تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 2 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817791893




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تولد حزب الله دوم؟موضع محکم ایران در سوریه پسا جنگ


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تولد حزب الله دوم؟موضع محکم ایران در سوریه پسا جنگ
مهم نیست در آینده چه دولتی در سوریه روی کار خواهد آمد. ایران توانسته با ستفاده از حضور شبه نظامی قوی و حضور سیاسی در حیاط خلوت اسرائیل فرصت خوبی را برای خود فراهم ورد.
آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی-«شهیر شهید ثالث» تحلیلگر مسائل سیاسی خاورمیانه در مقاله ای تحلیلی در «میدل ایست ای» با اشاره به گسترش نفوذ ایران در سوریه می نویسد:«بلافاصله پس از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی تهران و دمشق اتحادی پایدار را با یکدیگر بوجود آوردند. علیرغم آن که تضادهایی میان دو کشور وجود داشت بحث عرب در مقابل فارس و بحث سکولار در مقابل اسلام گرایی. اتحاد بلند مدت میان دو کشور به دلیل وجود سه تهدید متقابل و سه دشمن دلهره اور باثبات باقی ماند: عراق در زمان صدام، اسرائیل و امریکا. در سال ۱۹۸۰ میلادی زمانی نیروهای عراقی به ایران حمله کردند در طول جنگ هشت ساله سوریه به رهبری حافظ اسد پدر بشار اسد تنها کشورعربی بود که کنار ایران باقی ماند.



تولد حزب الله دوم؟موضع محکم ایران در سوریه پسا جنگ



به گزارش آفتاب نیوز،  در اوریل سال ۱۹۸۲ میلادی در نشانه ای از حمایت برجسته از ایران، سوری ها خط لوله کرکوک - بانیاس را بستند. این اقدام سبب شد تا ۱.۲ میلیون بشکه نفت صادراتی از سوی عراق در هر روز به ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام در هر سال کاهش یابد. در مقابل نیز ایران به پاس قدردانی نفت سوبسیدی را به سوریه ارائه دادند اقدامی که تاکنون ادامه دارد». 


شهید ثالث در ادامه با طرح این پرسش که چرا سوریه برای ایران حیاتی است می نویسد:«موضع خصمانه نسبت به اسرائیل یکی از ارکان سیاست خارجی ایران است. این خصومت دارای ریشه های دینی، تاریخی، سیاسی،  اجتماعی و روانی است. در دهه ۸۰ میلادی سپاه حزب الله لبنان نیرویی شیعه را در لبنان سازماندهی کرد و اموزش داد. هدف سه گانه ای مطرح بود: تغییر توازن قوا به نفع شیعیان در لبنان، استفاده از حزب الله به عنوان نیرویی بازدارنده علیه اسرائیل اگر تصمیم به اغاز جنگ علیه ایران را بگیرد و مقابله با هژمونی ناخواسته اسرائیل. این دکترین موفقیت امیز بود: در جنگ نامتقارن ۲۰۰۶ میلادی بین اسرائیل و حزب الله لبنان، حزب الله به تنها نیروی عربی نظامی تبدیل شد که توان مقابله با تجاوز اسرائیل را داشت. از سوی دیگر ارسال تجهیزات مورد نیاز برای حزب الله ز طریق سوریه امکان پذیر است و مسیری حیاتی برای اتصال دمشق به طرطوس در ساحل مدیترانه در مجاورت مرز با لبنان محسوب می شود».



تولد حزب الله دوم؟موضع محکم ایران در سوریه پسا جنگ



شهید ثالث در ادامه می نویسد:«در نتیجه یک اشتباه استراتژیک امریکا بود که صدام حسین دشمن مهم ایران سقوط کرد. این اشتباه موحب شد تا برخی از گروه های شیعه به قدرت برسند که ایران سال ها آنان را  آموزش داده بود. این موضع به طور ناگهانی زمینه نفوذ ایران در منطقه را گسترش داد و تهران ر ا به سمت حزب الله لبنان و حاضر کردن آن گروه در عراق و سوریه سوق داد». 


این تحلیلگر مسائل خاورمیانه در ادامه اشاره می کند که با ظهور داعش ایران نه تنها با گسترش ستیزه جویی تندروانه گروه های سلفی مواجه شد بلکه به خطر از دست رفتن سوریه دوست قدیمی اش و افتادن آن کشور به دست عربستان سعودی رقیب سنی خود مواجه شد که گفته می شود از تابستان ۲۰۱۳ میلادی تامین مالی و تسلیحاتی اصلی شورشیان ضد اسد را برعهده گرفته است. سقوط اسد هم چنین می توانست ضربه ای قابل توجه برای عمق استراتژیک ایران و در نتیجه قدرت بازدارندگی آن در برابر اسرائیل شود. منطق ایران این است که اگر آن کشور در خارج از مرزهایش از منافع اش دفاع نکند باید با دشمنان خود در داخل مرزهایش بجنگد. در نتیجه، ایران به شدت بر روی سوریه سرمایه گذاری کرده است». 


این تحلیلگر در ادامه اشاره می کند که ایران سرمایه گذاری مالی و انسانی زیادی در سوریه انجام داده است. این سایت در ادامه می نویسد:«پس از تشکیل حزب الله لبنان و تجربه هماهنگی با شبه نظامیان در عراق این گروه های شبه نظامی به تضمینی برای حضور گسترده ایران در منطقه تبدیل شدند. در نتیجه، ایران تصمیم گرفت تا حزب الله دومی را خلق کند که در سوریه علاوه برلبنان به جای پای محکم ایران در حیاط خلوت اسرائیل در مرز با سوریه تبدیل شوند». 



تولد حزب الله دوم؟موضع محکم ایران در سوریه پسا جنگ

شهید ثالث می نویسد با توجه به چنین واقعیتی بود که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با پوتین رییس جمهوری روسیه در ۲۳ اوت دیدار کرد. نتانیاهو پس از دیدار با پوتین سخنرانی کرد و گفت که ایران در تلاش است تا سوریه را لبنانیزه کند و از شبه نظایمان شیعه استفاده نماید. 


او می نویسد:«روس ها به سادگی پس از سرمایه گذاری مشترک در سوریه در کنار ایران تهران را صرفا به دلیل تهدیدات اسرائیل ترک خواهند کرد؟ البته که خیر. واقعیت آن است که نفوذ ایران در سوریه حتی در صورت سقوط بشار اسد توقف ناپذیر است چرا که ایران پیوندهای عمقی و حضور گسترده ای در سوریه دارد. از همین رو اسرائیل به تنهایی عیله کاروان های تسلیحاتی مسیر سوریه اقداماتی انجام داده است.


 ظرفیت بالقوه جنگ تمام عیار میان ایران و اسراییل در حال گسترش است. ایران عیلرغم شعارهای شدید لفظی علیه اسرائیل آن رژیم  بسیار محتاط است و می خواهد از بروز چنین جنگی اجتناب  کند. به همین علت نیز اسرائیل علیرغم تند و تیز بودن حرف های ایران برخورد جدی انجام نداده است. «یائیر گولان» ژنرال اسرائیل که تا ماه مه ۲۰۱۷ معاون رییس کارکنان ارتش اسرائیل بود می گوید که اسرائیل محدودیت هایی جدی در قبال جنگ احتمالی علیه ایران دارد. او گفت که اسرائیل نمی تواند به تنهایی وارد جنگ با ایران شود و اگر چنین تصمیمی بگیرد باید ارتش امریکا را با خود داشته باشد». 






۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن