تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835593352
رد پای لاریجانی در طرح «حذف» پست ریاست جمهوری و «احیای» جایگاه نخست وزیری؟ /پورمختار: وقتی احزاب ناکارآمد هستند، نظام پارلمانی جوابگو نخواهد بود /فتحی: نظام پارلمانی دموکراتیک نیست
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
در گفتوگوی با نمایندگان مجلس مطرح شد؛
رد پای لاریجانی در طرح «حذف» پست ریاست جمهوری و «احیای» جایگاه نخست وزیری؟ /پورمختار: وقتی احزاب ناکارآمد هستند، نظام پارلمانی جوابگو نخواهد بود /فتحی: نظام پارلمانی دموکراتیک نیست
مجلس دهم در پی بررسی و مقدمهچینیهای لازم برای اجرای تغییر نظام ریاستی به پارلمانی است. نامه نیوز در گفتگو با چند نماینده مجلس این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. عباس طاهری: نظام ریاستی یا پارلمانی؟ این سوالی است که مدتهاست در محافل سیاسی به گوش می رسد؛ صحبت از تغییر نظام سیاسی کشور و تغییر در قانون اساسی ولو در آینده دور است. بحث درباره این موضوع به 6 سال پیش بر می گردد. مهرماه سال 90 بود که مقام معظم رهبری برای نخستینبار در سفر به کرمانشاه در جمع دانشگاهیان از تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی سخن گفتند.
روز نو : مجلس دهم در پی بررسی و مقدمهچینیهای لازم برای اجرای تغییر نظام ریاستی به پارلمانی است. نامه نیوز در گفتگو با چند نماینده مجلس این موضوع را مورد بررسی قرار داده است.
عباس طاهری: نظام ریاستی یا پارلمانی؟ این سوالی است که مدتهاست در محافل سیاسی به گوش می رسد؛ صحبت از تغییر نظام سیاسی کشور و تغییر در قانون اساسی ولو در آینده دور است. بحث درباره این موضوع به 6 سال پیش بر می گردد. مهرماه سال 90 بود که مقام معظم رهبری برای نخستینبار در سفر به کرمانشاه در جمع دانشگاهیان از تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی سخن گفتند.
به گزارش روز : ایشان فرمودند:«... امروز نظام ما نظام ریاستی است؛ یعنی مردم با رأی مستقیم خودشان رئیس جمهور را انتخاب میکنند؛ تا الان هم شیوهٔ بسیار خوب و تجربهشدهای است. اگر یک روزی در آیندههای دور یا نزدیک - که احتمالاً در آیندههای نزدیک، چنین چیزی پیش نمیآید - احساس بشود که به جای نظام ریاستی مثلاً نظام پارلمانی مطلوب است - مثل اینکه در بعضی از کشورهای دنیا معمول است - هیچ اشکالی ندارد؛ نظام جمهوری اسلامی میتواند این خط هندسی را به این خط دیگر هندسی تبدیل کند؛ تفاوتی نمیکند. و از این قبیل. البته همین تغییر هم باید متکی به اصول باشد. همین نگاه دوباره و نوسازی و بازسازی هم بایستی ناظر به اصول باشد؛ برگرفته و برخاستهٔ از اصول اسلامی باشد. مثلاً فرض بفرمائید شایستهسالاری. احساس بشود که شایستهسالاری، به این شکل، بهتر تحقق پیدا میکند؛ یا عدالت، به این شکل، بهتر تحقق پیدا میکند.»
هرچند مقام معظم رهبری زمان تحقق این موضوع را منوط به صلاح کشور و زمان آن را احتمالا در آینده دور دانستند، اما اظهارات ایشان در رسانهها به عنوان چراغ سبز رهبر انقلاب به حاميان تغيير نظام رياستي تحليل شد و واكنش های زیادی را در ميان سياسيون برانگيخت.
حامیان و منتقدان تغییر نظام ریاست چه می گویند؟
حامیان تغییر نظام ریاستی به پارلمانی با استناد به سخنان رهبری از نظريه و طرح خود دفاع كردند اما در سوی مقابل منتقدان اعلام کردند که صحبت رهبر انقلاب درباره استقرار نظام پارلمانی متوجه آينده دور است و نیازمند آمادهسازی "زيرساختها" است.
حدود شش ماه پس از سخنان مقام معظم رهبری، آیتالله هاشمی رفسنجانی هم در گفتوگو با شماره نوروزی هفتهنامه آسمان در پاسخ به این پرسش که «حضرتعالی در سالهای متمادی هم ریاست مجلس و نظام پارلمانی و هم نظام ریاستی را تجربه کردهاید؟ شما کدامیک را توصیه میکنید؟» به دیدارش با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: «رهبری معظم در کرمانشاه جملهای گفتند که از آن تفسیر سوء شد. منظور ایشان مطلب دیگری بود. بحث ایشان این بود که در نظام ما بنبست نیست. یعنی کسی نباید فکر کند که بنبست داریم و اگر ما حتی بخواهیم نظام اداره کشور را تغییر دهیم، قانون اساسی را اصلاح و تغییر میدهیم. اصل نظرشان این بود.»
اما موضوع به همین جا ختم نشد؛ اينبار نوبت علی لاریجانی رئیس مجلس بود که نظر خود را بدون پردهپوشي در اينباره بيان كند. علي لاريجاني با دفاع صریح از تبدیل نظام ریاستی کشور به نظم پارلمانی ، حرکت از نظام ریاستی به سوی نظام پارلمانی را منظم تر شدن ساختار کشور دانست. او نظام پارلمانی را«ضد دیکتاتوری» خواند و انتخاب رئیس جمهور به وسیله نخبگان منتخب مردم را تحت نظر گرفتن رئیس جمهور توسط نمایندگان مردم عنوان کرد.
مجلس دهمی ها به دنبال یک تغییر در نظام سیاسی
حالا پس از گذشت حدود 6 سال از طرح چنین موضوعی ، مجلس دهم در پی بررسی و مقدمهچینیهای لازم برای اجرای تغییر نظام ریاستی به پارلمانی است. چند روز پیش بود که خبری با عنوان «احتمال ارسال نامه نمایندگان به مقام معظم رهبری جهت بازنگری در قانون اساسی/ ایجاد نظام پارلمانی باید در پایان دوره دولت انجام شود» روی خروجی خبرگزاری خانه ملت قرار گرفت. خبری که در آن عزت الله یوسفیان ملا رئیس کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس اعلام کرده بود نمایندگان قصد دارند برای بازنگری در قانون اساسی نامهای را به مقام معظم رهبری تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را به رئیسجمهور ابلاغ کنند. خبری که بار دیگر در مرکز توجه محافل رسانه ای قرار گرفت.
یوسفیان ملا در گفت و گوی خود تاکید کرده بود « ایجاد نظام پارلمانی نتایج خوبی را به دنبال دارد، اما برای رسیدن به آن به بازنگری قانون اساسی نیاز داریم به همین جهت نمایندگان مجلس در این فکر هستند که برای بازنگری در قانون اساسی چه اقدامی انجام دهند، آیا نامهای را به مقام معظم رهبری برای بازنگری در قانون اساسی تقدیم کنند یا اینکه معظم له، دستور بازنگری قانون اساسی را به رئیسجمهور ابلاغ کنند.»
پس از سخنان یوسفیان ملا چند تن دیگر از اهالی پارلمان هم از لزوم تغییر قانون اساسی برای ایجاد نظام پارلمانی سخن گفتند. جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس از جمله این نمایندگان بود. به اعتقاد او اگر انتخابات پارلمانی داشته باشیم، سیستم نخست وزیری و پارلمانی احیا میشود که به نفع کشور و لازمه آن تغییر قانون اساسی است.
برخی از نمایندگان مجلس در گفت و گو با نامه نیوز از الزامات تغییر نظام ریاستی به پارلمانی و شرایط آن سخن گفتند که در پی می خوانید.
فتحی: تغییر نظام چیزی از مشکلات کم نخواهد کرد
محمد جواد فتحی عضو فراکسیون امید مجلس معتقد است تغییر نظام ریاستی به پارلمانی چیزی از مشکلات کشور کم نکرده و حاکمیت مردم را نیز نسبت به آنچه که در حال حاضر وجود دارد محدود تر خواهد کرد.
او می گوید:«طرحی که آقای یوسفیان ملا مدعی آن است برای نظام دموکراتیک کشور مضر است. در حال حاضر رئیس جمهور و دولت به مجلس پاسخگو هستند و مجلس می تواند بر اعمال قوه مجریه نظارت کند؛در نظام پارلمانی نیز وضع به همین صورت خواهد بود و مجلس در خصوص رئیس کابینه یا همان نخست وزیر و هیات وزیران همین میزان حق اختیار دارد و در میزان حق اختیار مجلس تفاوتی ایجاد نخواهد شد.»
نماینده اصلاح طلب مردم تهران معتقد است آنچه که از قانون اساسی باید اصلاح شود حاکمیت چند گانه در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی که به کشور آسیب می زند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی در مجلس شورای اسلامی می گوید :«اگر بنا بر این است که قانون اساسی اصلاح شود مقام معظم رهبری باید طبق اصل 177 هیاتی را تشکیل دهند و بعد از این که پیش نویس تهیه شد به رای مردم گذاشته شود. نهایتا ایشان می توانند تصمیم بگیرند که هیات را تشکیل دهند یا درخواست نمایندگان را نپذیرند.»
فتحی در پاسخ به این سوال که آیا این ایده می تواند آغاز فعالیتهای کمپینی و رسانهای رییس مجلس برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ باشد یا خیر اینگونه گفت:«تا چهار سال آینده هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست و این ها ظن و گمان هایی است که آقای لاریجانی در آن نقش و تاثیری ندارد. عده ای با خیالات خود طرح ها ، کمپین ها و ایده هایی را مطرح می کنند اما به نظرم تا چهار سال آینده هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست.»
حسن بیگی: طرح ایده تغییر نظام در شرایط کنونی مناسب نیست
ابوالفضل حسن بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز معتقد است در حال حاضر مشکلی در کشور وجود ندارد و طرح چنین ایده ای مناسب نیست. او به نامه نیوز می گوید: «الان مشکلی در کشور دیده نمی شود و دولت کار خود را انجام می دهد و مجلس نیز بر عملکرد دولت نظارت کامل دارد. در قانون اساسی هم مراحل خوبی دیده شده به این صورت که مردم به دولت رای می دهند و دولت وزرایش را به مجلس معرفی میکند. معتقدم اگر مجلس به وظایف خود به درستی عمل کند در قانون اساسی از جایگاه بسیار بالایی برخودار است. اما در حال حاضر مجلس ضعیف برخورد کرده و وقت برای تحقیق ، تفحص، سوال و استیضاح نمی گذارد.»
حسن بیگی معتقد است مجلس بایدیک بازنگری در درون خود داشته باشد. او می گوید:«در حال حاضر سه فراکسیون مستقلین ، ولاییها و اصلاح طلبان در مجلس وجود دارند که جایگاه و چارچوب مشخصی دارند. اما الان برای هر موضوعی یک فراکسیون ایجاد شده که هم وقت نمایندگان را گرفته و هم زمینه سو استفاده برخی را ایجاد کرده است که تحت عنوان فراکسیون با دولت لابی میکنند.»
نماینده مردم دامغان معتقد است در حال حاضر جایگاه کمیسیون ها تضعیف شده است .
پورمختار: نظام پارلمانی با وضع موجود جوابگو نخواهد بود
محمد علی پورمختار عضو کمیسیون قضائی مجلس هم در این باره به نامه نیوز می گوید:« مقام معظم رهبری موضوع تغییر نظام ریاستی به پارلمانی چند سال پیش مطرح کردند اما بر اساس شرایطی. به این معنی که اگر قانون اساسی را اصلاح کنیم نظام پارلمانی با این وضع موجود جوابگو نخواهد بود . علت نیز این است که احزاب ما غیر فعال و ناکارآمد است . بر این اساس حتی اگر این اتفاق نیز بیفتند چون نظام ما نظام حزبی نیست و احزاب کمترین نقش را در مسائل سیاسی و اجتماعی دارند کارایی لازم را نخواهد داشت.»
به گفته نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس ، مقام معظم رهبری در سخنان خود به کارکرد احزاب اشاره داشتند. او می گوید:«احزاب باید اصل را بر فعالیت های اجتماعی و فرهنگی گذاشته تا جایگاهی بین مردم پیدا کنند؛ وقتی مردم اعتماد پیدا کرده و بتوانند به آن ها به چشم یک حزب نگاه کنند طبیعتا در مسائل سیاسی نیز از احزاب تبعیت خواهند کرد. اما در شرایط امروز احزاب نه شناخته شده اند و نه کارکرد لازم را دارند و مردم نیز به آن ها روی خوش نشان نمی دهند. در چنین شرایطی زمینه ایجاد چنین نظامی در جامعه فراهم نیست.»
پورمختار می گوید: بعد از این که مقام معظم رهبری چنین موضوعی را مطرح کردند برخی از اشخاص به دنبال این بودند که این طرح را اجرایی کنند اما احزاب کمترین نقش را داشتند. در حال حاضر نیز آقای یوسفیان ملا به عنوان یک شخص به این موضوع ورود کرده است نه به عنوان یک حزب ! که نشان دهنده ضعف این موضوع است.
نامه نيوز
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
وزیر سابق فرانسه خواستار حذف پست نخستوزیری در این کشور شد
وزیر سابق فرانسه خواستار حذف پست نخستوزیری در این کشور شدتاریخ انتشار دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۵ ۴۳ وزیر فرهنگ فرانسه در گفتوگو با یک روزنامه فرانسوی با ناکافی خواندن مسئولیتهای سیاسی رئیسجمهور در این کشور خواستار حذف پست نخستوزیری و مسئولیتپذیریتلاشی علیه مردمسالاری/وضعيت را بدتر نكنيم؛ حذف پست رياستجمهوری به چه بهایی؟
تلاشی علیه مردمسالاری وضعيت را بدتر نكنيم حذف پست رياستجمهوری به چه بهایی طرح پارلمانیشدن رئيس قوه مجریه اگر چنانچه تحقق یابد عملا به زیان مردمسالاری به معنایی که مردم رئيس قوه مجریه را مستقیما انتخاب کنند خواهد بود شاید ما شاهد تعارضات کمتری باشیم اما سؤال اساسی آن استگره پرونده خلأ سیاسی در لبنان باز میشود؟ ابتکار عمل «سیدحسن نصرالله»: ریاستجمهوری مقابل نخستوزیری
گره پرونده خلأ سیاسی در لبنان باز میشود ابتکار عمل سیدحسن نصرالله ریاستجمهوری مقابل نخستوزیری در حالی که جریان المستقبل جریان متحد عربستان در لبنان گمان میکرد که حزبالله با نخستوزیر سعد الحریری مخالف است معادله اخیر نصرالله یعنی ریاست جمهوری مقابل نخستوزیری پرونده خلأ۱۶۰ جایگاه جهت تبلیغ نامزدهای ریاست جمهوری در اردبیل آماده شد
معاون خدمات شهری شهرداری اردبیل ۱۶۰ جایگاه جهت تبلیغ نامزدهای ریاست جمهوری در اردبیل آماده شد شناسهٔ خبر 3966023 - یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴ ۵۵ استانها > اردبیل jwplayer display inline-block; اردبیل – معاون خدمات شهری شهرداری اردبیل از آمادهسازی ۱۶۰ جایگاه جهت تبلیغمعاون منابع طبیعی ریگان: طرح احیای اراضی تخریب یافته در ریگان پایلوت جهانی میشود
معاون منابع طبیعی ریگان طرح احیای اراضی تخریب یافته در ریگان پایلوت جهانی میشود معاون مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ریگان گفت طرح بینالمللی احیای اراضی تخریب یافته با مشارکت مردم در ریگان پایلوت جهانی میشود علی زنگیآبادی امروز در حاشیه بازدید از روند اجرای پروژحسن روحانی در نخستین مناظره انتخابات ریاست جمهوری
نخستین برنامه مناظره دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حضور همه نامزدها برگزار شد دانلود به گزارش جام جم آنلاین حسن روحانی در مناظره انتخاباتی پاسخگوی این سوال بود مشکل ازدواج جوانان را ناشی از چه علتی می دانید برنامه شما برای فائق آمدن بر این مشکل و افزایش چشمگیر نرخ اپاسخ یک استادحوزه به سخنگوی شورای نگهبان: ممنوعیت زن برای پست ریاست جمهوری فقط یک نظریه است
پاسخ یک استادحوزه به سخنگوی شورای نگهبان ممنوعیت زن برای پست ریاست جمهوری فقط یک نظریه است آفتابنیوز روزنامه آفتاب یزد نوشت عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در مصاحبه اخیر خود رجل سیاسی را نه یک بحث سیاسی بلکه فقهی معرفی کرده و می گوید رجل سیاسی هرچند در رسانهها فقط بتاجرنیا :دست اصلاحطلبان برای معرفی کاندیدای ریاستجمهوری از سایر جریانها پُرتر است/ نشستن لاریجانی در کنار خ
تاجرنیا دست اصلاحطلبان برای معرفی کاندیدای ریاستجمهوری از سایر جریانها پُرتر است نشستن لاریجانی در کنار خاتمی نیاز به این میزان تحلیل نداشت یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت تحلیلها در مورد یک عکس نشان میدهد عرصه سیاسی کشور دچار بیمایگی شده است و فضای گمانهزنی و تبلیغاتی بر فاولین واکنش استیو بنن پس از کنارهگیری: ریاست جمهوری ترامپ که اینهمه برایش جنگیدیم، به پایان رسید
اولین واکنش استیو بنن پس از کنارهگیری ریاست جمهوری ترامپ که اینهمه برایش جنگیدیم به پایان رسید مردی که تا دیروز مشاور ارشد رئیس جمهوری آمریکا بود اعلام کرد ترامپ دیگر به شعارهای پوپولیستی دوره انتخابات پایبند نیست و اعضای خانواده و جمهوریخواهان سنتی عامل اصلی این تغییر رفتار وآیا ترامپ دورۀ ریاستجمهوری را به پایان میرساند؟
آیا ترامپ دورۀ ریاستجمهوری را به پایان میرساند نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می دهد آمریکایی ها درباره استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور کشورشان اختلاف نظر دارند آفتابنیوز نتایج این نظرسنجی جدید که روز دوشنبه منتشر شد نشان می دهد که شمار قابل توجهی از پرسش شوندگان آمریکایی فک-
گوناگون
پربازدیدترینها