تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829464680




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استراتژی ترامپ در مورد ایران به شکل ترسناکی آشنا است


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


گزارش پولتیکو از احتمال تکرار اشتباه حمله 2003 دولت آمریکا به عراق؛
استراتژی ترامپ در مورد ایران به شکل ترسناکی آشنا است
در سال 2002 کنگره بر اساس چرخش دولت از یک جنگ ترسناک در عراق حمایت کرد. این بار باید بیشتر فکر کند.
روز نو : در سال 2002 کنگره بر اساس چرخش دولت از یک جنگ ترسناک در عراق حمایت کرد. این بار باید بیشتر فکر کند.






به گزارش روز نو :به نقل از پولتیکو، فیلیپ گوردون، عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و دستیار ویژه باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا طی مقاله‌ای برای پولتیکو نوشت: با گوش دادن به سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد ایران –که طی آن پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را رد کرد- مطمئنم تنها کسی نبودم که فکرم به سال 2002 برگشت. در آن زمان مانند حالا، شاهد بودیم که یک رئیس‌جمهور آمریکا با سیاسی کردن اطلاعات، ادعاهای غلط در مورد تسلیحات کشتارجمعی، اغراق در مورد مزایای مقابله و فشار بر اعضای کنگره، ایالات‌متحده را در مسیر جنگ در خاورمیانه قرار داد. نتیجه در آن زمان حمله سال 2003 به عراق بود که منجر به هزینه کردن هزاران جان میلیاردها دلار آمریکا، بی‌ثباتی خاورمیانه و تقویت گسترده کنترل ایران بر عراق شد.


حال سؤال اینجا است که آیا کنگره از آن تجربه درس گرفته و مانع از تکرار همان اشتباه توسط رئیس‌جمهور خواهد شد- یا بار دیگر در یک افتضاح بزرگ سیاست خارجی مشارکت خواهد کرد.


شباهت‌ها با جنگ 2003 عراق قابل‌توجه است، و با دست‌کاری واقعیات و اطلاعات توسط رئیس‌جمهور برای پیگیری اهداف سیاسی خود آغاز می‌شود. برای مثال ترامپ در سخنرانی روز جمعه خود مدارک را بسط داد تا ایران را به‌عنوان شریک القاعده و کره شمالی جلوه دهد، و به‌خصوص تأکید کرد در سال 2015 که تحریم‌های بین‌المللی تعلیق شد، ایران در آستانه سقوط بود و تقویت مالی که ایران به‌واسطه توافق هسته‌ای تجربه کرد را بزرگ کرده و به‌اشتباه مدعی شد که ایران در حال ترساندن بازرسان تسلیحاتی بوده و به‌اشتباه مدعی شد که محدودیت‌های کلیدی این توافق ظرف چند سال از بین خواهد رفت. ترامپ همچنین ادعا کرد که رژیم ایران بارها توافق را نقض کرده، ادعایی که با توجه به گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عجیب به نظر می‌رسد.


با گوش کردن به سخنرانی گمراه‌کننده ترامپ ، سخت بود که ادعای مشهور جورج دبلیو بوش در سال 2003 مبنی بر اینکه صدام حسین «اخیراً به دنبال حجم قابل‌توجهی از اورانیوم از آفریقا بوده» ، ادعای چندباره دیک چنی، معاون بوش مبنی بر اینکه «صدام تلاش‌های خود برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را از سر گرفته» و سخنرانی کولین پاول در سازمان ملل با این ادعا که عراق یک برنامه تسلیحات بیولوژیک فعال و روابط نزدیکی با القاعده دارد را به یاد نیاورد. این ادعاها همگی اشتباه از کار درآمد و این مسئله تنها نتیجه اطلاعات ناقض نبود بلکه نتیجه میل به ایجاد شرایطی برای عملی کردن اقدامی بود که واقعیات آن را تأیید نمی‌کردند. امروز نیز نمی‌توان این نتیجه‌گیری را رد کرد که ادعاهای ترامپ نشات گرفته از ارزیابی واقعیات نیست- به‌هرحال ترامپ تاکنون دو بار پایبندی ایران را بر اساس ارزیابی اطلاعات و توصیه مشاوران ارشد امنیت ملی‌اش مبنی بر این که ایران به توافق پایبند است، تأیید کرده بود- بلکه نتیجه فعالیت تیمی از مقامات کاخ سفید است که در ماه جولای موظف شدند منطقی را برای اعلام عدم پایبندی ایران بتراشند.


شباهت دیگری که به سال 2002 وجود دارد نقشی است که بنیامین نتانیاهو که تأکید می‌کند آمریکا باید توافق هسته را ترمیم کند یا کنار بگذارد، ایفا می‌کند. نتانیاهو با اشتیاق سخنرانی ترامپ را تشویق کرد. وی بدون هیچ توضیحی مدعی است که «ایران باوجوداین توافق ظرف چند سال 100 بمب اتمی خواهد داشت». نتانیاهو می‌توانست امروز شاهد معتبرتری باشد اگر در سال 2002 در کنگره شهادت نمی‌داد که «هیچ تردیدی وجود ندارد» که صدام درحال‌توسعه تسلیحات هسته‌ای است و اگر تضمین نمی‌کرد که حمله به عراق بازتاب بسیار مثبتی بر منطقه و به‌خصوص بر ایران خواهد داشت.


نهایتاً، بار دیگر مقایسه اجتناب‌ناپذیر هیتلر پیش می‌آید که همیشه در زمان حمایت از یک جنگ بالقوه مفید است. در سال 2002 این بوش بود که به دانش آموزان گفت که خطرات صدام به‌اندازه خطراتی است که «پدران و مادران و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های شما تجربه کردند» و دونالد رامسفلد، وزیر دفاع بی‌میلی برخی متحدان آمریکا در حمایت از جنگ عراق را با ترحم آلمان نازی برابر دانست. امروز این سناتور مارکو روبیو است که حمایت خود برای خلاص شدن از این توافق را با این ادعا توجیه کرد که این توافق معادل قرن بیست و یکمی توافقنامه مونیخ است؛ توافقی که مسیر هیتلر برای اشغال تمام اروپا را هموار کرد.


شاید بدترین مسئله در مورد اینکه آمریکا در مسیر فاجعه‌بار سال 2002 قرار گرفته این است که این بار یک جایگزین وجود دارد. به‌هرحال در سال 2003 دلایل خوبی برای شک کردن به توسعه تسلیحات کشتارجمعی از سوی صدام وجود داشت و هیچ تردیدی نبود که او تهدیدی برای منطقه محسوب می‌شد و رفتار ظالمانه‌ای با مردم عراق داشت. این مسئله باعث نمی‌شد که جنگ یک ایده خوب باشد اما بدین معنا بود که شرایط وحشتناک است و هیچ جایگزین خوبی برایش نیست.


برعکس در مورد ایران حال ما یک توافق درازمدت داریم که ایران را از توسعه تسلیحات هسته‌ای بازمی‌دارد، جامعه جهانی را متحد می‌کند و –بر اساس گزارش آژانس، تمام شرکای کلیدی آمریکا و وزیر دفاع و رئیس ستاد کل- این توافق کار می‌کند. اگر از این توافق کنار برویم، نه‌تنها هیچ راه دیگری جز استفاده از گزینه نظامی برای ممانعت از آغاز دوباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود ندارد، بلکه نشان داده‌ایم که آمریکا یک شریک مذاکره‌کننده غیرقابل‌اعتماد است و این مسئله پیامدهای وحشتناکی در مورد کره شمالی و ورای آن خواهد داشت.


حال به کنگره بستگی دارد که در پی رد پایبندی ایران به توافق می‌تواند با اعمال دوباره تحریم‌ها توافق را نابود کند یا با محدود کردن هرگونه تحریم جدید به همان‌هایی که در توافق آمده، آن را نجات دهد. در سال 2002 کنگره در پاسخ به درخواست اعطای اختیار به بوش برای استفاده از نیروی نظامی در عراق، موافقت خود را اعلام کرد و مسیر آغاز یک جنگ پرهزینه و یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات سیاست خارجی در تاریخ اخیر آمریکا را هموار کرد. امروز اعضای کنگره بار دیگر همان مسئولیت را بر عهده دارند. آن‌ها در شرایطی که گزینه‌ها را بررسی می‌کنند، باید شباهت شدید این پرونده به پرونده عراق را در ذهن داشته باشند. 




رويداد24




تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن