تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين قلب‏ها، قلبى است كه ظرفيت بيشترى براى خوبى دارد و بدترين قلب‏ها، قلبى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829622386




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موسوی لاری: اصل رفراندوم پذیرفته شده است/ حکومت باید به آرای مردم رجوع کند/پیشنهاد آیت الله نوری همدانی به رای گذاشته شود


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: موسوی لاری: اصل رفراندوم پذیرفته شده است/ حکومت باید به آرای مردم رجوع کند/پیشنهاد آیت الله نوری همدانی به رای گذاشته شود
اصل ٥٩ قانون اساسی این امکان را می‌دهد تا از رفراندوم و همه‌پرسی به عنوان بن‌بست‌شکن تصمیم‌گیری‌ها استفاده شود.
آفتاب‌‌نیوز : حالا که حسن روحانی در سخنرانی اخیرش بر این قابلیت قانون اساسی تاکید کرده، این پرسش مطرح می‌شود که اساسا چه موضوعاتی را می‌توان به همه‌پرسی گذاشت. 


به گزارش آفتاب‎نیوز، عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات معتقد است که در حوزه اقتصادی و مسائل مربوط به معیشت مردم باید به رفراندوم رجوع کرد. او همچنین بیان می‌کند که قانون انتخابات نیز از جمله مسائلی است که اختلاف نظر زیادی در دهه‌های اخیر در مورد آن وجود داشته و رفراندوم می‌تواند گره از این مشکل باز کند.


طبق صحبتی که آقای رییس‌جمهور در روز سالگرد انقلاب اسلامی در مورد استفاده از اصل ٥٩ قانون اساسی و مساله رفراندوم داشت، امکان‌ها و ضرورت‌های استفاده از این ظرفیت در کشور توسط کنشگران سیاسی مورد بحث قرار گرفت. آیا شما فکر می‌کنید در شرایط کنونی کشور بن‌بستی وجود دارد که ضرورت استفاده از این اصل را ایجاد کند؟


به نظر من آنچه آقای رییس‌جمهور مطرح کرد، یعنی بهره‌گیری از یکی از ظرفیت‌های قانون اساسی برای مراجعه به افکار عمومی و دریافت نظرات مردم بسیار مثبت است. طبق قانون اساسی کل نظام و مدیران کشور بر اساس رای مردم انتخاب می‌شوند و معتقد هستیم که جمهوری اسلامی متکی بر آرای مردم است، جاهایی مردم به صورتی غیر مستقیم نمایندگانی را انتخاب می‌کنند تا آنها قانونگذاری کنند. در مواردی نیاز است که مردم به صورت مستقیم نظرشان را در مورد مسائل مختلف بگویند که نامش را رفراندوم و مراجعه به آرای عمومی می‌گذاریم. اینچنین است که قانون اساسی برای رای و نظر و خواست مردم جایگاهی را قائل می‌شود که یا از طریق نمایندگان‌شان محقق می‌شود یا از طریق مراجعه مستقیم به رای مردم. متاسفانه این موضوع در گذشته مورد بی‌مهری قرار گرفته است.


این اصل در چه مواردی می‌تواند استفاده شود؟


هیچ اشکالی ندارد که موضوعاتی را به رای مردم بگذاریم. آیت‌الله نوری همدانی گفته است که مسائلی در خصوص وضعیت معیشتی مردم را به رفراندوم بگذاریم. به هر حال مرجع تقلیدی به نکته‌ای اشاره کرده است و خواسته تا معیشت مردم به رفراندوم گذاشته شود. چه چیزی را در این خصوص باید به رفراندوم گذاشت؟ پاسخ این است که باید عوامل منفی در معیشت مردم به همه‌پرسی گذاشته شود. اینکه چه چیزی سبب شده تا قدرت خرید مردم پایین بیاید و معیشت مردم با مشکل روبه‌رو شود. موازی‌کاری‌های درون حکومت، بنگاه‌های اقتصادی غیرمسوول، نهادهای عمومی غیردولتی، تصمیم‌گیری‌های خام و نپخته مدیران دولت در بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و دیگر نهادها از جمله مسائل چالش‌برانگیز است. اینکه از مردم بپرسیم چه عواملی در پایین آمدن قدرت خرید مردم و دشوار شدن وضعیت معیشت موثر بوده است، حرف درستی است. مرجع تقلیدی هم آن را مطرح کرده است. خوب است این مساله را به شیوه‌ای عملیاتی به رای مردم بگذارند و عوامل آن را از نظر مردم پیدا کنند. گرچه معمولا سوال‌های مربوط به رفراندوم نمی‌تواند چندپاسخی باشد ولی به هر حال یک موضوعی است که یک نفر آن را مطرح کرده و می‌توان به طریقی عملی آن را به رفراندوم گذاشت. اصل رفراندوم پذیرفته شده است و در جاهایی حکومت باید به آرای مردم رجوع کند. این مساله را باید به فال نیک گرفت. آقای رییس‌جمهور هم به همین نکته اشاره کرده است. این امر نشان می‌دهد که این ظرفیت قانون اساسی از نظر بالاترین مرجع اجرایی کشور و همچنین از نظر یکی از شخصیت‌های حوزوی باید مورد بهره‌برداری قرار بگیرد. این حرف روشن بوده و در چارچوب قانون اساسی می‌گنجد. امیدواریم که همه به آن توجه کنند.


آیا شما معتقدید اختلافات که بر سر یک مساله وجود دارد که مشخصا به مساله معیشت اشاره کردید، باید به رفراندوم گذاشته شود؟ در این صورت قوه مجریه برای اجرای مساله به رفراندوم گذاشته شده، قدرت و اوتوریته لازم را پیدا می‌کند؟ اصلا مساله معیشت قابلیت به رفراندوم گذاشته شدن را دارد؟


اصلا بحث من اختلافات نیست. بالاخره در رابطه با پرداخت یارانه‌ها دو نظر وجود دارد؛ یک نظر می‌گوید که این پرداخت باعث آشفتگی در اقتصاد کشور شده است. همان یارانه‌بگیران به خاطر افزایش هزینه‌ها متضرر شده‌اند و یارانه به این شکل نباید پرداخت شود. یک نظر هم می‌گوید در شرایطی که وضعیت معیشتی مردم خوب نیست و عده‌ای از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند، یارانه کمکی به آنها می‌تواند باشد. برای اینکه بدانیم کدام نظر مورد اقبال مردم است، می‌توان مساله را به رفراندوم گذاشت. اگر مردم پای صندوق رای آمدند و گفتند که یارانه را با همین وضعیت کنونی ادامه دهید، تبعات آن را نیز خودشان می‌پذیرند. باید افزایش قیمت‌ها و آشفتگی به وجود آمده از حوزه‌های تصمیم‌سازی و مدیریت اقتصادی کشور را بپذیرند. اگر هم مردم نظر منفی دادند، دست دولت باز می‌شود تا مقوله یارانه را منطقی‌تر کند. یعنی یارانه به کسانی اختصاص پیدا کند که زیر خط فقر هستند. به خصوص افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند مورد حمایت قرار می‌گیرند. یارانه این افراد را نه تنها نباید حذف کرد بلکه بیشتر نیز باید پرداخت. طبقات دیگر لازم نیست که یارانه بگیرند. منشأ بخشی از مشکلات اقتصادی همین پرداخت یارانه است.


این بن‌بستی که از آن صحبت می‌کنید، بن‌بست در تصمیم‌گیری است. برای جلوگیری از عواقب و اعتراض مردم شما این راهکار را می‌دهید؟


بله. دولت ما برخاسته از رای مردم است. برای اینکه بداند کدام تصمیمش مورد اقبال مردم است، چه ایرادی دارد که موضوعی را به رای مردم بگذارد. در مورد قانون انتخابات روالی که در سه دهه اخیر دنبال کردیم اشکالات زیادی داشته است. موردی را مجلس تصویب می‌کند؛ شورای نگهبان رد می‌کند. مساله‌ای را شورای نگهبان قبول دارد اما مجمع تشخیص قبول ندارد. اینجا می‌توان به افکار عمومی مراجعه کرد. وقتی مردم نظر بدهند برای همه الزام آور خواهد بود. می‌توان موضوعات مختلف را در حوزه مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ردیف کرده و به رای مردم رجوع کرد. می‌توان در اجرایی شدن یا نشدن از مردم کمک گرفت. خلاصه سخن اینکه آقای رییس‌جمهور در روز ٢٢ بهمن به این اصل اشاره می‌کند و یک مرجع تقلید می‌گوید که در خصوص معیشت از مردم نظرخواهی کنید؛ جدای از مصادیقش، این امر نشانگر این است که این ظرفیت قانون اساسی یعنی مراجعه به آرا و نظرات مردم به صورت مستقیم در اصل ٥٩ مورد اهمیت است و رییس‌جمهور و چهره‌های حوزوی به این مساله علاقه نشان داده‌اند.


منبع: اعتماد





۲۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن