واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تیلرسون: از برجام خارج نمیشویم/سپاه را تروریستی نمیدانیم
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، گفت کشورش از توافق هستهای با ایران خارج نمیشود، اما دونالد ترامپ تصمیم گرفته است که پایبندی ایران به برجام را تایید نکند.
آفتابنیوز : بنا به اعلام تیلرسون، دونالد ترامپ تحریمهای جدیدی را علیه سپاه وضع میکند اما آن را یک سازمان تروریستی اعلام نخواهد کرد.
به گزارش آفتابنیوز، او گفت: "به نظر ما اینکه نهادی را که عملا ارتش یک کشور است به طور کلی تروریستی بدانیم، ریسکها و پیچیدگیهایی دارد."
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا مدعی شده است که در ملاقاتش با محمدجواد ظریف، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، بحث مذاکره برای توافقی دوم درباره برنامه موشکی ایران و همچنین بندهای مربوط به دوره پایان توافق هستهای را مطرح کرده است.
آقای تیلرسون گفت به آقای ظریف گفته که آمریکا شانس موفقیت چنین مذاکراتی را بالا نمیداند اما از گفتگو استقبال میکند.
ایران پیش از این تاکید کرده است که برجام قابل مذاکره دوباره نیست و برنامه موشکیاش هم قابل مذاکره دوباره نیست.
رئیس کمیته روابط خارجی سنا: ظرف دو هفته طرحی درباره برجام در کنگره ارائه میشود
باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا نیز گفته است احتمالا ظرف دو هفته آینده طرحی در کنگره ارائه میشود تا روند گزارش دورهای و بازبینی برجام در آمریکا تغییر کند. آقای کورکر گفت چنین طرحی برای "رفع ایرادها" در توافق هستهای خواهد بود. او گفت طرح مورد نظر برجام را نقض نخواهد کرد.
به نوشته بی بی سی، در کنفرانس خبری که عصر روز جمعه ساعت هفت پشت درهای بسته برگزار شد وزیر خارجه آمریکا و مشاور امنیت ملی کاخ سفید جزییات "استراتژی جدید" رییس جمهوری در برابر ایران را با خبرنگاران در میان گذاشتند که سرفصلهای آن چنین است:
اول: تصمیم آقای ترامپ به اعلام "عدم تایید برجام" بهانه این عدم تایید نقض مفاد برجام نخواهد بود چون این مقام ها گفتند که میپذیرند ایران از نظر تکنیکی به توافق پایبند مانده است. آقای ترامپ در عوض خواهد گفت که این توافق را تایید نمی کند چون آن را به صلاح منافع ملی و امنیت آمریکا نمی داند. او شاید همچنین بگوید ایران به روح برجام پایبند نمانده است.
دوم: با وجود عدم تایید، آقای ترامپ از کنگره نخواهد خواست که در مهلت ٦٠ روزه تحریمهای هستهای را دوباره وضع کند (و در واقع به صورت خصوصى لابى میکنند که وضع نکنند) بلکه خواهد خواست که کنگره به صورت یکجانبه اشکالات برجام را رفع کند. منظور این است که از نمایندگان کنگره مىخواهد قانون نظارت بر برجام را که براساسش هر ٩٠ روز باید تایید یا رد کند، تغییر دهند و در آن بازگشت اتوماتیک تحریمها در آینده نه چندان دور را بگنجانند. فقط در صورتی تحریمها به صورت اتوماتیک بازنمیگردد که ایران بپذیرد بخشهایى از برجام تغییر کند؛ از جمله قبول کند که محدویت غنىسازى که قرار است بعد از شش هفت سال برداشته شود، دائمى شود. در آن صورت اگر ایران این را نپذیرد آن وقت تحریمها بازمیگردد و عملا آمریکا از برجام خارج میشود و احتمال برهمخوردن توافق بسیار بالا خواهد بود.این نکته مهم است که تصویب همه این موارد به نظر کنگره بستگی دارد و ممکن است نظر آقای ترامپ مورد تایید قرار نگیرد.
سوم: آقای تیلرسون همچنین در این جلسه اعلام کرد تحریمهای بیشتر براى افراد و شرکتهاى سپاه اعلام خواهد شد ولى کل سپاه در هیچ لیست تروریستى قرار نمی گیرد. این هم جدید نیست. اضافه شدن افراد و شرکتهای مرتبط با سپاه در سالهای پس از برجام رخ داده است.
تلاش سناتور کورکر برای سختتر کردن شروط برجام در عین حفظ توافق
به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه یو اس ای تودی، سناتور باب کورکر رییس کمیته روابط خارجی سنا روز جمعه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که اگرچه رییسجمهور ترامپ تلاش میکند توافق هستهای را تضعیف کند، وی قانونی را برای نقاط ضعف این توافق ارائه خواهد داد که گامی است در جهت تقویت توافق هستهای.
کورکر افزود: در طی چند ماه گذشته ما و وزارت امور خارجه، شورای امنیت ملی و سناتور کاتن، به سختی روی ارائه یک استراتژی قانونی جدید برای رسیدگی به نگرانیهای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات درباره برنامه جامع اقدام مشترک بدون نقض تعهدات آمریکا کار کردهایم.
این سناتور آمریکایی که زمان حصول توافق هستهای از مخالفان این توافق بود، افزود: ما از همکاری سناتور روبیو درخصوص این چارچوب جامع تشکر میکنیم و خواهان همکاری نزدیک با همکاران خود در هر دو حزب برای جلب حمایت از این قانون براساس هدف مشترک جلوگیری از ایران مجهز به تسلیحات هستهای هستیم.
سناتور کورکر همچنین در جمع خبرنگاران گفت: ما مسیری را برای غلبه بر نواقص در عین حفظ توافق هستهای فراهم کردهایم.
بنا بر این گزارش عنصر اصلی طرح پیشنهادی کورکر که با همکاری تام کاتن تهیه شده است، به وضع مجدد خودکار تحریمهای آمریکا علیه آمریکا در صورتی که این کشور از محدودیتهای کنونی درخصوص برنامه هستهایاش فراتر رود، منجر میشود.
این طرح همچنین تمهیدات برجام در بند غروب را وتو میکند که به شدت مورد توجه منتقدان این توافق قرار دارد.
بنا بر شروط بند غروب، محدودیتهای هستهای ایران پس از 15 سال از زمان اجرای توافق منقضی خواهد شد.
۲۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]