تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان درخواست خير از خداوند و خشنودى به خواست اوست و از بدبختى انسان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829340569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محمد هاشمی: وزیر نمی تواند معجزه کند/ به جای اینکه شخص را عوض کنیم باید مشکلات و موانع را برداریم


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



محمد هاشمی: وزیر نمی تواند معجزه کند/ به جای اینکه شخص را عوض کنیم باید مشکلات و موانع را برداریم
اگر موانع را برداریم، نوع نظارت ها را تغییر دهیم و وزیر اختیار داشته باشد که یک سری کارها را انجام دهد آن وقت می شود عملکرد شخص را بررسی کرد. رئیس دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: اگر یک وزیر عوض شود تا وقتی که به وزارت خانه برود و معاونین، مدیرکل ها و نیروهای خود را بچیند فرصت زیادی از دست رفته است. بنابر این برای اینکه فرصت سوزی نکنیم، همین تیم می توانند کار خود را ادامه دهند و اگر مانعی هست، مانع را برطرف کنند.
روز نو : اگر موانع را برداریم، نوع نظارت ها را تغییر دهیم و وزیر اختیار داشته باشد که یک سری کارها را انجام دهد آن وقت می شود عملکرد شخص را بررسی کرد.




رئیس دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: اگر یک وزیر عوض شود تا وقتی که به وزارت خانه برود و معاونین، مدیرکل ها و نیروهای خود را بچیند فرصت زیادی از دست رفته است. بنابر این برای اینکه فرصت سوزی نکنیم، همین تیم می توانند کار خود را ادامه دهند و اگر مانعی هست، مانع را برطرف کنند.
 
به گزارش روز نو :متن گفت و گوی با محمد هاشمی را در ادامه می خوانید:
 
نظر شما در مورد گمانه زنی هایی که در خصوص جا به جایی افراد کابینه منتشر شده چیست؟
من در جریان نیستم و نمی دانم که چه جا به جایی قرار است صورت بگیرد.
 
چه توصیه ای به آقای روحانی در چیدن کابینه دوازدهم دارید؟
به نظر من ثبات از اصول موفقیت هر فرد در مدیریت است. هرچه امکان ثبات در کابینه داشته باشیم به نفع کشور است و فرصت سوزی کمتر می شود.
 
یعنی شما موافقید که وزیران فعلی بر سر کار بمانند؟
دقیقا. در مورد ضعف ها باید صحبت کرد؛ من ضعف را در وزیر نمی دانم چون شرایط کشور به گونه ای است که امکاناتی که یک وزیر می خواهد فراهم نیست یا موانعی ایجاد می شود. ما مشکلات داشته و داریم ولی مربوط به وزیران نیست. منشأ و دلایل مشکلات کشور چیزهای دیگر است. بنابر این شخص وزیر، هرچه قدر هم تجربه داشته باشد، خیلی نمی تواند این مشکلات را برطرف کند.
 
برخی افراد انتقادها را به شخص وزیر می دانند و معتقدند وزیری که عملکرد او ضعیف بوده باید عوض شود.
من چنین اعتقادی ندارم. اگر شما عملکرد آنها را در کنار مشکلات و موانع در نظر بگیرید، به این جمع بندی نمی رسید. جمع بندی من همان چیزی است که گفتم.
 
یعنی نظر شما این است که کابینه یازدهم با کمترین تغییر به دولت دوازدهم بروند؟
به نظر من اگر این طور باشد توفیقش خیلی بیشتر است. ما یک سری موانع و مشکلات داریم؛ اگر مجلس و قوه قضائیه با رئیس جمهور و هیأت وزیران همکاری کنند می توانیم موانع را از سر راه برداریم؛ آن وقت مسأله شخص مطرح نمی شود که مشکلات را زیر سر یک شخص بگذاریم. به طور مثال، صنعت منابع می خواهد. پیش بینی کردند که برای اشتغال زایی در سال 95 باید 50 میلیارد دلار در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات سرمایه گذاری شود تا فرصت های شغلی مولد ایجاد شود. اما از این 50 میلیارد دلار چقدر تأمین شد؟ نه بخش خصوصی چنین توانی دارد، نه دولت منابع داشت و نه سرمایه گذار خارجی آمد.
بنابر این شخص وزیر چه کار می تواند بکند؟ هرکس باشد نمی تواند معجزه کند. یعنی ندیدن مشکلات و موانع و انداختن موضوع به گردن شخص وزیر بی انصافی است. چون ریشه مشکلات کشور ما در اشخاص نیست. دولت نهم و دهم یک سرزمین سوخته تحویل داد که وضعیت اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی آن بدترین شکل ممکن بود. هموار کردن اینها و رفع موانع خیلی زمان می گیرد و خیلی نیرو و امکانات می خواهد و نمی شود گفت که یک وزیر مقصر است.
حتی در حوزه وزارت کشور، ما می دانیم جریانات و گروه های سیاسی چه فشارهایی می آورند. افرادی که به عنوان ناظر هستند چه فشارهایی می آورند، چه کارهایی می کنند و چه نوع عدم همکاری وجود دارد. شکستن همه اینها به عهده وزیر غیر منصفانه است. وزیر خوب عمل کرده ولی اگر موانع را برداریم، نوع نظارت ها را تغییر دهیم و وزیر اختیار داشته باشد که یک سری کارها را انجام دهد آن وقت می شود عملکرد شخص را بررسی کرد.
اما باید تعارف را کنار بگذاریم؛ ما موانع داریم. به جای اینکه شخص را عوض کنیم باید مشکلات و موانع را برداریم. 50 بار هم شخص را عوض کنید باز موانع سر جای خودش هست. کما اینکه از اول انقلاب به حال چند وزیر کشورهای زیادی آمده اند و هیچ کدام توفیق زیادی نداشته اند؛ دلایل همه مشابه است.
 
نظر شما در مورد کابینه فراجناحی، که آقای روحانی قول آن را داده اند، چیست؟
البته کابینه فراجناحی تعریف خاص دارد. یعنی ایشان خودش را متعلق به هیچ کدام از جناح های کشور نمی داند و به زعم خودشان از همه جناح ها بهترین کسانی که مطابق با معیارهای ایشان هستند انتخاب می کنند. این معنای فراجناحی است. همچنین یک سری اشخاص را انتخاب می کند که اصولا به هیچ یک از جناح های موجود وابستگی ندارند. این هم معنای دیگر فراجناحی است.
 
نظر شما در مورد اینکه چند وزیر را به اصولگرایان بدهند چیست؟
الآن خیلی مرزهای اصولگرا و اصلاح طلب تفکیک شده نیست. مثلا اگر سیاست های اصولگرایان و اصلاح طلبان در زمینه های اشتغال، اقتصاد و فرهنگ را بینید متوجه می شوید که در بیشتر از 90 درصد موارد با هم مشترک هستند؛ مخصوصا بسیاری از سیاست های کلی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده و ابلاغ شده فصل مشترک بین همه جناح ها است. یعنی این سیاست ها مربوط به هیچ جناح خاصی نیست و در فرآیند تصمیم گیری هم همه حضور داشتند؛ هم جناح اصلاح طلب حضور داشته، هم اعتدالیون و هم اصولگرایان بودند. با حضور افرادی که هیچ وابستگی ندارند این سیاست ها بررسی، تصویب و ابلاغ شده است؛ یعنی متعلق به یک جریان نیست و در فرآیند تصمیم هم ما شاهد بودیم که بیشتر از 95 درصد اشتراک نظر و شاید 5 یا حداکثر 10 درصد اختلاف نظر وجود داشت.
یعنی بر اساس ساختار کشور ما، هیچ حزب و جناحی یک تئوری خاص برای حکومت و اداره حکومت ندارد و نمی تواند داشته باشد. بنابر این همه دنبال یک سری اصول استراتژیک هستیم که فصل مشترکند ولی اسامی متفاوت است.
 
با توجه به مجموعه اخباری که به دست آمده کابینه دوازدهم چطور می تواند کارآیی خود را حفظ کند و بالا ببرد؟
من نمی دانم چه خبری بیرون آمده است.
 
مثلا شخص رئیس جمهور تأکید داشتند که کابینه فراجناحی خواهد بود و همچنین میانگین سنی کابینه پایین تر خواهد آمد. این موارد چقدر به بالا بردن کارآیی کابینه کمک می کند؟
ممکن است توان جسمی وزیری که سن بیشتری دارد کمتر باشد ولی اگر تجربه را در نظر بگیریم، تجربه او بیشتر است و در تصمیم سازی و تصمیم گیری می تواند با اطمینان بیشتری عمل کند و لازم نیست که هر روز چیز جدیدی را تجربه کنیم. باید از تجارب دیگران استفاده کرد و نمی توانیم هر روز آزمون و خطا کنیم؛ چون زمانی برای آزمون و خطا نداریم. لازم نیست نیروهای جوان در حد وزیر باشند و می توانند معاون وزیر، مشاور وزیر و یا مدیرکل باشند. به هر حال نظر من این است که در کنار نیروی جوان باید از تجربه دیگران هم استفاده کرد. بر اساس اصول مدیریت، اصل ثبات یکی از عوامل مهم پیروزی است. اگر یک وزیر عوض شود تا وقتی که به وزارت خانه برود و معاونین، مدیرکل ها و نیروهای خود را بچیند فرصت زیادی از دست رفته است. بنابر این برای اینکه فرصت سوزی نکنیم، همین تیم می توانند کار خود را ادامه دهند و اگر مانعی هست، مانع را برطرف کنند.


منبع: جماران


تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن