تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832080621




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرانجام تنش ایران و عربستان؛ جنگ یا درک جدیدی از توازن قدرت؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سرانجام تنش ایران و عربستان؛ جنگ یا درک جدیدی از توازن قدرت؟
اگر عربستان سعودی بخواهد بیش از این در مقابل ایران خودنمایی کند امریکا خود را در میانه دعوا خواهد دید./ایران دیگر کشوری منفور در عرصه بین‌المللی نیست/ایران اکنون قوی‌ترین بازیگر در منطقه است/تحریم‌های امریکا علیه ایران بعید است تاثیری بر معادلات خاورمیانه داشته باشد/این‌‌ها همگی به نفع تهران هستند./واشنگتن و تهران می‌توانند با یکدیگر در منطقه همکاری کنند به شرطی که واشنگتن تلاش برای تغییر رژیم در ایران و تلاش برای تضعیف برجام را متوقف کند/وجود کانال‌های دیپلماتیک میان ظریف و کری بود که سبب شد تا بحران بازداشت ملوانان امریکایی در خلیج فارس در سال ۲۰۱۶ به سرعت حل شود در حالی که چنین کانالی در حال حاضر وجود ندارد.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس بین‌الملل- بلومبرگ در گزارشی اشاره می‌کند که تشدید تنش میان ایران و عربستان سعودی به دو مسیر احتمالی خواهد انجامید: به سوی جنگ یا درک جدیدی از توازن قدرت. این خبرگزاری می‌نویسد چشم‌انداز یک درگیری نظامی میان امریکا و ایران به سرعت در حال افزایش است.


به گزارش آفتاب‌نیوز، بلومبرگ در این گزارش افزوده است: «همان‌گونه که شاهزاده محمد بن سلمان در اواخر هفته گذشته قدرت مطلق‌اش را تقویت می‌کرد و اعضای خاندان سلطنتی را بازداشت کرد سرانجام اعلام کرد که ایران مسئول حمله موشکی به ریاض توسط شورشیان انصارالله بوده است. در همین حال سعد حریری نخست وزیر لبنان گفت که از ترس ترور از سمت خود استعفا می‌دهد. اگر عربستان سعودی بخواهد بیش از این در مقابل ایران خودنمایی کند امریکا خود را در میانه دعوا خواهد دید. اظهارات ترامپ و تیم امنیت ملی او نسبت به تهران تهاجمی‌تر از قبل است. تمایل ترامپ برای به انزوا کشاندن ایران و افزایش فشار بر آن کشور بازتاب‌دهنده عدم درک واقعیت‌های تحولات در خاورمیانه از سوی اوست. واقعیت آن است که مسیر کنونی ترامپ به طور ناگهانی دست ایران را در منطقه تقویت خواهد کرد؛ همان‌طور که حمله بوش به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی این کار را کرد.



سرانجام تنش ایران و عربستان؛ جنگ یا درک جدیدی از توازن قدرت؟



بلومبرگ در ادامه می‌نویسد: «ایران اکنون قوی‌ترین بازیگر در منطقه است. تهران نقش مهمی در سوریه، لبنان و عراق دارد و محدوده نفوذش به یمن و افغانستان نیز می‌رسد. فشار به ایران به معنای مقابله با نیروهای مورد حمایت ایران در کشورهای دیگر است؛ نیروهایی که شبه نظامی هستند. علاوه بر این ایران دیگر کشوری منفور در عرصه بین‌المللی نیست؛ با روسیه در سوریه همکاری قوی دارد و در مورد مخالفت با استقلال کردها و تقویت حکومت مرکزی منافع مشترکی با ترکیه داشته است. ترکیه، ایران و قطر در مقابل عربستان سعودی و امارات قرار دارند و این نزاع باعث ایجاد فرصت‌هایی برای ایران شده تا خود را به عنوان یک نیروی ثبات‌بخش در خاورمیانه به سایر قدرت‌های بزرگ مانند چین و هند معرفی کند».


بلومبرگ می‌نویسد ترامپ در حالی خواستار انزوای ایران است که در درون شورای همکاری خیلج فارس و بین اعراب چند‌دستگی وجود دارد و در سوی دیگر روسیه، اروپایی‌ها و چینی‌ها خواستار ایفای نقش سازنده‌تر ایران در منطقه هستند و این‌‌ها همگی به نفع تهران هستند.


این خبرگزاری می‌نویسد امریکا تلاش می‌کند تا برجام را تحت الشعاع قرار دهد در حالی که طرفین اروپایی خواستار حفظ آن هستند. هم‌چنین ایران به طور فزاینده‌ای به تجارت با چین به خصوص با کره جنوبی، ‌هند، چین و ژاپن می‌پردازد و آنان اصلی‌ترین خریداران نفت ایران هستند.


این خبرگزاری می‌افزاید: «تحریم‌های امریکا علیه ایران بعید است تاثیری بر معادلات خاورمیانه داشته باشد. دولت سوریه به شدت وابسته به ایران است و دولت عراق شریک ایران در مبارزه با افراط‌گرایی سنی و تجزیه‌طلبی در منطقه است. تحریم‌ها بدون شک باعث کاهش رشد اقتصادی ایران می‌شوند همان‌طور که در چهار دهه گذشته شده‌اند اما در اساس توانایی تاثیرگذاری بر تغییر رفتار ایران را نخواهند داشت. ترامپ برای مقابله با ایران مجبور است رو در روی روسیه و چین قرار گیرد».


بلومبرگ می‌افزاید: «واشنگتن و تهران می‌توانند با یکدیگر در منطقه همکاری کنند به شرطی که واشنگتن تلاش برای تغییر رژیم در ایران و تلاش برای تضعیف برجام را متوقف کند. ترامپ اما خواستار پاسخ به خشونت با خشونت است این پیامد منفی دارد این استراتژی در دولت بوش با عواقب جدی همراه بود».


بلومبرگ در ادامه پیشنهاد می‌دهد که در سطح وزرای امور خارجه تیلرسون و ظریف با یکدیگر مذاکره برای اقدامات دیپلماتیک به منظور کاستن از تنش‌های امنیتی در منطقه داشته باشند. این خبرگزاری می‌نویسد وجود کانال‌های دیپلماتیک میان ظریف و کری بود که سبب شد تا بحران بازداشت ملوانان امریکایی در خلیج فارس در سال ۲۰۱۶ به سرعت حل شود در حالی که چنین کانالی در حال حاضر وجود ندارد. 


بلومبرگ می‌نویسد: «بعید است که امریکا بتواند ایران را از حمایت حزب‌الله یا حماس بازدارد اما منافع مشترکی با ایران دارد مثل جلوگیری از رشد داعش و گروه‌های مشابه و یا جلوگیری از بی‌ثباتی سیاسی در لبنان و از کنترل خارج شدن اوضاع در آن کشور‌. واشنگتن و تهران همچنین هر دو خواستار تقویت حکومت مرکزی‌ در افغانستان هستند. دولت بوش به اشتباه و با خطای محاسباتی فکر کرد که حمله علیه عراق می‌تواند به تقویت دموکراسی در منطقه کمک کند در حالی که موضوع به عکس شد. فرضیه‌های اشتباه در مورد ایران نیز می‌تواند راه را برای فرسایش دائمی قدرت امریکا در خاورمیانه هموار سازد».




۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن