تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه‏هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829483319




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پاسخ معاونت ریاست‌جمهوری به «جمهوری اسلامی»


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پاسخ معاونت ریاست‌جمهوری به «جمهوری اسلامی»
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مطلبی که از قول قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان در روزنامه جمهوری اسلامی منتشر شده بود، واکنش نشان داد.
آفتاب‌‌نیوز : روزنامه «جمهوری اسلامی» در شماره سه‌شنبه خود خبری به نقل از قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی همدان مبنی بر خروج ۱۸۰ هزار نفر از دانش‌آموختگان کشور در سال ۱۳۹۴ از جمله به کشور کانادا و تاکید بر افزایش فرار مغزها در این سال منتشر کرد که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جوابیه‌ای به شرح زیر، به این خبر واکنش نشان داد:


«همانطور که مطلعید بعضا در محافل رسانه‌ای تحلیل‏‌هایی در خصوص شرایط بحرانی کشور در حوزه‌هایی مانند مهاجرت نخبگان، فرار مغزها، کاهش ضریب هوشی و نظایر آن ارائه می‎شود که موجب شکل‌گیری مباحثی جدی و چالش‌برانگیز در محافل سیاستی و تخصصی شده است. این در حالی است که بسیاری از تحلیل‌های ارائه شده در رسانه‌ها، مستند به آمار به‎روز و معتبر نبوده و یا مبتنی بر برداشت‌های شخصی و تجربیات محدود افراد است که ممکن است تطابق کافی با واقعیات نداشته یا از دقت کافی برخوردار نباشد.


براساس گزارش‌های معتبر بین‌المللی با موضوع مهاجرت و جابجایی بین‌المللی افراد تحصیل‌کرده، داده‌ها و روندهای کلان مهاجرت در سال ۲۰۱۳، جمعاً ۵ میلیون و ۲۳۱ نفر خارج از وطن خود زندگی می‌کرده‌اند که در این گزارش، ایران جزء کشورهای اصلی مهاجرفرست دنیا محسوب نمی‌شود. در گزارش سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه در سال ۱۳۹۴، ایران جزء ۲۰ کشور اول و در گزارش بانک جهانی در سال ۱۳۹۵ جزء ۳۰ کشور اول ارسال‌کننده مهاجر قرار ندارد.


نرخ مهاجرت ایران به کل جمعیت به صورت تجمعی ۵/ ۱ درصد تا سال ۱۳۹۴ بوده است که از میانگین جهانی ۲/ ۳ درصدی و اکثر کشورهای با وضعیت توسعه مشابه، پایین‌تر است.


طبق آمار و اطلاعات موسسه مشاوره بین‌المللی آموزش و قوانین امریکا، تعداد دانشجویان بین‌المللی از ۳/ ۱ میلیون در سال ۱۹۹۰ به ۵ میلیون دانشجو در سال ۲۰۱۴ رسیده است و ایران جزء کشورهای با تعداد بالای اعزام‌کننده دانشجو به کشورهای پیشرفته محسوب نمی‌شود.


چین، روسیه، کره جنوبی و هند چهار کشور اول اعزام‌کننده دانشجو به کشورهای توسعه‌‎یافته هستند (OECD, ۲۱۰۵). ایران با داشتن ۳۲ هزار و ۷۵۸ دانشجو در OECD در میان ۱۰ کشور برتر فرستنده دانشجو قرار ندارد.


براساس گزارش موسسه آمار اداره مهاجرت امریکا (http://www.migrationpolicy.org) در سال ۲۰۱۵ امریکا میزبان بیش از ۴/ ۱ میلیون دانشجوی خارجی بوده است. این اطلاعات براساس تعداد ویزای F۱ صادرشده است که مدت آن بیش از یک سال و ویزای تحصیلی محسوب می‌شود. کشورهای مبداء دانشجویان خارجی در امریکا نیز در سال‌های گذشته به طور قابل ملاحظه‌ای تغییر یافته‌اند. در سال ۱۳۹۴-۱۳۹۵ کشور چین بیشترین تعداد دانشجویان خارجی در امریکا ( ۳۱%) را داشته و کشورهای هند (۱۴%)، کره جنوبی (۷%)، عربستان سعودی (۶%) و کانادا (۳%) به ترتیب در رده‌های بعدی بوده‌اند و ایران نیز با تعداد ۱۲ هزار و ۳۵۶ دانشجو در رتبه یازدهم قرار گرفته‌ است.


براساس گزارش اداره مهاجرت کانادا (http://www.cic.gc.ca) در سال ۱۳۹۴ تعداد دانشجویان ایرانی ۲۳۵۴ نفر بوده است که در رتبه ۱۲ تعداد دانشجویان خارجی در کانادا قرار گرفته است. همچنین در سال ۱۳۹۵ تعداد کل مهاجرین ایرانی در کانادا ۱۱ هزار و ۶۶۵ نفر بوده که نسبت به تعداد مهاجرین سال ۱۳۹۴ یعنی ۱۶ هزار و ۷۷۳ نفر کاهش چشم‌گیری داشته است. (http://canadaimmigrants.com/iranian-immigrants-canada)


کمترین تعداد دانشجویان ایرانی در امریکا سال ۱۳۳۰-۱۳۳۱ حدود ۶۰۰ نفر (رتبه دهم در جهان) و بیشترین تعداد در سال ۱۳۶۰ حدود ۵۱ هزار نفر (رتبه اول در جهان) بوده است.


در دهه هشتاد کمترین میزان رشد سالانه تعداد دانشجو در سال ۲۰۰۴ (۱۳۸۲) با رشد منفی ۲/ ۳ درصد بوده و بیشترین میزان رشد در سال ۲۰۰۹/۲۰۱۰ (۱۳۸۹-۱۳۸۸) با رشد ۹۱/ ۳۳ درصدی بوده است.


تعداد دانشجویان ایرانی در امریکا در سال ۱۳۹۲ (۸۷۴۴ نفر) نسبت به سال ۱۳۸۴ (۲۲۵۱ نفر) حدود چهار برابر شده است، اما شیب این روند از سال ۱۳۹۲ تا  ۱۳۹۵ نزولی بوده و از ۲/ ۲۵ درصد رشد سالانه به ۲/ ۸ درصد کاهش داشته است.


در پایان به استحضار می‌رساند، با توجه به چالش‌ها و موانع موجود در بازگشت و همکاری متخصصان و محققان ایرانی غیرمقیم دانشگاه‌های برتر دنیا شامل فرآیند زمان‌بر تایید و جذب در دانشگاه‌ها، بروکراسی‌های اداری، نظام وظیفه، عدم آشنایی و ارتباط با همتایان داخلی در حوزه‌های تخصصی مربوط و ... برنامه‌ای با عنوان "همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور" در بهمن‌ماه سال ۱۳۹۳ با هدف انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور در حوزه‌های مختلف فناوری توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان راه‌اندازی شده است.


این برنامه توانسته است در ۳۲ ماه گذشته پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور با حدود ۵۰ مرکز علمی و فناوری منتخب داخلی در کمترین زمان ممکن (۲۵ روز کاری) ایجاد و ایشان را با  ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری آشنا نماید و همچنین نحوه همکاری با مراکز مذکور را پیش از ورود متخصصان و دانشمندان ایرانی به کشور فراهم نموده است.


تجربه موفق برنامه مذکور در شکل‏گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی منجر به مشارکت بیش از ۳۲۰۰ نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور در این برنامه شده حدود ۸۵۰ نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا (اکثریت از کشورهای امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی) هم‌اکنون به کشور بازگشته‌اند که ۱۲ درصد ایشان فارغ‌التحصیل ۲۰ دانشگاه برتر دنیا (همچون استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج و ...) بوده و حدود ۱۵ درصد این افراد تجربه زندگی بیش از ۱۰ سال را در خارج از ایران داشته‌اند که نشان‌دهنده سطح بالای کیفی و ارزش بالای یکایک ایشان می‌باشد.


همچنین تا کنون بیش از ۵۵ شرکت استارتاپ در حوزه‌های مختلف تخصصی توسط این افراد ایجاد شده که زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیش از ۱۰۰۰ نفر از بهترین متخصصان و فارغ‌التحصیلان داخلی را فراهم نموده است.


لازم به‌ذکر است اجرای برنامه مذکور بازتاب قابل تاملی نیز در رسانه‌های خارجی (گزارش ۲۰۱۵ کریستین ساینس مانیتور، گزارش ۲۰۱۷ فایننشیال تایمز و گزارش سال ۲۰۱۷ سی ان ان) داشته که در همه آنها بصورت مستقیم و غیرمستقیم به موفقیت برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران در ترغیب متخصصان ایرانی خارج از کشور به همکاری و بازگشت به ایران اشاره شده است.»




منبع: ایسنا




۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن