واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ظریف: میلیاردها دلار سرمایه خارجی بعد از برجام وارد کشور شده است
وزیرامور خارجه با بیان اینکه در برجام به اهداف خود رسیدهایم، گفت: میلیاردها دلار سرمایه خارجی بعد از برجام وارد کشور شده است.
روز نو : وزیرامور خارجه با بیان اینکه در برجام به اهداف خود رسیدهایم، گفت: میلیاردها دلار سرمایه خارجی بعد از برجام وارد کشور شده است.
محمدجواد ظریف در جلسه فراکسیون امید با اشاره به برنامه های این وزارتخانه در دولت دوازدهم گفت: در حوزه سیاست خارجی طبق قانون وزارت خارجه صرفا مسئول روابط خارجی نیست و تمامی امور به خصوص این حوزه زیر نظر مقام معظم رهبری است که در چارچوب ها تعیین می شود.
وی با بیان اینکه هماهنگی وزارت امور خارجه با سایر وزارتخانه ها در دولت یازدهم مناسب بود، تصریح کرد: در مراسم تحلیف ریاست جمهوری علیرغم اینکه برنامه کاملا داخلی بود، اما از 27 کشور اروپایی در آن حضور داشتند لذا باید به واقعیات آنگونه که هست، نگاه کرد.
وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه حضور 105 هیات خارجی در مراسم تحلیف در تاریخ جمهوری اسلامی بی نظیر است، اظهار داشت: نباید این واقعیات را دست کم گرفت و باید از ظرفیت های موجود آن استفاده کرد.
ظریف همچنین حوزه همسایگان و دیپلماسی اقتصادی را از مهم ترین اولویت های وزارت امور خارجه دانست و افزود: تا پیش از این، هیچ سهمیه ای در معادلات بین المللی درباره سوریه نداشتیم اما اکنون ما تعیین کننده برگزاری جلسات و اعضایی که می توانند در این جلسات حاضر شوند، هستیم.
وی به تغییرات ساختاری در وزارت امور خارجه نیز اشاره و بیان کرد: متناسب با اولویت ها در ساختار وزارت خارجه تغییر خواهیم داشت که بر همین اساس معاونت های منطقه ای حذف شده و معاونت سیاسی با تمرکز بر حوزه های مورد نیاز فعال می شوند.
وزیر امور خارجه با اشاره به هماهنگی های داخلی وزارت خارجه با سایر دستگاه ها، اظهار داشت: در حوزه برجام به اهداف خود رسیده ایم و تا کنون موانع حمل و نقل، حوزه نفت و بانک برداشته شده است و از آنجایی که در مذاکرات درباره سایر حوزه ها صحبت نشد لذا نمی توان انتظار داشت تحریم ها در حوزه های دیگر نیز برداشته شود.
ظریف در ادامه با بیان اینکه تا کنون میلیاردها دلار سرمایه خارجی بعد از برجام وارد کشور شده، ابراز داشت: البته بدعهدی آمریکا باید به نحوی پاسخ داده شود که در پایان این اقدامات به نفع آمریکایی ها نباشد چنانچه سرمایه گذاری توتال در ایران یک پله جهش محسوب می شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان اظهارات خود، درباره حضور زنان و اهل سنت در این وزارتخانه خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه در دولت یازدهم نخستین دستگاهی بود که از حضور زنان به عنوان معاون وزیر و سفیر و همچنین یک سفیر اهل سنت استفاده کرد که این منوال در دولت دوازدهم ادامه می یابد، البته متأسفانه به دلیل عدم توجه به حوزه زنان، بانوان زیادی در سطوح مدیریتی وزارت خارجه نداریم اما روی این موضوع کار می کنیم.
علی نجفی خوشرودی نماینده مردم بابل در مجلس شورا ی اسلامی در ادامه، در این جلسه گفت: زمانی که کشور با تحریم های پیچیده مواجه بود، آقای ظریف توانست به خوبی و با درایت از عهده مسائل مذاکرات برآید و سیاست خارجی توسعه گرا را مد نظر قرار دهد.
وی با تأکید بر اینکه باید فضای تهدید نظامی آمریکا را از جمهوری اسلامی دور کرد، اظهار داشت: برنامه وزارت خارجه برای 4 سال دوم، بر مدیریت تنش تأکید دارد و در آن به گفتمان مبارزه با تروریسم توجه می شود.
محمدرضا صباغیان بافقی نماینده مهریز، بافق، ابرکوه، خاتم و بهاباد نیز در این جلسه بر ضرورت استفاده طرفین مذاکرات از نتیجه برجام به یک میزان تأکید کرد و گفت: لازم است طرف های مقابل به تعهدات خود پایبند باشند و وزارت امور خارجه باید در این زمینه شفاف سازی داشته باشد.
محمود صادقی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با بیان اینکه وزارت امور خارجه باید از از بدنه فکری این وزارتخانه بهره ببرد، گفت: ارتقای ظرفیت ساختاری و چابک سازی در برنامه چهار سال آتی وزارت خارجه مطرح است اما وزیر پیشنهادی باید اعلام کند که جزییات این تغییر ساختاری به چه شکل است.
وی با بیان اینکه برجام اولویت ما بود که به این واسطه برخی حوزه ها مثل خاورمیانه مغفول ماند، خاطرنشان کرد: نهادهای زیادی با دخالت در امور سیاست خارجی باعث موازی کاری می شوند که وزارتخانه باید در این حوزه فعال تر عمل کند.
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با بیان اینکه وضعیت دیپلماسی اقتصادی در کشور مشخص نیست، بیان داشت: درخصوص دیپلماسی اقتصادی سندی وجود دارد اما برای اجرای آن اراده جدی لازم است.
وی ادامه داد: تغییر ساختار وزارت امور خارجه باید به توسعه روابط و گسترش آن کمک کند همچنین باید در دیپلماسی پارلمانی جدی باشیم و از این ظرفیت برای گسترش روابط استفاده کنیم.
شهروز برزگر کلشانی نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به انتقاد برخی افراد از دیوارکشی ترکیه گفت: انسداد مرزهای ترکیه به نفع امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران است و نباید آن را اهانتی به کشور تلقی کرد.
وی ادامه داد: اکنون که در جزیره ناآرام منطقه قرار داریم باید بدانیم دیوارکشی ترکیه به دور مرزهای خود باعث می شود امنیت برای ما به ارمغان آورده شود و از حیث تروریستهایی که قرار است از مرز ترکیه وارد خاک ایران شود، آسودگی خاطر داشته باشیم.
سیدمهدی مقدسی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه با اشاره به بند الف ماده 4 قانون برنامه ششم توسعه کشور گفت: در این بند بر 66 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی تأکید شده است.
وی تصریح کرد: انتظار داریم در دوره فعلی نسبت به دوره های پیشین سفرای اعزامی به کشورها در کنار سابقه سیاسی، سابقه اقتصادی نیز داشته باشند تا به این مهم در برنامه ششم دست پیدا کنیم.
علیرضا رحیمی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی بر تعامل هرچه بیشتر وزارت امور خارجه با مجلس به ویژه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تأکید کرد و گفت: حضور مخالفان و موافقان از ماهیت مجلس است لذا نظرات افراد نباید ارتباطات وزارتخانه با مجلس را تحت الشعاع قرار دهد.
وی اجرای دیپلماسی اقتصادی در برنامه ششم را از وظایف وزارت امور خارجه دانست و تصریح کرد: پیش بینی معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه در همین راستا بود که در کنار آن لازم است ارتباطات فرابخشی میان قسمت های اقتصادی و بین المللی وزارت امور خارجه با سایر وزارتخانه ها صورت گیرد.
محمدجواد فتحی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تحریم ها را نتیجه سیاست های غلط در طول هشت سال دولت احمدی نژاد عنوان کرد و گفت: تشتت مراجع در تصمیم گیری حوزه های خارجی باعث ایجاد مجاری غلطی در حوزه سیاست خارجی شد که تقابل را ایجاد می کند.
وی ادامه داد: نباید برخورد منفعلانه نسبت به این قضیه داشت و وزارت خارجه باید بداند صرفا مسئول کنسولگری ها و سفارتخانه ها نبوده و در سیاست خارجی نیز باید فعال باشد.
فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه زنان توانمند می توانند در حوزه حقوق بشری مثمر ثمر باشند، اظهار داشت: لازم است که از ظرفیت زنان نیز در حوزه مدیرکلی، معاونت و سفرا در وزارت امور خارجه استفاده شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است دیپلماسی علمی و پزشکی نیز در وزارت امور خارجه طی 4 سال آتی فراموش نشود.
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]