تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829542023




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر اقتصاد: بیکاری کاهش و اشتغال افزایش یافته/ بنگاه های اقتصادی از رکود خارج شده اند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزیر اقتصاد: بیکاری کاهش و اشتغال افزایش یافته/ بنگاه های اقتصادی از رکود خارج شده اند
کرباسیان می‌گوید بنگاه‌های اقتصادی از رکود خارج شده‌اند ضمن اینکه بیکاری هم کاهش و اشتغال افزایش یافته است.
آفتاب‌‌نیوز :

مسعود کرباسیان می‌گوید که طبق تعریف او از «رکود»، بنگاه‌های اقتصادی از رکود خارج شده‌اند و رشد اقتصادی در اغلب بخش‌ها اعم از خودروسازی، فولاد و نظایر آن‌ها جریان دارد؛ ضمن اینکه بیکاری هم کاهش و اشتغال افزایش یافته است و تورم هم که مدت‌هاست دو رقمی شده. او البته این را هم گفت که برخی امور اقتصادی معطل مجلس است و بهتر است نمایندگان از وزرا کمتر سوال بپرسند تا فرصت تعیین تکلیف قوانین کشور ایجاد شود.


شش ماه پس از روی کار آمدن مسعود کرباسیان به عنوان سکاندار وزارت اموراقتصادی و دارایی، حالا همه چشم‌ها منتظر اوست که وی در حوزه خود چگونه با مسائل مهم اقتصاد اعم از تزریق نقدینگی به بنگاه‌های اقتصادی، مشکلات حوزه مالیات و تورم رو به افزایش کنار خواهد آمد. او البته شرایط امروز اقتصاد ایران را مساعد می‌داند و به آینده هم خوش‌بین است. 


آنچه او درباره اقتصاد ایران می‌اندیشد و برنامه‌هایش برای آینده موضوع گفت‌وگوی ایسنا با کرباسیان بود که قسمتی از آن به شرح زیر است:


به دولت قبل نقد می‌شد که علاقه‌مند به اعمال سیاست‌های انقباضی بود و همین به رکود دامن زد. اکنون و شش سال بعد، هم بسیاری از بنگاه‌ها در رکود به سر می‌برند و هم هشدارهایی وجود دارد مبنی بر احتمال بازگشت دوباره تورم دو رقمی. چه خواهید کرد؟


مهار تورم با اعمال سیاست‌هایی برای خروج از رکود با هم مغایرت ندارد و تاکنون نیز نداشته است. سوال من این است که آیا رشد اقتصادی در کشور وجود داشته است یا خیر؟ در سال گذشته رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصد بوده و امسال این رشد به ۶.۵ تا ۷ درصد رسیده است که تا آخر سال این رقم بالاتر هم خواهد رفت.


رشد سال گذشته از نفت بود و ما از ظرفیت رشد خود استفاده کردیم و امسال هم از عواید همان بهره‌مندیم؟


بلی. همانطور که دیدیم در سال گذشته بخش مهمی از رشد از بخش نفت بود، ولی امسال رشد بخش نفت بیش‌تر از رشد سایر بخش‌ها بوده است. سوال من این است که آیا رشد مسکن داشتیم یا نه؟ در مسکن، تولید، کشاورزی، معدن و ... رشد اتفاق افتاده است. از سوی دیگر تورم پایین بوده و رشد قیمت‌ها هم پایین بوده است. بنابراین نمی توان گفت اثر وضعی قیمت‌ها منجر به رشد شده است. در پاسخ به این سوال باید بگویم که خیر! این رشد تولید بوده که انجام شده است. از سوی دیگر باید بررسی کنیم که آیا بیکاری کاهش یافته است؟ اشتغال افزایش یافته است؟ اگر چنین وضعیتی وجود دارد نشان می دهد که ما رکود نداریم.


البته در بخش‌های خاصی از صنعت ممکن است تقاضا وجود نداشته باشد یا تولید نتواند آن مقدار رشد داشته باشد. مثلا فرض کنید در بخش سیمان ظرفیت‌هایی زیادی داشتیم که بخش بزرگی از آن وابسته به صادرات کشورهای همسایه بود که خود یا تعرفه زدند و یا کارخانه زدند در نتیجه صادرات ما کم و رشد ما محدود شد. یا اینکه مثلا فعالیت طرح‌های عمرانی و مسکونی ما به اندازه تولید ما نبود. این موارد هم وجود داشت. ولی به هر حال بخش فولاد و پتروشیمی و ... هم هستند که در آن‌ها رشد تولید اتفاق افتاده است. ما هم برای بررسی رشد میانگین بخش‌ها را در نظر می‌گیریم. اکنون می‌بینیم که در خودروسازی، فولاد معدن و... رشد داشتیم.


مواردی که گفتید مربوط به رشد صنایع بزرگ است، ولی اوضاع صنایع خرد مناسب نیست


در صنایع پایین دستی پتروشیمی رشد داشتیم.


بخش غیرانرژی هم داشتیم؟


بگذارید درباره پتروشیمی صحبت کنم. امسال رقم صادرات ما در پتروشیمی نسبت به سال قبل رشد چندانی نداشته، ولی تولید ما رشد داشته است. امسال یک میلیون تن تولید بیشتر در پتروشیمی داشتیم. یعنی پتروشیمی کمک کرده است به صنایع پایین دستی که تولیدات پایین دستی افزایش یابد.


ولی همچنان بر شهرک‌های صنعتی رکود حاکم است


ما و وزارت کار و وزارت صنایع مطالعه‌ای کردیم که واحدهایی که به اسم تعطیل به شورای استان‌ها اعلام شدند چه وضعیتی دارند؟ گفته شد که وضعیت آن‌ها بهتر از قبل است. بالاخره ما مسئول تامین نقدینگی و راه‌اندازی آن‌ها هستیم و وضعیت آن‌ها را رصد می‌کنیم، با این حال نتیجه مطالعه ما نشان داد وضعیت آن‌ها بسیار بهتر شده است و بسیاری از آن‌ها در حال خروج از چرخه رکود هستند و از تعطیلی خارج می شوند. ممکن است تعدادی از بنگاه‌ها هنوز چندان رونق نگرفته باشند البته برای برخی کاری نمی‌شود کرد، ولی برای برخی دیگر باید به فکر راه حل باشیم. با این حال به طور کلی اکنون صادرات ما رشد داشته است که بخشی از آن هم صادرات صنعتی است و این خود بیانگر اوضاع بنگاه‌هاست.


تراز تجاری ما ولی منفی است


ببینید به هر حال واردات ما رشد داشته است. اکنون با رشد ۲۰ درصدی واردات و ۵ درصدی صادرات رو به رو بوده‌ایم یعنی صادرات به نسبت به سال قبل رشد داشته است.


ممکن است به خاطر سیاست‌های تزریق نقدینگی به بنگاه‌ها، سیاست‌های مهار تورم را از دستور کار خارج کنید؟


معتقدم اکنون رکودی وجود ندارد. می توانیم با هم درباره تعریف رکود صحبت کنیم. حرف من این است که بنگاه‌ها از رکود خارج شده‌اند.


چه موضعی درباره تزریق نقدینگی برای ایجاد رشد دارید؟


ببینید باید اول بررسی کرد که آیا ایجاد اشتغال و فعال شدن آن از طریق پولی باید حل شود یا اهرم‌های دیگری باید به کار بسته شود؟ من می‌گویم اهرم‌های دیگری هست. باید بررسی کنیم که برای حل کردن مسائل تولید از طریق تحریک تقاضا باید عمل شود، یا از محل فشار عرضه؟ بحث‌هایی است که باید صنعت به صنعت درباره آن بحث کرد. یکی از قانون‌هایی که می‌تواند در این زمینه کمک کند، قانون مالیات‌های مستقیم، مالیات ارزش افزوده و صندوق‌های فروش است. باید البته ببینیم مجلس چه زمانی کار آن را تمام می‌کند.


چه زمانی کار آن تمام می‌شود؟


مجلس قول داده است که قانون مالیات بر ارزش افزوده و صندوق‌های فروش را بعد از بودجه به صحن علنی خواهند برد. اگر سوال از وزرا کمتر بپرسند (با لبخند) فرصت خواهند کرد که کار این قوانین را به اتمام برسانند.


منیع: ایسنا





۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن