط در دستانداز میافتد و سرنوشت بهتری رقم نمیخورد.
منبع: ایسنا
۲۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]