محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829599461
۱۰ علت عمده مرگ و میر زودرس در زنان ایرانی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۱۰ علت عمده مرگ و میر زودرس در زنان ایرانی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در خصوص مرگ و میر زودرس زنان، گفت: ایسکمیک قلبی عامل نیمی از مرگهای زودرس در کشور است.
آفتابنیوز : بر اساس آمار رسمی در ایران، تنها در سال گذشته ۵۷ درصد مرگ مردان و ۴۹ درصد مرگ زنان ایرانی زودرس بوده است. مرگهای زودرس در ایران با جمعیت ۸۱.۳ میلیون نفری، در حالی از نگرانیهای جدی نظام سلامت است که سن امید به زندگی ایرانیان همچنان رو به افزایش است. نرخ امید به زندگی در ایران از ۷۱.۱ سال در زنان و ۶۵.۲ سا ل. در مردان طی سال ۱۹۹۰ به ۷۸.۴ سال در زنان و ۷۳.۸ سال در مردان طی سال ۲۰۱۶ ارتقا یافته است
آماری که دکتر ملک زاده معاون تحقیقات وزارت بهداشت، از مرگ و میر در ایران طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ ارائه کرده است نشان میدهد که تعداد ۳۶۰ هزار مرگ (۲۱۹ هزار در مردان و ۱۴۱ هزار در زنان) در سال ۲۰۱۶ در ایران رخ داده است که معادل ۴۴۳ مورد مرگ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است. این در حالی است که در سال ۱۹۹۰،۳۴۰ هزار مرگ رخ داده که معادل ۶۰۶ در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده و روندی کاملا طبیعی را طی کرده است.
وی با اشاره به سن مرگ و میر گفت: نگاهی به نرخ استاندارد شده سنی مرگ و میر در ایران نشان میدهد که این نرخ در سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۶ به عللی همچون افزایش بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی و دسترسی بیشتر به خدمات سلامت، کاهش مرگ و میر کودکان و مادران کاهش مرگ و میر بر اثر تصادفات جادهای شیب نزولی داشته و ۲۷ درصد کاهش یافته است.
ملک زاده در خصوص مرگ و میر کودکان زیر یک و زیر ۵ سال اظهارداشت: در ایران نرخ مرگ و میر کودکان زیر یک سال به ازای هر هزار تولد زنده، از ۵۳.۴ مرگ در ۱۹۹۰ به ۱۵.۱ مرگ در سال ۲۰۱۶ کاهش پیدا کرده است. در همین مدت زمان، نرخ مرگ و میر زیر ۵ سال به ازای هر هزار تولد زنده از ۶۷.۴ درصد به ۱۷.۸ درصد رسیده است.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به روند مرگ و میر زنان و مردان طی سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ اشاره و تصریح کرد:شمار مرگ و میر مردان در سال ۱۹۹۰، ۲۰۰ هزار نفر و زنان ۱۴۰ هزار نفر بوده که در سا ل. ۲۰۱۶ به ترتیب به ۲۱۹ هزار مرگ در مردان و ۱۴۱ هزار مرگ در زنان رسیده است و مجموع مرگها از ۳۴۰ هزار در ۱۹۹۰ به ۳۶۰ هزار در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. این افزایش، طی ۲۶ سال کاملا طبیعی است، اما اگر نرخ مرگ و میر را در مقیاس استاندارد شده سنی در ایران بررسی کنیم، این نرخ، ۲۷ درصد کاهش یافته است.
به گفته وی، در بین علل کلی مرگ و میر در ایران درحالیکه سهم بیماریهای غیرواگیر در سال ۱۹۹۰ نزدیک به ۵۰ درصد، بیماریهای واگیر بیش از ۲۰ درصد و تصادفات جادهای بیش از ۳۰ درصد بوده است، در سال ۲۰۱۶ بیماریهای غیرواگیر سهم ۸۰ درصدی، بیماریهای واگیر سهم بیش از ۱۰ درصدی و تصادفات جادهای سهم کمتر از ۱۰ درصد داشته است.
ملک زاده در ادامهی تشریح علل مرگ و میر ایرانیها و پس از اشاره به علل کلی، به ۱۰ علت مهم مرگ و میر در کشور پرداخت و گفت: بر اساس مطالعه جهانی بار بیماریها، ۱۰ علت مهم مرگ و میر در ایران طی سال ۲۰۱۶ شامل بیماری ایسکمیک قلبی، سکته مغزی، تصادفات جادهای، پرفشاری خون، آلزایمر، دیابت، بیماری مزمن انسدادی ریوی، بیماری مزمن کلیوی، سایر بیماریهای قلبی عروقی و سرطان معده بوده اند.
وی افزود: از سال ۲۰۰۵ تا کنون بیماری ایسکمیک قلبی در تمامی سالها اولین علت مرگ در ایران بوده است و در سال ۲۰۱۶ این بیماری بیش از ۲۵ درصد کل مرگها را به خود اختصاص داده است. از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶، سکته مغزی از رتبه سوم به رتبه دوم علل مرگ و میر ایرانیها رسیده است. در سال ۲۰۱۶، سکته مغزی علت حدود ۲۹ هزار مرگ بوده است.
ملک زاده افزود: تصادفات جادهای عامل بیش از ۲۶ هزار مرگ در ایران بوده اند. تصادفات جاده ای، اکنون، سومین عامل مرگ و میر ایرانی هاست.
نویسنده همکار در مطالعه جهانی بار بیماریها همچنین گفت: فشار خون به عنوان چهارمین علت مرگ و میر ایرانی ها، مسوول بیش از ۷۹ هزار مرگ در ایران در تمامی سنین و دو جنس (۴۵ هزار مرگ در مردان و ۳۴ هزار مرگ در زنان) بوده است.
آلزایمر پنجمین علت مرگ در ایران
به گفته معاون تحقیقات وزارت بهداشت، آلزایمر پنجمین علت مهم مرگ و میر در ایران به شمار میرود.
رئیس پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دیابت در حالی که نهمین علت مرگ و میر در کشورهایی با درآمد کم و متوسط در سال ۲۰۱۶ بوده است در سال ۲۰۰۶، هفدمین علت مرگ در این کشورها به شمار میرفته است. دیابت علت ۱ ٫ ۴۳ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۶ بوده که در مقایسه با سال ۲۰۰۶ حدود ۳۱ درصد افزایش پیدا کرده است. دیابت جایگاه ششم را در علت مرگ طی سال ۲۰۱۶ داشته است. این بیماری در سال ۲۰۱۶ عامل بیش از ۱۴ هزار مرگ بوده است.
ملک زاده با استناد به یافتههای مطالعه جهانی بار بیماریهای گفت: بیماریهای مزمن ریوی هفتمین و بیماریهای مزمن کلیوی هشتمین علت مهم مرگ و میر ایرانیها در حال حاضر هستند.
به گفته وی بیماریهای مزمن انسدادی ریوی عامل ۹۶۰۰ مرگ و بیماری مزمن کلیوی نیز عامل ۹۳۰۰ مرگ در سال ۲۰۱۶ بوده اند. سایر بیماریهای قلبی نهمین علت مرگ و میر ایرانیها را به خود اختصاص داده است. این بیماریها شامل سایر بیماریهای نارسایی قلبی، نارساییهای مادرزادی، بیماریهای رماتیسمی هستند.
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد: در سال ۲۰۱۶، مجموعه سرطانها عامل بیش از ۵۴ هزار مرگ در دو جنس و تمامی سنین بودهاند که سرطان معده دهمین علت مهم مرگ و میر ایرانیها و عامل ۹ هزار مرگ و مرگبارترین سرطان بوده است.
ملک زاده سپس به تشریح مرگهای زودرس در ایران پرداخت و گفت: نگاهی به آمار مرگهای زودرس در ایران در سال ۱۹۹۰ نشان میدهد: از بین ۳۴۰ هزار مرگ، ۲۷۷ هزار مرگ، معادل ۸۱ درصد مرگها، زودرس (زیر ۷۰ سال) بوده است. به عبارتی، ۸۲ درصد مرگهای مردان (معادل ۱۶۴ هزار مرگ) و ۸۰ درصد مرگهای زنان (معادل ۱۱۳ هزار مرگ) زودرس بوده است
همچنین در سال ۲۰۱۶، از مجموع ۳۶۰ هزار مرگ، ۱۹۳ هزار مرگ معادل ۵۳ درصد از کل مرگها زودرس (زیر ۷۰ سال) بوده است که از این تعداد مرگ زودرس، ۱۲۴ هزار مرگ مردان (۵۷ درصد از کل مرگهای مردان)، و ۶۹ هزار مرگ زنان (۴۹ درصد از کل مرگهای زنان) زودرس بوده است. تعداد مرگهای زودرس در ایران همچنان بالا و موجب نگرانی است و کاهش مرگهای زودرس در ایران باید یکی از مهمترین برنامههای وزارت بهداشت باشد.
به گفته ملک زاده، ایسکمیک قلبی، تصادفات جاده ای، تولدهای زودرس، نواقص مادرزادی، بیماریهای مغز و اعصاب، فشار خون، دیابت، عفونت دستگاه تنفسی تحتانی، آسیب به خود، سایر بیماریهای قلبی عروقی مهمترین علل مرگهای زودرس در ایران هستند.
۱۰ علت عمده مرگ و میر زودرس در زنان ایرانی
نکته مهم دیگری که وی به آن اشاره میکند این است که رتبه بندی علل عمده مرگهای زودرس در زنان و مردان ایرانی تا حدودی متفاوت است.
به گفته وی، ایسکمیک قلبی، بیماریهای مغز و اعصاب، فشار خون بالا، آلزایمر، دیابت، تصادفات جاده ای، سایر بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای مزمن کلیوی، نواقص مادرزادی و تولدهای زودرس از مهمترین علل مرگهای زودرس در بین زنان ایرانی است. اما رتبه بندی مهمترین علل مرگهای زودرس مردان ایرانی نشان میدهد ایسکمیک قلبی، تصادفات جاده ای، بیماریهای مغز و اعصاب، فشار خون، آلزایمر، بیماریهای مزمن انسدادی ریوی، سرطان معده، بیماریهای مزمن کلیوی و تولدهای زودرس، ۱۰ علت مهم مرگ و میرهای زودرس در بین مردان ایرانی طی سال ۲۰۱۶ بوده است
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عوامل خطر مرگهای زودرس در ایران را فشار خون بالا، چربی خون، قند خون، چاقی و اضافه وزن، بی تحرکی، مصرف نمک به مقدار دو برابر متوسط جهانی، مصرف تریاک و دخانیات، مصرف الکل، تغذیه ناسالم و عدم استفاده از سبزیجات و میوههای تازه و سوابق ژنتیکی بر شمرد.
وی افزود: وقتی گفته میشود ایسکمیک قلبی عامل نیمی از مرگهای زودرس در ایران است و سبب شده سن سکته قلبی در ایران ۱۰ سال پایینتر از میانگین کشورهای اروپایی باشد بدان معناست که اگر ما بتوانیم مانع سکتههای قلبی در ایران شویم یعنی مشکل نیمی از مرگهای زودرس را حل کرده ایم. هر چه سن امید به زندگی افزایش یابد، مرگهای زودرس در کشور نیز کاهش خواهد یافت.
منبع: مهر
۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
آلودگی هوا عامل مرگ سالانه 33 هزار نفر ایرانی/ 12 تهرانی در هر 24 ساعت به علت آلودگی هوا میمیرند
آلودگی هوا عامل مرگ سالانه 33 هزار نفر ایرانی 12 تهرانی در هر 24 ساعت به علت آلودگی هوا میمیرند رییس انجمن علمی بهداشت محیط ایران با اشاره به اهمیت تأمین بهداشت محیط گفت در ایران سالانه 33 هزار نفر به دلیل آلودگی هوا در معرض خطر مرگ قرار میگیرند به گزارش ایسنا پرفسور&بیماری قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر زنان ایرانی/روند صعودی ابتلا به سرطان پستان
در گفتوگو با ایلنا اعلام شد بیماری قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر زنان ایرانی روند صعودی ابتلا به سرطان پستان رییس اداره سلامت میانسالان وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی مهمترین و اولین عامل مرگ و میر در زنان ایرانی است گفت براساس آمار بروز سرطان پستان ربیماریهای غیرواگیر، علت ۸۰ درصد مرگ ایرانیها/ برنامه سراسری کنترل بیماریهای غیرواگیر اجرا میشود
بیماریهای غیرواگیر علت ۸۰ درصد مرگ ایرانیها برنامه سراسری کنترل بیماریهای غیرواگیر اجرا میشود روز نو معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای برنامه ایراپن جهت کنترل و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تا پایان شهریور سال آینده خبر داد ععلت ۸۰ درصد مرگ ایرانیها
علت ۸۰ درصد مرگ ایرانیها معاون بهداشت وزارت بهداشت از اجرای برنامه ایراپن جهت کنترل و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور تا پایان شهریور سال آینده خبر داد آفتابنیوز دکتر علیرضا رئیسی با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات ومیزان مرگو میر در مردان بیشتر از زنان است
معاون آموزشی وزارت بهداشت میزان مرگو میر در مردان بیشتر از زنان است معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ایران میزان مرگ و میر در مردان بیشتر است گفت دیابت و فشار خون در زنان بیشتر است به گزارش ایلنا باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست مشترک وزیر بهداشاینم دومین عامل مرگ و میر ایرانیها!
اینم دومین عامل مرگ و میر ایرانیها نزاع و دعوا دومین عامل مرگ و میر ناشی از حوادث در کشور بعد از تصادفات جاده ای است این خبر سوژه ثنا حسین پور در ویژه نامه بی قانون شده است آفتابنیوز ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰ ۲۶علت ۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال
علت ۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال رییس اداره کودکان وزارت بهداشت با بیان اینکه سوانح و بیماری های ژنتیکی شایع ترین علت مرگ و میر کودکان زیر پنج سال است گفت ۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به علت حوادث ترافیکی است آفتابنیوز دکتر سیدحامد برکاتی به مناسبت روز جهانییادداشت/ اعظم امیروثوقی درخشش بانوی ایرانی در المپیک پاسخی بود به آنان که حجاب را مانع حضور زنان در حوزه ورزش
یادداشت اعظم امیروثوقیدرخشش بانوی ایرانی در المپیک پاسخی بود به آنان که حجاب را مانع حضور زنان در حوزه ورزش میدانستند درخشش زیبای بانوی ایرانی بر سکوی افتخار ورزش قهرمانی المپیک پاسخی بود به آنانی که حجاب و نجابت زن ایرانی را مانع حضور آنها در المپیک و عقب ماندن ایران از افتخامرگ سالانه ۷۰۰ ایرانی به دلیل مسمومیت با دارو/علت چیست؟/مراقب متادون باشید/شماره ۱۹۰ و ۱۱۵ را فراموش نکنید
مرگ سالانه ۷۰۰ ایرانی به دلیل مسمومیت با دارو علت چیست مراقب متادون باشید شماره ۱۹۰ و ۱۱۵ را فراموش نکنید با آغاز اولین روز از هفته پیشگیری از مسمومیتها با عنوان پیشگیری از مسمومیتهای دارویی دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم به تشریح جزییات آمار و اطلاعات کشور درمعاون وزارت بهداشت: 76 درصد علت مرگومیرها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است
معاون وزارت بهداشت 76 درصد علت مرگومیرها مربوط به بیماریهای غیرواگیر است معاون بهداشتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی 76 درصد علت مرگومیرها در کشور را مربوط به بیماریهای غیرواگیر عنوان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شم-
گوناگون
پربازدیدترینها