تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833465693




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصباح‌یزدی: عده‌ای شوق زیادی به لبخند از طرف آمریکایی‌ها دارند/ کسی که تفکر تفکیک دین و سیاست را دارد، می‌گوید دغدغه آخرت نداشته باشید و باید فکر شکم مردم بود


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مصباح‌یزدی: عده‌ای شوق زیادی به لبخند از طرف آمریکایی‌ها دارند/ کسی که تفکر تفکیک دین و سیاست را دارد، می‌گوید دغدغه آخرت نداشته باشید و باید فکر شکم مردم بود


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: عده‌ای شوق زیادی به لبخندی از جانب مسئول آمریکایی دارند، همان مسئولی که خودِ مردم آمریکا صراحتاً می‌گویند که دیوانه است و خجالت می‌کشند که وی رئیس‌جمهورشان است.


به گزارش عصرایران به‌نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله مصباح‌یزدی در دیدار جمعی از مدیران ارشد نیروی انتظامی با ابراز این‌که برخی معتقدند انسان به‌خودی‌خود، هیچ مسئولیتی ندارد، اظهار داشت: عده‌ای منشأ مسئولیت را نیاز‌های مادی بشر می‌دانند، از آنجاکه انسان نمی‌تواند به‌تنهایی همه نیازهایش را تأمین کند، به زندگی اجتماعی روی آورده، و زندگی اجتماعی ایجاب می‌کند که اگر کسی مسئولیتی را به‌عهده نگیرد، نیازهایش تأمین نمی‌شود.


وی با اشاره به نظر دیگری در مورد منشأ تکالیف گفت: برخی منشأ تکالیف را ارزش‌های اجتماعی، یا عواطف و احساسات دانسته، می‌گویند انسان نیازهای فطری و عاطفی هم دارد که ارضای آن در گروی کمک به همنوع و بر دوش گرفتن مسئولیت‌هایی در برابر آنهاست.


فیلسوف و متفکر اسلامی، سومین نظر در مورد منشأ تکالیف را که عمدتاً از طرف فیلسوفان غربی بیان شده، عقل عملی دانست و افزود: برخی از فلاسفه می‌گویند انسان به‌غیر از احساسات و عواطف، عقل نیز دارد و این عقل است که برای ما مسئولیت معین می‌کند از همین رو برای این‌که موجودی برتر از حیوانات شویم، باید به آنچه عقل می‌گوید عمل کنیم.


وی ادامه داد: اما عده‌ای باور دارند که اصل تکالیف از خداست، حتی اموری که گفته شد، نشانه‌هایی از تکالیف خداست، و حتی حکم عقل هم نشانه خواست خداوند است که ما را مکلف کرده است، به‌عبارت بهتر خداوند ازآن‌جهت که هستی و مالکیت ما از اوست، می‌تواند ما را مکلف کند و ما در مقابل او مسئولیم.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه در جمع‌بندی این نظریات افزود: طبق نظر اول، اگر انسان تکلیفی به‌عهده نگیرد، نمی‌تواند زندگی اجتماعی خوبی داشته باشد و نیازهایش را تأمین کند، طبق نظر دوم عدم مسئولیت‌پذیری، عدم ارضای عواطف و شرمندگی نزد وجدان را در پی دارد، طبق نگاه سوم، بدون انجام تکالیف، انسان در ردیف حیوانات است و استفاده از عقل و مسئولیت‌پذیری براساس عقل است که سبب تمایز انسان و حیوان می‌شود؛ طبق نگاه چهارم، اگر انسان عمل به تکلیف نداشته باشد، بنده خوبی برای خداوند نیست و سعادت دنیوی و اخروی نخواهد داشت.


وی با تأکید بر لزوم حل شدن این مسائل برای انسان و تأثیرگذاری این باورها در اعمال انسان، اظهار کرد: برخی جامعه‌شناسان غربی گفته‌اند انسان دوران مدرنیته ماهیتی متفاوت با انسان قبل از مدرنیته دارد. انسان قبل از دوران مدرنیته، تکلیف‌مدار بود و به‌دنبال مسئولیت و انجام تکلیف بود، اما انسان عصر مدرنیته، نه به‌دنبال انجام تکلیف که به‌دنبال استیفای حق خود است، حتی اگر به خدا اعتقاد دارد نه برای انجام تکلیف خود در برابر او، بلکه به‌دنبال گرفتن حق خود از خداست از این رو مفاهیمی مانند حقوق بشر و حقوق شهروندی مطرح شده و می‌شود و بسیار به آن بها داده می‌شود.


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تأکید بر این‌که این تفکر در دنیا ترویج می‌شود، اظهار داشت: همین حقوق بشر به‌عنوان ابزار و بهانه‌ای است تا کشور‌های استکباری به مقاصد و اهداف خود برسند، درحالی‌که بسیاری از این نظریات، دارای اصل و ریشه صحیحی نیست، اما بمباران تبلیغاتی سبب انتشار و پذیرش آن توسط مردم شده است.


آیت‌الله مصباح‌یزدی با طرح این سؤال که "آیا واقعاً حق و تکلیفی در کار نیست؟" ادامه داد: برخی از فیلسوفان اروپایی چنین گفته‌اند که انسان‌ها گرگ هستند که باید گرگ برتری باشد تا آنها را کنترل کند، از این رو وضع قوانین، نه برای حفظ ارزش‌ها، بلکه برای کنترل آدم‌هاست که گرگ‌صفت‌اند.


وی افزود: بسیاری از مردم، ارزش‌ها را دو قسم می‌دانند، ارزش‌های دینی و ارزش‌های اجتماعی که ارزش‌های دینی همان نماز و قرآن و عبادت‌های فردی است و ارزش‌های اجتماعی که در نگاه آنها، ربطی به ارزش‌های دینی هم ندارد  یعنی چگونه در جامعه زندگی کنیم که بتوانیم بهتر منافع مادی‌مان را تأمین کنیم، و این یعنی تفکیک دین از سیاست.


استاد حوزه خاطرنشان کرد: اگر فردی با چنین تفکری مسئول هم بشود، می‌گوید "دغدغه آخرت نداشته باشید، باید فکر شکم مردم بود و ما باید تحریم‌ها را برداریم"، چراکه از نگاه آنها، دستگاه دین و سیاست جدا از یکدیگرند، مسئول دستگاه دین ــ که جز نماز و عبادات فردی نیست ــ روحانیون هستند و مسئول دستگاه سیاست نیز سیاستمداران هستند و این دو ربطی به هم ندارند.


آیت‌الله مصباح‌یزدی با اشاره به این‌که براساس نگاه اسلام، تفکیکی بین دین و سیاست وجود ندارد اصل تکالیف و حقوق از خداست، ادامه داد: در اسلام، فقط خدا حق قانون‌گذاری دارد و قانون نیز تنها این دنیا را در نظر نمی‌گیرد، بلکه زندگی ابدی انسان‌ها را هم مدنظر قرار می‌دهد.


وی افزود: اسلام به‌معنای تسلیم بودن در برابر خداوند متعال است، اگر خداوند، تکلیفی هم برای ما مشخص کرده نه به‌خاطر نیاز خودش به انجام تکلیف ما، بلکه برای سعادت دنیا و آخرت ماست و تسلیم‌بودن در برابر این تکالیف الهی، سعادت ابدی را در پی دارد که به‌نفع خود انسان است.


آیت‌الله مصباح‌یزدی با یادآوری این‌که انسان موجودی ابدی است و آخرت، ادامه و نتیجه اعمال انسان در همین دنیاست، ادامه داد: همان‌گونه که کار کشاورز در برداشت محصول، ادامه کار وی در امر کاشت و مترتب بر آن است، وضعیت انسان در آخرت نیز مترتب بر کار وی در این دنیاست.


وی ادامه داد: کسانی که اسلام و اهل‌بیت(ع) و مخصوصاً مبانی فکر امام(ره) و ارزش‌های انقلاب را پذیرفته‌اند، به لازمه آن، یعنی عدم‌جدایی سیاست و دین نیز باور دارند. البته ارزش‌های انقلاب چیزی جدید و ورای دین نیست، بلکه همان اسلام است که احکام آن فراموش‌شده بود و امام(ره) با هشدارهایش و نهضتش آن را احیاء کرد، بنابراین وقتی امام(ره) می‌خواست بالاترین هشدارها را بدهد، می‌گفت اسلام درخطر است؛ و در واقع امام(ره) برای اسلام به پا خاست.


مفسر قرآن کریم با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، اظهار داشت: روح اسلام در دو کلمه است، اگر جامعه‌ای این دو کلمه را باور داشته باشند و به لوازم آن پایبند بمانند، هیچ خوف و ترسی بر آنها نخواهد بود و هیچ غصه‌ای هم نخواهند داشت. آن دو کلمه این است: باور کنند که رب و صاحب‌اختیار فقط الله است و در این مسیر استقامت داشته باشند. وقتی گفتیم رب ما خداست، یعنی صاحب‌اختیار ما اوست؛ پس هر کاری خواستیم بکنیم، باید ببینیم صاحب‌اختیار ما چگونه دوست دارد.


رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: همه انبیاء و اولیای الهی همه ایثار و فداکاری‌هایشان تنها برای همین نکته بود که به ما بگویند رب ما الله است. او همان کسی است که پیامبران را برانگیخت، همان است که امام(ره) را به ما عطا کرد، همان کسی است که انقلاب را پیروز کرد و خرمشهر را آزاد کرد. اگر بنا بگذاریم این کلمه را خوب بفهمیم و به آن پایبند باشیم، هیچ غم و غصه و ناراحتی نخواهیم داشت.


استاد اخلاق حوزه علمیه اضافه کرد: اگر خدا را واقعاً باور کردیم، مانند درختی است که کاشته‌ایم و دائماً در حال میوه و ثمره دادن است. مهم این است که نهالی که می‌خواهیم بکاریم از جنس باور به خدا باشد، اما اگر نهالی که در دل کاشتیم، پرستش غرب و تعظیم مغرب‌زمین بود، نمی‌توان چنین توقعی داشت.


تاریخ انتشار: ۰۰:۲۹ - ۲۶ تير ۱۳۹۶ - 17 July 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن