واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: وزارت خارجه سوریه: حضور نظامی ترکیه در سوریه غیر قانونی است
وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که توافق ها درباره مناطق کاهش تنش، به معنای قانونی بودن حضور نظامی ترکیه در خاک سوریه نیست و این حضور از نظر دولت سوریه، غیرقانونی است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه(سانا) یک مقام مسئول در وزارت خارجه سوریه روز شنبه افزود: دولت سوریه براساس پایبندی به استقبال از هر طرح مثبتی که بتواند از ریخته شدن خون ملت سوریه جلوگیری کند و از رنج های آن ها بکاهد در شش دوره گفت و گوهای آستانه با خوش بینی شرکت کرد.
وی اضافه کرد: توافق های انجام شده در این نشست ها درباره مناطق کاهش تنش براساس مشورت میان دولت های سوریه، ایران و روسیه صورت گرفته است.
این منبع آگاه اضافه کرد: سوریه تاکید می کند که توافق درباره استان ادلب، توافقی موقت با هدف از سرگیری فعالیت مسیر قدیم دمشق، حماه و حلب و در راستای کاهش مشکلات شهروندان و روان شدن حمل و نقل به حلب و مناطق اطراف آن است.
وی بیان کرد: دولت سوریه تاکید می کند که از یکپارچگی و استقلال خاک خود کوتاه نمی آید و هرگز مبارزه با تروریسم و سرکوب آن را بدون توجه به اینکه تروریست ها مزدوران چه کسی هستند و از چه طرفی حمایت می شوند متوقف نمی کند.
دور ششم مذاکرات سوری آستانه در پایتخت قزاقستان از روز پنجشنبه با نظارت ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای بانی گفت وگوها آغاز شد.
روز جمعه در دومین روز این گفت و گوها، با ایجاد منطقه کاهش تنش در استان ادلب در شمال غرب سوریه موافقت شد.
افزون بر هیات های ایران به ریاست حسین جابری انصاری معاون وزیر امور خارجه در امور عربی و آفریقا، الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه رییس جمهوری روسیه در امور سوریه و سدات اونال معاون وزیر امور خارجه ترکیه به عنوان بانیان مذاکرات، نمایندگان دولت و مخالفان سوریه، قزاقستان به عنوان میزبان، هیات سازمان ملل و کشورهای ناظر در مذاکرات سوری آستانه شرکت داشتند.
هیات دولت سوریه به سرپرستی بشار جعفری نماینده دائمی این کشور در سازمان ملل در مذاکرات آستانه شرکت دارد و 24 نماینده معارضان سوری پذیرنده پیمان آتش بس فراگیر نیز برای شرکت در این گفت وگوها در پایتخت قزاقستان شرکت کردند.
استفان دی میستورا نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه نیز در نشست آستانه شرکت داشت.
از آمریکا هم دیوید ساترفیلد نماینده وزارت امور خارجه این کشور در امور خاورمیانه به عنوان ناظر در مذاکرات حضور داشت و نائف آسفی تل رئیس بخش سیاسی وزارت امور خارجه اردن نیز به همین عنوان شرکت داشت.
مذاکرات آستانه که راهبرد آن پاییز سال گذشته در نشست مشترک وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مسکو اعلام شد، تصمیم همگرایی سه کشور را برای کاهش دامنه درگیری ها، توافق جمعی مبارزه با تروریسم و همچنین برقراری آتش بس فراگیر در سوریه (از 10 دی ماه 95) در پی داشت که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز تائید شده است.
ایران، روسیه و ترکیه 14 اردیبهشت در چهارمین دور مذاکرات آستانه، تفاهم نامه ایجاد مناطق امن را در سوریه امضا کردند که در برگیرنده مناطقی در استان های ادلب، بخش هایی از حمص، غوطه شرقی، درعا و قنیطره با هدف کاهش خشونت ها است.
توقف همه اقدام های جنگی بین طرف های مناقشه شامل نیروهای دولتی و معارضان پیوسته به آتش بس، تسهیل دسترسی ساکنان به کمک های انسانی، بازسازی زیرساخت ها، تامین شرایط ارائه کمک های پزشکی و بازگشت آوارگان نیز در این تفاهم نامه مورد تاکید قرار گرفته است.
گروه کشورهای غربی-عربی ضدسوری به پیشگامی آمریکا از شش سال پیش با راهبرد سرنگونی حکومت سوریه سبب شدند، دهها هزار تروریست افراطی از کشورهای مختلف جهان به سوریه گسیل و از جنگ افزارهای پیشرفته، پول و حمایت های اطلاعاتی برخوردار شوند.
این اقدام های ضدسوری سبب تشکیل دهها گروه تروریستی شد که افزون بر قتل عام و کشتار صدها هزار تن در سوریه و عراق و همچنین ویرانی دو کشور، آوارگی میلیون ها عراقی و سوری را در پی داشته است، ولی گروه کشورهای غربی-عربی هنوز هم به حمایت از گروههای مسلح و تروریستی ادامه می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۵ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ - 16 September 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]