واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: احتمال تخریب برخی بیمارستانهای تهران در زلزله / در مواقع بحران با کمبود پرستار روبرو نیستیم
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: در صورت بروز زلزله در کلان شهرهایی، چون تهران، مشکلی در زمینه تأمین نیروی انسانی جهت ارائه خدمات درمانی وجود ندارد، اما امنیت و استحکام برخی بیمارستانها در شرایط بحرانی تضمین نشده و احتمال تخریب آنها در زلزله وجود دارد.
آفتابنیوز : شریفیمقدم در خصوص زلزله اخیر تهران گفت: زلزله اخیر ۵.۲ ریشتری در مرز بین استان البرز و تهران آزمون خوبی برای شهروندان و مسئولین بوده است. چرا که با توجه به وقوع لرزش در زمین بسیاری از مردم به فکر پیشگیری از بحران در مواقع وقوع زلزله افتادند. در شرایطی که در مدت کوتاهی لرزش زمین در پایتخت احساس شد تمام شهروندان به منظور حفظ امنیت جان خود به خیابانها آمده و مسیرهای تردد را مسدود کردند.
او گفت: تجربه لرزش زمین در طی چند روز گذشته نشان از هشداری برای مسئولین امر و آگاهی نسبت به ایجاد شرایط مناسب در مواقع بحران بود. این در حالی است که با توجه به ازدحام مردم در خیابانها در صورت وقوع خسارات جانی و مالی در پایتخت امکان خدماترسانی و انتقال نیروهای امدادی به محل مورد نظر ممکن نبود. چرا که در این شرایط شهروندان در حاشیه ترس و وحشت ناشی از زلزلههای اخیر در استانهای مختلف احساس خطر کرده و فراموش کردند که در صورت وقوع خسارات جانی امکان امدادرسانی در این شرایط سخت میشود.
آمادگی سازمان نظام پرستاری در آموزش امدادی به مردم
قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: در شرایط هشدارهای اخیر نسبت به بروز زلزله در تهران نیاز به آموزش کمکهای اولیه به شهروندان به یک امری ضروری تبدیل شده است بر این اساس سازمان نظام پرستاری آمادگی خود را اعلام میکند تا در چند مرحله شرایط آموزش کمکهای اولیه به شهروندان را فراهم کند.
او ادامه داد: به دلیل مسدودیت راهها، تجمع مردم در خیابانها و تخریب خانهها در مواقع بروز حوادثی، چون زلزله، امکان خدماترسانی نیروهای فوریتی و امدادی به مصدومین با تأخیر همراه است؛ بنابراین افرادی که در صحنه حادثه حضور دارند در صورت بهرهمندی از آموزشهای اولیه امدادی میتوانند تا حد بالایی از میزان صدمات جسمی و فوتی را در افراد مصدوم کاهش دهند. این در حالی است که در زلزله بم درصد بالایی از فوتیها و قطع نخاع مصدومان ناشی از عدم آموزش و نا آگاهی مردم در خارج کردن افراد گرفتار از زیر آوار بوده است پس ارائه آموزش به افراد در کاهش صدمات جانی نقش موثری خواهد داشت.
شریفیمقدم اذعان داشت: در همه کشورهای دنیا آموزش امدادی به افراد خانواده بهطورمداوم انجام میشود بنابراین در وهله اول رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی، در وهله دوم نیروهای انتظامی و راهنمایی و رانندگی و در وهله سوم خانوادهها باید از آموزش اولیه امدادی بهرهمند شوند تا در مواقع بروز حوادثی، چون زلزله تا رسیدن نیروهای امدادی اقدامات اولیه برای کمک به مصدومان انجام شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در خصوص آمادگی آموزش به مردم در سازمان نظام پرستاری گفت: سازمان نظام پرستاری از پتانسیل لازم برای برگزاری کلاس آموزشهای اولیه به منظور پیشگیری از بحران آسیبهای ناشی از وقوع زلزله در پایتخت برخوردار است بنابراین امکان ارائه آموزش از طریق سیستمهای مختلف در سازمان نظام پرستاری با ۱۲۰ هیئت مدیره فراهم است بر این اساس با همکاری سازمانهای مربوطه از جمله وزارت بهداشت، سازمان هلال احمر و سازمان آتشنشانی میتوان نسبت به آموزش شهروندان در شرایط اضطراب آور احتمال وقوع زلزله در شهر تهران، اقدام کرد.
لازم به ذکر است آموزشها در سطوح متفاوتی انجام میشوند بنابراین از طریق ارائه بستههای کمکهای اولیه، صدا و سیما، شبکههای مجازی و رسانههای عمومی میتوان نسبت به برگزاری آموزشهای تئوری و از طریق انیمیشن برگزاری کلاسهای حضوری به آموزشهای عملی اقدام کرد.
او در خصوص آمادگی پایتخت برای ارائه خدمات درمانی در مواقع بروز زلزله گفت: بیمارستانها و مراکز درمانی در زمان وقوع حوادثی، چون زلزله نقشی اساسی در ارائه خدمات به شهروندان را بر عهده دارند این در حالی است که بخش بسیاری از بیمارستانهای پایتخت فرسوده بوده و توان مقابله با زلزله در وسعت بالا را ندارند چرا که در این شرایط سیستم بیمارستانها به سرعت از کار افتاده و همانند بیمارستان سر پل ذهاب، امکان خدمات رسانی را از نیروهای امدادی سلب میکند.
شریفیمقدم گفت: بیمارستان از محکمترین و مستحکمترین سازههای یک کشورمحسوب میشود چرا که در مواقع بروز هرگونه حادثه همه آسیب دیدگان با مراجعه به آن توقع دریافت خدمات درمانی فوری دارند بنابراین بیمارستانها در مواقع بحران نقشی اساسی را ایفا کرده و باید آمادگی برای ارائه هرگونه خدمات درمانی و تجهیزات لازم جهت ارائه خدمات را داشته باشند.
محدودیتی در تأمین نیروی پرستار وجود ندارد
او گفت: تأمین نیروی انسانی در مواقع وقوع بحران با هیچگونه محدودیتی روبرو نیستیم چرا که در این گونه شرایط افراد متخصص در مراکز درمانی مستقر شده و نیروهای پرستاری و امدادی به منظور کمک به آسیبدیدگان به محل حادثه اعزام میشوند. تنها نگرانی ما درشرایط احتمال وقوع زلزله در تهران، امنیت و استحکام بیمارستانها است که باید نسبت به تجهیز و استحکام سازی آنها به عنوان ستونهای اصلی یک شهر، اقدام شود.
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در ادامه یادآور شد: معیار خاصی برای انتخاب نیروهای امدادی در مواقع وقوع حادثههای بزرگی، چون زلزله وجود ندارد و همانند استان کرمانشاه با حضور حتی فارغالتحصیلان و یا دانشجویان ترم اخر رشته پرستاری توانستهایم در راستای خدمات سلامت به موفقیتهای بالایی دست یابیم.
او در خصوص میزان بروز خطا در امدادرسانیهای مربوط به خدمات درمانی درحوادثی، چون زلزله گفت: احتمال خطا در فعالیتهای پزشکی در شرایط وقوع حوادثی، چون زلزله نسبت به مواقع عادی بالا است. چرا که در این شرایط با تعداد زیادی از مصدومین روبرو بوده و باید اقدامات درمانی را در کمترین زمان ممکن انجام داد بنابراین بروز خطا در این شرایط یک امری طبیعی محسوب میشود در حالی که خطا در رشتههای پزشکی اجتنابناپذیر است.
شریفیمقدم در پایان گفت: در شرایط رعبانگیز جامعه نسبت به احتمال وقوع زلزله در تهران، آموزش امدادهای اولیه قطعا با استقبال بالایی از جانب مردم روبرو میشود در این راستا مسئولان نسبت به افزایش سطح آگاهی مردم در برابر حوادث طبیعی فرهنگسازی کرده و از ایجاد شرایط التهابانگیز در پایتخت جلوگیری کنند.
منبع: میزان
۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]