واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سوداگری با نام دین/وزارت بهداشت: چیزی به اسم"طب اسلامی" نداریم
مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت تاکید کرد که موضوعی به نام طب اسلامی نداریم.
آفتابنیوز : دکتر محمود خدادوست با اشاره به انجام مطالعهای در خصوص صحت ادعاهایی درباره "طب اسلامی" گفت: کارگروه نظام سلامت در اسلام که مدتی است در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل شده، مدت سه سال روی موضوع طب ایرانی بررسی کارشناسی انجام داده است. ما برای تعیین تکلیف این موضوع به مراجع تقلید و حدیث شناسان پژوهشکده علوم قرآنی مراجعه کردیم. نتیجه تمام این بررسیها این بود که ما موضوعی به نام طب اسلامی نداریم.
به گزارش آفتابنیوز، وی افزود: روایات زیادی در حوزه بهداشت و برخی توصیههای درمانی در اسلام داریم که البته باید در پژوهشکدههای علوم قرآنی و از نگاه علم رجال و علم دلالت بررسی شوند. علمای اهل فن و قرآنشناس گفتهاند که پس از اثبات سندیت یک روایت، برای تعمیم آن به زمان، مکان و مردم حاضر نیاز به کار تحقیقاتی و پژوهشی داریم.
مدیرکل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: در این موضوع که سلامت ابعادی پیچیدهتر از بعد جسمانی و روانی دارد تردیدی نیست؛ ما میتوانیم از ظرفیت دین اسلام به عنوان کاملترین دین برای توسعه ابعاد فرشتگی و روحی انسان کمک بگیریم، اما این موضوع غیر از آن است که ما به نام و سوءاستفاده از دین به مردم داروی امام کاظم (ع)، بخور حضرت مریم (س) و داروی امام رضا(ع) تجویز کنیم؛ این کار به معنی مداخله جسمانی است.
خدادوست با اشاره به ممنوعیت طبابت افراد غیرپزشک در قانون اساسی ایران، ادامه داد: بر اساس قانون جمهوری اسلامی ایران که تحت نظارت شورای نگهبان قرار دارد و از فیلتر مبانی فقهی ما عبور میکند، طبابت افراد غیرپزشک خلاف قانون است. چطور ممکن است در قانون جمهوری اسلامی ایران بگویند مداخله درمانی فقط توسط پزشک مجاز است، اما افراد غیر پزشک به نام اسلام کاری خلاف قانون انجام دهند؟ این کار قطعا بر اساس این مبانی فقهی، خلاف شرع خواهد بود.
به نام طب اسلامی با واکسن و پیوند عضو مخالفت میکنند
به گزارش ایسنا، خدا دوست چندی پیش در دیدار با آیت الله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، تاکید کرده بود که برخی به نام طب اسلامی و سنتی، با بدیهیترین مسائل پزشکی مانند واکسن و پیوند اعضا مخالفت میکنند که با این کار آنها، برخی از مردم علاوه بر از دست دادن جان خود، مال خود را نیز از دست دادهاند. بیشتر این افراد دام خود را برای کسانی که بیماریهای صعبالعلاج دارند، پهن کرده و با منع بیماران از مراجعه به پزشکان طب رایج، آنها را مجبور به استفاده از شیوههای درمانی نادرست و بدون مستندات علمی خود ترغیب میکنند.
چندی پیش نیز انجمن علمی طب سنتی با انتشار بیانیهای از جریاناتی که با سوء استفاده از نام اسلام و ائمه معصومین(ع)، به حوزه طبابت و طب سنتی ایرانی وارد شده و سلامت شهروندان و اعتقادات دینی آنان را به مخاطره انداختهاند اعلام برائت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:
"این مدعیان بدون اینکه مدارج علمی طب سنتی یا طب رایج و احتمالا علوم دینی را طی کرده باشند و بدون بهره از هرگونه دانش شناخت بدن و قواعد حاکم بر آن و خواص گیاهان دارویی و مداخلات دارویی آنها با داروهای شیمیایی، صرفا با استنباط شخصی از روایات طبی که در مورد اکثر آنها بررسیهای لازم از نظر اعتبار و دلالت و ... توسط علمای حدیث انجام نشده است، به ساخت دارو میپردازند و در این مسیر به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و ... را از کلیه درمانهای ثابت شده محروم میسازند و ادعا میکنند که بیماریهای مذکور و انواع سرطانها و بیماریهای ژنتیکی را با داروهای اهل بیت سریعا درمان قطعی میکنند و البته در صورت عدم توفیق در درمان، ریشه را در ضعف ایمان و عدم اعتقاد بیمار به درمانی که از جانب معصومین آمده است، عنوان میکنند. "
منبع: ایسنا
۱۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]