تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):برای انسان عیب نیست که حقش تاخیر افتد، عیب آن است که چیزی را که حقش نیست بگیرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829515716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتقاد حسین کیانی از سریال‌هایی که جعل تاریخ هستند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: انتقاد حسین کیانی از سریال‌هایی که جعل تاریخ هستند
حسین کیانی گفت: تنها هنری که می‌تواند تاریخی‌نویسی را از ابتذالی که دچار آن شده، نجات دهد نمایش‌نامه‌نویسی است چون فیلم‌ها و سریال‌های شبه تاریخی این روزها جعل تاریخ است.
آفتاب‌‌نیوز :  نویسنده و کارگردان نمایش «روز عقیم» که از اول مردادماه در تماشاخانه «باران» به صحنه می‌رود، در نشستی که 31 تیرماه در این تماشاخانه برگزار شد، بیان کرد: تئاترهایی که این روزها روی صحنه می‌روند به گونه‌ای هستند که باعث شده‌اند درام جدی و مساله‌دار در حال زدودن شدن از صحنه‌ها باشد و این یک زنگ خطر است که چند سالی است که برای تئاتر ملی و بومی ما به صدا در آمده است.


او با تاکید بر اینکه گوش شنوایی باید این زنگ خطر را بشنود، افزود: اگر این رویه همین‌طور ادامه پیدا کند، دیگر شاهد درام‌های جان‌دار نخواهیم بود و بیشتر اقتباس می‌بینیم یا مانند برخی نمایش‌هایی که اخیرا اجرا می‌شود از هر چمنی، گلی می‌چینند و کولاژی درست می‌کنند که مخاطب را مثل سیرک به سالن می‌کشاند اما این درام‌ها وصف حال روزگار ایران نیست.


کیانی گفت: تنها هنری که تاریخی‌نویسی را از این ابتذال می‌تواند نجات دهد نمایش‌نامه‌نویسی است. تاریخ‌نویسی در سینما و تلویزیون و در قالب سریال‌هایی که ساخته می‌شود به ابتذال رفته و در محتوا، زبان، گویش و حتی لباس شاهد جعل تاریخ هستیم که اینها صرفا به خاطر پسند مخاطب اجرا می‌شود. مخاطبی هم که کتاب نمی‌خواند متوجه می‌شود چه کاری به خورد او داده می‌شود در واقع آنچه می‌بینیم تاریخ‌انگاری است نه تاریخ‌نویسی.


او درباره نمایشی که قرار است به صحنه برود، گفت: متن «روز عقیم» جدا از دغدغه‌ها و مسائل دیگر آثارم نیست در واقع همان پرسش‌هایی که در کارهای قبلی‌ام وجود داشته در اینجا هم وجود دارد و داستان این بار به دوره‌ای که یکی از مهم‌ترین دوره‌های دگرگونه تاریخ ایران است، یعنی تغییر رژیم گذشته بر می‌گردد.


کیانی گفت: نمایش «روز عقیم» نگاهی دارد به وضعیت سه نفر از زنانی که در محله قلعه زاهدی در گذشته جزو زنان تن‌فروش بودند تا اینکه آن محله مورد هجوم و تخریب قرار می‌گیرد و آن‌ها به جایی پناه می‌برند که اتفاقات عجیبی برایشان رخ می‌دهد.


این نویسنده و کارگردان تئاتر اضافه کرد: دغدغه اصلی من در این کار این است که چگونه زمینه شکل‌گیری چنین مسائلی برای این زنان در گذشته و حال پیش آمده چون مساله تن‌فروشی چیزی نیست که بتوان آن را با تبلیغات یا حکم و دستور منع کرد و از رسانه‌ها یا هنرمندان خواست که به آن‌ها نپردازند. این مساله ریشه‌دار و عمیق است و در گذشته به شکل محله‌ای بود که همه آشکارا از آن خبر داشتند اما در زمان حال جزو معضلات پنهان جامعه است.


او با بیان اینکه این مساله به شکل وحشت‌آوری افزایش پیدا کرده است، گفت: حال اینکه دلیل این معضل چیست را باید دولتمردان و دست‌اندرکاران پاسخگو باشند اما وظیفه هنر نشان دادن بخشی از این مشکلات و پرداختن به زندگی این زنان در آن دوره است.


به گفته کیانی، در دهه اخیر آثار ارزشمندی درباره این موضوع تولید نشده اما آثار هنری متفاوتی در دهه‌های گذشته در این باره ساخته شده از جمله فیلم مستند به کارگردانی کامران شیردل، فیلم‌نامه «آینه‌های روبرو» به نویسندگی بهرام بیضایی، رمان «طوطی» نوشته زکریا هاشمی یا رمان «بادها خبر از تغییر فصل می‌دهند» که البته همه اینها جزو منابع کیانی برای نگارش متن «روز عقیم» بودند.


در این نشست سه بازیگر این نمایش یعنی شایسته ایرانی، الهه شه‌پرست و فهمیه امن‌زاده هم حضور داشتند که هر کدام توضیحاتی درباره نقش خود در این نمایش ارائه کردند.


امن‌زاده همچنین اضافه کرد: در دوره‌ای که تئاتر به سمتی می‌رود که هدفش فقط کشاندن مخاطب به سالن‌هاست کار کردن روی چنین موضوعی انسانی جسارت می‌خواهد و اجرای آن روی صحنه اتفاق خوبی نیست.


به گزارش ایسنا،بازیگران این نمایش زنانه، فهیمه اَمَن‌زاده در نقش اکرم، شایسته ایرانی  در نقش پری، الهه‌ شه‌پرست در نقش لیلی و رویا میرعلمی در نقش «لیلی و پری» هستند.




۳۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن