تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):مؤمن، خاموشى اختيار مى‏كند تا سالم بماند و سخن مى‏گويد تا سودى ببرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843198613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۱۲ و نیم میلیون نفر مبتلا به اختلالات‌روانی در کشور


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۱۲ و نیم میلیون نفر مبتلا به اختلالات‌روانی در کشور
نشانه‌هایی از اختلالات روانی در حالی رو به افزایش است که مسئولان وزارت بهداشت از تاثیر دو سویه آن بر آسیب‌های اجتماعی خبر می‌دهند و نمایندگان مجلس نیز بر کنترل آنها در سنین کودکی و تقویت فرهنگ مراجعه به روانشناس تاکید دارند.
آفتاب‌‌نیوز : بروز و ظهور پدیده‌ای به نام آسیب‌های اجتماعی در دهه‌های اخیر و رسوخ این آسیب‌ها در بطن جامعه به گونه‌ای خانواده‌ها و افراد را درگیر کرده که اختلالات روانی یکی از نشانه‌هایی کاملا مشهود آن است، در ظاهر نیز شاهد افزایش حاشیه‌نشینی، کاهش سن اعتیاد و افزایش مصرف موادمخدر و طلاق هستیم که به نظر می‌رسد بی‌تاثیر از اختلالات روانی نباشد.


شرایط نگران کننده جامعه ایرانی در حوزه اختلالات روانی در حالی ادامه دارد که موسسه گالوب در سال 2017 کشورها را براساس میزان پرخاشگری افراد جامعه دسته بندی کرده که در این میان ایران در رتبه نخست پرخاشگری قرار دارد که البته این آمارها هنوز از سوی مسئولان کشوری مورد تأیید قرار نگرفته است.


حال برخی از نمایندگان مجلس داشتن سلامت روانی را راهکار مقابله‌ای افراد در مواجهه آسیب‌های اجتماعی می‌دانند، زهرا ساعی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید دارد که با توجه به افزایش آمار بیکاری، وضعیت نامناسب زندگی‌های اجتماعی و خانوادگی سلامت روانی افراد بیشتر در معرض تهدید است بنابراین اختلالات روانی را در کمین خانواده ها می‌داند و بر این باور است که این افراد عموما به دلیل هزینه بالای مشاوره و عدم فرهنگ سازی توانایی و انگیزه مراجعه به مراکز مشاوره را ندارند.


12 و نیم میلیون نفر مبتلا به اختلالات روانی در کشور


بر اساس اطلاعات واصله طبق مطالعات رسمی سیمای سلامت ایرانیان؛ در میان جمعیت 80 میلیونی ایران حدود 12 و نیم میلیون نفر نشانه‌های از اختلالات روانی را دارند که از این میان حداقل 2.2 دهم میلیون در سال  95 به مراکز روانشناسی مراجعه و درمان شدند، متأسفانه در بین جمعیت 15 تا 64 سال این میزان به 23.6 درصد رسیده که در آقایان نسبت به خانم‌ها این میزان کمتر است.


در این بین شایع‌ترین اختلال روانی در کشور ما، اختلالات اضطرابی و خلقی نامیده شده که زنان نسبت به مردان، بیکاران نسبت به شاغلین، مطلقه‌ها نسبت به متاهلین و مجردها، شهرنشینان نسبت به روستانشینان، بی سوادان نسبت به دانشگاه رفته‌ها و افراد سطوح پایین از لحاظ اجتماعی و اقتصادی نسبت به افراد غنی از مشکلات روانی و اختلالات بیشتری برخوردارند.


افزایش اختلالات روانی در بین زنان/ 23 درصد از جمعیت 15 تا 64 سال دچار اختلالات روانی هستند


بنابر اظهارات محمدهادی ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت و درمان نیز در سال 78 شیوع اختلالات روانی حدود 21 درصد، در سال 80 حدود 17.1 درصد، در سال 90 حدود 23.6 درصد، در سال 93 حدود 23.4 درصد و در سال 96 در دست مطالعه است، همچنین در بین جمعیت 15 تا 64 سال هم که به حدود 23.6 رسیده، 20.8 درصد در بین آقایان و 26.5 درصد در بین خانم‌ها اختلالات ناشی از مسائل روانپزشکی مشاهده شده است.


ساعی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز عدم فرهنگ‌سازی جهت مراجعه افراد به مراکز مشاوره‌ای را در افزایش این اختلالات و طبعا تاثیرگذاری آن بر آسیب‌های اجتماعی موثر می‌داند زیرا سیر صعودی شیوع اختلالات روانی در ایران وضعیت نامناسبی در کشور را نشان می‌دهد که جای نگرانی بسیار است.


سلامت‌روانی مانع مستدام در برابر آسیب‌های اجتماعی


سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فرهنگ مراجعه به مشاوره، روانشناس و روانپزشک در جامعه ما بسیار کم رنگ است می‌گوید: متاسفانه بیماری‌های روحی و اختلالات روانی جدی گرفته نشده در حالی که اثرگذاری این اختلالات در بروز مشکلات بسیار بالاست، داشتن سلامت روانی موجب مقابله افراد با برخی از آسیب‌های اجتماعی  می‌‌شود.


میزان و شرایط اختلالات روانی نقش مهمی در وضعیت سلامت جامعه دارد، به طوری که تشدید و افزایش این موضوع موجب گسترش خشونت و درگیری، کاهش سن اعتیاد و بروز بسیار از معضلات و آسیب های اجتماعی دیکر در کشور می شود، از این رو ساعی معتقد است که دستگاه‌های اجرایی به خصوص آموزش و پرورش باید راهکارهای شناسایی و درمان اختلالات روانی را از کودکی آموزش دهد، زیرا کنترل و مهار این اختلالات در سنین پایین امکان‌پذیر است اما کنترل این اختلالات در سنین بالا حالات بغرنج‌تری را ایجاد می‌کند.


نقش رسانه‌ملی و آموزش‌وپروش در کاهش اختلالات روانی


وی البته تاکید دارد با توجه به اهمیت این موضوع و پدیده رو به رشد آسیب‌های اجتماعی، مراکز آموزشی چون رسانه ملی و دستگاه‌هایی مانند آموزش و پروش باید ضمن فرهنگ‌سازی، آموزش‌های لازم را به افراد ارایه دهند، علاوه بر این مراکز مشاوره رایگان منسجم باید توسعه پیدا کند.


در مجموع با توجه به پدیده رو به رشد آسیب‌های اجتماعی که به نظر می‌رسد بی‌تاثیر از اختلالات روانی هم نباشد، تبعات بسیاری در حوزه‌های مختلف به جا گذاشته از این رو فرهنگ مراجعه به مراکز مشاوره‌ای و کنترل اختلالات در سنین پایین را می‌توان به عنوان راهکارها معرفی کرد تا پس از این شاهد کاهش اختلالات روانی در جامعه باشیم.


گام موثر مجلس برای کنترل میزان اختلالات روانی در برنامه ششم توسعه


البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز گام های موثری را برای کنترل میزان اختلالات روانی و مسائل پیرامون آن برداشته اند، به طوری که مجلس شورای اسلامی در بند ششم ماده 117 برنامه ششم توسعه اجرای آموزشهای مشاوره را بر عهده سازمان روانشناسی و مشاوره قرار داده و قطعا می توان ارائه این آموزشها را نیز دربستر فضای مجازی به مردم کشور ارائه کرد، همچنین در قانون برنامه ششم توسعه آمده که مشاوره ازدواج قبل از عقد اجباری است.


حال با توجه به ریل گذاری قانون مجلس شورای اسلامی در حوزه اختلالات روانی و سلامت روانی جامعه، دستگاه های متولی از جمله بهزیستی و نهادهای حمایتی باید گام بعدی را برای مدیریت این حوزه بردارند.


منبع:خانه ملت








۲۹ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن