تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829978451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگی بزرگ در راه است یا پیشتازی نسلی جوان بر قدرت؟/استقبال رسانه های آمریکایی از جابجایی قدرت


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: جنگی بزرگ در راه است یا پیشتازی نسلی جوان بر قدرت؟/استقبال رسانه های آمریکایی از جابجایی قدرت
فرمان ملک سلمان برای تعیین سرلشکر «ترکی بن بندر بن عبدالعزیز» به عنوان فرمانده نیروی هوایی و «فهد بن ترکی» به عنوان فرمانده نیروهای مشترک تنها بخشی از تغییرات عظیم صورت گرفته در نهادهای نظامی آن کشور محسوب می شوند. رسانه های امریکایی به تحلیل چرایی این تغییرات پرداخته اند و عمدتا از آن استقبال کرده اند.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین الملل-رادیو عمومی امریکا (NPR) در گزارشی تخت عنوان «چرا عربستان سعودی به طور ناگهانی ارتش خود را دگرگون ساخت»؟ اشاره می کند که عربستان سعودی درصدد جایگزین کردن نسلی از رهبران نظامی خود است و برای اولین بار برخی از مشاغل نظامی را به روی زنان باز کرده است و برای نخستین بار یک زن را به عالی ترین مقام در وزارت کار ان کشور رسانده است این ها گام هایی نادر در پادشاهی فوق العاده محافظه کار عربستان سعودی محسوب می شوند. 


به گزارش آفتاب نیوز، اخرین اقدام در این راستا اقدام جنجالی اخیر «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی برای اصلاح نهادهای آن کشور در مورد نیروهای نظامی بود. رهبران عربستان سعودی بدون هیچ گونه توضیحی در تغییری ناگهانی تمام مقام های ارشد نظامی آن کشور را تغییر دادند. گمانه زنی ها مبتنی بر آن است که علت اصلی این اقدامات به دلیل ناکامی عربستان سعودی در جنگ یمن بوده است. با این حال، تحلیلگران می گویند این بخشی از اصلاحات گسترده تر است که شامل تغییرات سریع در سیاست های اقتصادی و اجتماعی  هم چنین افزایش حضور نظامی در خارج از آن کشور می شود. 


«برنارد هیکل» کارشناس مسائل خاورمیانه در دانشگاه «پرینستون» می گوید:« این بخشی از پروژه ای بزرگ تر برای اصلاح نظام در عربستان سعودی است. ضعف نظامی در جنگ یمن مشاهده شده است و به مقام های سعودی کمک کرده تا مشکلات اصلی را درک کنند. عربستان سعودی سه سال است با تشکیل یک ائتلاف در کارزار نظامی علیه یمن برای مقابله با انصارالله گروه مسلح مورد حمایت ایران رقیب اصلی ریاض به سر می برد. براساس گزارش سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری نزدیک به شش هزار غیر نظامی در جریان حملات نظامی عربستان سعودی در یمن کشته شده اند و ۲۲.۲ نفر نیز نیاز به کمک های بشردوستانه دارند». 


این رادیو در ادامه می نویسد:«عربستان سعودی میلیاردها دلار هزینه صرف خرید آخرین سخت افزارهای نظامی عمدتا از کشورهای غربی مانند ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه کرده است با این حال، شکاف میان تجهیزات و قابلیت های عربستان سعودی وجود دارد. هم چنین، به نظر می رسد که محمد بن سلمان خواستار تاکید بر صنایع داخلی و بومی نظامی عربستان سعودی است. او می گوید عربستان سعودی در زمینه نظامی باید متکی به خود باشد». 


این رادیو در ادامه اشاره می کند که این تغییرات در استانه سفر سه هفته ای «محمد بن سلمان» در ماه مارس به لندن و سپس به امریکا صورت می گیرند. «تئودور کاراسیک» تحلیلگر مسائل خاورمیانه می گوید که این یک لحظه تاریخی برای عربستان سعودی است. او می افزاید:«این تنها در مورد ایجاد کارامدی وزارت دفاع نیست بلکه بخشی از مذاکرات در امریکا در مورد دفاع و تسلیحات نظامی است». کاراسیک معتقد است که این نمونه ای از تغییر نسلی در عربستان سعودی است. 


محمد بن سلمان پسر پادشاه کنونی عربستان سعودی به عنوان ولیعهد منصوب شد و توانست قدرت فوق العاده ای کسب کند. او می داند که نسل جدید عربستان سعودی تشنه تغییر است. 
این رادیو در پایان می نویسد:«این شاهزاده جوان می داند جمعیت جوان نیاز به شغل، سرگرمی و آزادی های اجتماعی و کاهش نقش پلیس مذهبی دارد. زنان به زودی مجاز به رانندگی خواهند بود و می توانند کسب و کار خود را بدون اجازه گرفتن از مردان اداره کنند. این فشاری است که جوانان عربستان سعودی برای خارج شدن از نظم کهن وارد می کنند».


روزنامه «نیویورک تایمز» نیز با انتشار گزارشی به این موضوع پرداخته و آن را اقدامی در راستای ارتقای جوانان در عربستان سعودی در مقام های بلندپایه قلمداد کرده است. 


این روزنامه امریکایی نزدیک به دموکرات ها می نویسد:«تعدادی از شاهزادگان جوان در مقام های مهمی در فرمانداری ها قرار داده شده و یک زن به عنوان معاون وزیر کار منصوب شده است. این ها همگی اقداماتی نادر در عربستان سعودی هستند. این تغییرات نشانه ای از تغییر نسلی هستند که «محمد بن سلمان» ولیعهد ۳۲ ساله نیز نماد آن است. عربستان سعودی هم چنان در جنگ در یمن به بن بست رسیده، محاصره را علیه قطر همسایه اش تحمیل کرده و به دنبال راه هایی برای جلوگیری از نفوذ ایران است و منازعه مذهبی و سیاسی با آن کشور دارد. در داخل عربستان سعودی، محمد بن سلمان موقعیت خود را از طریق اصلاحات اقتصادی و زندگی اجتماعی در آن کشور تقویت می کند». 


این روزنامه می افزاید:«همان گونه که در عربستان سعودی بسیار معمول است رهبری آن کشور هیچ توضیحی درباره تغییرات ناگهانی ارائه نداده است. با این حال، تحلیلگران گفتند که این تغییرات هماهنگ با برنامه های شاهزاده جوان سال سعودی هستند. «محمد الیحیی» تحلیلگر سعودی و پژوهشگر شورای «اتلانتیک» در واشنگتن می گوید:«قطعا یک حرکت به سوی نسل جوان وجود دارد». 


«نیویورک تایمز» با اشاره به صدها میلیارد دلار هزینه عربستان سعودی برای ارتش آن کشور می نویسد:«این هزینه های سنگین در سال های گذشته هرگز سبب نشده اند تا ارتش آن کشور قادر به تاثیرگذاری و مشارکت فعال در فعالیت های نظامی در خارج از عربستان سعودی شود. محمد بن سلمان تصمیمات اخیر را نشانه ای از سرخوردگی در مورد شکاف میان هزینه های آن پادشاهی و توانایی های نظامی ارتش آن می داند که در طول جنگ یمن مشخص شده است. به نظر می رسد تغییرات جدید بخشی از تلاش برای محدود کردن این شکاف است. اقدام اخیر پادشاهی عربستان سعودی نشان دهنده تلاشی در این راستا است تا ارتش عربستان سعودی به بازیگری قوی تر و سازمان یافته تر در منطقه تبدیل شده و استقلال بیش تری کسب کند».







۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن