واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مردم لبنان درباره بازگشت حریری به کشورشان چهنظری دارند؟
یکی از حامیان حریری به «میدل ایست ای» میگوید: «ما تنها میخواهیم در صلح زندگی کنیم و روابط خوبی با تمام کشورهای عربی داشته باشیم». این طرفدار که نادر نام دارد میگوید اگر حزبالله موافقت کرد که در دستور کار خود در طرفداری از ایران تجدیدنظر و مصالحه کند حریری نیز نخستوزیر باقی خواهد ماند.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- سایت تحلیلی «میدل ایست آی» در گزارشی ضمن اشاره به بازگشت سعد حریری نخستوزیر لبنان به کشورش اشاره میکند که او یک پیام برای تمام لبنانیها داشت: او ماندنی است و کنارهگیری نخواهد کرد.
به گزارش آفتابنیوز، این سایت مینویسد: «هیچ زمانبندیای بهتر از این نمیتوانست برای بازگشت حریری به کشورش باشد: پس از دو هفته شگفتانگیز از جمله استعفای او که شوکی برای بسیاری بود و دست عربستان سعوتی را در آن دیدند، حریری نخست وزیر لبنان روز سه شنبه به لبنان بازگشت؛ در روز استقلال آن کشور. او وعده داده بود که برای هفتاد و چهار سالگی استقلال لبنان از فرانسه از پاریس به مقصد بیروت بازگردد. یک شب پیش از آن هواپیمای خصوصی حریری پس از سه روز گردش در پاریس، قاهره و توقف در قبرس در نهایت در بیروت فرود آمد.
حریری گفت که کشور عزیز ما نیاز به تلاشهایی استثنایی از سوی همگان دارد تا از خطرات و چالشها دور و مصون بماند. او پس از ورود به آرامگاه پدرش در مرکز بیروت رفت. رفیق حریری نخستوزیر لبنان در سال ۲۰۰۵ میلادی در جریان یک انفجار بزرگ در خودروی بمبگذاریشده به قتل رسید. دادگاه ویژه لبنان که در سال ۲۰۰۹ میلادی در لاهه تاسیس شده بود چهار نفر از اعضای حزبالله را متهم اصلی این پرونده دانسته است. حزبالله اما همه ادعاها را رد کرده است. روز چهارشنبه مراسم استقلال لبنان در ساعت ۸:۳۰ صبح در مرکز بیروت آغاز شد. مهمانان رسمی وارد شدند. ابتدا فرمانده ارتش و پس از آن وزیر دفاع و سران قوای اصلی لبنان، حریری نخستوزیر، نبیهبری رییس پارلمان و میشل عون رییسجمهوری لبنان».
عون و بری هر دو به حریری تبریک گفتند و نشان دادند که مایل به حفظ وحدت ملی در زمانی هستند که لبنان با آاشفتگیهای شدیدی مواجه است. هزاران لبنانی نیز به تماشای رژه نظامی روز استقلال نشستند. «بسام» ۲۶ ساله که پسر یکی از مقامهای ارتش است میگوید: «بسیار خوشحالم که نخستوزیر به مراسم آمد. بسیار مهم است که سه رهبر اصلی ما با یکدیگر همراه هستند و من سعد حریری را دیدم که به سوی صحنه میآمد. او غمزده به نظر میرسید. به نظر میرسید او احساس میکند که چیز اشتباهی روی داده است. این شاید بخاطر تمام شایعاتی بود که درباره او مطرح شده بود».
میشل عون در کنار حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان ادعا کرده بود که حریری به اجبار عربستان سعودی از مقام خود استعفا داده و در ریاض مانده است. بسیاری از لبنانی این پرسش را از خود مطرح کردن که آیا تصمیم به استعفای حریری توسط شخص او اتخاذ شده یا با فشار عربستان سعودی بوده است. «هادی» یکی از سربازانی که در رژه حضور داشت میگوید: «در اطراف ما جنگ وجود دارد اما امروز ارتش لبنان به ما نشان داد که قویتر می شود. امروز اینجا هستم چون عاشق سعد حریری هستم. او تنها سیاستمدار صلحطلب لبنانی است. تنها کسی که خونریزی را دوست ندارد». او میافزاید: «مهم است که سعد حریری به کشورش بازگشتو او نخستوزیر ماست و ما به او احترام میگذاریم».
این سایت اشاره میکند که نه حریری و نه عون در مراسم سخن نگفتند اما در آستانه روز استقلال، عون سخنرانی تلویزیونیای داشت که در آن از جامعه بینالمللی و کشورهای عربی خواست تا به حاکمیت و استقلال لبنان احترام بگذارند. اما برای برخی از لبنانیها برای طرح چنین درخواستی خیلی دیر شده است. «اسامه» کارمندی دولتی از طرابلس که برای شرکت در رژه آمده میگوید که متاسفانه لبنان مستقل نیست و بسیاری از کشورها سیاستهای خود را در آن کشور دنبال میکنند. درست پس از رژه، عون و حریری در کاخ ریاست جمهوری آنان به طور خصوصی با یکدیگر ملاقات کردند. حریری پس از خروج از جلسه سخنرانی غیرمنتظرهای داشت. دقیقا همان چیزی که طرفدارانش منتظر آن بودند. او گفت رییسجمهوری از من خواسته تا درخواست استعفا را به تعویق بیندازم تا بتواند رایزنیهای بیشتری را انجام دهد و من نیز با درخواست او موافقت کردم و امیدوارم فرصت جدی برای گفتوگو فراهم شود.
«کمال» یک شهروند لبنانی میگوید: «حریری به من حس امید را داد. او به ما نشان داد که استقلال چیست. او تنها کسی است که میتواند کشور ما را حفظ کند».
در مرکز بیروت هزاران نفر از طرفدران او منتظر بودند تا حریری را به خانه برسانند. طرفداران او پرچمهای لبنان را به همراه پرچمهای آبیرنگ حزب سیاسی حریری یعنی جنبش المستقبل در دست داشتند و در مسیر آوازهای میهنپرستانه خوانده میشد.
یکی از حامیان حریری به «میدل ایست ای» میگوید: «ما تنها میخواهیم در صلح زندگی کنیم و روابط خوبی با تمام کشورهای عربی داشته باشیم». این طرفدار که نادر نام دارد میگوید اگر حزبالله موافقت کرد که در دستور کار خود در طرفداری از ایران تجدیدنظر و مصالحه کند حریری نیز نخستوزیر باقی خواهد ماند.
با این حال، برخی از شهروندان دیگر لبنانی نظر متفاوتی دارند. «ماریا» صاحب مغازهای در بیروت میگوید: «این چیزی جز یک نمایش نیست. حریری نیز مانند سایر سیاستمداران هرگز برای مردم کاری نکرد و اقتصاد در حال فروپاشی است و هنوز هم مردم آواز میخوانند این بسیار غمانگیز است». او میافزاید: «سنیها احتمالا به این لحظه برای کسب احساس قدرت نیاز داشتند اما در نهایت جمعیت به بازی گرفته شدند. این چیزی جز نمایش قدرت از سوی حریری نبود. هنوز نمیدانیم چه اتفاقی در حال روی دادن است. چقدر طول میکشد تا او در مقامش باقی بماند؟ اگر توافق نکنند چه خواهد شد»؟
۰۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]