تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از توبه بنده اش بیش از عقیمی که صاحب فرزند شود و گم کرده ای که گمشده اش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829667231




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رابطه لذت بخشی موادمخدر با آسیب به مغز


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رابطه لذت بخشی موادمخدر با آسیب به مغز
یک روانپزشک گفت: مواد مخدر و محرک براساس میزان لذت‌شان باهم فرق دارند و هرچه میزان لذتی که در فرد ایجاد می‌شود بیشتر باشد، به همان ترتیب میزان آسیب هم بیشتر خواهد بود، بنابراین مواد محرک بیشترین آسیب را به مغز وارد می‌کنند.
آفتاب‌‌نیوز : دکتر مجید محمدپور درباره اثرات مواد مخدر بر روی مغز افراد گفت: موادمخدر و محرک به طور مستقیم و غیر مستقیم با سرازیرکردن مقادیر زیادی از دوپامین، مدار احساس لذت در مغز را هدف قرار می‌دهند.


وی ادامه داد: دوپامین یک فرستنده عصبی است که در قسمت‌هائی از مغز که حرکات بدن انسان، احساسات، درک و شناخت، انگیزه و احساس لذت و سرخوشی را تنظیم می‌کند وجود دارد. تحریک شدن بیش از اندازه این سیستم باعث می‌شود که فرد از رفتارهای عادی خود احساس لذت کند، حالت‌های سرخوشی و نشئگی که مصرف کنندگان مواد خواستارآن هستند به این ترتیب در مغز آنان ایجاد شده و به آنان یاد می دهد تا مصرف مواد را تکرار کنند .


این روانپزشک یادآور شد: همچنین هر زمان که این مدار لذت احساس رضایت و سرخوشی را در مغز ایجاد می‌کند، مغز متوجه می‌شود که رویداد مهمی در حال رخ دادن است که باید آن را به خاطر بسپارد و به فرد یاد می‌دهد که بدون توجه و فکر کردن به آن، این عمل را همانند رفتارهای ضروری تکرار کند .


محمدپور بیان کرد: هنگامی که شخصی برای اولین بار ماده مخدر یا توهم زا و یا هرگونه از مواد اعتیادآور را مصرف می‌کند، لذت بسیار و غیر واقعی را تجربه می‌کند اما مغز از همان لحظه اول و در اثر سیل غیر طبیعی انتقال دهنده‌های نورونی، شروع به تغییر می‌کند برای مثال، نورون‌ها در اثر دریافت کردن بیش از حد دوپامین، به کاهش گیرنده‌ها می‌پردازند. ممکن است نورون‌ها تولید دوپامین را هم کاهش دهند. نتیجه هردو، کاهش مقدار دوپامین در مغز است که تنظیم کاهشی نام دارد. این مواد سمی، می‌توانند موجب مرگ نورون‌ها هم بشوند. در نهایت اتفاقی که می‌افتد، مرگ تدریجی مغز و اعصاب خواهد بود.


درمانگر اعتیاد تصریح کرد: اساسا مواد مخدر و محرک بر اساس میزان لذت‌شان باهم فرق دارند و هرچه میزان لذتی که در فرد ایجاد می‌شود بیشتر باشد به همان ترتیب میزان آسیب هم بیشتر خواهد بود و می‌توانیم بگوییم مواد محرک بیشترین آسیب را به مغز وارد می‌کنند.


به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، محمدپور گفت: برای درمان این بیماران ابتدا باید نوع وابستگی فرد معتاد به مواد را بدانیم و اینکه درمان اعتیاد در اصل به شکل تغییر رفتار یا تعدیل مصرف انجام می‌شود تا شخص به تدریج شیوه زندگی خود را تغییر دهد و مغز او به آهستگی به یادگیری مهارت‌های جدید بپردازد.


وی افزود: باید به این نکته توجه داشته باشیم ترک دادن شخصی که سالیان سال به موادمخدر وابسته شده و یک زندگی روتین داشته است کار سخت و پیچیده‌ای است زیرا اعتیاد تنها بیماری یک شخص نیست و بیماری کل خانواده محسوب می‌شود فرد باید روش زندگیش را عوض کند خانواده هم باید کارکردهای خود را نسبت به شخصی که در حال ترک است تغییر دهد عواملی مثل خشونت، تهدید، تحقیر، تخریب در این افراد بسیار اشتباه است و خانواده باید تحت آموزش باشند و نحوه رفتار با این بیماران را بیاموزند تا شرایط مطلوبی برای ترک اعتیاد فرد مهیا شود.


منبع: ایسنا





۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن