واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نامه فعالان حقوق بشر به نخست وزیر تایلند برای پایان دادن کشتار روهینگیایی ها
گروه حقوق بشری موسوم به " تقویت حقوق بشر " در نامه ای سرگشاده به نخست وزیر این کشور از وی خواستند تا به عنوان کشور هم مرز با میانمار اقدامات لازم برای پایان یافتن کشتار مداوم روهینگیایی ها درشمال ایالت راخین توسط ارتش این کشور را انجام دهد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از بانکوک پست، این گروه حقوق بشری همچنین از "چان او چان پرایوت" خواستند تا براساس قوانین بین المللی به به طور مستقیم به پناهندگان روهینگیایی کمک کند.
" امی اسمیت" مدیر اجرایی گروه این گروه حقوق بشری گفت که تایلند به عنوان یک میزبان قدیمی مهاجران روهینگیایی باید در مورد وضعیت آنها و تاثیر بالقوه این خشونت ها بر منطقه باشد.
این گروه از نخست وزیرتایلند که قرار است سوم اکتبر (11 مهرماه ) با سفر به آمریکا با دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور دیدار کند خواست تا آشکارا برای پایان یافتن کشتار اقلیت روهینگیایی در همسایگی این کشور اقدام کند.
پس از حمله گروه شبه نظامی موسوم به "آرسا" در روز 25 آگوست گذشته به تعدادی از نیروهای مرزی میانمار که منجر به کشته شدن 12 نفر از آنها شد ،نیروهای نظامی این کشور دور جدیدی از کشتارها را علیه مسلمانان روهینگیایی را آغاز کردند که تاکنون سبب کشتن بیش از 400 نفر و آواره شدن افزون بر 430 هزار نفر از آنها به بنگلادش شده است.
علاوه براین نیروهای نظامی میانماری به همراه گروههای شبه نظامی بودایی به این بهانه جرایم بسیاری علیه اقلیت روهینگیایی مرتکب شدند. تجاوز و کشتار زنان و دختران روهینگیایی و سوزاندن خانه ها و روستاهای آنها توسط نهادهای سازمان ملل و گروههای حقوق بشری مختلف در دنیا مورد تایید قرار گرفته است.
سازمان ملل و نهادهای حقوقی وابسته به آن کشتار روهینگیایی ها را محکوم و ارتش میانمار را عامل نسل کشی و تبعیض نژادی در این کشور معرفی کرده است.
دولت میانمار که مسلمانان روهینگیایی را اتباع این کشور نمی داند سیاست تبعیض نژادی را علیه آنان اعمال می کند. سیاستی که سبب شده بحران انسانی را در منطقه به ویژه در بنگلادش که حدود 700 هزار نفر از آوارگان روهینگیایی را میزبانی می کند ایجاد کرده است.
علاوه بر بنگلادش ، تایلند، مالزی و اندونزی از جمله کشورهایی هستند که شاهد حضور گروههای پناهجوی میانماری هستند.
نامه این گروه حقوق بشری درحالی به نخست وزیر تایلند نوشته شده که وی روز 30 ام ماه آگوست گذشته در نشستی با فرمانده ارتش میانمار شرایط کنونی در راخین را یک" موضوع داخلی" در میانمار دانست و برتعهد تایلند به رویکردی غیر مداخله جویانه دراین زمینه تاکید کرد.
"پراویت ونگسا وان" معاون نخست وزیر تایلند نیز از اقدامات نیروی دریایی و زمینی این کشور برای جلوگیری و ممانعت از ورود بیشتر مهاجران روهینگیایی به این کشور خبر داد.
این گروه حقوق بشری در نامه خود به نخست وزیر تایلند با این هشدار که "اکنون زمان استراحت نیست" نوشت: حملات میانمار علیه روهینگیایی ها بر صلح و ثبات کل منطقه تاثیر خواهد گذاشت و رهبران تایلند باید آنچه را که در توان دارند برای خاموش کردن خشونت ها و حمایت از گروههای آواره میانماری انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - 26 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]