تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833895318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اصلاح‌گری، احیاگری، انکارگری یا مبناگرایی؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اصلاح‌گری، احیاگری، انکارگری یا مبناگرایی؟
یک استاد دانشگاه گفت: در علوم سیاسی امروز چهار گرایش اصلاح‌گرایی،انکارگری،احیاگری و مبناگرایی وجود دارد که با هم در جنگ نابرابر هستند.
آفتاب‌‌نیوز : جهانگیر معینی علمداری در همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران در سخنرانی با عنوان  « اصلاح‌گری، احیاگری یا انکارگری» با بیان این‌که «علوم سیاسی امروز ایران را در چهار گروه می‌توان بررسی کرد»، اظهار کرد: من برای بررسی این موضوع روند شناسی را به کار بردم. عموما گرایش‌ها در جامعه ما با عنوان راست و چپ بودن مطرح شده است؛ شاید یکی از دلایلی که کرسی‌های آموزشی در کشور ما در این حوزه ضعیف است به این موضوع باز می‌گردد.


وی سپس گفت: موضوع بحث من رشته علوم سیاسی است. پس از تاسیس مدرسه علوم سیاسی در ایران علوم سیاسی در کشورما شکل گرفته است. این گرایش‌ها یا ترندهایی که در باره آن‌ها حرف می‌زنم بدون تاثیر از وقایع سیاسی نیست، اما الان با توجه به علم سیاست در باره آن‌ها صحبت می‌کنم.


وی ”مبناگرایی، اصلاح گرایی، احیاگرایی و انکارگری” را چهار حوزه موجود در علم سیاست ایران دانست و در تشریح این ایده گفت: منظور من از احیاگرایی این است که باید به گرشته برگشت و دیدگاه هایی که در گذشته وجود دارد را بررسی کرد. البته منظور فقط بازگشت به اصول دینی نیست، بلکه بازگشت به ایده‌هایی مثل ایده‌های شریعتی و امثال آن هم جزو این موضوع  هستند.


این استاد دانشگاه در تعریف مفهوم مبناگرایی خاطرنشان کرد که برخی از پژوهشگران عقیده دارند باید به تعریف اولیه سیاست بازگشت  و از این طریق امر سیاسی را تعریف کرد.


وی سپس گفت: انکارگرایان آن‌چه که تا امروز در علوم سیاسی اتفاق افتاده را نفی می کنند و در نقد اساتید دانشگاه امروزی رویکرد تندی دارند.


وی با بیان این‌که«دیدگاه اصلاح‌گری ربطی به اصلاح‌طلبی ندارد» تصریح کرد: اعضای این‌ گروه عمدتا به دنبال این هستند که تئوری های موجود را بسط داده و با آخرین تئوری های جهانی در ارتباط باشند. دکتر بشیریه هم از این دست هستند.


این استاد دانشگاه سپس اظهار کرد: اگر بخواهم از اصطلاح بوریدو (جامعه شناس و مردم شناس فرانسوی) استفاده کنم به نظر می رسد این چهار جریان به دنبال کسب سرمایه های نمادین و با هم در رقابت هستند. به نظر می ‌رسد که این رقابت هژمونیک نابرابر است و این چهار گروه از یک وزن برابر نیستند.


وی همچنین گفت: بر اساس ظاهر امر که برخی ها فکر می کنند صحنه سیاست ایران آنارشیک است با این چهار رویکرد می شود گفت وجود این ها یک انسجامی در سیاست ایجاد می‌کند.


معینی علمداری در بخش دیگری از این سخنرانی گفت: اگر مبنا را همان سرمایه نمادین قرار دهیم، که بعدا به سرمایه فرهنگی تبدیل می شود باید بگویم در علم سیاست چند فاکتور وجود دارد. حمایت ها یا فشارهای حاکمیت، التهابات سیاسی و اجتماعی جامعه، مخاطبان(فاکتور فشار) و میزان درونگرا یا برونگرایی جامعه  از حمله فاکتورهای موجود است.


وی در پایان گفت: به این موضوعات طرح شده هم از دید مثبت و هم از دید منفی می توان نگاه کرد. نگاه مثبت این است که اساتید علوم سیاسی در مقایسه با گذشته ارتباط بهتری با جامعه می گیرند. اما از لحاظ منفی می‌توانم بگویم این خطر وجود دارد که روند نظریه پردازی در این رشته کند تر شود.


منبع: ایسنا





۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن