واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
همایش بانکداری اسلامی در ارومیه برگزار شد
سمینار بانکداری اسلامی با مشارکت بانک مهر اقتصاد استان آذربایجان غربی و با حضور نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت استان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی، ائمه جمعه و جماعات اهل تسنن در ارومیه برگزار شد.
روز نو : به گزارش روابط عمومی بانک مهر اقتصاد آذربایجان غربی، حجت الاسلام والمسلمین عسگر فعال آذر - نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت آذربایجان غربی – در این همایش با اشاره به برخی تناقضات و مشکلات در نظام بانکی، اظهار کرد: این تناقضات مردم، علما و مسئولین را نگران کرده لذا همه وظیفه داریم احکام الهی را در نظام بانکداری پیاده سازی کنیم.
وی با اشاره به سیستم بانکی برخی کشورها افزود: در سیستمهای بانکی روزآمد دنیا بعضاً در مقابل سپرده گذاری بجای سود و بهره حتی هزینه نیز دریافت میشود و به جای پرداخت سودهای کلان، کارمزد میگیرند چرا که در این کشورها حمایت از سرمایه گذاری در اولویت قرار دارد.
نماینده ولی فقیه در امور اهل سنت آذربایجان غربی گفت: در منابع اسلامی و قرآن کریم هشدار جدی در مورد ابتلا به ربا تکرار شده لذا باید بررسی کنیم که خدای ناکرده به این آسیب دچار نشویم.
حجت الاسلام فعال آذر افزود: امام خمینی (ره) در تحریر الوسیله در زمینه ربا صراحت عجیبی داشتهاند به نحوی که فرمودهاند هر کاری که برای فرار از ربا و مشروع سازی آن هم باشد حرام است.
در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین سید عباس موسویان - عضو شورای فقهی بانک مرکزی –اظهار کرد: هم اکنون قانون عملیات بانکداری بدون ربا با هدف انطباق قراردادها و خدمات بانکی با آموزههای اسلام در مجلس در حال بازنگری است.
وی افزود: حرام اعلام کردن ربا یکی از مشترکات تمام ادیان آسمانی است و همه کتب الهی به حرام بودن ربا تاکید و تصریح کردهاند.
موسویان تصریح کرد: پیروان و علمای ادیان آسمانی برای مبارزه با ربا در جوامع خود اقدامات گستردهای انجام دادهاند اما به نتیجه رسیدن آن در نهایت مستلزم تلاش و هم افزایی بیشتر تمامی دست اندر کاران است.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: در آئین مقدس دین مبین اسلام مباحث مربوط به ربا جزو یکی از سختترین احکام است به طوریکه پیامبر اکرم (ص) نیز در دوران صدر اسلام مبارزات بسیاری با رباخواران انجام داد و حتی برخی افراد آن زمان شرط اسلام آوری خود را حرام اعلام نکردن ربا اعلام کرده بودند که با مخالفت پیامبر مواجه شد.
عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: پیاده سازی بانکداری بدون ربا در شبکه بانکی کشور نیازمند مشارکت و مسئولیت پذیری و نقش آفرینی علمای تشیع و تسنن است.
ملا عبدالقادر بیضاوی - امام جمعه اهل سنت ارومیه - نیز در این سمینار اظهار کرد: هم اکنون ۳۸ سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و در این سال ها پیوسته تلاش شده تا قانون بانکداری بدون ربا پیاده سازی شود اما هنوز برای استقرار کامل آن جای کار وجود دارد.
وی با بیان اینکه تمام فعالیتهای بانکی باید منطبق بر نص صریح قرآن کریم باشد، اظهار کرد: علمای اسلام باید برای انطباق فعالیتهای بانکی با آموزههای دین مبین اسلام بصورت مکرر با مسئولین شبکه بانکی نشست برگزار کنند چرا که از این طریق می توان قوانین و مقررات بانکداری اسلامی را در کشور اجرا و پیاده سازی نمود.
حجت الاسلام والمسلمین شیخی - مسئول نمایندگی ولی فقیه در بانک مهر اقتصاد - نیز در این همایش با تاکید بر اهمیت حفظ وحدت در بین مذاهب اسلامی، اظهار کرد: امروزه استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا با انواع توطئهها در صدد اختلاف افکنی در بین مذاهب اسلامی است.
وی گفت: ترویج اسلام آمریکایی و شیعه انگلیسی دسیسه مداوم جبهه استکباری بر علیه کشورهای مسلمان در منطقه است بنابراین باید در مقابل حیلهگری این دشمنان بسیار هوشیار باشیم.
حجت الاسلام شیخی نقش علمای تشیع و تسنن در ایجاد و تقویت وحدت در بین مذاهب اسلامی را بسیار مهم بر شمرد و افزود: بحمدالله در استان آذربایجان غربی که از استان های چند قومیتی کشور است وحدت چشم گیری بین مردم و پیروان مذاهب مختلف وجود دارد لذا حفظ این وحدت و عمق بخشی بیشتر به آن نیازمند نقش آفرینی روزافزون علمای تشیع و تسنن است.
وی تصریح کرد: بانک مهر اقتصاد مصمم است به عنوان یک بانک پیش رو تمامی قوانین و قراردادهای خود را با آموزههای شرع مقدس منطبق نماید لذا در این مسیر از رهنمودها و همکاریهای همه علمای تشیع و تسنن استقبال میکند.
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]