واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خرازی: برای همه سناریوهای برجامی آمادگی داریم/ اظهارنظر درباره برجام 2025 برای ایران مطلوب نیست
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به نزدیکتر شدن روابط تهران و پاریس، در خصوص توافق هستهای تاکید کرد :برای همه سناریوهای برجامی آمادگی داریم.
به گزارش ایسنا، سیدکمال خرازی در نشست مشترک با میشل دوکلو، مدیرکل آکادمی دیپلماسی فرانسه که با حضور جمعی از صاحبنظران و پژوهشگران روابط خارجی در محل شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، درباره شبههافکنیهای غرب درباره برنامه موشکی ایران گفت: این یکی از مسائلی است که اروپاییها باید دقت کنند که مخالفت با برنامه موشکی ایران راه به جایی نخواهد برد. ما بر سر مسایل امنیتی و دفاعی حاضر نیستیم هیچ گامی به عقب برداریم.
اقدامات ایران در سوریه نتیجه بخش بوده است
خرازی با تاکید بر اهمیت نقش ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه گفت: کسی نمیتواند نقش جدی ایران در مبارزه با تروریسم را انکار کند و کسانی هم که مدعی هستند ایران نقش بیثباتکننده دارد، نمیتوانند این واقعیت را کتمان کنند که ایران در حمایت از دولتهای سوریه و عراق در مقابله با داعش و جبهه النصره نقش جدی داشته است و اگر امروز شاهد پیروزیهای دولت سوریه و عراق و شکست تروریسم در منطقه هستیم، به دلیل نقش برجسته ایران در مبارزه با تروریسم است. چنانکه اگر ایران کمک نمیکرد، امروز ما شاهد لیبی دوم در سوریه بودیم که در آن جنگهای گسترده داخلی شکل گرفته بود. بنابراین باید گفت که اقدامات ایران در سوریه نتیجه بخش بوده است، به طوری که امروز نه تنها تروریستهای سوریه در حال شکست خوردن هستند، بلکه آرامش نسبی نیز در عراق و سوریه برقرار شده است.
رئیس شورای راهبردی درباره آینده بحران در سوریه تاکید کرد: خواست ایران برقراری یک دولت دموکراتیک در سوریه با رای مردم است، البته باید مراقب بود که خلاء نبود یک دولت مقتدر در دوران انتقالی شرایط را برای حضور مجدد تروریستها فراهم نکند. برای تحقق این هدف ، نمایندگان باید توسط مردم انتخاب شوند و انتخابات نیز توسط ابتکارات سیاسی که از طریق مذاکرات سیاسی حاصل میشوند، تضمین گردد.
برای همه سناریوهای برجامی آمادگی داریم
خرازی درباره سنگاندازیهای آمریکا در برجام اظهار کرد: برجام یک سند سیاسی مورد توافق 1+5 است که توسط شورای امنیت نیز تائید شده است. بنابراین هر کشوری که بخواهد با آن مخالفت کند یا از برجام خارج شود در واقع با مصوبه سازمان ملل مخالفت کرده است. بنابراین آنچه آمریکا امروز انجام میدهد در درجه اول خدشه وارد کردن به اعتبار خود این کشور است، چرا که اگر دولتی توافقی را امضا کرد، دولت بعد نیز باید به آن پایبند باشد، اما این مسئله در آمریکا بالعکس است؛ همچنانکه در موضوع کوبا نیز شاهد آن بودیم. بنابراین نمیشود به چنین دولتی اعتماد کرد. در مورد اروپاییها هم درصورت ماندن و یا خروج از برجام سناریوهایی محتمل است که برای همه آنها نیز آمادگی داریم و استراتژیهای خودمان را که اتکا به مردم است، دنبال میکنیم.
مخالفت با برنامه موشکی ایران راه به جایی نخواهد برد
رئیس شورای راهبردی درباره شبههافکنیهای غرب درباره برنامه موشکی ایران هم افزود: این یکی از مسائلی است که اروپاییها باید دقت کنند که مخالفت با برنامه موشکی ایران راه به جایی نخواهد برد. ما بر سر مسایل امنیتی و دفاعی حاضر نیستیم هیچ گامی به عقب برداریم، بلکه دنیا شاهد خواهد بود که همچنان در برنامه دفاعی و موشکی خودمان پیش خواهیم رفت، چرا که در منطقه خطرناکی هستیم و باید بتوانیم از خودمان دفاع کنیم.
خرازی درباره ارتباط دادن آزمایشهای موشکی به برجام همتاکید کرد که آزمایش ماهوارهبر سیمرغ یا موشک خرمشهر هیچ ارتباطی با توافق برجام ندارد، چرا که آنها هیچ ارتباطی با حمل کلاهک اتمی ندارند و تنها برای مقوله بازدارندگی هستند.
اظهارنظر درباره برجام 2025 برای ایران مطلوب نیست
خرازی در رابطه با بحث جدید غربیها درخصوص طرح مذاکرات مجدد درباره برجام در سال 2025 گفت: هیچگونه اظهار نظری درباره برجام 2025 برای ایران مطلوب نیست، چرا که همه چیز در برجام مشخص شده است و ایران در همان مسیر نیز حرکت خواهد کرد.
شرایط زندگی در اقلیم سخت میشود
خرازی با تاکید بر نقش منافقانه رژیم صهیونیستی در جدایی اقلیم کردستان از عراق تاکید کرد: تقریبا همه کشورها به جز این رژیم با همهپرسی استقلال کردستان عراق مخالف هستند. در زمانی هم که داعش موصل را گرفت، اسرائیلیها اعلان کردند که عراق باید تجزیه شود و اکنون نیز در همان راستا از استقلال کردستان عراق حمایت میکند. بنابراین توطئهای نه فقط در عراق که در سوریه شکل گرفته است تا با تجزیه این کشورها دیگر هیچ کشور قدرتمندی برای مقابله با اسرائیل وجود نداشته باشد. بنابراین از نظر ایران تجزیه عراق مردود است و نه تنها کشورهای همجوار مخالف آن هستند، بلکه استقلال به نفع خود مردم اقلیم نیز نیست. چرا که مخالفت کشورهای همجوار با ایجاد یک کشور جدید در همسایگی خود میتواند شرایط زندگی کردن را برای آنها سخت نماید، لذا باید توسط سران اقلیم در این خصوص بازنگری شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۷ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ - 25 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]