تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854950130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحلیل بنیادی شرکت (بخش اول)


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



تحلیل بنیادی شرکت (بخش اول)
در چند مطلب اخیر آموزش بنیادی تحلیل کیفی صنایع را بررسی نمودیم و پارامترهای مختلف را برای آنها مطرح کردیم همچنین مثال های کاربردی از بررسی بنیادی صنایع در ایران عنوان شد و اکنون تحلیل بنیادی کیفی شرکت ها را خواهیم گفت. پیش تر در مطلبی اشاره به دو نوع روش تحلیل بنیادی (کمی و کیفی) داشتیم و در آن هر دو روش را مفید و لازم دانستیم اما حسن بزرگ این روش تحلیل بنیادی آن است که از درگیری های پیچیده صورت های مالی خبری نیست و به همین دلیل می تواند به سادگی مورد استفاده قرار گیرد.
روز نو : به گزارش سایت بورس 24: پیش از درگیر شدن با صورت های مالی باید نگاهی به شرایط بنیادی شرکت از زاویه کیفی داشت. به عبارت دیگر هیچ تحلیل بنیادی را نمی توان بدون تحلیل کیفی، جامع و بدون نقص عنوان کرد. تحلیل بنیادی در تلاش است تا ارزش ذاتی سهام یک شرکت را تعیین کند اما تا زمانی که شرایط کیفی صنعت و شرکت مورد ارزیابی قرار نگیرد ، قیمت گذاری درست و صحیح اتفاق نخواهد افتاد. در سوی دیگر باید توجه داشت که رخداد های کوچک شرکت را نباید در تحلیل ها نادیده گرفت و گاها تحولات بزرگ از دل زوایای پنهانی بیرون می آیند که کمتر مورد توجه بازار و فعالان بازار قرار گرفته بودند.


در این مبحث سعی خواهد شد برخی از مهم ترین فاکتورهای بنیادی کیفی برای شرکت ها، برجسته گردد تا به شکل عملی در بازار بورس از آن استفاده کنید.
مدل تجاری


پیش از آنکه سرمایه گذار نگاهی به صورت های مالی بیاندازد یا حتی جستجویی در اینترنت داشته باشید، باید از خود یک سوال مهم بپرسد؛ شرکت دقیقا چه کار می کند؟ پاسخ این سوال همان مدل تجاری شرکت است و به بیان دیگر نشان می دهد درآمد شرکت از چه محل و چگونه است؟ یکی از ساده ترین راه های پیدا کردن مدل تجاری شرکت جستجو در اینترنت و پیدا کردن وبسایت رسمی شرکت است که در آن شرح کاملی از فعالیت های شرکت، شرکا، محصولات، حوزه فعالیت و خدمات ارائه شده و مانند آن یافت می شود. البته افرادی که با صورت های مالی و کدال آشنایی خوبی دارند از گزارشاتی تحت عنوان گزاشات سالانه هیات مدیره می توانند استفاده کنند.


برخی مواقع پیدا کردن مدل تجاری ساده است. مثلا شرکت ایران خودرو اقدام به فروش خودرو با شرایط مختلف اعم از نقدی، پیش فروش یا اقساطی می کند و از محل خدمات نیز درآمدی کسب می کند و این یک مدل ساده، قابل فهم و آشنا برای جامعه سهامداران است. اما در برخی مواقع یافتن مدل تجاری شرکت ساده نیست، برای مثال شرکت الف ارائه کننده خدمات فنی و مهندسی یا پیمانکاری ست اما عملا درآمد خود را از محل شرکت های زیر مجموعه و گرفتن پورسانت بابت واگذاری پروژه ها کسب می کند که این به معنی کم شدن سود و آسیب پذیر شدن آن است. یا شرکت ب که تولید کننده نوعی کانی معدنی ست به جای صادرات مستقیم و شناسایی در آمد ارزی، محصولات را به یک واسط داخلی با قیمت مشخص می فروشد و در حالی که بازار سرمایه در حال چرنکه انداختن برای سود سازی شرکت مطابق بازار های جهانی ست، سودی کمتر از آنچه پیش بینی می شود توسط شرکت ب شناسایی می گردد. لذا پیدا کردن مدل تجاری لبه ای ست که می تواند از یک سو موجب سودآوری مضاعف گردد یا در شرایطی سرمایه گذاران را از خطر ورشکستگی شرکت در آینده آگاه سازد و یا حداقل ریسک را کاهش دهد.


با توجه به اهمیت موارد فوق پیشنهاد می شود حتی المقدور در سهامی سرمایه گذاری کنید که در مورد مدل تجاری آن آگاهی کافی دارید. پیش تر نصیحت وارن بافت به سرمایه گذاران بورس این بود که "اگر در یک صنعت یا شرکت احساس راحتی نمی کنید وارد آن نشوید. اگر نمی دانید راننده خودرویی که سوار آن هستید چه برنامه ای برای فروش و رشد شرکت دارد یعنی کورکورانه به خرید سهام اقدام نموده و خود را آسیب پذیر کرده اید"






تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن