واضح آرشیو وب فارسی:گیل نگاه:
گیل نگاه/گروه اجتماعی: «مرگ غمانگیز نوزاد یکروزه در رشت،نوزادی که به علت قصور پزشکی جانش را از دست داد، برخورد چاقوی جراحی به پا علت مرگ یک نوزاد،اظهارات تکاندهنده مادر یک نوزاد از مرگ فرزندش در زایشگاه رشت و…» این جملات از روز گذشته بر اساس «ویس» منتشرشده یک مادر جوان که قرار بود نام دخترش را «رقیه» بگذارد در یک گروه تلگرامی و سپس گفتوگو با یک کانال تلگرامی از سوی برخی از شهروندان گیلان دستبهدست میشود.تا بعد از فاجعه درگذشت اهورای سهساله به علت آزار جنسی پدرخوانده(اینجا بخوانید) سوژهای تازه جایگزین غم بزرگ او شود. تیغ دستیار پزشک،پای دخترم را بریداین زن ۲۶ ساله که ۵ سال در انتظار در آغوش کشیدن نوزادش بود میگوید به دلیل بیهوشی از کمر هنگام سزارین حرفهای پزشک و کادر جراحی را شنیده است که دکتر خطاب به دستیارش در اتاق عمل گفته است:«پای سالم بچه را بریدی من با وضعیت پیشآمده چه کنم؟» بر اساس اظهارات مادر این نوزاد،پزشک به چند کارآموز رشته پزشکی که در اتاق عمل حضور داشتند گفته است پای نوزاد را بخیه بزنید تا خونریزی نکند.موضوعی که به نظر این مادر باعث بدحال شدن نوزاد و ممانعت از ملاقات همسرش با فرزندشان چند ساعت بعد از تولد شد. دخترم را در «انکوباتور» نگهداری نکردندبه گفته این مادر، دخترشان «رقیه» حدود ساعت دو و نیم همان روز فوت کرده بود اما به آنها اطلاع نداده بودند. او همچنین مدعی است که علیرغم آنکه فرزندش نیاز به نگهداری در دستگاه «وارمر» یا محفظه «انکوباتور» و اتاق مراقبت مخصوص نوزادان داشت اما در زایشگاه الزهرا از فراهم کردن این شرایط برای نوزادش خودداری کرده بودند. این زن همچنین دلیل اصلی مرگ دخترش را نه زایمان زودرس که ایجاد خراشی میداند که به گفته او حدود ۸ سانت بود و به دلیل کار نابلدی کارآموزان بهدرستی بخیه زده نشده بود و خونریزی پای دخترش ادامه داشت تا درنهایت منجر به فوت او شد. این مادر خبر داده است که آنها علت مرگ دخترشان را قصور پزشکی میدانند و از این موضوع هم شکایت کردهاند و منتظر پاسخ پزشکی قانونی هستند تا مراحل بعدی شکایت خود را در سازمان نظام پزشكی گیلان پیگیری کنند. این مادر همچنین از عدم عذرخواهی و هم دردی در این مرکز با خود و طولانی بودن روند رسیدگی به شکایت از تخلفات پزشکی ابراز گلایه کرده و گفته است به دلیل تألمات روحی که من و خانوادهام به دلیل درگذشت دخترمان دچار هستیم امیدواریم نتیجه شکایتمان زودتر اعلام شود.ماجرا اما به روایت کادر پزشکی، مدیران مرکز درمانی الزهرا و دانشگاه علوم پزشکی گیلان کاملاً متفاوت از روایت این زن ۲۶ ساله رشتی است.بر اساس آنچه بهصورت عمد یا سهو از سوی بعضی از بازنشر کنندگان این خبر اعلامشده عدم اشاره به زایمان زودرس مادر است. یعنی به علت شرایط نامناسب جنین در ماه هفتم حاملگی مادر بهناچار برای نجات جان نوزاد و خود به بیمارستان الزهرا مراجعه میکند که طبق دستور پزشکان او تحت سزارین قرار میگیرد تا نوزاد و مادر نجات پیدا کنند. زایمان زودرس به علت قرار گرفتن شرایط خطرناک جنین در رحم مادربر اساس روایت مادر از ماجرا او هنگام سزارین شاهد قصور پزشکی مبنی بر برش پای نوزادش هنگام زایمان بود و پس از آنهم رسیدگی لازم برای بهبود زخمی که به گفته او عمیق بوده انجامنشده است. موضوعی که از سوی محمدتقی آشوبی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفتوگو با گیل نگاه رد میشود.
آشوبی دراینارتباط به گیل نگاه گفت: ۲۳ مهرماه یعنی حدود ۹ روز قبل زنی ۲۶ ساله با علائم درد زایمان به مرکز آموزشی،درمانی و پژوهشی الزهرا (زایشگاه رشت) مراجعه کرد. بعد از بررسی همکاران مشخص شد که این خانم در ماه هفتم بارداری به سر میبرد. تشخیص پزشکان حاضر در مرکز بعد از مشاهده وضعیت قرار گرفتن خطرناک جنین در رحم، سزارین برای نجات جان مادر و نوزاد بود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود بلافاصله مقدمات انجام سزارین این مادر فراهم شد نارسایی تنفسی شدید نوزاد در بدو تولداما متاسفانه نوزاد به علت نارس بودن و تولد در ماه هفتم بارداری دچار «دیسترس تنفسی» (آر.دی.اس ) یعنی نارسایی تنفسی شدید بود که بلافاصله با حضور فوق تخصص نوزادان تحت اقدامات درمانی ویژه قرار گرفت.برش ایجادشده روی پای نوزاد علت فوت او نیستآشوبی با تائید ایجاد یک برش ناشی از تیغ جراحی بر روی پای نوزاد آن را «اتفاقی و به علت شرایط قرار داشتن جنین در رحم مادر اعلام کرد و گفت: اما بههیچوجه علت فوت این نوزاد این برش نبود.»این مقام دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد بعد از مواجهشدن کادر اتاق عمل با این موضوع، درمانهای لازم برای جلوگیری از خونریزی و تبعات بعدی ماجرا با حضور فوق تخصص جراحی اطفال انجام شد و نوزاد از ساعت حدود ۱۰ صبح ۲۳ مهرماه تحت احیا برای حل مشکل تنفسی شدید که از عارضههای زایمان زودرس و نارس بودن نوزادان است،قرار گرفت.معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان ضمن با ابراز همدردی با پدر و مادر این نوزاد برای از دست دادن دختر تازه متولدشدهشان گفت: آنچه مسلم است همکاران ما مانند هزاران نوزادی که در طی سال در این مرکز و مراکز درمانی دیگر استان متولد میشوند تلاش و درواقع وظیفه ذاتی خود را برای این نوزاد هم انجام دادند اما متاسفانه «دیسترس تنفسی» این نوزاد حاد بود و عملیات نجات در مورد او موفقیتآمیز نبود. تشکیل یک کمیته برای پیگیری علت مرگ رقیه در الزهراآشوبی درعینحال تاکید کرد که تمام مستندات پرونده این مادر از بدو ورود تا لحظات مختلف درمان در دانشگاه علوم پزشکی موجود است و خانواده نوزاد میتوانند با مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی مدارک را مشاهده کنند چون دانشگاه علوم پزشکی خود را موظف به پاسخگویی به تمام شکایتها و سؤالات مرتبط با درمان شهروندان عزیز میداند.معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین از تشکیل کمیتهای برای پیگیری علت مرگ این نوزاد در دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد و گفت:اگر در ادامه بررسیهایمان به این نتیجه برسیم که علت مرگ نوزاد اشتباه کادر پزشکی بیمارستان الزهرای رشت بوده حتماً با خاطیان برخورد میشود.سندرم دیسترس تنفسی نوزادان چیست؟
اما سندرم دیسترس تنفسی نوزادان چیست؟ بارداری کامل ۴۰ هفته طول میکشد و جنین در این فرصت بهطور کامل رشد میکند. اندامهای جنین در هفته چهلم معمولاً کاملاً رشد کرده است. اگر نوزاد زودتر از موعد مقرر متولد شود یعنی نارس باشد، رشد ریههایش هنوز کامل نشده است. ریههای نوزاد نارس نمیتواند بهخوبی عمل کند و ازآنجاییکه داشتن ریههای سالم برای سلامت کلی بدن ضروری و حیاتی است، نوزاد نارس با مشکل روبرو میشود.سندرم دیسترس تنفسی در چه نوزادانی بروز میکند؟سندرم دیسترس تنفسی در نوزادانی بروز مییابد که ریههایشان هنوز بهطور کامل رشد نکرده است. سندرم دیسترس تنفسی که به زجر تنفسی هم مشهور است در اصل پی آمد عدم وجود مادهی لغزندهای به نام سورفاکتانت در ریهها است. این ماده به ریهها کمک میکند تا پر از هوا شوند و کیسههای هوا را در حالت باد شده نگه میدارد. سورفاکتانت زمانی در ریهها وجود دارد که رشد آنها کامل شده باشد. سندرم زجر تنفسی نوزادان گاهی از مشکلات ژنتیکی تأثیرگذار بر رشد ریه نشأت میگیرد. این مشکل در اکثر موارد چند دقیقه پس از تولد بروز پیدا میکند.
۲ آبان ۱۳۹۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: گیل نگاه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]