تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829588923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وال استریت ژورنال: ترکیه و غرب با هم دعوا دارند و ایران و روسیه لذت می برند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وال استریت ژورنال: ترکیه و غرب با هم دعوا دارند و ایران و روسیه لذت می برند
وال استریت ژورنال امروز / پنجشنبه/ در تفسیری نوشت: ترکیه و غرب با هم گلاویز شده اند و روسیه و ایران از خوشحالی در پوست خود نمی گنجند. "یاروسلاو تروفیموف" دیدگاه نویس روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" و کارشناس مسائل خاورمیانه در این مطلب آورده است:
ترکیه چندی است که در مسیری افتاده که مشخص می کند؛ موضع و جایگاه او امروز در جهان چیست.
این موضع این است: امروز تمام شهروندان روسی و ایرانی می توانند آزادانه و بدون دریافت ویزا به ترکیه سفر کنند، اما آمریکایی ها نه.
این اواخر به دنبال بازداشت یکی از کارکنان ترک کنسولگری آمریکا در آنکارا؛ میان دو کشور یک دعوای دیپلماتیک راه افتاده است و ترکیه هم به تبع آن ورود شهروندان این متحد خود در "ناتو" را به خاک خود ممنوع اعلام کرده است.
و اما این جدایی نوظهور میان ترکیه و آمریکا تنها مربوط به این مشاجره نمی شود بلکه قضیه بسیار گسترده تر از اینهاست. در واقع دو طرف مدتهاست که بر سر موضوعات بسیار زیادی با هم سر دعوا افتاده اند و در این وسط هم کشورهایی هستند که سوخت این دعوا را تامین می کنند، در راس آنها روسیه و ایران.
و اما دیگر تجلی گاه زاویه گرفتن ترکیه از غرب؛ جنگ سوریه است. در سوریه؛ ترکیه تا همین چند وقت پیش همسو با اهداف آمریکا کار می کرد اما حالا با اهداف مسکو و تهران همگرایی پیدا کرده است.
"اصلی آیدینتاشباش" از اعضاء کمیته روابط خارجی " شورای اروپا در این باره معتقد است: " از زمان استقلال جمهوری ترکیه در سال 1923 تا به امروز؛ این بدترین وضعیت ممکن است. تمام پیوند نهادینه شده میان ترکیه با آمریکا رو به ضعیف شدن است و میان دو کشور در تمامی سطوح ازجمله در تجارت؛ سرمایه ذگاری و حتی در چارچوب «ناتو» یکنوع بی اعتمادی واضح دیده می شود".
این سردی روابط ترکیه فقط با آمریکا نیست بلکه روابط ترکیه با کشورهای کلیدی عضو اتحادیه اروپا و به خصوص آلمان هم بدجوری تیره شده است.
ائتلاف سنتی ترکیه با آمریکا از دوران رایست جمهوری "باراک اوباما" تیره شده بود. در آن هنگام آمریکا نسبت به سرکوب سازمان یافته "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه علیه آزادی های دمکراتیک و حقوق بشر به آنکارا اوقات تلخی کرد. ترکیه هم در مقابل حمایت آمریکا از شبه نظامیان کردی را که در شمال سوریه با "داعش" می جنگند را یک تهدید حیاتی علیه خود می شمرد.
در ارتباط با کودتای نافرجام نظامی سال گذشته ترکیه؛ بسیاری از مقامات ترک معتقدند که عناصری از دولت آمریکا هم از هواداران کودتاچیان بوده اند و بلکه هم اصلا با آنها در این کودتا همدستی کرده اند. واشنگتن محکم این مدعا را رد کرده است.
و اما با روی کار آمدن " دونالد ترامپ" در آمریکا؛ که کاری به اوضاع خراب پرونده حقوق بشر ترکیه ندارد؛ اردوغان تصمیم گرفت که روابط کشورش را با آمریکا تنظیم مجدد کند. ظاهرا اینطور هم بود چراکه در دیدار سران دو کشور در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در 21 سپتامبر در نیویورک، ترامپ گفت که " دو کشور امروز از هر زمان دیگری به هم نزدیک ترند". اردوغان هم در پاسخ به آن ترامپ را " دوست عزیزم" خطاب کرد.
اما این خوشبینی، توهمی بیش نبود چراکه روابط دو کشور بلافاصله مسموم شد.
در مورد سوریه؛ ترکیه انتظار داشت حالا که در آمریکا ترامپ روی کار آمده است جلوی تداوم سیاست اوباما در مورد حمایت و مسلح ساختن "پیشمرگان کرد" را خواهد گرفت. اما ترامپ نه تنها این کار را نکرد بلکه ارسال سلاح برای این گروه را دو برابر کرد. ترکیه "پیشمرگان کرد" را جبهه ای از "حزب کارگران کرد" موسوم به " پ ک ک " می شناسد که گروهی است که به دنبال تشکیل یک حکومت مستقل در جنوب شرقی ترکیه است و هم آنکارا و هم واشنگتن آن را گروه تروریستی می شناسند.
ترکیه ضمنا یک دعوای دیگر هم با آمریکا دارد که بر سر دستگیری "رضا ضراب" بازرگان ترکیه ای - ایرانی است که ارتباطاتی هم با اردوغان دارد و در نیویورک به اتهام نقض تحریم های ایران بازداشت شده است.
ترکیه همچنین از این مسئله هم شکایت دارد که چرا " فتح الله گولن" روحانی مسلمان ترک که ترکیه او را متهم به مغز متفکر کودتای شکست خورده این کشور می شناسد در پنسیلوانیای آمریکا زندگی می کند. ترکیه خواستار استرداد گولن شده است .
هردو متهم نامبرده ؛ اتهاماتشان را رد کرده اند.
آمریکا هم به آنکارا معترض است که چرا یک سال است " اندرو برانسون" کشیش مسیحی آمریکایی را در حبس نگاه داشته است. ترکیه می گوید که برانسون ارتباطاتی با کودتاچیان داشته است. برانسون این اتهام را رد کرده است. ترکیه خواستار مبادله برانسون با گولن یا ضراب شده است و آمریکا هم از این درخواست آنکارا بشدت وحشتزده شده است.
ناراحتی دو طرف از هم یک زمینه دیگر هم دارد.
در ماه مه حین سفر اردوغان به آمریکا جمعی از مخالفان او مقابل سفارت ترکیه در واشنگتن تظاهرات آرام کردند اما محافظان اردوغان شروع کردند این تظاهرکنندگان را کتک زدند. دولت آمریکا از این رفتار محافظان اردوغان بشدت ناراحت شد.
با توجه به این حرکتهای دولت اردوغان؛ بسیاری درون دولت و کنگره آمریکا به این جمع بندی رسیده اند که ملایمت در مقابل ترکیه فایده ای ندارد.
در این بحث، " استیون کوک" کارشناس مسائل ترکیه در "شورای روابط خارجی آمریکا" دراین باره می گوید:" ترکیه امروز دوستان زیادی در واشنگتن ندارد".
بازداشت کارمند کنسولگری آمریکا در آنکارا جرقه اختلافات میان دو کشور را مشتعل کرد.
"جان باس" سفیر آمریکا در آنکارا در این باره توضیح می دهد:" این بازداشت قدری مشکوک است معلوم نیست آیا واقعا دستانی در کار است تا همکاری دیرینه میان ترکیه با آنکارا را خراب کند یا نه؟".
دو کشور ممنوعیت صدور ویزا برای اتباع یکدیگر را علیه هم اعمال کرده اند. معنای این کار این است که فقط تعداد معدودی از آمریکایی ها که قبلا ویزای ترکیه را دریافت کرده اند می توانند وارد این کشور شوند. تا به حال رسم بر این بود که مسافران آمریکا در بدو ورود به ترکیه ویزای این کشور را دریافت می کردند.
از زمان کودتای نافرجام ترکیه به این سو؛ جمعی از مقامات ترکیه که موافق تداوم همکاری با غرب هستند همواره به دولت هشدار می دهند که مراقب خیزش افکار جناح فراماسونری "اوراسیا" باشد که به خصوص درون ارتش و دستگاه امنیتی ترکیه رسوخ کرده است.
این جریان که توسط نظریه پردازش " دوغو پرینجک" سیاستمدار ترک تبلیغ می شود، در پی آن است که ترکیه یک بار دیگر به درون ائتلاف تمدنهای باستانی "اوراسیا" شامل کشورهای روسیه؛ چین و ایران بیفتد و پیوند سنتی اش با غرب را از هم بگسلد.
زاویه گرفتن ترکیه از غرب ؛ با موضع گیری روز سه شنبه اردوغان که اعلام کرد کنسولگری امریکا در استانبول " پر است از جاسوس" شدیدتر هم شد.
این موضع گیری تند ترکیه در مقابل آمریکا ثابت کرد که این بحران امکان ندارد حل شود.
در گره ای دیگر در این بحران, دادگاهی در ترکیه اعلام کرده است که خبرنگار روزنامه "وال استریت ژورنال" را متهم کرد که در یکی از مقالاتش در این روزنامه افکار تروریستی را تبلیغ می کند. وال استریت ژورنال این اقدام دادگاه ترکیه ای را محکوم کرد و آن را یک اتهام بی اساس خواند و خبرنگار مورد نظر هم تصمیم دارد علیه این حکم دادگاه ترکیه شکایت کند.
در این زمینه؛ " جیمز جفری" سفیر سابق آمریکا در آنکارا می گوید:" التهاب بوجود آمده میان واشنگتن و آنکارا آنقدر قوی است که به سختی می توان راهی برای برون رفت از آن پیدا کرد".
جفری می گوید:" سرنوشت ضراب و گولن را فقط دادگاه مشخص خواهد کرد نه دولت آمریکا. مشاوران اردوغان اگر جور دیگری فکر می کنند در واقع دارند اردوغان را گمراه می کنند".
" سینان اولگن" دیپلمات سابق ترک و رئیس اندیشکده "ادام" Edam در استانبول هم در این موضوع معتقد است: " وضع برای یک آینده قابل پیش بینی؛ از این هم بدتر خواهد شد. هیچ راه روشنی برای حل این التهابات وجود ندارد و ما باید منتظر بالا گرفتن دعوا باشیم".

تاریخ انتشار: ۲۰:۲۹ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶ - 12 October 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن