محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829588923
وال استریت ژورنال: ترکیه و غرب با هم دعوا دارند و ایران و روسیه لذت می برند
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وال استریت ژورنال: ترکیه و غرب با هم دعوا دارند و ایران و روسیه لذت می برند
وال استریت ژورنال امروز / پنجشنبه/ در تفسیری نوشت: ترکیه و غرب با هم گلاویز شده اند و روسیه و ایران از خوشحالی در پوست خود نمی گنجند. "یاروسلاو تروفیموف" دیدگاه نویس روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" و کارشناس مسائل خاورمیانه در این مطلب آورده است:
ترکیه چندی است که در مسیری افتاده که مشخص می کند؛ موضع و جایگاه او امروز در جهان چیست.
این موضع این است: امروز تمام شهروندان روسی و ایرانی می توانند آزادانه و بدون دریافت ویزا به ترکیه سفر کنند، اما آمریکایی ها نه.
این اواخر به دنبال بازداشت یکی از کارکنان ترک کنسولگری آمریکا در آنکارا؛ میان دو کشور یک دعوای دیپلماتیک راه افتاده است و ترکیه هم به تبع آن ورود شهروندان این متحد خود در "ناتو" را به خاک خود ممنوع اعلام کرده است.
و اما این جدایی نوظهور میان ترکیه و آمریکا تنها مربوط به این مشاجره نمی شود بلکه قضیه بسیار گسترده تر از اینهاست. در واقع دو طرف مدتهاست که بر سر موضوعات بسیار زیادی با هم سر دعوا افتاده اند و در این وسط هم کشورهایی هستند که سوخت این دعوا را تامین می کنند، در راس آنها روسیه و ایران.
و اما دیگر تجلی گاه زاویه گرفتن ترکیه از غرب؛ جنگ سوریه است. در سوریه؛ ترکیه تا همین چند وقت پیش همسو با اهداف آمریکا کار می کرد اما حالا با اهداف مسکو و تهران همگرایی پیدا کرده است.
"اصلی آیدینتاشباش" از اعضاء کمیته روابط خارجی " شورای اروپا در این باره معتقد است: " از زمان استقلال جمهوری ترکیه در سال 1923 تا به امروز؛ این بدترین وضعیت ممکن است. تمام پیوند نهادینه شده میان ترکیه با آمریکا رو به ضعیف شدن است و میان دو کشور در تمامی سطوح ازجمله در تجارت؛ سرمایه ذگاری و حتی در چارچوب «ناتو» یکنوع بی اعتمادی واضح دیده می شود".
این سردی روابط ترکیه فقط با آمریکا نیست بلکه روابط ترکیه با کشورهای کلیدی عضو اتحادیه اروپا و به خصوص آلمان هم بدجوری تیره شده است.
ائتلاف سنتی ترکیه با آمریکا از دوران رایست جمهوری "باراک اوباما" تیره شده بود. در آن هنگام آمریکا نسبت به سرکوب سازمان یافته "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه علیه آزادی های دمکراتیک و حقوق بشر به آنکارا اوقات تلخی کرد. ترکیه هم در مقابل حمایت آمریکا از شبه نظامیان کردی را که در شمال سوریه با "داعش" می جنگند را یک تهدید حیاتی علیه خود می شمرد.
در ارتباط با کودتای نافرجام نظامی سال گذشته ترکیه؛ بسیاری از مقامات ترک معتقدند که عناصری از دولت آمریکا هم از هواداران کودتاچیان بوده اند و بلکه هم اصلا با آنها در این کودتا همدستی کرده اند. واشنگتن محکم این مدعا را رد کرده است.
و اما با روی کار آمدن " دونالد ترامپ" در آمریکا؛ که کاری به اوضاع خراب پرونده حقوق بشر ترکیه ندارد؛ اردوغان تصمیم گرفت که روابط کشورش را با آمریکا تنظیم مجدد کند. ظاهرا اینطور هم بود چراکه در دیدار سران دو کشور در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در 21 سپتامبر در نیویورک، ترامپ گفت که " دو کشور امروز از هر زمان دیگری به هم نزدیک ترند". اردوغان هم در پاسخ به آن ترامپ را " دوست عزیزم" خطاب کرد.
اما این خوشبینی، توهمی بیش نبود چراکه روابط دو کشور بلافاصله مسموم شد.
در مورد سوریه؛ ترکیه انتظار داشت حالا که در آمریکا ترامپ روی کار آمده است جلوی تداوم سیاست اوباما در مورد حمایت و مسلح ساختن "پیشمرگان کرد" را خواهد گرفت. اما ترامپ نه تنها این کار را نکرد بلکه ارسال سلاح برای این گروه را دو برابر کرد. ترکیه "پیشمرگان کرد" را جبهه ای از "حزب کارگران کرد" موسوم به " پ ک ک " می شناسد که گروهی است که به دنبال تشکیل یک حکومت مستقل در جنوب شرقی ترکیه است و هم آنکارا و هم واشنگتن آن را گروه تروریستی می شناسند.
ترکیه ضمنا یک دعوای دیگر هم با آمریکا دارد که بر سر دستگیری "رضا ضراب" بازرگان ترکیه ای - ایرانی است که ارتباطاتی هم با اردوغان دارد و در نیویورک به اتهام نقض تحریم های ایران بازداشت شده است.
ترکیه همچنین از این مسئله هم شکایت دارد که چرا " فتح الله گولن" روحانی مسلمان ترک که ترکیه او را متهم به مغز متفکر کودتای شکست خورده این کشور می شناسد در پنسیلوانیای آمریکا زندگی می کند. ترکیه خواستار استرداد گولن شده است .
هردو متهم نامبرده ؛ اتهاماتشان را رد کرده اند.
آمریکا هم به آنکارا معترض است که چرا یک سال است " اندرو برانسون" کشیش مسیحی آمریکایی را در حبس نگاه داشته است. ترکیه می گوید که برانسون ارتباطاتی با کودتاچیان داشته است. برانسون این اتهام را رد کرده است. ترکیه خواستار مبادله برانسون با گولن یا ضراب شده است و آمریکا هم از این درخواست آنکارا بشدت وحشتزده شده است.
ناراحتی دو طرف از هم یک زمینه دیگر هم دارد.
در ماه مه حین سفر اردوغان به آمریکا جمعی از مخالفان او مقابل سفارت ترکیه در واشنگتن تظاهرات آرام کردند اما محافظان اردوغان شروع کردند این تظاهرکنندگان را کتک زدند. دولت آمریکا از این رفتار محافظان اردوغان بشدت ناراحت شد.
با توجه به این حرکتهای دولت اردوغان؛ بسیاری درون دولت و کنگره آمریکا به این جمع بندی رسیده اند که ملایمت در مقابل ترکیه فایده ای ندارد.
در این بحث، " استیون کوک" کارشناس مسائل ترکیه در "شورای روابط خارجی آمریکا" دراین باره می گوید:" ترکیه امروز دوستان زیادی در واشنگتن ندارد".
بازداشت کارمند کنسولگری آمریکا در آنکارا جرقه اختلافات میان دو کشور را مشتعل کرد.
"جان باس" سفیر آمریکا در آنکارا در این باره توضیح می دهد:" این بازداشت قدری مشکوک است معلوم نیست آیا واقعا دستانی در کار است تا همکاری دیرینه میان ترکیه با آنکارا را خراب کند یا نه؟".
دو کشور ممنوعیت صدور ویزا برای اتباع یکدیگر را علیه هم اعمال کرده اند. معنای این کار این است که فقط تعداد معدودی از آمریکایی ها که قبلا ویزای ترکیه را دریافت کرده اند می توانند وارد این کشور شوند. تا به حال رسم بر این بود که مسافران آمریکا در بدو ورود به ترکیه ویزای این کشور را دریافت می کردند.
از زمان کودتای نافرجام ترکیه به این سو؛ جمعی از مقامات ترکیه که موافق تداوم همکاری با غرب هستند همواره به دولت هشدار می دهند که مراقب خیزش افکار جناح فراماسونری "اوراسیا" باشد که به خصوص درون ارتش و دستگاه امنیتی ترکیه رسوخ کرده است.
این جریان که توسط نظریه پردازش " دوغو پرینجک" سیاستمدار ترک تبلیغ می شود، در پی آن است که ترکیه یک بار دیگر به درون ائتلاف تمدنهای باستانی "اوراسیا" شامل کشورهای روسیه؛ چین و ایران بیفتد و پیوند سنتی اش با غرب را از هم بگسلد.
زاویه گرفتن ترکیه از غرب ؛ با موضع گیری روز سه شنبه اردوغان که اعلام کرد کنسولگری امریکا در استانبول " پر است از جاسوس" شدیدتر هم شد.
این موضع گیری تند ترکیه در مقابل آمریکا ثابت کرد که این بحران امکان ندارد حل شود.
در گره ای دیگر در این بحران, دادگاهی در ترکیه اعلام کرده است که خبرنگار روزنامه "وال استریت ژورنال" را متهم کرد که در یکی از مقالاتش در این روزنامه افکار تروریستی را تبلیغ می کند. وال استریت ژورنال این اقدام دادگاه ترکیه ای را محکوم کرد و آن را یک اتهام بی اساس خواند و خبرنگار مورد نظر هم تصمیم دارد علیه این حکم دادگاه ترکیه شکایت کند.
در این زمینه؛ " جیمز جفری" سفیر سابق آمریکا در آنکارا می گوید:" التهاب بوجود آمده میان واشنگتن و آنکارا آنقدر قوی است که به سختی می توان راهی برای برون رفت از آن پیدا کرد".
جفری می گوید:" سرنوشت ضراب و گولن را فقط دادگاه مشخص خواهد کرد نه دولت آمریکا. مشاوران اردوغان اگر جور دیگری فکر می کنند در واقع دارند اردوغان را گمراه می کنند".
" سینان اولگن" دیپلمات سابق ترک و رئیس اندیشکده "ادام" Edam در استانبول هم در این موضوع معتقد است: " وضع برای یک آینده قابل پیش بینی؛ از این هم بدتر خواهد شد. هیچ راه روشنی برای حل این التهابات وجود ندارد و ما باید منتظر بالا گرفتن دعوا باشیم".
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۹ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - 12 October 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]
صفحات پیشنهادی
وال استریت ژورنال:ایران بعد از برجام هم مجبور است تحریمها را دور بزند
وال استریت ژورنال ایران بعد از برجام هم مجبور است تحریمها را دور بزندتاریخ انتشار جمعه ۱۶ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳ ۳۲ کشتی های اجاره شده توسط دو تاجر نفتی که مسئول بخش مهمی از صادرات نفت ایران هستند سال گذشته نتوانستند مکان و منشاء محموله های خود را مخابره کنند این نشان می دهد ایرانبا اشاره به تمایل غربیها برای ادامه یافتن بحران دیلی صباح: اتحاد ایران، روسیه و ترکیه کلید حل بحران سوریه ا
با اشاره به تمایل غربیها برای ادامه یافتن بحراندیلی صباح اتحاد ایران روسیه و ترکیه کلید حل بحران سوریه است دیلی صباح روزنامه نزدیک به دولت و حزب حاکم بر ترکیه نوشته است که کلید حل بحران سوریه در توافق میان تهران مسکو و آنکارا است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فاروال استریت ژورنال: ایران بعد از برجام هم تحریمها را دور میزند
وال استریت ژورنال ایران بعد از برجام هم تحریمها را دور میزندتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۶ ساعت ۲۲ ۳۲ کشتی های اجاره شده توسط دو تاجر نفتی که مسئول بخش مهمی از صادرات نفت ایران هستند سال گذشته نتوانستند مکان و منشاء محموله های خود را مخابره کنند این نشان می دهد ایران حتیپوتین: روسیه، ایران و ترکیه گام های بعدی حل بحران سوریه را بر می دارند
پوتین روسیه ایران و ترکیه گام های بعدی حل بحران سوریه را بر می دارند ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با تاکید بر ادامه همکاری این کشور ایران و ترکیه به عنوان بانیان مذاکرات سوری-سوری در آستانه پایتخت قزاقستان گفت مسکو تهران و آنکارا با ادامه مشارکت سه جانبه خود گام های بعسرلشکر باقری: ایران و ترکیه موضع مشترکی درباره همه پرسی کردستان دارند
سرلشکر باقری ایران و ترکیه موضع مشترکی درباره همه پرسی کردستان دارند بازدید سرلشکر باقری از نمایشگاه دستاوردهای بومی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء ص رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران پس از دیدار با رئیس ستاد ارتش ترکیه در نشستی خبری گفت دو کشور ایران و ترکیه مواضع مشترک واهداف ایران و روسیه درسوریه متفاوت از یکدیگر است / ایران و ترکیه به دنبال اهداف جاه طلبانه در سوریه هستند
ادعاهای تازه رهبر دروزیهای لبنان در گفت و گو با روزنامه عربی الحیات اهداف ایران و روسیه درسوریه متفاوت از یکدیگر است ایران و ترکیه به دنبال اهداف جاه طلبانه در سوریه هستند با احترام به سخنان سید حسن نصرالله باید بگویم که لبنان اکنون در ارتباط با سورهی و در گذشته در ارتباط بمتن توافق روسیه، ایران و ترکیه در باره سوریه منتشر شد
متن توافق روسیه ایران و ترکیه در باره سوریه منتشر شد مسکو - ایرنا - وزارت خارجه روسیه متن توافق این کشور ایران و ترکیه را که دربرگیرنده تشکیل مناطق کاهش تنش در سوریه و حاصل مذاکرات دو روزه آستانه پایتخت قزاقستان است منتشر کرد به گزارش ایرنا حسین جابری انصاری و سدات اونال معاسرلشکر باقری: ایران و ترکیه در مورد همه پرسی استقلال کردستان عراق دیدگاه مشترکی دارند
سرلشکر باقری ایران و ترکیه در مورد همه پرسی استقلال کردستان عراق دیدگاه مشترکی دارند سرلشکر محمدحسین باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران گفت ایران و ترکیه در مورد تصمیم به برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق دیدگاه مشترکی دارند سرلشکر باقری عصر امروز بعد از دیمتن بیانیه ایران، روسیه و ترکیه در مذاکرات سوری
متن بیانیه ایران روسیه و ترکیه در مذاکرات سوری بیانیه هیات های ایران روسیه و ترکیه بانیان روند مذاکرات سوری آستانه در پایان نشست عمومی دور ششم این اجلاس روز جمعه با اعلام توافق برای ایجاد منطقه امن چهارم در ادلب سوریه و تاکید بر مبارزه با تروریسم در این کشور انتشار یافت آفتابرایزنی کارشناسان ترکيه، روسیه و ایران درباره ادلب
رایزنی کارشناسان ترکيه روسیه و ایران درباره ادلب سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در گفتگو با خبرنگاران پس از دیدار با سامح شکری همتای مصری خود در مسکو اعلام کرد کارشناسان کشورهای ضامن روند مذاکرات صلح سوریه در آستانه ترکیه روسیه و ایران در پایان ماه آگوست یا آغاز ماه سپ-
گوناگون
پربازدیدترینها