تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگاه خداوند بخواهد بنده اى را رسوا كند، از طريق زبانش او را رسوا مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826744256




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*رويدادهاي مهم تاريخي در هفته* روز مبارزه با سلاح‌هاي شيميايي، شهادت آيت‌الله صدوقي، سقوط هواپيماي مسافربري ايراني از سوي ناو آمريكايي


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *رويدادهاي مهم تاريخي در هفته* روز مبارزه با سلاح‌هاي شيميايي، شهادت آيت‌الله صدوقي، سقوط هواپيماي مسافربري ايراني از سوي ناو آمريكايي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تاريخ

خبرنگار گروه تاريخ ايسنا با تورق كتب و وقايع تاريخي، گزارشي كوتاه از برخي رويدادهاي مهم تاريخ سياسي در اين هفته تهيه كرده است.

* 8 تير ماه سالروز بمباران شيميايي سردشت در سال 1366 و روز مبارزه با سلاح‌هاي شيميايي و ميكروبي

در طول 8 سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران، تمامي دنيا از كمك به عراق در اين جنگ به صورت مكرر دريغ نكرد. نقض حقوق بين‌الملل هم از سوي خود دولت عراق صورت مي‌گرفت كه از سلاح‌هاي شيميايي و ميكروبي در جنگ استفاده مي‌كرد و هم از سوي كساني كه دولت عراق را با اين گونه سلاح‌هاي ممنوع مجهز مي‌كردند. در تاريخ 7 و 8 تيرماه 1366، هواپيماهاي بمب‌افكن عراقي با بمب‌هاي شيميايي به چهار نقطه پر ازدحام و متراكم جمعيتي شهر سردشت حمله كردند و زن و كودك و خرد و كلان مردم بي‌گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهاي كشنده و دهشتناك شيميايي قرار دادند. دردمندتر آن است كه اين حملات از چشم جهانيان پوشيده ماند. رسانه‌هاي غرب كه دول آنها تامين‌كننده‌ي اين سلاح‌هاي مرگ آفرين بودند، اين حقايق دردناك را منعكس نكردند و به كتمان آن‌ها پرداختند تا آنجا كه هنوز بسياري از رخداد اين فاجعه بي‌اطلاع هستند. حملات شيميايي اين رژيم عليه سربازان ايراني در طول جنگ همواره ادامه يافت و اين امر در حالي بود كه دولت عراق خود به تنهايي توان ساخت سلاح‌هاي ميكروبي و شيميايي را نداشت. دولت ايالات متحده امريكا در چراغ سبز دادن به كشورهاي اروپايي و ارسال فناوري اين گونه سلاح‌ها به طور غيرمستقيم و مستقيم مرتبا حقوق بين‌الملل را در ممنوعيت توليد و تكثير و استفاده از سلاح‌هاي شيميايي و ميكروبي نقض كرد. رسانه‌هاي غربي در بسياري موارد به دست داشتن در تجهيز عراق به سلاح‌هاي شيميايي، ميكربي و هسته‌اي اعتراف كرده‌اند.

*شهادت آيت‌الله صدوقي سومين شهيد محراب به دست منافقين در 11 تير ماه 1361

آيت‌الله محمد صدوقي در سال 1287 برابر با 1327 قمري در يزد ديده به جهان گشود. خانواده شهيد صدوقي از نواده‌هاي مرحوم شيخ صدوق هستند و پدر او يكي از روحانيون معروف يزد بود. آيت‌الله صدوقي دوراني از تحصيلات خود را در يزد و اصفهان گذراند و سپس براي ادامه تحصيل به قم مهاجرت كرد. وي به مدت 21 سال در قم به فراگيري علوم اسلامي پرداخت و از محضر عالمان نامداري همچون شيخ عبدالكريم حائري يزدي، سيدصدرالدين صدر، سيدمحمدتقي خوانساري، سيدمحمد حجت كوه كمره‌اي و حضرت امام خميني‌(ره) بهره برد. پس از درگذشت آيت‌الله شيخ عبدالكريم حائري، مؤسس و مدير حوزة علميه قم، اداره قسمتي از حوزة علميه به شهيد صدوقي واگذار شد. با رسيدن سال 1330 و فوت عالم بزرگ ديني يزد، با درخواست مردم و توصيه حضرت امام و بزرگان به آيت‌الله صدوقي، ايشان به يزد بازگشت و به انجام وظايف ديني و انقلابي پرداخت. اين عالم رباني از آغاز مبارزات حضرت امام خميني(ره) چه پيش از قيام 15 خرداد و چه پس از آن، همواره از ياران و مروجان افكار متعالي حضرت امام(ره) محسوب مي‌شد.

اين شخصيت والامقام پس از پيروزي انقلاب اسلامي، از طرف مردم يزد، براي تدوين قانون اساسي راهي مجلس خبرگان شد و در راه تثبيت اصل ولايت فقيه، تلاش فراواني از خود نشان داد. ايشان همچنين به عنوان نماينده امام و امام جمعه يزد برگزيده شد و به روشنگري و ارشاد مردم همت گماشت. سرانجام آيت‌الله محمد صدوقي در روز 11 تير 1361 مطابق با دهم ماه مبارك رمضان سال 1402 قمري، پس از اداي نماز جمعه ‌در حالي كه جايگاه را ترك مي‌كرد، منافقي با به آغوش كشيدن آن بزرگوار و منفجر كردن نارنجكي كه در دست داشت، ايشان را در خون خود غوطه‌ور ساخت. در اين ترور كه در ادامه سياست و روش پليد منافقان كوردل در جهت حذف فيزيكي چهره‌هاي فعال، ‌مؤثر و شاخص انقلاب اسلامي صورت گرفت آن شهيد بزرگوار كه به حق، شيخ الشهداء و چهارمين شهيد محراب ناميده شده است، به آرزوي ديرين خود رسيد و به معراج خود كه شهادت بود، دست يافت.

*سقوط هواپيماي مسافربري ايراني به دست ناو امريكايي در 12 تير ماه 1367

دوازدهم تيرماه سال 1367، يك ناوشكن جنگي آمريكايي با نام وينسنس، هواپيماي ايرباس ايراني را بر فراز خليج فارس، با دو فروند موشك مورد هدف قرار داد و موجب سقوط هواپيما و شهادت همه دويست و نود نفر مسافر اين هواپيما شد.

پس از انجام تاكسي به سمت باند فعال و قرار گرفتن در مسير باند، برج مراقبت به او اجازه پرواز داده، از او خواست كه ارتفاع خود را در سطح هفت كيلومتر حفظ نمايد و براي او آرزوي پرواز موفقيت آميزي را نمود.

پس از برخاست، هواپيما در مسير پروازي خود قرار گرفت و پيش به سوي فرودگاه دوبي به پرواز خود ادامه داد. از آن سو، ناو جنگي وينسنس آمريكايي، با رادارهاي نيرومند خود درحال اسكن منطقه بود كه ناگهان كاپيتان راجرز، شئ ناشناسي را بر روي صفحه رادار مشاهده نمود كه در فاصله حدود 38 كيلومتري ناوچه درحال پرواز بود.

آمريكايي‌ها اين گونه اعلام كردند كه به دليل جنگ هاي دريايي مختصري كه در شب قبل بين قايق‌هاي جنگي ايراني و آمريكايي روي داده بود، كاپيتان فوراً احتمال يك حمله از طرف ايران به اين ناوچه را داد و وضعيت اضطراري را اعلام كرد. كاپيتان راجرز، از مسئول راديوي اتاق فرمان خواست تا روي همه فركانس‌ها به هواپيماي ايراني هشدار بدهد كه به اين منطقه به دليل انجام مانور نظامي نزديك نشود. اما به دليل اين كه موج ترانسپوندر هواپيماي ايراني در حالت غير نظامي تنظيم شده بود و ناوچه آمريكايي پيام خود را بر روي موج نظامي مي‌فرستاد، كاپيتان رضايي هيچ كدام از سه پيغام اخطار ناوچه آمريكايي را دريافت نكرد. سپس، ناوچه آمريكايي از طريق دستگاه تشخيص دوست از دشمن، هواپيما را رديابي كرد و چون پاسخي از سوي هواپيما دريافت نشد، هواپيما، دشمن شناسايي شد. كاپيتان راجرز احتمال داد كه اين هواپيما، يك اف-14 تامكت ايراني است كه درحال شيرجه به سمت ناوچه جنگي است. كاپيتان خوب مي دانست كه هواپيماي اف-14 توانايي حمل موشك هاي هوا به كشتي را ندارد، اما بعدها اعلام كردند كه احتمال انجام يك عمليات انتحاري و برخورد اف-14 به كشتي مي‌رفته است.

پس از نزديك شدن هواپيما به ناو جنگي، كاپيتان راجرز دستور آماده كردن دو فروند موشك سطح به هواي SM-2 را صادر كرد. چند لحظه بعد از قفل كردن موشك‌ها بر روي هدف، در اتاق فرمان، صداي آماده شدن موشك‌ها براي پرتاب شنيده شد. كاپيتان دستور داد كه موشك‌ها را شليك كنند. كاپيتان رضايي وضعيت را به فرودگاه بندرعباس، عالي گزارش كرد. سي ثانيه بعد اولين موشك بال سمت چپ هواپيما را جدا كرده و متعاقباً موشك ديگر نيز مسقيم به قسمت دم هواپيما برخورد كرده و آنها را از جا كندند و هواپيما مستقيم به سمت دريا شيرجه رفت.

بر روي ناوچه وينسنس، غوغايي برپا بود. چند لحظه بعد به كاپيتان راجرز اعلام شد كه قطعات هواپيماي ساقط شده كه از آسمان به دريا مي افتند، بسيار بزرگ تر از يك اف-14 هستند و نقل مي كنند كه در آن لحظه حال كاپيتان به هم خورد. هشتاد و چهار ثانيه پس از شليك موشك ها، هواپيماي ايرباس ايراني، به سطح دريا برخورد كرد و همان جا، مزار شهداي اين پرواز شد.

صبح روز بعد، حقايق بر همگان آشكار شد و جهانيان آگاه شدند كه اشتباهي در كار نبوده و ناو آمريكايي تنها از روي لج بازي و اين كه هواپيماي ايراني خواسته بود بر فراز آنها عبور نمايد، آن را مورد هدف قرار داده بود و جالب اين كه در آن لحظه، هم ناو آمريكايي و هم هواپيماي ايراني هر دو در آب‌هاي ايران بودند.

كاپيتان راجرز و همكارانش به خاطر اين جنايت مدال افتخار گرفتند و ترفيع درجه داده شدند.

انتهاي پيام
 جمعه 7 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 430]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن