واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پیام رییس جمهور به کنفرانس جهانی پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر
رییس جمهور در پیامی به کنفرانس جهانی پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر در مونته ویدئو اروگوئه، اعلام کرد: آمادگی کامل داریم تا تجربیات خود را با تمامی کشورها به اشتراک گذاریم و متقابلا از دانش و تجربه جهانی برای ارتقاء سلامت مردم استفاده کنیم.
آفتابنیوز : حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این پیام با تاکید بر اینکه اعتقاد عمیق دارم که اولویت دادن به سلامت همهجانبه توسط سران کشورها، لازمه ایجاد سیاستهای همآوا و موثر در حرکت به سوی جامعهای پرنشاط و بالنده است، افزود: در این راستا اهتمام بر ایجاد چتر اجتماعی و پوشش همگانی سلامت و حفاظت شهروندان در مقابل هزینههای مالی سلامت، یک ضرورت است که در اهداف توسعه پایدار هم بر آن تأکید شده و در ایران نیز در قالب طرح تحول سلامت، استقرار یافته است.
متن کامل پیام رییس جمهوری اسلامی ایران به کنفرانس جهانی پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر که در حضور مقامات ارشد بیش از 80 کشور جهان و توسط دکتر باقر لاریجانی، نایب رئیس کمیته ملی بیماریهای غیرواگیر قرائت شد، به شرح زیر است:
به نام خداوند بخشنده مهربان
عالیجناب وازکوئر
رییس جمهوری اروگوئه
سران کشورها
وزرای بهداشت جامعه جهانی
خانم ها و آقایان؛
به نمایندگی از ملت ایران، مایلم مراتب سپاس خود را بابت برگزاری نشست مهم «بیماریهای غیرواگیر و توسعه پایدار: یکنواختی سیاستها» که به میزبانی کشور اروگوئه و با مشارکت سازمان جهانی بهداشت برگزار میگردد، تقدیم نمایم.
امروزه، حجم عمده مؤلفههای مؤثر بر سلامت شهروندان در خارج از مرزهای سنتی نهادهای عمومی و خصوصی که ارتباط مستقیمی با سلامت دارند، از جمله وزارت بهداشت، تصمیمسازی و عملیاتی میشود. پیشرفتهای چشمگیر فنآوری اطلاعات از یکسو و تغییر بنیادین سبک زندگی مردم در سراسر جهان، مهاجرت تصاعدی، روند گسترده شهرنشینی و مؤلفههای مرتبط با آن از سوی دیگر، هرچند راحتی و در مواردی افزایش امید به زندگی را به همراه آورده است، اما تأثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت انسان ها به همراه داشته است. همچنین تهدید صلح جهانی و شمار فزاینده آوارگان و پناهندگان و نیز فجایع انسانی ناشی از جنگطلبی برخی از جمله در میانمار، سوریه و یمن، هم سلامت شهروندان را به خطر انداخته و هم کشورهای میزبان را با چالشهای بزرگ مواجه ساخته است.
هوای سالم، غذای کافی و ایمن، مسکن مناسب، فرصتهای شغلی درخور و محیط زندگی شاداب، همگی از مؤلفههای اساسی در تأمین سلامت انسان هستند که نقش دولتها در اتخاذ سیاستهای متعادل و به یکدیگر مرتبط در تحقق سلامت همه جانبه و بالندگی و رفاه مناسب شهروندان در همه این ابعاد، بنیادین است. در این میان مبارزه با بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط با آنها، به عنوان جدیترین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر زودرس جوامع بشری، نیازمند توجه جدی دولتها در تصمیمسازی و اتخاذ سیاستهای همراستا میباشد تا بتواند تحقق توسعه پایدار را به ارمغان آورد.
اینجانب معتقدم؛ سلامت از یکسو، امری اجتماعی و از سوی دیگر مسئولیتی فردی است. در صورتی که دولتها به مؤلفه های اجتماعی مؤثر بر سلامت و توانمندسازی شهروندان در راستای ارتقاء مسئولیتپذیری و پاسخگویی ایشان اهتمام جدی نورزند، با بار شدید بیماریها، بهویژه بیماریهای غیرواگیر و افزایش هزینههایی مواجه میشوند که هم فشار بر دولت ها در اجرای برنامه های توسعهای آنها را بیشتر خواهد کرد و هم چرخه معیوب کاهش توسعه انسانی و بهرهوری کمتر را در پی خواهد داشت.
عالیجنابان؛
دولت اینجانب در شروع دوره چهارساله دوم خود، مصصم تر از دوره نخست، سلامت را به عنوان یکی از سه اولویت اصلی خود برگزیده و در راستای تحقق سلامت در همه سیاستها، اهتمام ویژهای به اتخاذ سیاست های همراستا با هدف کاهش عوامل خطر بیماری های مزمن و سوقدهی جامعه به سوی نشاط، افزایش سرمایه اجتماعی، کاهش و پیشگیری از عوامل قابل اجتناب مرگومیر و بهبود رفاه اجتماعی نموده است.
متأسفانه مرگ و میر و بار ناشی از این بیماری ها در جوامع با درآمد متوسط و کم بهطور قابل توجهی از جوامع با درآمد بالا بیشتر است. به نظر میرسد نهادسازی عمومی، کاهش تصدیگری دولت در ارایه خدمات و تمرکز دولت بر سیاستگذاری بالادستی و مبتنی بر شواهد و توجه جدی به ایجاد زیرساختها و فراهم نمودن خدمات باکیفیت، راه حل کاهش این شکاف است. ما معتقدیم تمامی ارکان جامعه و نهادها و بخش های دولت، باید برای مقابله با این معضل بسیج شوند.
کشور ما مکانیسم حاکمیتی مؤثر و کارایی به نام «شورای عالی سلامت و امنیت غذایی»دارد که با ریاست رییس جمهور و عضویت ۹ وزیر و روسای سازمانهای مرتبط، به تحقق همکاریهای بین بخشی لازم و توجه به سلامت در همه سیاست ها میپردازد. تصویب سند ملی پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر در یک سال و نیم گذشته، در کنار تصمیمات بین بخشی مرتبط با کاهش چربی، قند، نمک و افزایش مالیات بر مواد زیانآور از جمله اقدامات شورا در این زمینه است.
حضار محترم؛
اینجانب اعتقاد عمیق دارم که اولویت دادن به سلامت همه جانبه توسط سران کشورها، لازمه ایجاد سیاستهای همآوا و موثر در حرکت به سوی جامعهای پرنشاط و بالنده است. در این راستا اهتمام بر ایجاد چتر اجتماعی و پوشش همگانی سلامت و حفاظت شهروندان در مقابل هزینههای مالی سلامت، یک ضرورت است که در اهداف توسعه پایدار هم بر آن تأکید شده و در ایران نیز در قالب طرح تحول سلامت، استقرار یافته است.
اینجانب مفتخرم اعلام نمایم جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاستهای یکپارچه برای کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و با حمایتهای سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه برگزیده شده است. ما آمادگی کامل داریم تا تجربیات خود را با تمامی کشورها به اشتراک گذاریم و متقابلا از دانش و تجربه جهانی برای ارتقاء سلامت مردم استفاده کنیم.
امیدوارم گردهمایی شما در کشور زیبای اروگوئه و بحثها و تبادل تجربیات سران، وزرا و کارشناسان عالیرتبه کشورهای جهان در این همایش بزرگ، به بهبود سلامت همهجانبه و افزایش تعهد سیاسی کشورها در اهتمام جدیتر به کاهش بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن بیانجامد. موفقیت شما را از خدای بزرگ خواستارم.
حسن روحانی
رییس جمهوری اسلامی ایران
منبع: ایسنا
۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]