واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پروانههاي زرين جشنوارهي بيست و دوم فيلمهاي كودك و نوجوان پرواز كردند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
بيستو دومين جشنوارهي بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان با برپايي مراسمي كه تا ساعاتي از بامداد روز چهارشنبه ٥ تير ماه به طول انجاميد، در همدان به پايان رسيد.
به گزارش خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه برخلاف افتتاحيه جشنواره بسيار نامنظم بود، در ساعت ٤٥/٩ با اجراي زنده سرود ملي توسط كودكان در استاديوم ورزشي قدس آغاز شد و پس از خوشآمدگويي دو نوجوان به فارسي و انگليسي، گروهي از بچهها با حضور بر روي سن درباره سينما و جشنواره به شعرخواني پرداختند و سپس تصاويري از فيلمها و روند برپايي جشنواره پخش شد و سرانجام داريوش فرضيايي معروف به عمو پورنگ اجراي برنامه را برعهده گرفت.
مراسم با تقدير از محسن چينيفروشان مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان ادامه پيدا كرد كه پس از پخش تصاوير، اين تقدير با حضور مرادي استاندار همدان، جعفري جلوه معاونت سينمايي و شاهحسيني دبير جشنواره انجام شد.
چينيفروشان گفت: اين تقدير حق كساني است كه در سختترين شرايط ايستادهاند تا ما بتوانيم كار كنيم. در مرحله بعد حق همكاران سينمايي كانون است، به هر حال هر آنچه اتفاق افتاده سهم بنده كمتر از بقيه بوده است.
پس از اجراي ترانهاي به فارسي و انگليسي به مناسبت سالروز تولد حضرت فاطمه (س)، داوران كودك بخش بينالملل به دعوت امير اسفندياري به روي صحنه حاضر شدند و جوايز اولين بخش را اهدا كردند و در ادامه برگزيدگان سيفژ و بخش اصلي بينالمللي با حضور داوران معرفي شدند.
علي شادمان كه براي بازي در فيلم «زماني براي دوستداشتن» جايزه بهترين بازيگري را گرفت اظهار داشت: پيروزيهاي كوچك آدمي را ميفريبد تا براي شكستهاي بزرگ آماده شود.
اجراي موسيقي توسط آريا عظيمينژاد ديگر بخش مراسم اختتاحيه بود و عموپورنگ و اميرمحمد متقيان هم بعد از مونولوگ طنزي كه درباره سينماي كودك داشتند، قطعاتي را اجرا كردند.
معرفي برگزيدگان سينماي ايران هم با حضور داوران كودك و نوجوان آغاز شد و در ادامه يدالله صمدي رييس هيأت داوران معرفي برگزيدگان را برعهده گرفت.
حجتالله سيفي يكي از برگزيدگان بخش فيلمهاي ويدئويي بلند با بيان اينكه تنها به برپايي جشنواره كودك نبايد اكتفا كرد، اظهار داشت: كودكان ما حق دارند چون آينده براي آنهاست تا ميتوانيم بايد براي آنها فيلمهاي فرهنگي بسازيم.
حسين قاسمي جامي بعد از گرفتن جايزهاش گفت: با گرفتن اين جايزه وظيفهاي روي دوشم آمد و بايد خودم را وقف كودكان كنم.
به گزارش ايسنا، اسامي كامل برگزيدگان بدين شرح است:
بر اساس آراي داوران كودك و نوجوان، فيلم «زماني براي دوست داشتن»، ساختهي ابراهيم فروزش بهعنوان فيلم برگزيده داوران ماين بخش معرفي شد.
در بخش مسابقهي سينماي ايران هم پروانهي زرين بهترين فيلم بلند به محمد خزائي - تهيهكنندهي فيلم «جعبه موسيقي» اهدا شد.
دو پروانهي زرين براي بهترين كارگرداني و بهترين فيلمنامه فيلم بلند نيز به ابراهيم فروزش بهخاطر فيلم «هامون و دريا» تعلق يافت.
علي شادمان، نيز موفق به كسب پروانهي زرين بهترين بازيگر كودك و نوجوان در فيلم «زماني براي دوست داشتن»، را بهخود اختصاص داد.
هيات داوران كودك و نوجوان همچنين فيلم «سفر به سرزمين اعداد»، ساخته غلامرضا حبيبي، را شايسته دريافت پروانهي زرين دانست.
جايزهي بهترين دستاوردهاي فني و هنري را نيز هيات داوران به فيلم «سفر به سرزمين دور» از ساسان پسيان، اهدا كرد.
هاشم اولياييمقدم، سازنده فيلم «نان و لي لي»، نيز موفق به كسب جايزه بهترين اثر ويدئويي نيمه بلند جشنواره شد.
هيات داوران جشنواره در بين آثار ويدئويي كوتاه فيلم «خانه فاطمه كجاست»، ساخته فريدون نجفي را شايسته دريافت جايزه اين بخش از جشنواره عنوان كردند.
جايزهي ويژه هيات داوران براي نگاه انساني و متفاوت به كودكان مظلوم افغانستان بهخاطر فيلم «زمزمه بودا» به حسين قاسمي جامي اهدا شد.
پلاك زرين يا تنديس جشنواره براي نگارش متن فيلم «قلب كوچك» به زندهياد نادر ابراهيمي، اهدا شد.
همچنين مسعود احمديان، نويسنده فيلمنامه فيلم «جعبه موسيقي»، ديپلم افتخار دريافت كرد. فرزاد موتمن هم موفق به دريافت ديپلم افتخار بهخاطر كارگرداني همين فيلم شد.
ديپلم افتخار براي نگاه انساني به فيلم «بهخاطر خواهرم» به حجتالله سيفي، اهدا شد.
ستاره عباسي، نيز بهعنوان بهترين بازيگر خردسال در فيلم «نان و لي لي»، موفق شد ديپلم افتخار دريافت كند.
در اين بخش همچنين جعفر نورمحمدي، سازنده فيلم كوتاه ويدئويي «مرگان» بهعنوان بهترين كارگردان اين بخش معرفي شد.
بهروز سلطانيفر، كارگردان اثر پويانمايي «شيرهاي آلواتان»، موفق به دريافت ديپلم افتخار شد.
فيلم «مدرسه ما» به كارگرداني اكبر شهبازي، بهخاطر نگاه انساني به دنياي كودكان و تجليل از مقام ايثارگران دوران دفاع مقدس ديپلم افتخار گرفت.
ديپلم افتخار بهترين كارگرداني به فيلم «قاب عكس» ساخته آناهيتا كبيركوه اهدا شد.
در بخش بينالملل جشنواره نيز هيات داوران كودك و نوجوان، فيلم «آواز پرندهها» محصول كشور اندونزي به كارگرداني
«جان درانتائو» و تهيه كنندگي آري سيلماساله، را شايسته دريافت ديپلم افتخار دانست.
پروانه زرين اين بخش به فيلم «زماني براي دوست داشتن»، ساخته ابراهيم فروزش و تهيهكنندگي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، اهدا شد.
جايزهي داوران سيفژ جشنواره را نيز فيلم «سرخ همچون آسمان» از ايتاليا ساخته «كريستيانو نوبوركونه» از آن خود كرد.
ديپلم افتخار بهترين فيلم ويدئويي كوتاه نيز به جعفر نورمحمدي، در بخش بينالملل جشنواره تعلق يافت.
كريس بوث، سازندهي فيلم «براي همه تيلهها»، از كشور كانادا به تهيهكنندگي «براسيل ميچل» و «راج پانجيكار»، پروانه زرين بخش بينالملل را به خود اختصاص داد.
در بهترين فيلم كوتاه نيز از فيلم «بومرنگ» ساختهي داريوش غريبزاده از ايران به تهيهكنندگي انجمن سينمايي جوانان ايران دفتر بوشهر تقدير شد.
پروانه زرين اين بخش به فيلم «پسر تازهوارد» از انگلستان، ساخته «اشغاني نوكرين» و تهيهكنندگي تامارا آنگي، اهدا شد.
در بخش فيلمهاي آسيايي نيز هيات داوران با تقدير از فيلم «آواز بر فراز ابرها»از اندونزي به كارگرداني جان درانتائو، پروانه زرين اين بخش را به فيلم «زماني براي دوست داشتن» به كارگرداني ابراهيم فروزش اهدا كرد.
در بهترين دستاوردهاي هنري و فني بخش بينالملل جشنواره «آدام مجار» از انگلستان موفق به دريافت پروانه زرين شد.
پروانه زرين بهترين فيلمنامه اين بخش نيز به فيلم «سرخ همچون آسمان » ساخته كريستيانو بوركوئه و به تهيهكنندگي «پائولو ساسائلي و مونيكا زاپلي»، از ايتاليا اهدا شد.
در اين بخش همچنين علي شادمان در بهترين بازيگري در فيلم «زماني براي دوست داشتن»، از سوي هيات داوران پروانه زرين دريافت كرد.
در بهترين كارگرداني پروانه زرين اين بخش را «گابور تسوپه» كارگردان مجاري فيلم «پل تراپي تيا»، محصول آمريكا به تهيهكنندگي لورن لوين و هال ليبرمن، از آن خود كرد.
جايزه ويژه هيات داوران جشنواره را فيلم «جعبه موسيقي»، ساختهي فرزاد موتمن، به تهيهكنندگي محمد خزائي، پروانه زرين دريافت كرد.
همچنين «سرخ همچون آسمان» از ايتاليا ساخته «كريستيانو بورتوئه»، پروانهي زرين بهترين فيلم را به خود اختصاص داد.
پس از معرفي برگزيدگان مليكا زارعي (خاله شادونه) هم به جمع مجريان مراسم اضافه شد و از همه بازيگران كودك و نوجوان حاضر در جشنواره دعوت شد با حضور برروي سن لوح تقديري دريافت كنند و با هم عكس يادگاري بگيرند.
پايانبخش اين مراسم تقدير از مديران دوبلاژ حاضر در جشنواره بود كه در ايام برپايي جشنواره فيلمهاي خارجي را به صورت همزمان دوبله كردند و شاهحسيني دبير جشنواره لوحهاي تقديري را به آنها اهدا كرد.
اختتاميه بيستودومين جشنواره فيلمهاي كودكان و نوجوانان با پخش تصاويري از خداحافظي بچههاي همدان با جشنواره به پايان رسيد.
در حاشيه مراسم امين تارخ، ابوالحسن داودي، داريوش ارجمند، حبيب اسماعيلي، مهتاب كرامتي، ناصر باكيده، مسعود كرامتي، رضا ناجي، مهدي كريمي، جلال معيريان و علي آقامحمدي از جمله حاضران اين مراسم بودند.
در ابتداي اين مراسم همانند افتتاحيه بالني كه برروي آن شعار «همدان پايتخت فرهنگ و تمدن ايران زمين» نوشته شده بود در آسمان محل برپايي مراسم ديده ميشد.
- داريوش فرضيايي قسمتهاي برنامه را از روي كاغذي كه در دست داشت اعلام ميكرد.
- هنگام حضور داوران بروري صحنه يكي از آنها اسامي را به فارسي و ديگري به انگليسي قرائت ميكرد.
- يدالله صمدي قبل از اهداي جوايز ياد نادر ابراهيمي را گرامي داشت.
- در هنگام اهدا جوايز موسيقي مجموعه هزاردستان اجرا شد.
- صمدي خطاب به بازيگر خردسالي كه ديپلم افتخار دريافت كرد، اظهار اميدواري كرد: تو هم روزي ستاره سينما شوي و دستمزد چندميليوني دريافت كني.
- پوران درخشنده و ابوالقاسم طالبي دو عضو هيأت داوران بودند كه در مراسم حضور داشتند.
- اكثر برگزيدگان خارجي در مراسم حضور نداشتند و جوايزشان را نمايندگان و يا كاردار سفارتهاي مربوطه دريافت كردند.
انتهاي پيام
جمعه 7 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]