تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826603931




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بيابان زايي سومين چالش مهم جامعه جهاني در قرن 21


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: بيابان زايي سومين چالش مهم جامعه جهاني در قرن 21


تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: بيابان زايي بعد از دو چالش تغيير اقليم و كمبود آب شيرين به عنوان سومين چالش مهم جامعه جهاني در قرن 21 محسوب مي شود.

بطوريكه بر اساس گزارشات سازمان هاي بين المللي يك ششم جمعيت، سه چهارم اراضي خشك و يك سوم خشكي هاي جهان به مساحت پنج ميليارد هكتار در 110 كشور جهان در معرض مواجهه با پديده بيابان زايي است.
تهديد تخريب 73 درصد كل مراتع جهان به مساحت 3/3 ميليارد هكتار، كاهش توان توليد خاك در 47 درصد مناطق خشك جهان، غير قابل استفاده شدن 50 تا 70 هزار كيلومتر مربع اراضي حاصلخيز در سال و بالغ بر 42 ميليارد دلار خسارت سالانه به محصولات كشاورزي همراه با اثرات بسيار وسيع و گسترده اكولوژيكي، اجتماعي، اقتصادي، فوريت محيطي به ويژه فقر گسترده و تخريب منابع پايه بعنوان تنها بخشي از آثار و پيامدهاي جهاني پديده بيابان زدايي مسحوب مي شود.
در ايران به ويژه به علت تعدد، گستردگي و پيچيدگي عوامل محيطي و انساني بيابان زا، اين پديده همچون ابعاد بين المللي واجد پيامدهاي وسيع اكولوژيكي، اقتصادي ، اجتماعي و زيست محيطي است.
هجوم ماسه هاي روان و خسارت ناشي از آن به كانون هاي جمعيتي، زير بنايي، صنعتي و اراضي كشاورزي ، كاهش حاصلخيزي و توان توليد اراضي زارعي و عرصه هاي منابع طبيعي، كاهش كمي و كيفي آب هاي زيرزميني، افزايش حساسيت اراضي به فرسايش، افزايش سيل خيزي، تشديد آلودگي هاي زيست محيطي، كاهش تنوع زيستي، ناپايداري نظام توليد و تهديد منابع معيشت و در مجموع ناپايداري اكولوژيكي،اجتماعي، اقتصادي و زيستي از جمله مهمترين آثار سوء اين پديده در ايران محسوب مي شود.
بيابان زايي به مفهوم تخريب سرزمين يا كاهش توان توليد بيولوژيك اراضي در مناطق خشك، نيمه خشك و خشك نيمه مرطوب اطلاق مي شود.
بيابان زايي تحت تاثير دو دسته عوامل محيطي و انساني كه در بين عوامل محيطي و انساني است كه در بين عوامل محيطي عامل اقليمي با پارامترهاي همچون زمان و ميزان نامناسب بارندگي، تبخير بالا، فراواني و سرعت زياد باد، گستردگي مناطق يا اقليم خشك و فراخشك و ... با عامل زمين شناسي، همچنين بلاياي طبيعي چون لغزش و رانش زمين و سيل از مهمترين عوامل محيطي بيابانزا مسحوب مي شود.
در بين عوامل انساني كه البته از عوامل محيطي مهمتر هستند بهره برداري بيش از حد از سفره هاي آب زيرزميني و در نتيجه افت سطح سفره و يا شور شدن آب هاي زيرزميني، آلودگي آب هاي زيرزميني از طريق پساب هاي صنعتي، شهري و كشاورزي ( ناشي از مصرف بي رويه كود، سموم آفت كش و علف كش و ...)، شيوه هاي نامناسب آبياري، آيش بلند مدت اراضي زراعي حساس به فرسايش، شخم در جهت شيب، بوته كني، تخريب و تبديل غير اصولي كاربري جنگل ها و مراتع، عدم تعادل بين تعداد دام و ظرفيت مرتع و تخريب ناشي از برداشت غير اصولي از معادن سطحي از مهمترين عوامل بيابان زا محسوب مي شوند.
در ايران حدود 100 ميليون هكتار از اراضي در معرض پديده بيابان زايي قراردارد كه از اين مساحت 75 ميليون هكتار در معرض فرسايش آبي، 20 ميليون هكتار در معرض فرسايش بادي و پنج ميليون هكتار در معرض ساير اشكال شيميايي و فيزيكي تخريب سرزمين همچون كاهش حاصلخيزي، شوري زايي و ... است.
اما از حيث قلمرو سرزمين هاي بياباني از كل مساحت كشور 7/43 ميليون هكتار آن در زمره اكوسيستم بياباني است كه 32 ميليون هكتار از اين مساحت صرفا شامل پديده هاي بياباني فاقد پوشش گياهي است كه حدود 20 ميليون هكتار از اين اكوسيستم هاي بياباني تحت فرسايش بادي است و 4/6 ميليون هكتار از آن در محدوده مناطق تحت تاثير فرسايش بادي در 183 منطقه در 82 شهرستان و در 18 استان جز كانون هاي بحراني فرسايش بادي قلمداد مي شود به طوريكه در اين مناطق فرسايش بادي واجد خسارات عديده اكولوژيكي، اقتصادي ، زيستي و ... به مناطق مسكوني، تاسيسات زير بنايي صنعت، اراضي كشاورزي و منابع زيستي كشور است.
در مجموع از نظر تناسب سطح مناطق خشك ايران با جهان، كشور ايران روي كمربند خشك جهان قرار گرفته و 61 درصد از مساحت آن داراي اقليم خشك و فراخشك است كه 1/3 برابر درصد جهاني است. در مجموع ايران با 2/1 درصد خشكي هاي جهان داراي 4/2 درصد پديده هاي بياباني فاقد پوشش گياهي و 08/3 درصد مناطق بياباني جهان است./06/125
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 245]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن