واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هشدار وزیر خارجه عراق درباره همه پرسی در کردستان عراق
در حالی که برخی منابع می گویند، کردها در موضوع همه پرسی به بن بست رسیده اند، ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق به اعضای هیات مذاکره کننده کرد که در بغداد بسر می برند، باردیگر نسبت به پیامدهای منفی احتمالی تصمیم اربیل برای برگزاری همه پرسی در 25سپتامبر هشدار داد.
به گزارش ایرنا، سفر هیات کرد عراقی به بغداد برای مذاکرات فراگیر درباره همه پرسی در کردستان عراق، وارد پنجمین روز خود شد ، در حالی که برخی منابع در تماس خبرنگار ایرنا، پیش بینی کردند، این هیات تا روز یکشنبه نیز در بغداد خواهد ماند و به رایزنی های خود ادامه خواهد داد.
این هیات به سرپرستی روژ نوری شاویس تاکنون با رهبران عراق ازجمله سران سه قوه، رهبران جریان های سیاسی و شخصیت های برجسته در بغداد ملاقات کرده است و درحالی با پاسخ های سرد روبه رو شده که همچنان بر انجام همه پرسی اصرار دارد.
وزیر خارجه عراق ، ابراهیم جعفری ، روز جمعه به اعضای هیات مذاکره کننده کرد نسبت به پیامدهای منفی همه پرسی که مقام های اقلیم، برای برگزاری آن تاریخ 25 سپتامبر را تعیین کرده اند، هشدار داد.
وی به صراحت به اعضای هیات مذاکره کننده کرد گفت که همه پرسی برای منافع کردستان عراق می تواند پیامدهای منفی و زیان بخش داشته باشد.
جعفری ، به کردها این را هم گفت که مساله فقط به عراق خلاصه نمی شود و انعکاس و بازتاب های آن سراسر منطقه را نیز فرا خواهد گرفت.
برخی منابع نزدیک به سازمان دهندگان مذاکرات جاری می گویند، طرف کرد با توجه به عدم دریافت سیگنال مثبت از جانب کشورهای منطقه و جهان و حتی آمریکایی ها ، به نوعی به بن بست برخورد کرده اند، اما در عین حال می خواهند از موضوع همه پرسی به عنوان یک برگه امتیازگیری در ارتباط با بغداد استفاده کنند.
یک کارشناس سیاسی در این خصوص به خبرنگار ما گفت که هم اکنون بیشترین تلاش کردها ، این است که با دست خالی از بغداد بازنگردند.
وی گفت ، گرفتن امتیاز در بخش بودجه و انداختن حقوق نیروهای پیشمرگ کرد به گردن وزارت دفاع عراق، از جمله مهمترین هدف کردها در مرحله فعلی است و در مذاکرات جاری به دنبال دریافت تضمین هایی درباره این خواسته های خود می باشند.
هیات کرد عراقی از روز دوشنبه گذشته وارد بغداد شده و طی این مدت با حیدرالعبادی نخست وزیر ، فواد معصوم رئیس جمهور، سلیم الجبوری رئیس پارلمان، نوری المالکی معاون رئیس جمهور، عمار حکیم رئیس ائتلاف ملی، سفیران آمریکا و ایران دربغداد و همچنین دیگر شخصیت ها و رهبران سیاسی عراق، دیدار و گفت وگو کرده است.
یک گروه از احزاب کرد عراقی هفتم ژوئن گذشته در نشستی به ریاست مسعود بارزانی تصمیم گرفتند که همه پرسی را در تاریخ 25 سپتامبر برگزار کنند، در حالی که دو حزب موثر کرد یعنی جنبش تغییر و جماعت اسلامی کردستان عراق در آن جلسه حاضر نبودند.
بارزانی و دیگر رهبرانی که همه پرسی را در دستور کار دولت اقلیم قرار دادند، طی روزهای بعد با موجی از مخالفت ها در داخل کردستان عراق، بغداد و نیز در سطح منطقه روبه رو شدند و دو جریان اصلی ائتلاف ملی شیعیان و اتحاد قوای اهل سنت نیز قویا با این تصمیم اربیل به مخالفت برخاستند.
در همین حال سیگنال های بین المللی و منطقه ای دریافت شده از سوی کردها نیز چندان مثبت نبوده است، بطوری که علاوه بر ترکیه ، ایران و سوریه، کشورهای آلمان، انگلیس و در نهایت آمریکا نیز با برگزاری همه پرسی مخالفت کرده اند.
مسعود بارزانی در بحبوحه حمله داعش در ژوئن 2014 نیز ضمن رد درخواست بغداد برای ورود به نبرد علیه داعش، زمزمه جدایی از عراق را سر داده بود و تا زمانی که داعش فلش حملات خود را به سمت اربیل تغییر جهت نداد، از هرگونه کمک به نیروهای عراقی که ضربات سنگینی در هفته های اول حمله داعش متحمل شده بودند، خودداری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۵ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۶ - 18 August 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]