محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829475206
بازتاب سفر روحانی به هند در رسانههای جهانی/الجزیره: سفر روحانی موفق بود/رویترز: ایران پیشنهاد ارائه مشوق به هند داد/ دیلی تایمز پاکستان: هنوز یک مانع بزرگ وجود دارد؛ ترامپ
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بازتاب سفر روحانی به هند در رسانههای جهانی/الجزیره: سفر روحانی موفق بود/رویترز: ایران پیشنهاد ارائه مشوق به هند داد/ دیلی تایمز پاکستان: هنوز یک مانع بزرگ وجود دارد؛ ترامپ
عدم قطعیت درباره سرنوشت برجام که در سال ۲۰۱۵ میلادی میان تهران و قدرت های جهانی منعقد شده چالشی بزرگ برای سیاست خارجی هند است چرا که ترامپ وعده تشدید تحریمها علیه ایران و کارشکنی در مسیر برجام را داده است.
آفتابنیوز : سرویس سیاسی- شبکه خبری «الجزیره» با اشاره به این که 9 توافقنامه از جمله اجاره بخشی از بندر چابهار ایران به یک شرکت هندی پس از مذاکرات دوجانبه مقدماتی میان نخست وزیر هند و رییس جمهوری ایران در دهلی نو امضا شدهاند، مینویسد: مودی در توئیتی اشاره کرده که گفت و گوی سازندهای را با روحانی داشته و پس از این دیدار روابط میان دو کشور رونق خواهد گرفت.
به گزارش آفتابنیوز؛ او نوشته است که مذاکرات دقیقی در مورد راههای توسعه همکاری بیشتر میان دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند. پس از این دیدار در بیانیهای مشترک بر افزایش اقدامات اقتصادی هندوستان در بندر چابهار تاکید شده است و از آن بندر به عنوان دروازهای طلایی یاد شده که کمک میکند تا دامنه همکاریها به افغانستان و آسیای مرکزی ادامه یابد.
روحانی در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک اظهار کرد که ارتباطات ریلی و راه آهن میان دو کشور از چابهار تا زاهدان در نزدیکی مرز افغانستان برای ایران اهمیت به سزایی دارد. سال گذشته، دهلی نو با موفقیت کشتیهای باری حامل گندم را برای کمک به افغانستان از طریق بندر چابهار فرستاد و از این طریق پاکستان را دور زد چرا که اسلامآباد اجازه نمیدهد کشتیهای دهلی نو از مسیر راهی آن کشور به افغانستان برسند. واقعیت هم آن است که چابهار امکان اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی را فراهم میکند. همچنین در مجاورت با بندرعباس، هندوستان میتواند با اروپا به گسترش روابط بپردازد. این موضوع به هند کمک می کند تا مانع از اقدامات تهاجمی پاکستان شده و نقش مهمی در آسیای میانه و افغانستان ایفا کند. این امر همچنین کمک میکند تا توازن قوا میان پاکستان و هدوستان حفظ شود.
این شبکه خبری در ادامه اشاره میکند که دهلی نو در حال حاضر متعهد به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری در بندر چابهار شده که یکی از ارزانترین خطوط حمل و نقل جهان در خارج از تنگه هرمز محسوب می شود. این بندر برای هند مهم است چرا که مسیرهای تازه تجارت دریایی و اتصال به افغانستان را برای آن کشور میگشاید و مهمتر از همه به هند برای رقابت با چین در منطقه کمک میکند.
«الجزیره» می نویسد: «چابهار در ۱۴۰ کیلومتری بندر گوادر پاکستان واقع شده است؛ بندری که با کمک چینیها به عنوان بخشی از کمربند و جاده اتصالی آن کشور قلمداد می شود. در نتیجه، در حالی که در پاکستان، چین در توسعه بنادر آن کشور سرمایه گذاری کرده است برای جبران این موضوع هندوستان نیز در چابهار در ایرن سرمایه گذاری می کند در نتیجه، در فاصله کوتاهی از یکدیگر دو بندر می توانند به مسیر اتصال پاکستان و هند به آسیای میانه تبدیل شوند.
دو کشور درباره لزوم برقراری ثبات در افغانستان نیز با یکدیگر دیدگاه مشترکی دارند و در بیانیهای رسمی به تقویت مشاوره سه جانبه هند، ایران و افغانستان تاکید کردهاند. در مه ۲۰۱۶ نیز سه کشور توافق نامه ترانزینی سه جانبهای را امضا کردند.
«الجزیره» در ادامه می افزاید: «روابط تجاری میان دو کشور ایران و هند تحت تاثیر واردات نفت خام ایران از سوی هند گسترش یافته است. هند دومین خریدار بزرگ نفت ایران پس از چین است. براساس گزارش وزارت خارجه هند تجارت دو جانبه هند و ایران طی سال مالی ۱۷-۲۰۱۶ به ۱۲.۸۹ میلیارد دلار رسیده است».
با این حال، این شبکه خبری اشاره میکند که عدم قطعیت درباره سرنوشت برجام که در سال ۲۰۱۵ میلادی میان تهران و قدرت های جهانی منعقد شده چالشی بزرگ برای سیاست خارجی هند است چرا که ترامپ وعده تشدید تحریمها علیه ایران و کارشکنی در مسیر برجام را داده است.
کارشناسان هشدار میدهند که خروج احتمالی امریکا از برجام می تواند بر سرمایهگذاریهای برنامهریزی شده هند در ایران تاثیر منفی داشته باشد و می نویسد: «اگر امریکا از برجام کناره گیری کند این موضوع پیامدهای زیادی به همراه خواهد داشت. چین و روسیه این موضع را نمی پذیرند و بنابراین هند بایستی با دقت و شکیبایی بر موضع پیشین خود پافشاری کند چرا که نمی خواهد امریکا مسیر اشتباهی را بپیماید. هند در تلاش است تا در ایران سرمایه گذاری کند. از سوی دیگر هندوستان با اسرائیل نیز در حوزه دفاعی و امنیتی روابط نزدیکی دارد. با این حال، «سوانتا اشواریا» نویسنده کتاب «رابطه هند و ایران» و استاد مرکز مطالعات غرب آسیا در دانشگاه جامعه اسلامی در دهلی نو می گوید که هند می تواند روابط خود را هم با اسرائیل و هم با ایران حفظ کند چرا که از رابطه با هر دو بازیگر نفع می برد. او معتقد است که رابطه با ایران علاوه بر آشنایی هندوستان با آن کشور و ثبات روابط تاریخی دو کشور برای دسترسی هند به افغانستان از طریق بندر چابهار اهمیت زیادی دارد. واردات نفت خام از ایران نیز مهم است و هندوستان به این زودی نمی تواند کشور دیگری را برای خرید نفت جایگزین ایران کند».
یکی از بزرگترین چالشها برای هندوستان شکاف فرقهای و قومیتی و مذهبی ایجاد شده در منطقه است. کشورهای عرب سنی خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی، امارات و بحرین در برابر ایران شیعه متحد و هماهنگ شدهاند. آنان در همکاری با اسرائیل هستند و هندوستان نیز با این کشورها روابط تجاری دارد. با این حال، دیپلماسی هندوستان باید توانایی خود برای ایجاد روابط مستقل دوجانبه با منافع مشترک با تمام کشورهار را نشان دهد. روابط با ایران از نظر اقتصادی و ژئوپولیتیک برای دهلی نو اهمیت زیادی دارد.
«مینا سینگ هوری» هماهنگ کننده مرکز مطالعات غرب آسیا در دهلی نو می گوید که هند ایران را به عنوان یک قدرت منطقهای قابل توجه برسمیت میشناسد. او به «الجزیره» می گوید: نزدیکی جغرافیایی ایران، موقعیت استراتژیک ان کشور برای پروژه های مختلف ارتباطی در منطقه و منابع هیدروکربنیای که در اختیار دارد رابطه با ایران را برای هندوستان مهم می سازد.
پیشنهاد ایران به هند
خبرگزاری «رویترز» نیز در گزارشی به نقل از منابع آگاه اشاره کرده است که ایران به طرف هندی پیشنهاد تخفیف در حمل و نقل نفتی را به منظور تشویق دهلی نو به افزایش واردات نفت از ایران داده است. این خبرگزاری مینویسد: «ایران به عنوان عضوی از اوپک علاقمند به افزایش سهم برای تولید نفت در رقابت با عربستان سعودی و عراق از دیگر اعضای مهم آن نهاد است. ایران قصد دارد مشتریان نفتی خود را در آسیا حفظ کند تا بتواند با تهدید احتمالی تحریم های بیشتر از سوی آمریکا مقابله کند».
این خبرگزاری در ادامه اشاره میکند که تحت تاثیر جو ایجاد شده توسط ترامپ رییس جمهوری امریکا علیه ایران در ماه آوریل تا ژانویه در ده ماه نخست سال مالی اخیر، هندوستان حدود ۱۷ درصد وادات نفت خود از ایران را کاهش داده و به روزی ۴۴۲.۸۰۰ بشکه نفت در روز رسانده است.
«دیلی تایمز» پاکستان نیز در سرمقاله تازه خود به همکاری میان هند و ایران پرداخته است. این روزنامه مینویسد: «باید روابط میان ایران و هندوستان را در سطحی فراتر از صرف همکاریهای اقتصادی و اشتراک سهم در بندر قلمداد کردند. علاقه هند به ارتباط با افغانستان از طریق ایران به وضوح در رابطه میان ایران و هندوستان مشخص است. هند قصد رقابت با پاکستان را در این زمینه دارد. با همکاری رو به رشد با ایران هند تلاش میکند تا بر مشکلات جغرافیایی فائق آید و نقش کلیدی پاکستان در منطقه را خنثی کند. هند از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۱۱ میلادی به این سو بیش از ۲ میلیارد دلار در افغانستان سرمایهگذاری کرده است. در حالی که هند هدف رسمی خود را ایجاد ثبات در افغانستان و کسب اطمینان از عدم پناه گرفتن ستیزهجویان ضد هند در افغانستان اعلام کرده است اما واقعیت آن است که هند جاهطلبی برای مقابله با پاکستان و کنترل آن کشور در مرزهای غربی دارد. همکاری ایران هم موضوع تازهای نیست و هند خریدار اصلی نفت و گاز ایران بوده است و علیرغم تحریمهای بین المللی علیه تهران در فاصله سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ میلادی ارتباط تجاری خود را با تهران حفظ کرده است».
این روزنامه پاکستانی در ادامه با اشاره به چالش پیشروی گسترش روابط ایران و هند می نویسد: یک تهدید کلیدی برای این رابطه مربوط به همکاری استراتژیک هند با امریکاست. با توجه به این که اکنون روند تخریب برجام توسط دولت امریکا در جریان است این آزمایشی برای دیپلماسی هندوستان خواهد بود.
۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
بازتاب دعوت روحانی برای حضور آمریکا بر سر سفره برجام در رسانههای خارجی
بازتاب دعوت روحانی برای حضور آمریکا بر سر سفره برجام در رسانههای خارجی دعوت روحانی برای حضور آمریکا بر سر سفره برجام با بازتاب و واکنش رسانههای خارجی همراه شد به گزارش ایلنا «آسوشیتدپرس» مدعی شد که حسن روحانی رئیسجمهور ایران در سفر به نیویورک از استعاره دعوبازتاب سفر معاون رئیس دفتر سیاسی حماس به ایران در رسانههای رژیم صهیونیستی
بازتاب سفر معاون رئیس دفتر سیاسی حماس به ایران در رسانههای رژیم صهیونیستی روزنامه عاروتصشوا نوشت صلاح الاروری جانشین رهبر حماس روز شنبه اعلام کرد که این گروه هرگز قبول نمیکند که روابطش را با ایران قطع کند و هرگز نمیپذیرد از مبارزه مسلحانه به عنوان پیش نیاز مذاکره با اسرائیظریف: سفر روحانی به هند به تحکیم دوستی دو کشور منجر شد
ظریف سفر روحانی به هند به تحکیم دوستی دو کشور منجر شد وزیر خارجه کشورمان حصول قراردادهای مختلف همکاری میان تهران و دهلی نو را نتیجه سفر حسن روحانی به هند توصیف کرد آفتابنیوز محمد جواد ظریف در پیامی توییتری نوشت سفر رسمی رئیس جمهور روحانی به هند منجر به حصول قراردادهای زیاپیغام گلایهآمیز عارف خطاب به روحانی/ پاسخ لاریجانی به شایعات درباره خانوادهاش/ درگذشت احمدینژاد/ ابراز امید
بسته خبری امروز سرویس سیاسی ایلنا پیغام گلایهآمیز عارف خطاب به روحانی پاسخ لاریجانی به شایعات درباره خانوادهاش درگذشت احمدینژاد ابراز امیدواری نسبت به لغو احکام اولیه ۷ چهره اصلاحطلب سفر اردوغان به ایران دستگیری متهمان قتل جوان مهابادی سفر اردوغان به ایران پیغام گلایهایران پایان داعش را اعلام کرد/بازتاب سخنان روحانی در رسانههای خارجی
ایران پایان داعش را اعلام کرد بازتاب سخنان روحانی در رسانههای خارجی در پی پیروزی جبهه مقاومت اسلامی عراق و سوریه بر فتنه تروریسم تکفیری و پایان یافتن سیطره داعش که با پایین کشیدن پرچم این گروه تروریستی در بوکمال رقم خورد رئیسجمهور کشورمان نیز در سخنانی روز سهشنبه پایان داعشبدرقه روحانی برای سفر روسیه (عکس)
بدرقه روحانی برای سفر روسیه عکس حسن روحانی رییس جمهوری صبح روز چهارشنبه برای شرکت در اجلاس سه جانبه ایران روسیه وترکیه و به دعوت رییس جمهوری روسیه تهران را به مقصد سوچی ترک کرد تاریخ انتشار ۱۱ ۰۲ - ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - 22 November 2017روحانی به آفریقای جنوبی سفر می کند
روحانی به آفریقای جنوبی سفر می کند ظريف در پروتوریا پایتخت آفریقای جنوبی از سفر رئیس جمهور روحانی به این کشور در چند ماه آینده خبر داد به گزارش خبرنگار اعزامی عصرایران محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نشست افتتاحیه مجتمع اقتصادی دو کشور در شهر پروتوریا گفت آفريقاي جنوبآغاز اولین سفر استانی رئیسجمهور در دولت دولت دوازدهم/ روحانی وارد زابل شد
آغاز اولین سفر استانی رئیسجمهور در دولت دولت دوازدهم روحانی وارد زابل شد رئیسجمهور در نخستین سفر استانی دولت دوازدهم وارد استان سیستان و بوچستان شد به گزارش ایلنا حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور دقایقی پیش در نخستین سفر استانی دولت دوازدهم وارد فرودگاه زابل درسفر روحانی به کرمان به تعویق افتاد
سفر روحانی به کرمان به تعویق افتاد سفر رئیسجمهور به استان کرمان به تعویق افتاد آفتابنیوز سفر ۲ روزه حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور به استان کرمان که قرار بود صبح امروز انجام شود به تعویق افتاد زمان جدید این سفر هنوز اعلام نشده است پیشتر محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهوروزیر امور خارجه : ایرانیان مقیم خارج پل ارتباطی میان فرهنگ ها وتمدن ها هستند/هیات ایران در سفر به پرتوریا بسیا
وزیر امور خارجه ایرانیان مقیم خارج پل ارتباطی میان فرهنگ ها وتمدن ها هستند هیات ایران در سفر به پرتوریا بسیار موفق بود وزیر امورخارجه ایرانیان مقیم خارج را پل ارتباطی میان فرهنگ ها و تمدن ها همچنین معرف خوبی برای فرهنگ ایرانی توصیف کرد و گفت آنها توانسته اند در کشورهای مقیم ا-
گوناگون
پربازدیدترینها