تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855028126




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رابطه روحاني با اصلاح‌طلبان پس از انتخابات تغییری نکرده/ براي پيروز شدن راهي جز ائتلاف نیست


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


محمد هاشمی:
رابطه روحاني با اصلاح‌طلبان پس از انتخابات تغییری نکرده/ براي پيروز شدن راهي جز ائتلاف نیست
فضای سیاسی کشور نسبت به روزهای داغ نقد و تخریب روحانی در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، حالا آرام‌تر شده است. همین امر این پرسش را در ذهن تداعی می‌کند که تنش زدایی از روابط بین جریان‌های سیاسی و همچنین دولت و رقبایش نتیجه چه تحولاتی بوده است. پاسخ به این سوال شاید نهفته در آرایش سیاسی امروز باشد. چند انتخابات است که جریان اصلاحات دست در دست اعتدالگرایان و اصولگرایان معتدل گذاشته و همکاری‌هایی در جهت رسیدن به اهدافی سیاسی با آنان داشته است. ائتلافی که به گفته محمد هاشمی، رییس سابق صداو سیما و فعال سیاسی اصلاح‌طلب نه تنها ضرری برای اصلاح‌طلبان نداشته بلکه باعث شده تا جریان اصلاحات از انزوای سیاسی بیرون بیاید. او در همین راستا عنوان می‌کند که اگر هدف جریان اصلاحات پیروزی است باید به ائتلاف با جریان‌های دیگر بیندیشد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین عنوان می‌کند که بحث تولید، معاش مردم، بیکاری و مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، امروز مهم‌ترین مباحثی است که دولت باید به آنها بپردازد و ضرورت زیادی وجود دارد که دولت نسبت به این دو مساله و نسبت به مسائل فرهنگی جامعه توجه ویژه داشته باشد.
روز نو : فضای سیاسی کشور نسبت به روزهای داغ نقد و تخریب روحانی در ایام انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم، حالا آرام‌تر شده است. همین امر این پرسش را در ذهن تداعی می‌کند که تنش زدایی از روابط بین جریان‌های سیاسی و همچنین دولت و رقبایش نتیجه چه تحولاتی بوده است. پاسخ به این سوال شاید نهفته در آرایش سیاسی امروز باشد. چند انتخابات است که جریان اصلاحات دست در دست اعتدالگرایان و اصولگرایان معتدل گذاشته و همکاری‌هایی در جهت رسیدن به اهدافی سیاسی با آنان داشته است. ائتلافی که به گفته محمد هاشمی، رییس سابق صداو سیما و فعال سیاسی اصلاح‌طلب نه تنها ضرری برای اصلاح‌طلبان نداشته بلکه باعث شده تا جریان اصلاحات از انزوای سیاسی بیرون بیاید. او در همین راستا عنوان می‌کند که اگر هدف جریان اصلاحات پیروزی است باید به ائتلاف با جریان‌های دیگر بیندیشد. این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین عنوان می‌کند که بحث تولید، معاش مردم، بیکاری و مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، امروز مهم‌ترین مباحثی است که دولت باید به آنها بپردازد و ضرورت زیادی وجود دارد که دولت نسبت به این دو مساله و نسبت به مسائل فرهنگی جامعه توجه ویژه داشته باشد.


به گزارش روز نو : پس از روی کار آمدن دولت دوازدهم و چینش کابینه نوعی آرامش نسبی در فضای سیاسی کشور به وجود آمده است. مخالفان دولت نیز کمتر به نقد و تخریب دولت می‌پردازند. این مساله برگرفته از چه اتفاقات و مذاکراتی است؟ آیا ترکیب کابینه در کاهش نقد و تخریب اصولگرایان به دولت موثر بوده است؟


من تصور نمی‌کنم چیزی پشت پرده باشد. تخریب‌های قبل از انتخابات به خاطر شرایط همان زمان بود. وقتی که انتخابات تمام شد و آن نتیجه مطلوب برای اصولگرایان و مخالفان حاصل نشد، دیدند تخریب فایده‌ای ندارد. همچنین رهبری و برخی از مسوولان توصیه‌هایی داشتند مبنی بر اینکه حالا انتخابات تمام شده و وقت آن است که مسوولان کشور دست به دست هم دهند و مشکلات کشور را حل کنند. اینها عواملی است که باعث ایجاد آرامش نسبی در جامعه شده است و کسانی که در گذشته دولت را تخریب می‌کردند، کمتر به تخریب و متشنج کردن فضای سیاسی روی می‌آورند.


آیا روحانی بعد از انتخابات و رای اعتماد کابینه از اصلاح‌طلبان فاصله گرفته است؟برخی اصلاح‌طلبان گفته‌اند که روحانی در ایام انتخابات نزدیکی بیشتری به اصلاح‌طلبان داشت تا پس از آن. شما این ارزیابی را قبول دارید؟


من چنین برداشتی ندارم. رابطه آقای روحانی با اصلاح‌طلبان همچون پیش از انتخابات است.


آیا در حال حاضر اصولگرایان در حال آسیب‌شناسی خود هستند و از این رو کمتر به نقد و تخریب دولت می‌پردازند یا خیر؟


من از درون جریان اصولگرا اطلاعی ندارم. باید از خودشان بپرسید.


آقای حجاریان طی تحلیلی گفته بود که بعد از انتخابات همه با هم کنار آمده‌اند. شما نیز چنین تحلیلی دارید؟


پیش‌تر توضیح دادم که شرایط قبل از انتخابات با شرایط پس از آن متفاوت است. آرامش نسبی‌ای که امروز شکل گرفته ناشی از همین مساله است که وضعیت امروز نسبت به قبل از انتخابات فرق کرده است.


این شرایط بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم برقرار نبود. آن زمان جریان اصولگرایی پس از انتخابات هم به نقد و تخریب دولت ادامه دادند. شرایط امروز چرا متفاوت است؟


دلیلش همان مساله‌ای است که پیش تر اشاره شد.


در حال حاضر پاشنه آشیل دولت دوم روحانی را در چه می‌بینید؟


بحث تولید، معاش مردم، بیکاری و مشکلاتی که در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، امروز مهم‌ترین مباحثی است که دولت باید به آنها بپردازد. ضرورت زیادی وجود دارد که دولت نسبت به این دو مساله و نسبت به مسائل فرهنگی جامعه توجه ویژه داشته باشد. امروز شرایط برای اهل فرهنگ چندان مطلوب نیست. البته به لحاظ فرهنگی دولت تنها مسوول نیست و نهادها و سازمان‌های دیگری هستند که باید برای بهبود شرایط همراهی با دولت داشته باشند. در مسائل اجتماعی هم همین گونه است. در حوزه اقتصادی عمده مسوولیت به عهده دولت است. حتی بخش خصوصی هم که در کنار دولت است نیازمند به مساعدت‌های دولت است. در حوزه اقتصادی مردم از دولت توقع بهبود معیشت خود را دارند.


به اهمیت رسیدگی دولت به مسائل اقتصادی اشاره کردید. آیا تیم اقتصادی دولت دوازدهم توانایی رفع مشکلات را دارد؟


من شناخت درستی از تیم اقتصادی دولت ندارم. باید منتظر بمانیم و عملکرد دولت در این زمینه را ببینیم.


برخی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب در مورد ائتلاف اصلاح‌طلبان با اعتدالگرایان نظرات مختلفی را مطرح کرده‌اند. مجموعا عده‌ای معتقدند که این ائتلاف باید خاتمه پیدا کند و اصلاح‌طلبان در انتخابات ٩٨ با تمام ظرفیت خودشان به میدان بیایند. عده‌ای هم می‌گویند که خطر بالقوه تندرو‌ها همچنان پابرجاست و این الزام را به وجود می‌آورد که به ائتلاف با اعتدالگرایان ادامه دهند. شما کدام یک از این دو ایده را قبول دارید؟


با توجه به تجاربی که در چند انتخابات اخیر داشتیم، اگر هدف جریان‌های سیاسی از شرکت در انتخابات پیروزی باشد، باید با یک جریان دیگر ائتلاف کند. اگر هدف‌شان غیر از پیروزی در انتخابات باشد و فقط بخواهند جریان شان را وزن‌کشی کنند، لازم نیست که به ائتلاف رو بیاورند. اگر بخواهند در انتخابات وزن و پایگاه خود را در اجتماع بسنجند، در این صورت می‌توانند به تنهایی در انتخابات حاضر شوند. برای پیروز شدن جز ائتلاف راهی ندارند.


بر این اساس شما ائتلاف با اعتدالگرایان را ضروری می‌دانید؟


این مساله بستگی به هدف جناح‌ها دارد. ممکن است هدف جناحی پیروزی نباشد و بخواهد وزن کشی کند. اگر هدف پیروزی داشته باشد جز ائتلاف راه دیگری ندارد.


چه ویژگی‌های مثبتی برای ائتلافی که در چند انتخابات گذشته امتحان شد، قایل هستید؟ آیا ضرری برای جریان داشت؟


ضرری نداشته است. ائتلاف با اعتدالگرایان باعث شد تا جریان اصلاح‌طلب از انزوای سیاسی بیرون بیاید و وارد صحنه شود. سبب شد تا تعدادی نماینده در مجلس شورای اسلامی و دولت داشته باشد. بنابراین نه تنها ضرری نداشت بلکه سود و منفعت زیادی برای جریان اصلاحات در پی داشته است. جریان اصلاحات اگر ائتلاف نمی‌کرد هیچگاه به جایگاه امروزش نمی‌رسید.


یعنی شما معتقدید که ائتلاف اصلاح‌طلبان و میانه‌روها همچنان به نفع جریان اصلاح‌طلبی است؟


بله. واقعا اگر ائتلاف نمی‌شد اصلاح‌طلبان می‌توانستند به این راحتی‌ها از انزوا خارج شوند؟نباید گمان کنند چون تندروها از قدرت‌شان کاسته شده پس نوبت به وزن‌کشی سیاسی است. پاشنه آشیل اصلاح‌طلبان تفرقه و پایان دادن به همکاری‌های سیاسی‌شان با اعتدال‌گرایان و اصولگرایان میانه‌رو است. البته این به معنای آن نیست که اعتدال‌گرایان هم می‌توانند بدون حمایت و همکاری با اصلاح‌طلبان موفق شوند. بی‌تردید میانه‌روهای اصولگرا و اعتدال‌گرایان هم برای تثبیت موقعیت خود نیازمند اصلاح‌طلبان هستند. همکاری این سه جناح و اعتدال‌گرایی می‌تواند تندروها را از مدیریت کشور دور نگه دارد.


ائتلافی که شکل گرفت اصولگرایان معتدل را به اصلاح‌طلبان نزدیک کرد و تغییری در آرایش سیاسی کشور به وجود آورد. با توجه به شرایط، این آرایش سیاسی در آینده چه شکلی به خود خواهد گرفت؟


مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در ماه‌های آخر زندگی خود سخنرانی‌ای داشتند و گفتند که مردم راه خودشان را پیدا کرده‌اند و آن راه، اعتدال است. دیگر نمی‌توان مردم را با شعارهایی که با تندروی‌ها و کجروی‌ها آمیخته شده است، به رای به جریان‌ها کشاند. مردم، اعتدال می‌خواهند و وضعی که امروز به وجود آمده است، در حیطه همان تعابیری است که آیت‌الله هاشمی به کار برد. به نظر می‌آید که همان پیش‌بینی آیت‌الله هاشمی و راه عتدال در آینده هم ادامه پیدا کند. مردم راه خودشان را یافته‌اند. گروه‌هایی که بخواهند به مردم توجه داشته باشند، راهی ندارند جز اینکه به خواسته‌های مردم یعنی اعتدال توجه کنند.


به نظر شما رقابت اصلی در انتخابات ١٤٠٠ بین چه جریان‌هایی خواهد بود؟


برای پیش بینی خیلی زود است. فضای سیاسی ایران مدام در حال تغییر است. آنچه مشخص است این است که اصلاح‌طلبان اگر به ائتلاف با میانه روها پشت پا بزنند بی‌تردید در انتخابات ١٤٠٠ شکست خواهند خورد. بر همین اساس اصلاح‌طلبان باید بدانند که راهی که آیت‌الله هاشمی تحت عنوان اعتدال گرایی در ایران باز کرده خواسته اکثریت مردم ایران است و دور شدن از این راه بی‌تردید به ضرر هر جریان سیاسی‌ای خواهد بود. 


منبع: اعتماد


تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن