محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843137213
ظریف:ترامپ در جایگاهی نیست که پایبندیایرانبهبرجام را تایید کند/اروپا مقابل آمریکا ایستاده
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ظریف:ترامپ در جایگاهی نیست که پایبندیایرانبهبرجام را تایید کند/اروپا مقابل آمریکا ایستاده
وزیر امور خارجه گفت: آنچه در صحبتهای دیشب ترامپ مشهود بود، ادبیات غیرمناسب بود. این ادبیات را در سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل نیز شنیدیم./ ترامپ برای خوشایند کسانی که آنها را سرکیسه کرده اسم تاریخی خلیج فارس را به غلط استفاده کرد
آفتابنیوز : محمدجواد ظریف در برنامه نگاه یک سیما، با اشاره به سخنرانی رئیسجمهور آمریکا در سازمان ملل متحد و اظهارات جمعه شب وی، اظهار کرد: ادبیاتی که آقای ترامپ به کار بردند، ادبیاتی غیرمناسبی بود و ما این ادبیات را در سخنرانی ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل کم و بیش شنیدیم. تحلیلهایی که بعد از سخنرانی وی در مجمع عمومی سازمان ملل توسط رسانههای آمریکایی انجام شد بخصوص بعد از اینکه رئیسجمهور ما سخنرانی بسیار فاخر و بانزاکتی داشتند در این راستا بود که ترامپ با توجه به نوع ادبیات و مطالبی که مطرح کرد، در مجمع عمومی ایران را پیروز کرده است.
به گزارش آفتابنیوز، وی به سخنرانی جمعه شب ترامپ اشاره کرد و گفت: من از صبح امروز تحلیلهایی که در مورد صحبتهای شب گذشته ترامپ در رسانهها مطرح شده دنبال کردم و اکثریت این تحلیلها بر این نکته تاکید داشت که ترامپ حرفی برای گفتن نداشت. چراکه یکی از تحلیلگران برجسته آمریکا در مطلبی نوشته بود ترامپ نداشتن استراتژی خود را پشت پرده یکسری صحبتهای سخیف و تند مخفی کرده بود.
ظریف افزود: آمریکاییها در ۴۰ سال گذشته خود را در برابر ملت ایران قرار دادهاند و در برابر این ملت رفتار خصومتآمیز داشتهاند. مردم ما و مسئولان به هیچ وجه از صحبتهای ترامپ تعجب نکردند. نوع نگاه غلط ایالات متحده به ایران حداقل دارای سابقه ۴۰ ساله است.
وی با اشاره به نقش آمریکاییها در کودتای ۲۸ مرداد و حمایت آنها از دیکتاتوریِ پیش از انقلاب گفت: آنها از همان ابتدا در مقابل ملت ایران ایستادهاند، از دیکتاتوری حمایت کردهاند و اکنون نیز هزینه انتخابهای غلط خود را میدهند. آنها در ۴۰ سال گذشته در برابر ملت ایران قرار داشتهاند و رفتار خصومتآمیزی با ملت ایران داشتهاند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبتهای خود تصریح کرد: در برجام ذکر شده که تنها مرجع رسیدگی و تعیین پایبندی ایران به تعهداتش در برجام آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
وی با بیان اینکه در برجام چارچوب نظارت آژانس بخصوص در بندهای ۷۴ تا ۷۸ ضمیمه یک برجام مشخص شده است و در آنجا قید شده که نظارت چگونه انجام شود، ادامه داد: در پروتکل الحاقی و پادمان نیز به این موضوع اشاره شده که نظارت چگونه انجام میشود.
ظریف با اشاره به روند مذاکرات هستهای تصریح کرد: مذاکرات هستهای و برجام دو نکته را نشان میدهد. در برجام همه مقررات مربوطه دیده شده است و این نشاندهنده این واقعیت است که ما در جریان مذاکرات به آمریکاییها اعتماد نداشتیم در حقیقت برجام براساس بیاعتمادی تدوین شده است، نه اعتماد. برجام یک سند محکم است که تمام موضوعات در آن دیده شده است.
وی ادامه داد: اگر شما به حرفهای دوران مبارزاتی آقای ترامپ و نامه معروفی که تعدادی از سناتورهای آمریکایی در مورد برجام نوشتند توجه کنید، آنها بر این نکته تاکید کردند که برجام را پاره میکنیم یا با یک چرخش قلم برجام از بین میرود ولی شما میبینید که در ۹ ماه گذشته اتفاقی نیفتاده است و این نشاندهنده استحکام برجام است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه صاحبنظران بر این نکته تاکید میکنند که اگر آمریکا از برجام تخطی کند خود را منزوی میکند، تصریح کرد: آمریکا در هیچ شأنیتی نیست که بخواهد پایبندی ایران را تأیید کند.
وی با تاکید بر اینکه برجام براساس بیاعتمادی کامل تدوین شده است، گفت: البته نمیگوییم که برجام یک سند کامل است، برجام بد و بستانهایی را دارد و همانطور که شما دیدید آقای ترامپ در نطق شب گذشتهشان نکاتی را در مورد برجام مطرح کردند و عصبانیت خود را از آن اعلام کردند. نکاتی نیز در این سند هست که مورد علاقه ما نیست و نکاتی نیز مورد علاقه آمریکاییها نیست ولی همانطور که گفتم این سند براساس دقت و ریزبینی و همچنین براساس بیاعتمادی تدوین شده است و سند محکمی است که تاکنون نتوانستهاند از آن عدول کنند.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه هم صحبتهای شب گذشته ترامپ در مورد برجام و هم صحبتهایش در مجمع عمومی سازمان ملل با بندهای ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام ناسازگار است، افزود: طبق آنچه که در برجام آمده است مقامات دولت آمریکا نباید اظهارات منفی علیه برجام داشته باشند.
وی با بیان اینکه صحبتهای مطرح شده ناسازگار با برجام است و ما این موضوع را قبلا به خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کردهایم و در جلسات کمیسیون مشترک برجام هم من و هم دوستانم این موضوع را اعلام کردهایم، تصریح کرد: ما اقدامات مناسب را در برابر اقدامات آمریکا انجام داده میدهیم. هیات نظارت بر برجام چارچوبهای لازم را برای برخورد با آمریکاییها مشخص میکند.
ظریف با بیان اینکه در برجام به انواع نقضها اشاره شده از جمله نقض تخطی، نقض کوتاهی و نقض فاحش و برای هر یک از آنها در چارچوب کمیسیون مشترک برجام و همچنین سیاستهای ایران اقداماتی تعریف شده است، در مورد خبری که شب گذشته مبنی بر نامه ظریف به موگرینی منتشر شد، گفت: این نامه اسفندماه سال گذشته نوشته شده بود و سایتی هم که آن نامه را منتشر کرد اعلام کرده بود که ایران این نامه را دو ماه بعد از روی کار آمدن ترامپ نوشته است و این نامه به کل اعضای ۱+۵ بود.
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: این تنها نامه ما نبوده است و از تابستان سال گذشته تا دو هفته قبل ۹ نامه در مورد مواردی که آمریکا در اجرای تعهداتی برجامی خود کوتاهی یا تاخیر داشته است، نوشتهایم.
وی با بیان اینکه "ظرف فردا و پسفردا نامهای را در مورد صحبتهای اخیر ترامپ خواهیم نوشت"، گفت: البته شب گذشته ایران بیانیهای را در مورد صحبتهای ترامپ منتشر کرد و این بیانیه در شورای امنیت ثبت شد.
ظریف همچنین گفت: در این نامه به موارد نقض ماده ۲۶، ۲۸ و ۲۹ برجام اشاره خواهد شد و این نامه به ثبت کمیسیون مشترک برجام نیز خواهد رسید و این نامهها نشان میدهد که برخلاف ادعاهای دیروز ترامپ، این ایران بوده که تاکنون موارد متعددی از کوتاهی آمریکاییها در اجرای تعهداتشان را ثبت کرده است.
وی در ادامه گفتوگوی خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه ترامپ از واژه یاغی علیه ایران استفاده کرد، نظر شما در این ارتباط چیست؟ گفت: اگر قرار باشد از این واژهها استفاده شود باید گفت کسی که ملتزم به هیچ مقرره و قوانینی نیست و تعهدات بینالمللی را زیر پا میگذارد شاید بیش از هر کس دیگری برازنده این صفت است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اقدامات دولت ترامپ در زیر پا گذاشتن تعهدات آمریکا از زمانی که مسئولیت امور در این کشور را برعهده گرفته، تصریح کرد: او از روزی که مسئولیت ریاستجمهوری را برعهده گرفته تقریباً هر تعهدی که دولت آمریکا به آن پیوسته بوده زیر پا گذاشته است و این تصور را دارد که با تغییر یک دولت آن هم از مسیر انتخابات میتواند این اقدامات را انجام دهند در صورتی که این تصور اشتباهی است و حتی وقتی در یک کشور انقلاب میشود حکومتی که جایگزین میشود موظف است تعهدات حکومت قبلی را انجام دهد.
وزیر امور خارجه کشورمان با برشمردن برخی از تعهدات داخلی و خارجی که دولت ترامپ در این مدت از آن خارج شده است، گفت: آنقدر این اقدامات از سوی این دولت صورت گرفته است که ریچارد هاس رئیس شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی نوشت که اگر دولت ترامپ یک دکترین در سیاست خارجی داشته باشد آن، دکترین خروج است و از همه تعهدات خارج میشود.
ظریف همچنین در این گفتوگو در پاسخ به ادعای ترامپ مبنی بر اینکه دولت سوریه علیه مردم کشورش از سلاح شیمیایی استفاده کرده بود و ایران در برابر این موضوع سکوت کرده است، تصریح کرد: ایران خود قربانی سلاحهای شیمیایی است و هرگونه استفاده از سلاحهای شیمیایی توسط هر کسی را محکوم میکند و این سیاستی است که ما همواره بر آن تاکید داریم و در بالاترین سطح کشور این سیاست دنبال شده است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ایران نقش فعالی در خلع سلاح شیمیایی سوریه داشته است، تاکید کرد: البته ما همان موقع نیز گفتیم که این موضوع یک نقص دارد چراکه براساس اسنادی که داشتیم میدانستیم که این سلاحها در اختیار گروههای تکفیری و تروریستی نیز در سوریه هست. ما اسناد این موضوع را حتی در اختیار آمریکاییها نیز قرار دادیم و در همان موقع تاکید داشتیم که باید این گروههای تروریستی نیز خلع سلاح شوند و میگفتیم خلع سلاح شیمیایی در سوریه یک نقص دارد و آن این است که تمام سازوکارها متمرکز بر خلع سلاح دولت سوریه شده است. در حالی که گروههای تروریستی نیز باید خلع سلاح میشدند.
وزیر امور خارجه در همین چارچوب تصریح کرد: زمانی که بحث اتهام استفاده از سلاحهای شیمیایی توسط دولت سوریه در خان شیخون مطرح شد، دولت آمریکا از این اتهام برای حمله به سوریه استفاده کرد ما و چند کشور دیگر بر این موضوع تاکید کردیم که باید یک تحقیقات شیمیایی وسیع در محل انجام شود و براساس آن تحقیقات مشخص شود که واقعیت چیست و اینکه آیا در فرودگاه و پایگاه شعیرات آثاری از جابهجایی این سلاحها هست یا نه چراکه همانطور که میدانید استفاده و نقل و انتقال سلاحهای شیمیایی آثار محیطی به جا میگذارد که قابل تشخیص است. در آن موقع متاسفانه کشورهای غربی به ویژه آمریکا مانع از تحقیقات میدانی در محل شدند تا مشخص شود که چه کسی و به چه نحوی از این سلاحها استفاده کرده است.
وی با اشاره به استفاده صدام از سلاحهای شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه ایران تصریح کرد: در آن موقع وقتی به شورای امنیت مراجعه میکردیم یک جور با ما برخورد میکردند و دبیرکل وقت رفتار دیگری داشت. دبیرکل در آن زمان حاضر شد که شش بار تیمهایی را به منطقه جنگی بفرستد تا استفاده از سلاحهای شیمیایی توسط صدام را مورد بررسی قرار دهد. در موضوع خان شیخون ما وقتی این درخواست را مطرح کردیم به ما گفتند که خان شیخون در حال حاضر امن نیست و ما نمیتوانیم تیمهایی را اعزام کنیم. مگر در زمان جنگ تحمیلی که دبیرکل تیمهایی را برای بررسی استفاده صدام از سلاح شیمیایی به منطقه جنگی فرستاد آن منطقه امن بود؟
ظریف ادامه داد: دبیرکل وقت سازمان ملل در گزارشهای خود تایید کرد که صدام از سلاح شیمیایی استفاده کرده است. ما در آن زمان هر چه به شورای امنیت سازمان ملل مراجعه میکردیم حتی به گزارشهای دبیرکل سازمان ملل در مورد استفاده صدام از سلاحهای شیمیایی توجه نداشتند و آمادگی نداشتند که این گزارشها را بررسی کنند. آنها حتی حاضر نشدند در طول جنگ تحمیلی یک بار علیه صدام موضع بگیرند. فقط یک بار شورای امنیت در این ارتباط بیانیهای داد و گفت که در جنگ از سلاحهای شیمیایی علیه سربازان ایرانی استفاده شده است ولی هیچ اشارهای نکرد که این سلاحها توسط چه کسی استفاده شده و مسوول آن کیست. زمانی که عراق به کویت حمله کرد روزنامه نیویورک تایمز مطلبی را منتشر کرد و گفت در زمان جنگ ایران و عراق و موقعی که صدام علیه ایران از سلاحهای شیمیایی استفاده کرده سیآیای برنامه وسیعی داشته که در این ارتباط ایران را متهم کند.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما مخالف سلاحهای شیمیایی هستیم همانطور که مخالف سلاح هستهای هستیم و آن را مغایر با موازین انسانی و شرعی میدانیم، تصریح کرد: استفاده از این سلاحها را از سوی هیچ کسی تایید نمیکنیم و آن را محکوم میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که شب گذشته ترامپ ادعاهایی را علیه ایران مطرح کرد ولی به جنایت آمریکاییها در سرنگون کردن هواپیمای ایرانی توسط ناو این کشور اشارهای نکرد، گفت: یکی از بزرگترین جنایتهایی که در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران صورت گرفت، حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی با ۲۹۰ سرنشین بود. آمریکاییها در ابتدا ادعا میکردند که هواپیمای جنگی را مورد حمله قرار دادهاند و زیر بار این موضوع نمیرفتند که یک هواپیمای مسافری را هدف قرار دادهاند. بعد از اینکه اسناد این موضوع مشخص شد و ما صوت مکالمه برج مراقبت با هواپیما را در صحن شورای امنیت پخش کردیم با توجه به اینکه دیگر نمیتوانستند این موضوع را تکذیب کنند چارهای نداشتند که بگویند اشتباه کردهاند ولی ما یادمان نرفته است که چند سال بعد فرمانده آن ناو توسط دولت آمریکا مدال شجاعت دریافت کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دیگر جنایتهای آمریکا علیه ملت ایران گفت: ادعاهای ترامپ در مورد احترام به ملت ایران نمیتواند کسی را فریب دهد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ترامپ شب گذشته الفاظی را در مورد ملت ایران به کار برد؛ ملت ایران ملت باتمدن و با غروری است ولی این در حالی است که چند ساعت قبلش در یک سخنرانی ملت ایران را تروریست خطاب کرده بود و شما این تعارض را چگونه میبینید؟ گفت: صحبتهای چند ساعت قبلش نشاندهنده شخصیت واقعیت خود ترامپ است و صحبتهای چند ساعت بعدش صحبتهای رسمی بود که به عنوان رئیسجمهور آمریکا مطرح کرد و یک تعداد آدم که بیشتر فکر میکنند متن آن سخنان را نوشته بودند در حالی که در همان سخنرانی رسمی نیز ترامپ نتوانست در چارچوب عمل کند و از عباراتی استفاده کرد که برای مردم ایران کاملا زننده است.
وی با اشاره به متحدان ترامپ در منطقه گفت: متحدان او در منطقه دیکتاتورهای معروف منطقه هستند. ترامپ روز بعد از انتخابات باشکوه ریاستجمهوری در ایران به منطقه آمد و با یک تعداد حکام خودکامه که توسط ملتشان انتخاب نشدند و ملت آنها هیچوقت رنگ صندوق آرا را ندیده است، رقص شمشیر انجام داد. سپس این فرد با این ویژگیها با آن الفاظ دولت و ملت ایران را خطاب میکند.
ظریف با اشاره به صحبتهای ترامپ علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: سپاه عزیز همه مردم ایران و باعث افتخار همه مردم ایران است. مردم احساس میکنند که سپاه در کنار ارتش ضامن تمامیت ارضی کشور بوده و است. سپاه از خود مردم است و بعد ما میبینیم که او از الفاظی در مورد آن استفاده میکند که شایسته خودش است.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه چند تعارفی که ترامپ در مورد ملت ایران کرد و قطعا ملت ایران بیشتر از اینها شایستهاش است، هیچ توجهی را جلب نکرد و این توهینها بود که مردم ایران را ناراحت کرد، افزود: ترامپ فردی است که برای چندصد میلیارد دلار پول که از کشورهای منطقه به خاطر فروش سلاحهایش اخذ کرده و حتی به نظر میرسد این پولها را به زور گرفته است چراکه قبل ازسفرش به ریاض گفته بود که اگر این قراردادها را نمیپذیرفتند این سفرها را انجام نمیداد و برای خوشامدگویی کسانی که سرکیسه کرده است اسم تاریخی خلیج فارس را به غلط استفاده میکند و این نشان میدهد که ترامپ از چه شخصیتی برخوردار است و به سایر مردم دنیا نیز نشان میدهد که او اهمیتی برای واقعیتهای منطقه، جغرافیا و تاریخ قائل نیست.
وی در پاسخ به این سوال که بعداً برخی تحلیل کردند که او به اشتباه از آن واژه استفاده کرده است، گفت: من احساس میکنم برای خوشامد کسانی که از آمریکا خریدهای بزرگ تسلیحاتی کردهاند، این عبارت را به کار برده است.
ظریف ادامه داد: بعد از حصر قطر توسط چهار کشور عربی ترامپ چهار توییت کرد که این چهار توییت میتوانست زمینهساز فاجعه بزرگی در منطقه ما شود. میتوانست علائم و نشانههای غلطی را به کشورهای منطقه و برخی از جوانانی که امروز زمام امور را در این کشورها برعهده دارند، بدهد و باعث فاجعه جدیدی در منطقه شود چراکه قبلاً علائم غلطی برای این افراد فرستاده شده و ما اکنون در پی این علائم غلط ۳۰ ماه است که شاهد فاجعه و کشتار در یمن هستیم و مردم یمن هنوز دارند هزینه این علائم غلط و سیاستهای بلندپروازنه و تجاوزکارانه برخی از افراد تازهوارد به سیاست در منطقه ما را میدهند.
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: اینها نشاندهنده وابستگی او به هزینههای سنگین تبلیغاتی و شخصی است که توسط برخی از کشورهای منطقه صورت گرفته است.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که راهبرد ایران در مقابل رفتار آمریکا که برخلاف گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پایبندی کشورمان به برجام را اعلام نکرد، چیست؟ گفت: مقررات داخلی آمریکا برای ما اعتباری ندارد و موظف است در قالب برجام که یک قطعنامه شورای امنیت است عمل کند. دیشب خانم موگرینی هم گفت برجام قابل پایان یافتن توسط هیچ یک از اعضا نیست.
وی ادامه داد: آنچه برای ما مهم است این که ایالات متحده متعهد است مواردی از تحریم ها که اسقاط کرده را تمدید کند و اگر از اینها تخلف کند ایران اقدام متقابل خواهد داشت و این تصمیم بر اساس تصمیم هیات نظارت بر برجام خواهد بود. با وجود همه بدعهدیهای آمریکا به لطف خدا و استقامت مردم خوب کشور از بسیاری از امکانات که بعد از برجام ایجاد شده از جمله باز شدن امکان فروش نفت و تعاملات بانکی و غیره استفاده کنیم. البته موارد نقض داشتند آمریکاییها اما این موارد به حدی نبود که از نظر هیات نظارت بر منافع ایران از برجام تاثیر زیادی بگذارد و نیاز پیدا کند که ایران درباره حضورش در برجام تصمیمگیری کند.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: البته ما این مساله را صراحتا هم در مذاکرات و هم بعد از آن در دو سال گذشته اعلام کردیم که هر وقت احساس کنیم که اقدامات طرف مقابل در لغو تحریم ها کافی نیست ایران انتخاب های خود را دارد که یکی از این انتخاب ها خروج از برجام است.
ظریف با تاکید بر این مطلب که دوستان ما در داخل باید توجه کنند که ما از ابتدا بر اساس بدبینی برجام را مذاکره کردیم و بر همین اساس ساز و کار خروج مان از برجام در خود برجام آمده است افزود: اگر تحریم ها را مجدد احیا کنند و نتوانیم در حوزه نفت، گاز و کشتیرانی و بازگرداندن اموال مان استفاده کنیم، این خق را داریم که درباره ادامه حضورمان در برجام تصمیم بگیریم . از طرفی با حفظ تحقیق و توسعه شرایطی را فراهم کردیم که اگر روزی به این نتیجه برسیم که به دلیل خطای راهبردی طرف مقابل که ماندن در برجا به منفعت کشور نیست آن وقت شرایط ما از نظر هسته ای به گونه ای است که بهتر از قبل و پیشرفته تر از آن برنامه صلح آمیز هسته ای خود را ادامه می دهیم.
وی درباره سرنوشت قرارداد بویینگ با آمریکا با توجه به سخنرانی ترامپ اظهار کرد: از نظر ما مشکلی ندارد اگر دولت آمریکا مانع این قرارداد شود، از تعهداتش در برجام تخلف کرده است.
ظریف درباره حمایت اروپا از برجام با بیان این که امریکا با سیاست هایش خود را در دنیا منزوی و بی اعتبار می کند افزود: رییس جمهور آمریکا با تصمیماتش می گوید که توافق ها با آمریکا برای یک دوره اعتبار دارد و این مساله را دنیا به خوبی می فهمد و این که باید در مقابل این حرکت ایستادگی کند. واکنش دیشب خانم موگرینی و کشورهای اروپایی به سخنان ترامپ فقط منحصر به برجام نیست بلکه آنها یک نگرانی از رفتار دولت ترامپ دارند و عدم پایبندی به تعهدات بین المللی می تواند برای نظم بین امللی مشکل ایجاد کند، البته یک امتیاز هم برای است چون قبلا هر وقت آمریکا تصمیم می گرفت ما را تحریم کند اروپا حمایت می کرد اما امروز اروپایی ها در برابر آمریکا ایستادند.
وی در پاسخ به این پرسش که اروپا تا کجا مقاومت می کند اظهار کرد: فعلا زیادهخواهیهای آمریکا را نپذیرفتند و آنها باید برای خود تصمیم بگیرند که منافعشان در کجاست. اروپا هم منافع حیثیتی در برجام دارد و هم منافع یک روش چرا که برجام یک روشی است که برای اروپا اهمیت دارد؛ ممکن است در فرهنگ سیاسی آمریکا رسیدن به یک تفاهم بر سر یک مساله جایگاهی نداشته باشد چرا که عادت دارند با زور به اهدافشان برسند و از این رو برجاخ برای آمریکایی ها کمی سخت است. برجام از اولین حوزه هایی است که در آن آمریکا در یک بده بستان واقعی وارد شد که ترامپ آن را بی آبروترین قرارداد دولت آمریکا می داند و این نشانه تفکری است که عادت کرده به تحمیل.
ظریف ادامه داد: اروپایی ها هیچ کدام ابرقدرت در صحنه بین الملل نیستند اما کشورهای موثری هستند که روش دیگری را برای پیگیری منافعشان دنبال می کنند و برای آنها دیپلماسی مهم تر از آن چیزی است که برای آمریکا وجود دارد، ضمن آن که اروپایی ها به منطقه ما نزدیک ترند و دغدغه امنیتی دارند که در این منطقه آشوب جدید ایجاد نشود. بنابراین اروپایی ها علاوه بر منافع اقتصادیشان در روابط با ایران که منافع متقابلی هم هست و امری بدی هم نیست، منافع سیاسی و امنیتی و حیثیتی در تداوم برجام دارند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: ما در ماه های اینده می بنیم اروپا تا کجا مقاومت می کند در برابر زیاده خواهی های آمریکا و این نشان می دهد که برجام ادامه پیدا می کند یا اروپا می تواند در صحنه بین الملل نقش ایفا کند یا خیر.
ظریف درباره توان موشکی ایران و آنچه به عنوان تهدید این توان علیه کشور یا کشورهایی عنوان می شود و نیز دلیل مذاکره نکردن بر سر مسایل دفاعی اظهار کرد: ما تصمیم گرفتیم فقط درباره موضوع هسته ای صحبت کنیم و همان موضوع هم ۱۳ سال به طول انجامید و به نوعی تصمیم گرفتیم وارد بحث های دیگر نشویم. چه بسا اگر وارد این موضوعات هم می شدیم به همان شکل در بحث هسته ای حقانیتمان را ثابت کردیم در این مباحث هم به همین شکل عمل می شود.
وی گفت: در سایر موضوعات ما بحث نکردیم و اجازه ندادیم وارد این مسایل شویم چون نمیخواستیم موضوع را آنقدر پیچیده کنیم که قابل حل نباشد ضمن این که معتقدیم دفاع ما در حیطه صلاحیت و اختیار ماست و به همین دلیل موضوع موشکی و مسایل منطقه آی در برجام جایی ندارد. البته ترامپ روز جمعه تلاش کرد با یک منطق کاملا بالعکس این مسایل را بهم ربط دهد اما همه دنیا فهمید که استدلال او در این باره بسیار ضعیف است.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که چرا ما درباره مسایل دفاعی وارد مذاکره نشدیم؟ گفت: بارها گفتم ایران هشت سال جنگ را تحمل کرد در حالی که انواع سلاح ها در اختیار متجاوز قرار دادند و یک تلاشی از سوی آمریکا بود که از دسترسی ایران به سلاح امتناع کند و ما را به این سمت سوق دادند که نیاز دفاعی خودمان را تامین کنیم. آمریکایی ها اشتباهات زیادی کردند اما حاضر نیستند نتیجه اشتباهاتشان را بپذیرند. امروز آنها نگران نفوذ ایران در منطقه هستند اما نفوذ ایران به این دلیل است که ما انتخاب های درست کردیم و آنها انتخاب اشتباه. آنها مردم ما را از دسترسی به حداقل های دفاعی محروم کردند و مردم ما هم خودشان امکانات لازم دفاعی را ساختند تا هیچ صدامی نتواند مردم را با حملات شیمیایی و موشکی تهدید کند، مردم ما این شرایط را با گوشت و پوست و خون خود لمس کردند و این دستاورد و دفاع ما به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.
این مقام عالیرتبه کشورمان گفت: ما امروز در منطقه ای زندگی می کنیم که به قول ترامپ سلاح های زیبای امریکایی که مردم یمن را به خاک و خون می کشد به منطقه سرازیر شده و این منطقه را به انبار باروت تبدیل کرده و در چنین شرایطی ما حق داریم امکانات دفاعی داشته باشیم و اجازه ندهیم کسی در مورد این امکانات دفاعی دخالت کند.
ظریف در ادامه با بیان این که "اگر روزی قرار باشد در این باره بحث کنیم، نه مذاکره، حرف برای گفتن زیاد داریم"، اظهار کرد: ایران کمترین بودجه دفاعی را در منطقه دارد. عربستان در سال ۲۰۱۶، شصت و سه میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی کرده است. امارات با یک و نیم میلیون شهروند ۲۲ میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی داشته است و ایران با ۸۰ میلیون جمعیت به مراتب کمتر از این است اما به لطف خدا قوی ترین کشور منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: ما حرف برای گفتن زیاد داریم. حرف برای اینکه چگونه آمریکا با سرازیر کردن اسلحه به منطقه و دامن زدن به تشنج باعث یک رقابت تسلیحاتی بین متحدان خودش شده است و هر کدام سعی دارند با خرید بیشتر تسلیحات زمینه را برای حمایت های بیشتر آمریکا از خودشان ایجاد کنند و این یک وضعیت بسیار خطرناک را در منطقه ما ایجاد کرده است بنا بر این، ایران است که مدعی است چرا با سیاست غلط منطقه ما را به یک بحران همیشگی مسابقات تسلیحاتی تبدیل کرده اند.
ظریف درباره تفاوت حرف و مذاکره بر سر مسایل دفاعی کشور تصریح کرد: این حرف ها را زدم تا غربی ها بدانند اگر یک روزی در این حوزه ها که برای خودشان اعلامیه صادر می کنند قرار باشد صحبتی شود حتما مثل بحث هسته ای که از پاسخ به نظرات و استدلال های ایران ناتوان بودند مثل بحث غنی سازی که ادعای غنی سازی صفر را داشتند اما امروز این حق را به رسمیت شناختند، در این بحث دفاعی هم حرفی برای گفتن ندارند در عین حال که ما هیچ قراری برای مذاکره بر سر مسایل دفاعی نداریم.
رییس دستگاه دیپلماسی گفت: ایران به دنبال تجاوز علیه هیچ کشوری نبوده و نیست و در سیصد سال گذشته از نظر جغرافیایی و امکانات مادی و معدنی و انسانی غنای کامل دارد و چشم داشتی به دیگران ندارد و احساس آرامش درون خود می کند و ما به طور ذاتی به دنبال ثبات و امنیت و آرامش هستیم نه مثل ترامپ که در مبارزات انتخاباتی اش اعلام کرد، تا زمانی که بین ایران و عراق جنگ بود ما راحت بودیم. ما همیشه خواستیم درگیری را در یمن و عراق و سوریه پایان دهیم.
وی تاکید کرد: ایران همیشه یک سیاست را دنبال کرده است، مقابله با افراط و خشونت و تلاش برای صلح و آرامش در منطقه و این خصوصیت و سیاست با توجه به خاستگاه امنیت ملی ماست.
ظریف درباره آمریکا که در مقابله با ایران الگویی مشابه الگوی عراق و لیبی را ارایه میدهد، اظهار کرد: ممکن است آقای ترامپ آرزوهایی داشته باشد. اما ایران موفق شده اجماع امنیتیسازی علیه ایران را نابود کند و امروز در حوزه برجام اجماع به نفع ایران در جهان شکل گرفته و ایالات متحده کاملا منزوی شده و سیاست ترامپ محکوم به شکست است و ایران با تدبیر و درایت و استفامت مانع از آن می شود که ترامپ و صهیونیستها بتوانند یک بار دیگر از ایران مورد امنیتی در دنیا ایجاد کنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا ایران را به بی ثباتی در منطقه متهم می کند گفت: ناکامی. آمریکایی ها سیاست های غلطی را دنبال کردند، البته آقای ترامپ در زمان انتخابات به این مسایل معترف بود اما الان فراموش کرده است و از موضعی دیگر صحبت می کند. اما از کودتای ۲۸ مرداد و حمایت از ساواک و بعد از انقلاب آمریکایی ها با کودتا سعی کردند که نظام دیکتاتوری را دوباره بازگردانند و از صدام حمایت کردند. به نوعی آمریکایی ها همه راه های غلط را در منطقه و درباره ایران انتخاب کردند و الان گله دارند که چرا در منطقه منزوی هستند و ایران در منطقه نفوذ دارد.
وی ادامه داد: عربستان و امارات کشورهایی بودند که طالبان را به رسمیت شناختند یا با حمایت از افراطیون در سوریه و عراق و یمن مردم را به خاک و خون کشیدند و این اشتباهات راهبردی در منطقه آنها را به جایی رسانده که شکایت می کنند چرا ایران در منطقه قدرت دارد. باید بگویم که قدرت ایران به خاطر انتخاب های درستش بوده است. اگر امروز درباره عراق و یمن و سوریه صحبت می کنیم حرف ما یک چیز است، هیچ کس نمی تواند برای مردم این کشورها تعیین تکلیف کند.
ظریف با اشاره به تلاش آمریکا برای تغییر رژیم در ایران گفت: سیاست آمریکا درباره این مساله امر جدیدی نیست. آنها برای مردم منطقه و مردم ایران خط قرمز تعیین کردند. این ها کشورهایی بودند که به ترور در منطقه ما دامن زدند و امروز خودشان قربانی آن شدند. بنا بر این باید قبل از هر چیز برای این که آینده متفاوت را رقم بزنند اشتباهات خود را بازنگری کنند و ببیند با متهم کردن دیگران این اشتباهات حل می شود؟ اگر قرار بود که با متهم کردن ایران حل شود که ۴۰ سال است این کار را کردید چه دستاوردی داشتید؟ مگر غیر از این شد که صدام با همان سلاح هایی که به او دادید با ناامیدی از تصرف ایران به سمت خودتان برگشت؟
وزیر امور خارجه کشورمان درباره تناقض گویی های دولت آمریکا و ترامپ از جمله اینکه ترامپ در دوران انتخاباتی می گفت ایران تنها کشوری است که در مقابل داعش مبارزه می کند اما امروز ما را به حمایت از تروریسم متهم می کند تصریح کرد: این ها اشتباهاتی را در طول ۴۰ سال گذشته مرتکب شدند و امروز ثمره آن را می بینند اما به جای این کارها باید برگردند و مروری کنند بر سیاست های غلط و راهبردی شان و این روند را اصلاح کنند و اگر این کار را کنند امکان آن را دارند که شرایط متفاوتی را تجربه کنند اما با متهم کردن ایران و نیروهای مقاومت که در برابر داعش ایستادند راه به جایی نمی برند.
ظریف درباره تحولات اخیر در سوریه گفت: اقداماتی که در شرق سوریه افتاده، نشان داده اولویت اول برای آمریکا مبارزه با داعش نیست بلکه چیز دیگری است حالا آن چیست بعدا باید درباره آن صحبت کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا ترامپ و آمریکا خصومت مشخصی با سپاه دارند؟ اظهار کرد: نقش سپاه در کنار ارتش و دفاع از تمامیت ارضی ما غیرقابل تردید است. ارتش و سپاه از بطن مردم ما برخاستند و با مردم و حمایت آنها توانستند در برابر ارتش تا بن دندان مسلح صدام مقاومت کنند. یکی از برنامه هایی که داشتند برای ناکام کردن حرکت استقلال طلبانه مردم ایران حمله صدام به ایران بود که ناکام ماندند. از طرفی با فشار و تحمیل خشونت و تکفیر بر منطقه ما سیاست های مخربی را دنبال کنند که در آنها هم به خاطر حمایت های مستشاری برادران ما در سپاه ناکام ماندند و معلوم است که باید از آنها کینه داشته باشند.
وی ادامه داد: متاسفانه دولتمردان آمریکا تحت تاثیر افرادی قرار می گیرند که منافع ویژه ای دارند و حتما منافع آمریکا را دنبال نمی کنند. متاسفانه این ها خودشان صاحب تحلیل نیستند و در گذشته هم دولت آمریکا همین حرف ها را تکرار کردند. کاملا به خاطر می آورم برخی از افرادی که از مردم ایران سرخورده شدند و فرار کردند، رفتتند حرف هایی را برای آنها از انتخابی و انتصابی چیزهایی نوشتند و در حالی که این افراد بعدا ناگزیر شدند از صحبت های خودشان عدول کنند و این نشان دهنده آن است که دولت آمریکا به جای این که به واقعیت ها توجه کند به گروه های فشار توجه می کند و در نتیجه می بینم که سیاست آمریکا در جهت منافع ملی آمریکا نیست.
ظریف گفت: یکی از مشکلات سیاست ورزی در آمریکا این است که برخی اقلیت های پر سر و صدا البته با امکانات مالی گسترده که در گذشته رژیم صهیونیستی بود اما اکنون برخی همسایگان ما در حاشیه جنوبی خلیج فارس با اصراف بی حد و حصر منابع مالی مردم شان تلاش دارند تا گروه های فشار را ایجاد کنند از این رو این باعث می شود منافع آمریکا بیشتر در اختیار این گروه های فشار باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که ترامپ با دست چندنی جلو آمده است گفت: احساس ناتوانی به شدت وجود دارد. ازدیروز دیدید که یک اجماع جهانی علیه اوست که هر حرفی علیه ایران شنونده داشت امروز حرف ایشان شنونده ای ندارد و این باعث لحن خشن او شد. دیدیم که بازارهای مالی اقتصادی در ماه های کذشته به لفاظی های ترامپ اهمیتی ندادند و با آغاز دولت ترامپ بیشترین میزان قراردادها در این دوران شکل گرفته است و انشاءالله کشور با آرامش در جهت توسعه و پیشرفت همه جانبه در جهت اقتصاد مقاومتی پیش می رود و این روند نشان می دهد هر چه ترامپ بی پرده تر صحبت می کند در دنیا منزوی تر می شود.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: مردم در دنیا لحن ترامپ و آقای روحانی را مقایسه می کنند و می بیننند اگر یک محل امن برای سرمایه گذاری وجود داشته باشد و آرامشی باشد در ایران است.
ظریف خاطرنشان کرد: ما ۳۸ سال است در برابر فشار داخلی توانستیم کشور را بسازیم و این نشان می دهد که امنیت و توسعه و پیشرفت ما از درون ما نشات می گیرد و ثبات و پیشرفت مان را از بیرون نمی خریم، برای همین ایران یک محیط جذاب برای سرمایه گذاری است و یقین دارم با وجود همه لفاظی ها سرمایه داخلی و خارجی و مشارکت خارجی در طرح های عمرانی و زیربنایی کشور با قوت ادامه می یابد. ما قرار دادهای مهمی درحوزه فاینانس در هفته های اخیر نهایی کردیم که نشاندهند یک حرکت آرام و رو به جلو است.
رییس دستگاه دیپلماسی درباره ماموریت تسهیل تعاملات اقتصادی در وزارت خارجه گفتک وزارت خارج به عنوان تسهیل کننده نه تصدی گر به عرصه اقتصاد پا می گذارد که با ایجاد یک معاونت اقتصادی این هدف را دنبال می کنیم. ما نیاز داریم زمینه های داخلی و بین المللی لازم را توسط بخش خصوصی و واقتصادی کشور فراهم کنیم و وزارت خارجه در خدمت بخش خصوصی ودولتی به عنوان تسهیل کننده اقدامات خواهد بود.
منبع: ایسنا
۲۳ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
اگر اروپا، ژاپن، روسیه و چین تصمیم بگیرند که با آمریکا همراه شوند، آنگاه پایان برجام فراخواهد رسید / ترامپ اح
محمدجواد ظریف اگر اروپا ژاپن روسیه و چین تصمیم بگیرند که با آمریکا همراه شوند آنگاه پایان برجام فراخواهد رسید ترامپ احتمالا پایبندی ایران به برجام را تایید نمیکند وزیر امور خارجه ایران در مصاحبهای گفته است حدس میزند که رییسجمهوری آمریکا احتمالا در گزارش خود پایبندی ایرظریف خطاب به موگرینی: بیانیه مشترک سه کشور اروپایی و آمریکا حرکت در مسیر اشتباه بود/ ترامپ تلاش میکند به هزین
ظریف خطاب به موگرینی بیانیه مشترک سه کشور اروپایی و آمریکا حرکت در مسیر اشتباه بود ترامپ تلاش میکند به هزینه ایران برجام را از بین ببرد فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هیات همراه صبح روز شنبه با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد به گزارش ایسنا فدریکا موگرینیظریف: نامهای در مورد صحبتهای اخیر ترامپ خواهیم نوشت/ آمریکا اگر تخلف کند، اقدام مشابه انجام میدهیم/ همسایگا
ظریف نامهای در مورد صحبتهای اخیر ترامپ خواهیم نوشت آمریکا اگر تخلف کند اقدام مشابه انجام میدهیم همسایگان ما در منطقه به خودشان بیایند اکنون اجماع به سود ایران است و آمریکا در حال حاضر منزوی شده است وزیر امور خارجه گفت آنچه در صحبتهای دیشب ترامپ مشهود بود ادبیات غیظریف خطاب به موگرینی: هوشیار باشید! ترامپ تلاش میکند به هزینه ایران برجام را از بین ببرد / موگرینی: تلاش داری
ظریف خطاب به موگرینی هوشیار باشید ترامپ تلاش میکند به هزینه ایران برجام را از بین ببرد موگرینی تلاش داریم تا آمریکا را هم در برجام کنار خود داشته باشیم فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هیات همراه صبح روز شنبه با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد روز نو فدوزیر دفاع آمریکا: بهنفعمان است در «برجام» بمانیم/ترامپ پایبندی ایران را تایید میکند؟
وزیر دفاع آمریکا بهنفعمان است در برجام بمانیم ترامپ پایبندی ایران را تایید میکند جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا از پابرجاماندن توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام دفاع کرده و گفته باقی ماندن آمریکا در این توافق به نفع امنیت ملی این کشور است روز نو جیمز متعلمالهدی: ترامپ دیوانه میخواهد ایران را بترساند/آمریکا نقش گرگ را بازی میکند و اروپا موریانه/ مانند سگ از ق
علمالهدی ترامپ دیوانه میخواهد ایران را بترساند آمریکا نقش گرگ را بازی میکند و اروپا موریانه مانند سگ از قدرت موشکی ما میترسند نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت امروز در برابر عربدهکشیهای دشمنِ مست و دیوانه نیاز به شجاعت داریم تا در دهان او بزنیم به بصیرت نیز نیاز داریآمریکا «بستن دفتر اعمال برجام» را بررسی میکند؛ «اکراه» ترامپ در تایید برجام
آمریکا بستن دفتر اعمال برجام را بررسی میکند اکراه ترامپ در تایید برجام وزارت خارجه آمریکا تایید کرده که در حال بررسی بستن دفتر اعمال توافق برجام است به گزارش ایلنا روز سهشنبه ساعاتی بعد از تایید پایبندی ایران به «متن» مفاد برجام توسط وزارت خارجه آمریکاظریف: درباره صحبتهای اخیر ترامپ نامه خواهم نوشت/مشکل ترامپ نداشتن استراتژی است/اروپایی ها زیاده خواهی آمریکا
ظریف درباره صحبتهای اخیر ترامپ نامه خواهم نوشت مشکل ترامپ نداشتن استراتژی است اروپایی ها زیاده خواهی آمریکا را نمی پذیرند وزیر امور خارجه گفت آنچه در صحبتهای دیشب ترامپ مشهود بود ادبیات غیرمناسب بود این ادبیات را در سخنرانی او در مجمع عمومی سازمان ملل نیز شنیدیم روز نو وظریف: توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران قابل مذاکره نیست/ آمریکا در این مرحله به خروج از برجام نرسیده است و برنام
ظریف توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران قابل مذاکره نیست آمریکا در این مرحله به خروج از برجام نرسیده است و برنامه دیگری دارد دولت ترامپ می خواهد ایران را از منافع برجام محروم کند اجازه نخواهیم داد چنین اقدامی کنند رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت بارها اعلام کردهایم که سپاه پاسنیکی هیلی:عدم تایید پایبندی ایران به توافق هستهای، به معنای خروج آمریکا از برجام نیست/برجام خطرناک است/نمیدا
نیکی هیلی عدم تایید پایبندی ایران به توافق هستهای به معنای خروج آمریکا از برجام نیست برجام خطرناک است نمیدانم ترامپ با آن چه میکند نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد که اگر رئیسجمهور این کشور تصمیم بگیرد که در گزارش بعدی پایبندی ایران به برجام را تایید نکند به معنی-
گوناگون
پربازدیدترینها