تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فتوا دهندگان بزرگانِ دانشمندان‏اند و فقيهان پيشوايانى كه از آنان بر اداى پيمان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829339396




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا استانداران در دولت دوازدهم جابجا می‎شوند اما تغییر نمی‎کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


رحماني‌فضلي در بوته نقد نمايندگان؛ از ارائه کارت زرد تا تهديد به استيضاح
چرا استانداران در دولت دوازدهم جابجا می‎شوند اما تغییر نمی‎کنند؟
خوان اول پیش روی هر وزیر کشوری در تمامی دولت‎ها، انتخاب استانداران است؛ انتخابی که گاهی شرط ارائه رای اعتماد به او در مجلس است و گاهی هم بهانه خط و نشان کشیدن بعدش برای او و تهدیدش به استیضاح. عبدالرضا رحمانی‌فضلی در حال گذر از این خوان است.
روز نو : خوان اول پیش روی هر وزیر کشوری در تمامی دولت‎ها، انتخاب استانداران است؛ انتخابی که گاهی شرط ارائه رای اعتماد به او در مجلس است و گاهی هم بهانه خط و نشان کشیدن بعدش برای او و تهدیدش به استیضاح. عبدالرضا رحمانی‌فضلی در حال گذر از این خوان است.


به گزارش روز نو : ساعت 14 بعد از ظهر روز 30 اردیبهشت نام نامزد پیروز دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد و حسن روحانی با کسب 23.5 میلیون رأی خود را باید آماده می کرد تا 4 سال دیگر نیز عالی ترین مقام اجرایی کشور باشد. او در دوره بعد ریاست جمهوری می خواست متفاوت عمل کند و در ضیافت افطار با وزرا، معاونان، ‏استانداران و روسای سازمان‌های دولتی این تصمیم را همراه با گلایه هایی اعلام کرد و گفت: «ما در 4 سال دولت یازدهم، به دلایلی یک خورده سخت گیری نکردیم. یک عده وقتی به دولت حمله می شد، سخت شان بود دفاع کنند، خیلی نرم حرف می زدند و آرام. اگر در تنگنای 30 خبرنگار قرار می گرفتند، در آن تنگنا یک کلمه ای می فرمودند. حرف نمی زدند و سینه سپر نمی کردند ... ما بار سنگینی بر دوش داریم و هر کس آمادگی دارد این بار را بر دوش بکشد باید ‏داوطلب شود.‏‏»


تحلیل‌ها از اين سخنان رئيس جمهور، آنقدر گسترده بود که محمود واعظی رئيس دفتر او در مقام شفاف سازی برآمد و توضیح داد: دولت فقط شامل کسانی نیست که دور میز هیأت دولت می نشیند، آن کسی که استاندار، فرماندار، مدیرکل استان و بخشدار است نیز عضوی از دولت تعریف می شود. براساس این تعریف از دولت، بله یک عده ای می توانستند بهتر عمل کنند. (اینجا)


زمان گذشت موعد معرفی کابینه رسید. 9 وزیر ماندند و 9 وزیر تغییر کردند در سطح معاونان و مسئول دفتری نیز شاهد 2 جابه‌جایی، 4 تغییر و 6 ابقا در مسئولیت‌هاي دولتي بودیم (اینجا). هرچه اصولگرایان از ترکیب کابینه دوازدهم راضی به نظر مي‎رسيدند، اصلاح طلبان انتظارات خودشان را بر زمین مانده مي‎ديدند؛ اما هر دو طيف پس از چينش کابينه، منتظر شدند تا سطح تغییرات در عالی ترین مقام های استانی را مشاهده کنند.


وزارت کشور براساس شاخص هایی پرونده استانداران را گشود. «سوابق مؤثر و مفید مدیریتی»، «تعهد و تدین»، «وفاداری کامل به برنامه ها و سیاست های رئیس جمهور و دولت» و «برخورداري از قدرت تعامل با ظرفیت های موجود در مناطق»، «مشي اعتدالي»، «عقلانیت در انتخاب راه حل منطقي مسائل»؛ مهمترين معيارهايي بود که وزير کشور به استناد آنها به بررسي پرونده استانداران پرداخت و گفت: برای تک تک استان ها شاخص های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی را تعریف کرده ایم و بر اساس همین شاخص ها هر سه ماه یکبار فعالیت استان ها را ارزیابی می کنیم. (اینجا)


اما وقتی 12 استاندار به دولت دوازدهم معرفی شدند و تأیید هیأت وزیران را گرفتند، انتقادها بالا گرفت که گویا قرار نیست تغییراتی در سطح مدیران ارشد این وزارتخانه در دولت دوم روحاني اتفاق بیفتد. انتقادها متوجه آن بود که از 12 استاندار جديد، 10 نفر در دولت يازدهم هم استاندار بودند، اما در استان‎هاي ديگر! به عبارت ديگر به جاي تغيير، استانداران عموما جابجا شدند. برخي اين شيوه از تغيير را متناسب با وعده رئيس جمهور ندانسته و بعضي هم آن را دور زدن توصيه‎هاي روحاني تلقي کردند. اما صریح ترین انتقاد را عبدالله رمضان زاده سخنگوي دولت اصلاحات مطرح کرد که در اظهار نظری پس از جابجائی قائم مقام وزیر کشور و استاندار تهران، انتصابات در وزارت کشور را "مضحکه تمام عیار" خواند.
وزارت کشور البته در جوابيه‎اي به اين انتقاد چنین مواضعی را غیر منصفانه، غیر خداپسندانه و غیر اخلاقی و ناشی از جهل به ابعاد و جهات متعدد خواند و نوشت: چه اشکال و ایرادی به این انتخاب می توان وارد کرد؟ چرا این انتخاب مضحکه تمام عیار است؟!(اينجا)


چرا جابجايي، به جاي تغيير؟


انتقاد به روند تغيير استاندارن به تدريج به خانه ملت هم رسيد؛ کما اينکه حشمت الله فلاحت پیشه به خبرآنلاین گفت: به نظر می رسد دولت به دنبال افراد قوی نیست و از آنجایی که نگاهی تمرکزگرا دارد، همه امضاها به وزارتخانه ها و سازمان مدیریت بازمی‌گردد و این راز امضاهای طلایی در سیستم مدیریتی است که نقدها را متوجه دولت می کند. نباید فراموش کنیم دولت ادعای تمرکز زدایی داشت اما به این شیوه عمل نکرد.(اینجا)


سخنگوی دولت در واکنش به انتقاداتي که متوجه جابجايي استانداران به جاي تغيير آنها بود، در آخرين نشست خبري خود گفت: علت جابه‌جایی ها این بود که بعضی ظرفیت مدیریتی داشتند و دولت از عملکردشان راضی بود؛ اما نیاز بود برای آن استان، استاندار جدیدی معرفی شود. از اين رو استاندار قبلی در حوزه دیگری به فعالیت خود ادامه مي‎دهد؛ این امری معمول است. (اینجا)


اما اين پاسخ چندان نمايندگان را قانع نکرد. انتقادها در خانه ملت به انتصاب های استانی وزارت کشور آنقدر بالا گرفت که وزير را به مرز اخذ کارت زرد رساند. رجماني فضلي برای پاسخگویی به یک سئوال منطقه ای راهی پارلمان شده بود اما با رأی منفی کل نمایندگان به توضیحاتش مواجه شد. او نخستین وزیر کابینه دوازدهم بود که از مجلس کارت زرد دریافت کرد. (اینجا) همان زمان در تحليل‎هاي رسانه‌اي عنوان شد که راي کليت مجلس به يک سوال منطقه‌اي، نوعي خط و نشان براي وزير بوده و چه بسا رحماني‌فضلي به خواست‎هاي استاني نمايندگان در انتصاب استانداران وقعي ننهاده. تحليلي که يک هفته بعد صراحتا در نطق سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب به آن اشاره شد و مهر تاييد گرفت. او گفت: «ما به تفكيك قوا اعتقاد داريم اما انتظار داريم براي اجراي خوب برنامه ششم، ‌دولت در انتصاب ها دقت كند و استانداراني انتخاب كند كه بتوانند مشكلات را رفع كنند. نمايندگان "مو را از ماست می كشند" و بايد نظارت كنند. الان مطالبه به حق مردم اين است كه برنامه ششم را افرادي توانمند اجرا كنند. آقاي رئيس جمهور و وزير كشور مگر شما پيام مجلس {در ارائه کارت زرد} را در هفته گذشته دريافت نكرديد؟ اگر دريافت نشد، جدي تر پيام بدهيم.» (اینجا)


خط و نشانی که خیلی زود ماهیتش مشخص شد و سیدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر از تدوين طرح استیضاح وزیر کشور در مجلس خبر داد؛ «توجه نکردن به عزل و نصب‌های اخیر مدیریتی در وزارت کشور» محور اين استيضاح عنوان شد.


19 استان در انتظار 


تاکنون 12 استاندار دولت دوازدهم معرفي شده اند و 19 استان دیگر در انتظار معرفی استاندار هستند. بنابراین تغييرات ادامه دارد و به گفته سخنگوی وزارت کشور براساس ویژگی های استان های مختلف و ارزیابی های وزارت کشور از افراد، پیشنهادهای دیگری هم جمع بندى شده است که به مرور برای دولت ارسال می شود. 


سید سلمان سامانی درباره انتقادها به وزارت کشور به خبرآنلاين گفت: قطعا انتقادهایی که دقيق و سازنده باشد، می تواند به ما کمک کند تا در تصمیم گیری های‌مان به آن نکات توجه بیشتری داشته باشیم و خود را ارتقاء دهیم. ما از هر گونه نظرى که موجب بهبود امور شود استقبال می کنیم.(اینجا)


اگرچه وزير کشور گفته بود که تا پايان شهريورماه پرونده استانداران بسته خواهد شد، اما اين روند همچنان ادامه دارد. باید دید وقتی پروسه انتصاب استانداران دولت دوازدهم به پایان می رسد، وزارت کشور از این چالش با چه نمره ای خارج می شود. آیا می تواند از حجم انتقادها به خود بکاهد یا آنکه همچنان سیبل منتقدان خواهد بود.


منبع: خبرانلاین


تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن