تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 29 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات دانش، آموزش به كسانى كه شايسته آن‏اند و كوشش در عمل به آن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854646934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رئیس مجمع تشخیص مصلحت در ردای دیپلماتیک


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:


از اعلام «غیررسمی» بودن سفر شاهرودی تا دیدارهای دیپلماتیکش با مقامات عراقی پیرامون داعش
رئیس مجمع تشخیص مصلحت در ردای دیپلماتیک
آیت‎الله هاشمی شاهرودی پس از آنکه به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد از هفته گذشته اولین سفر خارجی خود را با به عراق رقم زد و در کسوت یک مقام دیپلماتیک با مقامات آن کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
روز نو : آیت‎الله هاشمی شاهرودی پس از آنکه به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد از هفته گذشته اولین سفر خارجی خود را با به عراق رقم زد و در کسوت یک مقام دیپلماتیک با مقامات آن کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.


به گزارش روز نو : کمتر از یک ماه است که کرسی ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام به نامش ثبت شده است و حالا تصمیم گرفته تا اولین سفر و دیدارهايش در سطح بین المللی را با عزيمت به کشور محل تولدش رقم بزند.


آيت‎الله هاشمی شاهرودی بعد از ریاست موقت آيت‎الله موحدی کرمانی با حکم مقام معظم رهبری جایگزین مرحوم آيت‎الله هاشمی رفسنجانی شده است. شاید در اولین نگاه این تصور پدید آید که انتخاب عراق به عنوان اولین مقصد سفر ديپلماتيک در این جایگاه به دلیل علقه‌های فردی و یادی از روزگارانی باشد که سید محمود هاشمی شاهرودی در این سرزمین فعالیت داشته است؛ کما اینکه دفتر وی نیز در بیانیه‎ای اعلام کرد این یک سفر غیررسمی و به منظور زیارت عتبات عالیات بوده است. اما تحلیل گران جهان عرب این سفر را به منظور رفع اختلافات بین نیروهای سیاسی شیعه در عراق عنوان کرده بودند. (اینجا)


اگرچه ادعای این تحلیل‎گران در انتشار محتوای رسمی ملاقات‎های هاشمی شاهرودی به چشم نمی‎خورد، اما ظاهر سفر او نیز غیررسمی نبوده و دیدارهای رسمی‎ای با مقامات عراق داشته که سایه «داعش» بر آن سنگینی کرده است. چه آنکه در دیدار با نوری المالکی معاون رئیس جمهوری عراق از لزوم برخورد با داعش سخن گفته و ادعای مقابله با تروریسم آمریکا را نعل وارونه می خواند.(اینجا) اظهاراتی که نشان می‎دهد او علاوه بر زیارت عتبات عالیات به دنبال حل مسائل استراتژیک منطقه نیز بوده است.


یک آغاز دیپلماتیک


هاشمی شاهرودی تا پیش از این به عنوان یک چهره قضایی شناخته می شد. این ذهنیت حاصل دو دوره ریاست او بر قوه قضائیه بود اما وقتی مسند ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام به او سپرده شد، هاشمی شاهرودی به یک چهره سیاسی بدل شد. این سفر حاکی از آن است که او در کنار یک چهره ملی؛ به چهره ای دیپلماتیک در عرصه بین المللی نیز می‎اندیشد تا بتواند در بزنگاه های حساس در جهت مصلحت نظام، بیش از پیش ایفای نقش کند.


این همان نقشی است که زمانی هاشمی رفسنجانی به دوش می کشید و شناختی تمام و کمال نسبت به او در کشورهای منطقه وجود داشت. شناختی برآمده از مسئولیت‎های سیاسی و دیپلماتیک او در دوران عضویت در شورای انقلاب، ریاست مجلس، ریاست جمهوری و بعد ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام. حال باید همه آنچه زمانی رفسنجانی محورش بود به هاشمی شاهرودی منتقل می‎شود؟


چپ یا راست؟


اصلاح طلب است یا اصولگرا؟ این سوالی است که معمولا در مورد شخصیت‌ها و افرادی که منصبی را قبول می کنند، پرسیده می شود. او از اعضای برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که از تشکل‎های مذهبی اصولگرایان به شمار می‎رود. تشکلی که حامی کاندیداتوری محمود احمدی‎نژاد در انتخابات ریاست جمهوری بود و اکنون یکی از صندلی‎های کنار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به او تعلق گرفته است. البته جامعه مدرسین در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی نیز از حامیان او بود. شاید از همین روست که حجت الاسلام علی‎اکبر ناطق نوری در کتاب خاطراتش در مورد شاهرودی می نویسد: «آیت‌الله سید محمود هاشمی‌شاهرودی نه جزء جناح راست یا چپ بوده و نه در یك فراكسیونی می‌باشد». به همین دلیل است که برخی فعالین سیاسی و رسانه‎ای شاهرودی را در زمره اصولگرایان میانه رو می‎دانند.


اما در غیاب هاشمی رفسنجانی در این مجمع، به نظر می‎رسد که احمدی‎نژاد به رئیس جدید امیدوارتر و دل‎بسته تر است. پیام تبریک محمود احمدی‎نژاد بلافاصله بعد از انتشار خبر انتصاب شاهرودی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، در همین راستا ارزیابی شد. البته شایعاتی درباره دیدار این دو نفر نیز عنوان شد تا این گمانه زنی را تقویت کند اما صحت این خبر از سوی دفتر هاشمی شاهرودی تکذیب شد.(اینجا)


چرا هاشمی شاهرودی؟


بعد از درگذشت آیت‎الله هاشمی رفسنجانی در مورد اینکه چه کسی جایگزین او خواهد شد، گمانه های متعددی مطرح شد؛ از ناطق نوری، ولایتی و موحدی کرمانی گرفته تا حسن روحانی و محمود احمدی‎نژاد. اما در نهایت آنکه بر این کرسی تکیه زد آیت‎الله هاشمی شاهرودی بود؛ گزینه ای که وضعیت جسمانی او و عمل جراحی اخیرش، محتمل بودن انتصابش را کمرنگ کرده بود.(اینجا)


اما با همه این احتمالات باز شانس شاهرودی در میان گزینه های مطرح شده بیشتر بود؛ چراکه کارکرد مجمع تشخیص مصلحت نظام همه راه‌ها را به سمت پایان بخشیدن به اختلافات هدایت می‎کرد. برای مجمعی که قرار است مصلحت را تشخیص داده و اختلافات میان مجلس و شورای نگهبان را پایان بخشد، چه کسی بهتر از فردی که مدت ها ریاست شورای عالی حل اختلاف قوا را به عهده داشته است.


منبع: خبرانلاین


تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن