واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: گاردین: اعراب از ایران نگران هستند/ این تنش میتواند توقفناپذیر باشد/صبر سعودیها از نفوذ ایران لبریز شده و حریری را مجبور به استعفا کردند/ریاض چه برنامهای برای لبنان دارد؟
روزنامه «گاردین» در گزارشی تحت عنوان «تشدید تنش در لبنان» در نتیجه جنگ میان عربستان و ایران اشاره میکند که استعفای حریری نخستوزیر لبنان تازهترین شلیک گلوله در یک بحران منطقهای است که در حال ایجاد تغییر در منطقه برای سالهای پیشروست.
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- همزمان با استعفای سعد حریری نخستوزیر لبنان و تشدید تنش میان ایران و عربستان سعودی رسانههای مختلف خبری به چشمانداز این بحران و نقشآفرینی امریکا در آن پرداختهاند.
به گزارش آفتابنیوز، روزنامه «گاردین» در گزارشی تحت عنوان «تشدید تنش در لبنان» در نتیجه جنگ میان عربستان و ایران اشاره میکند که استعفای حریری نخستوزیر لبنان تازهترین شلیک گلوله در یک بحران منطقهای است که در حال ایجاد تغییر در منطقه برای سالهای پیشروست.
گاردین مینویسد: «حسین خیرالدین» آرایشگری در حومه جنوبی بیروت میگوید «این یکی متفاوت است» این تنش میتواند توقفناپذیر باشد.
این روزنامه مینویسد: لبنان سالها در آشفتگی به سر میبرد و تجربه بزرگترین جنگ سال ۲۰۰۶ میلادی با اسرائیل را داشته داشته و اکنون در مرکز بحران منطقهای قرار گرفته است با این حال، استعفای حریری یک استثنا بود. بازپسگیری کنترل کرکوک در شمال عراق توسط دولت آن کشور، گرسنگی جمعیت وسیعی در یمن که تحت بمباران جنگندههای سعودی قرار گرفتهاند، پرتاب موشک به سوی ریاض و استعفای ناگهانی سعد حریری همه بخشی از یک بازی قدرتمند استراتژیک میان دو قدرت منطقهای سنگین وزن هستند».
این روزنامه میافزاید: «تغییر رویکرد از ریاض آغاز شده است؛ جایی که دولتمردان تازه عزم آن را دارند تا عربستان سعودی را به طور کاملا متفاوتی از گذشته در داخل و خارج از آن کشور نشان دهند. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به همراه پدرش در کنار امارات، ایران را تهدیدی علیه جهان عرب و سنی قلمداد میکنند. محمد بن زاید عالیترین مقام اماراتی و شاهزاده بن سلمان هر دو معتقد به سختگیری علیه ایران هستند. آنان معتقدند که نفوذ ایران بیش از اندازه در بغداد، غزه، دمشق و لبنان افزایش یافته و به یمن و منامه رسیده و میتواند به دبی و ابوظبی نیز امتداد یابد. یک دیپلمات اروپایی که بیش از ۲۰ سال در منطقه بوده میگوید که از دید عربستان سعودی با وقوع انقلاب اسلامی در ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی همه چیز تغییر کرد و مشکلات از آن زمان آغاز شد و آنان محبور به رفتارهای غیرعادی شدند. البته واقعیت آن است که پس از سال ۲۰۰۳ میلادی این دشمنی میان ایران و عربستان سعودی تشدید شد».
گاردین در ادامه مینویسد که این نزاع فراتر از صرف اختلاف میان شیعه و سنی است و بر سر قدرت سیاسی و نفوذ است به خصوص پس از سقوط صدام؛ چرا که صدام حامی سنیها بود و اعراب سنی متحد بزرگ خود را از دست دادند و سعودیها درصدد پر کردن این خلاء بودهاند. یک دیپلمات سعودی مدعی شده است که عربستان حق دارند نگران باشند چرا که ایران پس از سقوط صدام بر کل منطقه استیلا پیدا کرده است.
این روزنامه مینویسد: «در حال حاضر ایران کنترل یک مسیر زمینی را از تهران به طرطوس در سوریه در ساحل مدیترانه در اختیار دارد و به بنادر خلیج فارس نیز دسترسی دارد. این سبب تقویت عمق استراتژیک ایران شده است».
گاردین مینویسد به همینخاطر است که صبر سعودیها لبریز شد و حریری را مجبور به استعفا کردند. از دید آنان با این کار موضع و رویه حزبالله تغییر خواهد کرد و بدون حضور حریری توان تشکیل دولتی تازه در لبنان وجود نخواهد داشت.
۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]