واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: توضیح دبیر فدراسیون جودو درباره پناهندگی نماینده ایران
رئیس فدراسیون جودو خبر پناهندگی ورزشکار ایرانی را تکذیب کرد.
آفتابنیوز : هفته گذشته تیم ملی جودو کشور برای شرکت در مسابقات گرندپری هلند به این کشور سفر کرد و باز هم خبرهای غیررسمی و تایید نشده درباره پناهندگی یکی دیگر از جودوکارن به گوش رسید.
ماجرا از این قرار است که محمد رشنونژاد در همان روزی که تیم ملی قصد بازگشت به کشور را داشت از هتل خارج و دیگر بازنگشت. بعد از این اتفاق محمدرضا رودکی که مسئولیت سرپرستی تیم ملی را بر عهده داشت، در هلند ماند تا پیگیر کارهای این جودو کار باشد.
موضوع را از امیر سیاحی دبیر فدراسیون جودو پیگیری کردیم. سیاحی گفت: محمد رشنونژاد جودو کار وزن منهای 60 کیلوگرم در رقابت های گرندپری هلند حضور داشت درست در روزی که تیم ملی قصد بازگشت به ایران داشت از هتل خارج و دیگر بازنگشت.
ما از همان ساعت اولیه بوسیله پلیس هلند، سفارت و وزارت امور خارجه پیگیر اقدامات لازم برای پیدا کردن این ورزشکار شدیم که متاسفانه به سرانجام نرسید و موفق به یافتن ایشان نبودیم. بعد از بازگشت تیم جودو از هلند نیز محمدرضا رودکی سرپرست تیم، در هلند ماند تا اقدامات لازم برای پیگیری مساله بوجود آمده را انجام دهد.
سیاحی ادامه داد: در حال حاضر ما هیچ گونه اطلاعی از رشنونژاد نداریم. مدرکی دال بر پناهندگی وی نیست و ما نگران حال و سلامت این جودکار تیم ملی هستیم. این در حالیست که رسانه های داخلی از همان ابتدا خبر پناهندگی این ورزشکار را اعلام کردند و این خبر کذب است.
وی افزود: من به عنوان دبیر فدراسیون جودو این خبر را تکذیب می کنم و از رسانه ها می خواهم که با نوشتن مطالب و تحلیل های اشتباه سر خط و جهت گیری اشتباه بوجود نیاورند چرا که بعضی از اخبار ممکن است باعث ترس این ورزشکار شود.
دبیر فدراسیون جودو در مورد خبر یکی از رسانه ها مبنی بر پناهنده شدن 18 نفر از جودوکاران کشور هم توضیح داد: یک سری از اسامی در سایت خبرگزاری مهر منتشر شد که کاملا غلط است و این افراد در حال حاضر در کشور خودمان مشغول زندگی شخصی خودشان هستند.
وی با اشاره به اینکه رشنو نژاد اولین ورزشکاری است که به همراه تیم ملی به مسابقات اعزام شده و پس از آن به کشور بازنگشته و ما تا کنون چنین موردی نداشته ایم، در خصوص وضعیت مالی رشنونژاد هم تاکید کرد: مطلبی که این جودو کار در سال قبل در صفحه شخصی خود نوشت اولا به تحریک بعضی اشخاص بود که با فدراسیون جودو مخالفت و دشمنی دارند، ثانیا در همان مطلب هم ذکر شده بود که: " قصد دارم مدال هایم را بفروشم" اما چنین اتفاقی نیفتاد. ما برای شفاف سازی حاضریم لیست درآمد و پاداش های این ورزشکار را رسانه ای کنیم.
قبل از این نیز برخی رسانه ها اسامی 18 ورزشکار تیم ملی را ذکر کرده بود که به کشورهای دیگر پناهنده شده اند. عصر ایران برای روشن شدن موضوع با برخی از این ورزشکاران که به ادعای دبیر فدارسیون در کشور زندگی و مشغول کار هستند تماس گرفت تا مساله را از زبان خود آنها جویا شود.
امیر والی یکی از جودوکاران تیم ملی است که در این گزارش نامش به عنوان یکی از وزرشکاران پناهنده درج شد به خبرنگار عصر ایران گفت: من از این رسانه شکایت دارم و مطمئنا این موضوع را به صورت قانونی پیگیری خواهم کرد. من به صورت قانونی به ژاپن سفر کرده بودم و در حال حاضر نیز در ایران به زندگی شخصی خودم ادامه می دهم.
والی در مورد خبر پناهندگی آقای رشنو نژاد هم بیان کرد: این خبر هنوز تایید نشده است و ما هنوز نمی توانیم قضاوت کنیم که ایشان پناهنده شده اند یا نه ولی اگر این خبر درست باشد ایشان کار درستی نکرده اند و همه می دانیم که وررشکاران پناهنده در کشور های دیگر وضعیت مناسبی ندارند. من بعد از سفر ژاپن مدرس فدراسیون هستم، برای کشورم مدال آورده ام و به زندگی شخصی خود ادامه می دهم و باز هم تاکید می کنم که این رسانه یک خبر کذب منتشر کرده است و مطمئنا من پیگیری می کنم.
ایرج امیر خانی دیگر جودو کار ملی پوش کشورمان است هم در تماس تلفنی که با او داشتیم خبر را رد کرد و گفت: من در حال حاضر کارمند شهرداری هستم. کسی که پناهنده کشور دیگری باشد نمی تواند در ارگان دولتی مشغول به کار شود. به هر حال خبر پناهندگی من بدون هیچ مستنداتی منتشر شده است.
وی افزود: من با هزینه و ویزای شخصی خودم و به صورت قانونی به چند کشور سفر کردم. شاید تعدادی پناهنده شده باشند و یا حتی بسیاری از این افراد احتمالا پناهنده نشده اند و فقط اقامت کشور های دیگر را گرفته اند همانطور که خیلی از افراد در کشور ما دو ملیتی هستند و دو پاسپورت دارند. ورزشکاران ما می توانند به صورت قانونی اقامت کشورهای دیگر را بگیرند و نیازی نیست که پناهنده سیاسی و اجتماعی شوند، کلمه پناهنده مناسب نیست.
امیر خانی در رابطه با خبر پناهندگی رشنونژاد نیز گفت: ممکن است که از فرد دیگری خط گرفته باشد. اگر این خبر درست باشد رشنو نژاد بزرگترین اشتباه زندگی خودش را مرتکب شد. وی عضو تیم ملی است و در سال آینده می توانست در بازی های آسیایی شرکت کند.
کسب مدال این بازی ها نیز ورزشکاران را هم از نظر مادی و هم معنوی به صورت کامل تامین می کند. به نظر می رسد افرادی از سن کم و بی تجربگی این ورزشکار سواستفاده کرده اند و به او جهت گیری اشتباه داده اند. به نظر من با تیم رفتن و بازنگشتن کار درستی نیست.
به گزارش عصرایران، محمد ملک محمدی از دیگر ورزشکارانی بود که در گفتگو با ما پناهندگی خود را از اساس کذب دانست.
۰۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]