تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832220095




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضیاء مرتضوی:برخی علت اصلی شکست مسلم را وضع بد اقتصادی مردم کوفه می دانند


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



ضیاء مرتضوی:برخی علت اصلی شکست مسلم را وضع بد اقتصادی مردم کوفه می دانند
روز نو : حجت الاسلام والمسلمین  سید ضیاء مرتضوی، استاد حوزه و پژوهشگر مسائل دینی، در عزاداری شب هشتم محرم حسینیه دارالزهرا (س) درباره ریشه و علل واقعه کربلا گفت: درباره قیام عاشورا دو سوال اساسی مطرح می شود. سوال اول اینکه چرا امام حسین دست به قیام زد و سوال بعدی این است که چه زمینه های سیاسی اجتماعی در فاصله بین رحلت پیامبر و روز عاشورا به وجود آمد که باعث چنین فاجعه ای شد.
 وی در این مراسم افزود: سوال اساسی که درباره قیام عاشورا مطرح می شود این است که مگر می شود در جامعه ای بعد از 50 سال از پیروزی اسلام به نام دین و دفاع از نبوت و رسول الله و دفاع از قرآن و مبارزه با کسی که او را اختلاف افکن و مایه شر می دانند، نزدیک ترین و عزیزترین فرد به پیغمبر به شهادت برسد؟ این سوال از منظر تاریخی بسیار مهم است.
 وی اولین محور در پاسخ به این سوال را گسترش سرزمین های اسلامی و چالش بزرگ انقطاع نسل ها دانست و افزود: به اعتقاد ما شیعیان پس از رحلت پیامبر، علیرغم همه پیش بینی ها و تدبیری که پیامبر اندیشیده بود، انحراف بزرگ رهبری در جامعه به وقوع پیوست. این انحراف در زمان فتوحات لشگر اسلام و در زمانی که جامعه به رهبری یک امام معصوم احتیاج داشت، رخ داد. این انحراف با قدرت گرفتن بنی امیه و بعضی از سران قریش، گسترش پیدا کرد. در همین شرایط نسل جدیدی از افراد به دین اسلام گرایش پیدا کردند که مبنای اعتقادی خود را از قدرت حاکمی گرفتند که با اهل بیت سازگاری ندارد و در پی حذف آنان است.
مرتضوی در همین رابطه حدیثی از حضرت علی(ع) در نهج البلاغه نقل کرد و افزود: حضرت می فرمایند چه نسبتی بین ما و قریش در جامعه اسلامی وجود دارد؟ قریشی که به نام ما دنیا را می خورند اما بر گردن و دوش ما سوار می شوند. آن قریشی که روزی مخالف پیامبر بود قدرت را در اختیار گرفته است و به خاندان پیامبر ظلم میکند. نسل گذشته و انهایی که از شان و جایگاه خاندان پیامبر اگاهی داشتند، از بین رفتند و نسل جدیدی از مردم به دین اسلام گرایش پیدا کردند در حالی که از گذشته چیزی نمی دانستند.
 استاد حوزه دانشگاه دومین علت واقعه کربلا را گسترش تبلیغات سو و چهره سازی های جدید و فضیلت تراشی های جریان حاکم عنوان کرد و گفت: جریان حاکم تمام فرصت های سیاسی و اقتصادی و علمی را به انحصار خود در آورده بود و دست اهل بیت و خاندان پیامبر از همه چیز کوتاه بود. فضای سیاسی در آن زمان به قدری محدود و بسته بود که بنا به روایتی از امام صادق(ع) حتی نام بردن از حضرت علی و حضرت فاطمه در جامعه اموی ممنوع بود.
وی افزود: یاران پیامبر که در زمان آن حضرت از بزرگان جامعه بودند و جایگاه ویژه ای نزد مردم داشتند، در زمان بنی امیه به خاطر تبلیغات سو دستگاه حاکم، خانه نشین شدند و از یادها رفتند. کفاری که در جنگ های صدر اسلام نتوانستند پیامبر را شکست بدهند بر سرکار امدند و انتقام خود را از اهل بیت و یاران آنها گرفتند.
 حجت الاسلام مرتضوی با بیان اینکه سومین محور در به وقوع پیوستن حادثه کربلا تضعیف قدرت تعقل و تقویت بعد عاطفی مردم در جامعه بود، تصریح کرد:  شیوه حکومتداری معاویهبه گونه ای بود که همه مردم چشم و گوش بسته از او اطاعت می کردند. او مردم را در چنان فضای بسته ای تربیت کرده بود که نقل است در جریان عزیمت لشگر معاویه برای جنگ صفین، او نماز جمعه را در روز چهارشنبه برگزار کرد و حتی یکی از لشگریان و مسلمانان از او در اینباره سوال یا اعتراضی نکردند.
وی ادامه داد: در جریان شهادت عمار ولوله ای در سپاه معاویه ایجاد شد که چرا عمار یار دیرین پیامبر به دست معاویه کشته است. در همین فضا عمروعاص شهادت عمار را برگردن حضرت علی انداخت و اعلام کرد عمار توسط علی به جنگ اورده شده است،  پس مقصر کشته شدن عمار، علی(ع) است. نکته جالب اینجاست که سپاهیان معاویه حرف عمروعاص را پذیرفتند و آن را باور کردندو شبهه به کلی رفع شد.
مرتضوی خاطرنشان کرد: سیاست اموی این بود که دور شام را دیوار بکشند تا ارتباط مردم با دنیای خارج قطع بشود. نقل است وقتی شام به دست بنی عباس اشغال شد، بزرگان شام قسم جلاله خوردند که قبل از ورود بنی عباس به شام، هیچ جایگزینی برای پیامبر به جز بنی امیه نمی شناختند.
این استاد حوزه همچنین با اشاره به فضای جامعه در زمان بنی امیه، گسترش جو امنیتی و تشدید اختناق توسط بنی امیه را علت چهارم قیام کربلا عنوان کرد و افزود: از دوران معاویه جو اختناق شدت گرفته بود و بسیاری از شیعیان به جرم علاقه مندی به حضرت علی و اهل بیت او حبس و یا به شهادت می رسیدند. در سیاست اموی سوال از دستگاه حاکم ممنوع بود و با ان برخورد می شد.
وی افزود: مرحوم کلینی نقل می کنند که امام حسین از یکی از اهالی بصره سوال می پرسد که آیا شما در بصره اجازه این را دارید که آزادانه سخن بگویید و از هرکس که مایلید تبری و تولی بجویید؟  در حدیث دیگری امده است که امام صادق می فرمایند که ایا زندگی جز این است که انسان بتواند به راحتی حرف خود را بزند؟
وی تصریح کرد: این سیاست اموی است که مردم را چنان پرورش می دهد که به خود اجازه سوال هم نمیدهد.
 مرتضوی ادامه داد: علت پنجم قیام عاشورا سواستفاده دستگاه بنی امیه از ابزار دین بود. وقتی جناب مسلم بن عقیل را دستگیر کردند، ابن زیاد او را محکوم کرد که با امدنش به کوفه باعث اختلاف بین مردم شده است و امنیت انها را از بین برده است! ابن زیاد 21 ساله جناب مسلم بن عقیل با آن سابقه درخشان را متهم به تفرقه و اختلاف در جامعه می کند! مسلم در جواب ابن زیاد می گوید: من برای تفرقه نیامده ام. شما هستید که اظهار منکر می کنید و معروف را در خاک کرده اید. شما هستید که بدون رضایت مردم با هزاران حیله و کلک بر مردم حکومت می کنید و مسیر دیگری به غیر از راه حق به انها نشان می دهید.
 این استاد حوزه دانشگاه در پایان سخنان خود، خود علت ششم به وقوع پیوستن قیام امام حسین را تشدید فشار اقتصادی و گسترش وابستگی به حکومت دانست و تصریح کرد: امام حسین(ع) در یکی از خطبه های خود خطاب به نخبگان جامعه می فرمایند مردم ناتوان را در دست بنی امیه رها کردید. مردمی که به بردگی گرفته شدند و مقهور سیاست های ناروا و نادرست بنی امیه هستند و برای تهیه نان شب خود نیز در مضیقه به سر می برند و مغلوب شعارهای دستگاه حاکم درباره معیشت خود هستند. مردمی که به نان شب خود محتاج هستند، دیگر قدرتی برای تفکر و تعقل ندارند. برخی اظهار می کنند که علت اصلی شکست مسلم بن عقیل در کوفه وضعیت بد اقتصادی مردم کوفه بوده است.




تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن