واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون رييس جمهوري افغانستان بر توسعه روابط فرهنگي با ايران تاكيد كرد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): كابل ـ معاون دوم رييس جمهوري افغانستان با تاكيد بر توسعه روابط فرهنگي با ايران گفت : روابط بسيار مستحكم تاريخي ، زباني و ديني ميان دو كشور همسايه وجود دارد.
به گزارش ايرنا، محمدكريم خليلي روزشنبه در مراسم بهره برداري از نخستين مركز آموزشي معلمان افغانستان در كابل افزود: در آيين اسلام اصول همسايگي بسيار مورد تاكيد قرار دارد و همسايه ها در درد و شادي هم شريك هستند.
وي با بيان اينكه ايران در دوران مقاومت و نيز در شرايط نوين در كنار افغان ها بود، اظهار داشت : كشورمان تاكنون كمك هاي بسيار سخاوتمندانه اي را در عرصه بازسازي از ايران دريافت كرده است .
خليلي با اشاره به نياز كشورش به كمك هاي علمي و فرهنگي گفت :افغانستان شديدا نياز به همكاري ايران در زمينه هاي مختلف دارد.
وي اضافه كرد: ملت ايران در سه دهه اخير به پيشرفت هاي زيادي دست يافت و فصل نويني از روابط نيز در دوران اخير ميان دو كشور گشوده شده است .
اين مقام افغان تصريح كرد: كشورش به همكاري و انتقال تجربه ايرانيان در عرصه هاي علمي ، فرهنگي و آموزشي نيز نياز دارد.
وي تحصيل بيش از شش ميليون دانش آموز در تاريخ اين كشور را بي سابقه دانست و تاكيد كرد كه نظام آموزشي با كمبود ظرفيت ها مواجه است .
وي از همكاري ايران در احداث اين مركز قدرداني كرد و افزود: دو ملت و دو دولت علاقه مند به تعميق و گسترش روابط في مابين هستند.
همچنين عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش كشورمان نيز گفت : اين مركز آموزشي در چارچوب قراردهاي بين المللي ميان دو كشور ساخته شده است .
وي افزود: دو ملت ، داراي پيشينه فرهنگي ، ديني و زباني مشتركي هستند و زبان فارسي كه بخشي از تمدن جهاني را تشكيل مي دهد،مردمان دو كشور به آن تكلم مي كند.
علي احمدي اظهار داشت : دو ملت به اين اصل افتخار مي كنند كه در سايه تعليمات ديني و آموزه هاي اسلامي نيز زندگي مي كنند.
وي بر توسعه همكاري هاي آموزشي و فرهنگي دو كشور تاكيد كرد و افزود: در مركز ياد شده علوم روزآموزشي ، نحوه تدوين كتب درسي و فناوري هاي آموزشي با كمك مربيان ايراني به فرهنگيان افغانستان آموزش داده مي شود.
احمدي اظهار داشت : اين مركز در برنامه ريزي هاي آموزش دروس و نيز برآورد امكانات ،تجهيزات و فناوري براي توسعه آموزش نيز فعاليت خواهد كرد.
به گفته وزير آموزش و پرورش ايران ،چگونگي تحصيل دانش آموزان تيز هوش و نيز كودكان استثنايي مورد بررسي قرار خواهد گرفت .
علي احمدي در ادامه به پيشرفت هاي ايران در عرصه هاي دانش هسته اي ، علوم پزشكي و غيره اشاره كرد گفت : كشورمان برغم انواع تحريم ها و جنگ به پيشرفت هاي بزرگي نايل شده است .
وي گفت : كشورهاي دوست و همسايه علاقه مند هستند كه با يافته هاي علمي دانشمندان ايراني آشنا شوند.
وي رمز پيشرفت مردم ايران را توكل به خدا و تكيه بر استعدادها و نبوغ فرزندان ايران زمين دانست و گفت : اين مركز در راستاي پيشرفت و ترقي افغانستان نيز احداث شده است .
احمدي تاكيد كرد: ايران خود را مكلف مي داند آنچه را در توان دارد، در اختيار مردم افغانستان قرار دهد و از تجارب آنان نيز استفاه كند.
همچنين محمدحنيف اتمر وزير آموزش و پرورش افغانستان از ايران به عنوان بهترين دوست كشورش ياد كرد و گفت : ساخت اولين مركز آموزشي معلمان در تاريخ اين كشور بي سابقه است .
وي افزود: جذب دانش آموزان رو به افزايش است و افغانستان از نظر تربيت معلم با مشكل مواجه است كه با راه اندازي اين مركز نگراني خانواده ها از نداشتن معلمان كار آزموده ، بتدريج رفع خواهد شد.
وي از اين نهاد آموزشي به عنوان مظهر دوستي دو كشور ياد كرد و گفت : صادقانه مي خواهيم از دولت و مردم بزرگ ايران در اين رابطه تشكر كنم .
اتمر با اشاره به كمك ايران در تدوين كتب و حد نصاب آموزشي گفت :هم اكنون استادان مدارس ديني افغانستان در ايران در حال تحصيل هستند.
نخستين مركز آموزشي فرهنگيان افغانستان با پنج ميليون دلار كمك بلاعوض ايران با 28 كلاس درس ، 12 اتاق اداري ،چهار باب آزمايشگاه ، كتابخانه ، مسجد ، سالن ورزش و تربيت بدني در زميني به مساحت هفت هزار و 500 مترمربع و با چهار هزار و 500 مترمربع زيربنا در سه طبقه به مدت سه سال ساخته شد.
آساق **332**1366
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]